- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Zlin50
senior tag
válasz
bb.bocs #32357 üzenetére
Ha a gépbe berakod akkor a BIOS-nak látnia kell, de ha nem a telepítőnek mindenképp. A telepítőt ha elindítod majd beállít rajta partíciót és formáz is. Persze látnia kell az SSD-t. Kösd be a gépbe hogy legalább azt lássuk ott mi a helyzet. Esetleg HDD-vel is ellenőrizheted hogy a BIOS azt látja-e. Ha igen akkor az SSD-t is illene.
-
-
-
-
-
válasz
bb.bocs #32265 üzenetére
Oké, akkor töltsd le ezt az AHCI driver-t, és kitömörítve másold fel egy pendrive-ra (nem kell az egészet, elég a f6flpy-x64 mappát. BIOS-ban AHCI mode beállít és W7 telepítés indul. Amikor elérsz addig, hogy ki kellene jelölni a meghajtót (meg partícionálni), na azon az ablakon lesz egy Load Driver (Eszközillsesztő betöltése) lehetőség, oda kattints és a pendrive-ról, adagold be a korábban kitömörített driver-t a f6flpy-x64 mappából. Elméletileg már egyből kell látszódnia a meghajtónak ezt követően, amit aztán particionálhatsz és telepítheted a W7-et.
UI: Ennek a laposnak csak W7 x64-es driverei vannak, szóval W7 x86 nem játszik!
-
-
-
Gorneck
legenda
válasz
bb.bocs #32221 üzenetére
Fogod felrakod rá a rendszert és mindent amit szeretnél használni vagyis szoktál használni...úgy mintha egy vinyóra telepítenél.
AHCI módba téve a gépe vezérlőjét, ha van rá lehetőség.Aztán a progik adottak...a topikba kb 1-2 oldalanként bele lehet botlani mivel is tesztelnek...és ennyi.
-
Gorneck
legenda
válasz
bb.bocs #32211 üzenetére
Nincsen. Mivel annyira nem régi az SSD. Én még mindig azt mondom, hogy senki se fogja neked megmondani mit bír...majd az idő eldönti. A lényeg, hogy csak olyan dolgokat tárolj rajta amiért nem kár.
Mit akarsz tesztelni? Sebességet? Esetleg megnézni, hogy kb meddig fog menni?
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
bb.bocs #32211 üzenetére
Nekem furán viselkedett az ssd-m. tavaly májustól októberig 2 %-ot esett a kondíciója a hard disk sentinel szerint(akkoriban arra telepítettem sok játékot, kíváncsi voltam jobban futnak-e). Azóta meg se moccan(kicsivel több mint 1 éve van meg). Nem fog az elhasználódni egykönnyen. Arra kell csak figyelni, hogy a wear leveling-nek mindig hagyj helyet(azt hiszem a kapacitás 20%-a javallott, de nem biztos). Én csak erre figyelek és semmi gond. Még a lapozó fájl, meg a böngésző cache-e is azon van.
Mellesleg, milyen ssd-t akarsz venni?
-
-
Begi
senior tag
válasz
bb.bocs #32191 üzenetére
A legjobban úgy tudod megbecsülni egy SSD élettartamát, ha ismered a benne lévő NAND flash-ek típusát. De ez is csak egy elnagyolt becslés lesz, mivel a vezérlő játsza a fő szerepet. Ha ott az fw szarul van megirva, és a wear-leveling, garbage collection szarul működik, akkor az élettartam jelentősen rövidül.
De alapvetően azt érdemes szem előtt tartani, hogy minél nagyobb (méretben) SSD-m van, annál hosszabb élettartalma lesz. Természetesen itt nem arra az esetre gondolok hogy 100%-ig tökig van állandóan az SSD.De alapvetően nem kell tőle félni, csak nem kell olyan adatot tárolni rajta, ami máshol nem lelhető meg.
Nagy vonalakban az SSD egy nagy pendrive. Ott sem parázol mindentől.
-
Gorneck
legenda
válasz
bb.bocs #32191 üzenetére
Sztem itt senki se jós...így nem is fogja tudni megmondani meddig megy majd az SSD amit veszel.
Olyat válassz amin sok gar van és legyen mentésed arról amit esetleg SSDn tárolsz, vagyis ha vége ne legyen baj, hogy elveszett."Kímélő" beállításokról meg 1es hszbe találsz linket.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged