- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
Pont tegnap esti hír:
Desk Pilot : PMDG 737 NGX shared cockpit via multiplayer networkIgaz nem működik még minden, pl az FMC-t még nem tudják szinkronizálni.
Azért a semminél több. -
wd.taz
aktív tag
Szia!
Most a 6-700-ast vettem meg a 8-900 mellé, az pedig $25.
A 6-7-8-900 egybe pack kerül $69.99 (mai közép árfolyamon: 15.940HUF)
Nem tudom hol nézted, 25K-ért....
-
pcnet
addikt
Direkt kipróbáltam most egy LHBP - LHDC útvonal felprogramozását, érkezés-indulást, LEGS-et végig lapoztam, PERF INIT-et, TAKEOFF REF-et kitöltöttem és minden klappolt. Telón állítottam be az egészet és PC-n is megjelent ugyan az mint a telefon kijelzőjén. Ezután PC-n klikkelgettem FMC-ben és telón is minden megjelent szépen amit gépen csináltam. Oda-vissza működik. Próbáld meg úgy, hogy betöltöd az FS-t, elindítod a repülést, megnyitod FMC-t és csak utána csatlakozol tablettel a géphez. Hátha... Én még telón átállítottam Display Type-ot Green CRT-re, de most vissza tettem White LCD-re. Arra gondoltam még, esetleg Wite bugos lenne... De nem. Lehet nálad össze akad valamivel.
-
pcnet
addikt
Ha PC-re feltetted a programot, akkor az óra mellett megjelenik, fölé viszed az egérmutatót és kiírja géped IP címet. Ezt kell megadni a tableten a Virtual CDU beállításaiban. Elindítod és megnyomod a Settings-et, majd Networknél VAInterface IP és oda beírod azt az IP-t. Portot én 9000en hagytam. Ezután connect. Betöltöd FS-t, elindítasz egy repülést, megnyitod gép FMC-jét és tableten már tudod is irányítani. Amit tableten alkotsz, gép FMC-jén is ugyan az történik.
-
pcnet
addikt
Kipróbáltam, működik, csak PC-m IP címét kellett beállítani a programban. Tökéletesen működik, amit nyomkodok telefonon, az megjelenik gépen is. Igaz 4"on nem sok értelme van mütyürkézni. Gépen előbb felütök egy útvonalat, mint telefon kijelzőjét tapizva.
7-10"-os tableten azért már biztosan élvezetes lehet.
PC-re ezt kell telepíteni.
-
pcnet
addikt
Én simán le tudtam tölteni Galaxy S Plus-ra. Feltettem Dropboxomba, próbáld meg onnan letölteni.
-
pcnet
addikt
-
-
wolruf
őstag
Ja jó, bocsi
777-en már ültem korábban is, nekem az nagyon tetszett. Sokkal csendesebbnek hatott, mint pl. az A340-es (a 777 az KLM volt, az A340 Swiss). Most sajna nem ablakhoz kerülök, középső osztás valamelyik helyét koptatom, mivel azonban Emirates, remélem valami nagyon non-plus-ultra Economy kabin lesz
Eddigi legnagyobb csalódás a Lufthansa 747-ese volt, mintha 30 évet robogtunk volna vissza az időben -
wolruf
őstag
Dehogynem. Febr 4-én LOWW-DXB
Ha minden igaz, HighFly pedig előtte van...
Ha minden jól megy, egy ismerős lesz a ,,sofőr'' a 777-esen, úgyhogy... na nem kiabálom el, mert még én sem tudom, milyen lehetőségek lesznek, lesznek-e egyáltalán, megkapja-e ezt a járatot a srác.
-
Korcsii
őstag
Azért nincs fent minden reptér nekik sem, de ha előre szólunk, akkor elvileg felteszik ami kell.
Cypress: ez még hagyján, ezen csak a fehéregyensúlyt és a fényeket kellett állítottam...
(és én vagyok az, aki mindig kifogásolta a teljesen fehérre húzott apron képeket, erre én is azt teszem... tényleg jobb így!
)
BigBlackGod: tervben van...
Amúgy igyekszem a képekkel, videóval, beszámolóval, csak nagyon nem haladok...
-
RCH663
aktív tag
Arra számíts hogy Ferihegyen (2.0) pl nagyon zavaróan ugrálnak majd a világító kandeláberek fényei, meg a tövükben a beton textúrája, illetve a futó pálya azon része ahol betorkollik a guruló. Ez textúra gond mert a használ textúra nem teljesen kompatibilis a shader 3.0-val. Asszem van rá megoldás, de kézzel kel másolgatni dolgokat, meg konvertálni.
-
RCH663
aktív tag
miért van benne a cfg ben a shader bejegyzés te írtad bele? ha nem akkor telepítetted, csak nem emlékszel. Ez a shader dolog ati kártyák esetên számít, és ahány dolgot megold, legalább anyit bajt tud csinálni. Előnye, hogy optimalizáltabb az ati-ra ezért kisebb a teljesítmény veszteség. nV karinál nem számít. fontos ha telepítetted akkor uninstall előtt ki kell üríteni a shadereket tartalmazó könyvtárat mert csak akkor frissül. A shaderek textúrázó megoldások, effekt modulokkal. ezek csinálnak szép hullámzó vizet, meg tükröződést. Az Fsx shader 2.0-t használ, ami régi, lassú, és a mai karikat nem optimalizálják már rá.
Sent from mobile
-
RCH663
aktív tag
Mindjárt az első sorban:
[GRAPHICS]
ALLOW_SHADER_30=1ezt írd át erre:
[GRAPHICS]
// ALLOW_SHADER_30=1indítsd el az FSX-et
Ma még durvábban néz ki a manüben az aktuális gép, pl a futók a tetőn vannak szárnyak nem csatlakoznak a törzshöz, meg úgy generál olyan hurrikán utánni a benyomás, akkor nem csak endedélyezve volt hanem telepítve is.
Ez esetben flush shader cach (kitörli a shadereket) ezt a shadermodel 3 for Microsoft flight simulator menuben találod a programok között a start menünből.
Ha Flush megvolt, akkor uninstall shader modell 3, a cfg-ből törölheted is ekkor. Reboot. Aztán nézd meg megint. Elvileg ekkor rendesen kell látszani mindennek.
-
-
Korcsii
őstag
Tudtommal nincs, talán majd később belerakják - de Mathijs nem nagyon látta értelmét (túl kevesek használnák, és vannak korlátai).
Amúgy rohadt jó újra buszonzi.
Visszahozta a régi szép idők emlékét, amikor Európát keresztül-kasul átrepültem, akkor még a wilco-val szenvedve... na most már nem kell.
Egyedül a nézetváltást kell még megszokni, mondjuk F11 helyett S kell, és nagyjából meg is oldódott a probléma. Majd megnézem lehet-e tweakelni.
Más: FS2004-hez tud valaki jó A320-ast?
-
wolruf
őstag
Jópofa cucc, először én is csak ezt vettem meg, aztán a többit hozta magával
Yoke+rudder pedal+még egy throttle quadrant+radio+multi+switch panel és egy instrument panel... A BIP-et és további dolgokat nem veszem meg
Ennyi nekem elég volt
Most már csak egy racket akarok neki fabrikálni, de még nem vitt rá a lélek -
wolruf
őstag
-
wolruf
őstag
De a ,,terembérlet'' egyben értendő. Kifizeted a pénzt, aztán cserélgethetik egymást a népek. Én kollégámmal mennék, szerintem nem túl vészes így az ára (/2), ha pedig megtetszik és bizonyosságot nyer, hogy nem szakbarbárok vagyunk, talán a másodikra már mehetünk egyszerre ketten. Vagy nem
Ezt majd eldöntik a tulajok
Szerk: nekem ez a legolcsóbb, mert nagyon közel lakom hozzá, nincs utiköltség és utazási idő sem
-
Cypresss
senior tag
Az a baj ezzel a linkkel, hogy sok esetben már nem igazán naprakészek az itt található infók (persze alapozásra még jó), az új addon gépekkel pedig már egyáltalán nem foglalkozik egyik anyag sem. További probléma, hogy a linkek kb harmada már hosszú ideje nem aktív, de azt hiszem erről már Korcsii is írt a közelmúltban.
(#10729) uRSul: Nekem megvan, mivel én csináltam. Egyébként azt hiszem Vatsimen és IVAO-n is fent van, de csak akkor tudod leszedni, ha tag vagy valamelyik hálózaton.
Az ajánlott videók is nagyon jók, de ha mégis szükségét látod mind a négy rész elolvasásának akkor megtalálod [itt].
Lesz majd ugyanilyen TRC PMDG 777-esre is, valószínű azt is megcsinálom majd.
-
uRSul
tag
Ezen az oldalon láttam egy linket a PMDG 747-hez magyarul, de nem működik a link. Nincs meg ez valakinek? Mert valahogy ott vannak problémáim, a baro se azt mutatja, amit kellene meg a flaps se úgy működik, ahogy jó lenne!
Mivel teljesen kikapcsolt állapotban van a gép indításkor jó lenne egy indítási sorrend, hogy minden megfelelően működjön. Köszönöm!
-
Cypresss
senior tag
Ő minden ilyet (és még ezer egyéb) dolgot tud.
[link]Harminc napig ingyen kipróbálható teljes értékű program.
De a Hunfatal által írt progi is nagyon jó, és még olcsóbb is. Az Aivla ellenben tud touch screen módot, és lehet vele taxiútvonalat tervezni, amit külön színnel jelöl a moving mappen. Fotelpilótáknak, nagyobb reptereken, forgalomban, hatalmas segítség.
-
Korcsii
őstag
Winyóra. Csak a helyet foglalja a jó sok textúrájával. Amelyik textúrákat meg használod, azt úgyis átpakolja az FSX megfelelő mappába (felülírva az eredetiket).
ui: kéri az, csak nem telepítésnél...
más: Airbus X Extended csúszik van egy hetet, Mathias meg most csodálkozott rá, hogy EGLL 27L LAM3A végén van egy S kanyar... kezdek félni
-
Korcsii
őstag
Azt lapolja csak ki, amire épp nincs szükség. Ergo ha FSX-ed nem eszik 4+ gigát (nem szokása), akkor nincs sok jelentősége. Mondjuk helyet foglal a HDD-n a lapozófájl, és az SSD-t még kicsit el is használja... ajánlanak mindenfélét, nekem egyelőre on, próbáltam kikapcsolni, és mintha épp, hogy lassult volna a rendszerem (8 giga ram mellett).
Inkább a ram órajellel és az időzítésekkel érdemes játszadozni...
-
BigBlackDog
veterán
Szerintem erre nem lesz lehetőség (X52 is csak némi szerencsével jutott hozzám kipróbálásra). Viszont egy ilyenben gondolkodok még. Igazából nem ártana még néhány analóg kar, csak nem tudom, hogy mennyire tartós, használható ez a throttle quadrant nevű cucc. Esetleg van valakinek tapasztalata? Vagy valami jobb alternatíva?
-
Cypresss
senior tag
Számomra a megtiszteltetés.
Én sajnos nem fotóztam-videóztam, nehéz lett volna gép nélkül. Remekül éreztük magunkat, számomra két kulcsmomentuma volt a délutánnak; amikor úgy dőltetek el a géppel, mint egy zsák krumpli, mi pedig Korcsii-val hibátlan autolandot hajtottunk végre a 31L melletti füves területre.
Madeira és Corfu is nagyon rendben volt.
Örülök a találkozásnak, nyár elején megismételhetjük. Addigra már a kajálda is kinyit a parton.
-
Geryson
addikt
Fogalmam sincs, hogy pontosan mit kell nézni, nekem 2 dolog tűnt fel:
- itthon QNH van, de leszálláskor valóban 29.92 higany-inch volt a légnyomás?
- a leszállási referenciaértéket nem másoltad be az FMC-ben (FLAP/SPD), én beszoktam, hogy kiírja a sebességmutató sávba is (lehet, hogy kötelező is egyben, ezt nem tudom) -
Cypresss
senior tag
Rajtad kívül csak Korcsi és Cintula jelentkezett. A többi kolléga gondolom elfoglalt.
Valóban tele vannak foglalásokkal, de ez ne zavarjon, megvan a helyünk, viszont hárman talán nincs nagy értelme elmenni.
Kérdezném RCH663, vzsolo2225, haky, Geryson, Hunfatal és Jorus urakat, hogy jönnek-e a hónap végi talira?
(I)(I)(#9357) Geryson
/I)(/I) Esetleg egy tapasztaltabb személy viszont tényleg leírhatná, hogy "fent" miért nincs már soha fagyás, annak ellenére, hogy van vagy minusz 50 fok.
Nekem erre egyszer azt mondta az oktatóm, finom pikírt stílusban; "nehezen elképzelhető hogy tíz kilométer magasságban olyan legyen a levegő páratartalma, amitől jegesedik a sárkány. De ha majd egyszer ilyen szituációt találsz, akkor szívesen lezuhanok veled."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Revolut
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Napelem
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged