- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
gregus021
tag
válasz
Valdez #49141 üzenetére
Mikor régebben átklónoztam a Win 7-emet ez a driver volt fenn, és az írási sebességek és lassúak voltak, ezért telepítettem újra a Win7-et. Szerinted ez scak a klónozás, és korábban IDE-ben haszbálat miatt volt, vagy a driverrel lehet valami probléma? Mert nem szeretném azt, hogy mengint leszedem a drivert és midnen belassul. Szóval nyugodtan felrakhatom és rosszabb biztos, hogy nem lesz?
-
Balage76
senior tag
válasz
Valdez #48884 üzenetére
Miért is amikor felhasználáskor ugyanúgy teljesít?
Van két autód. Mindkettő a körülményeknek megfelelően 100-zal megy ugyanolyan komfortos, de az első 500 000 km-re a második 1 000 000 km-re van hitelesítve. Te előreláthatóan életedben nem autózol 200 000 km-nél többet, számít hogy hol a vége? Ugye hogy nem...
Ráadásul az ajánlott V3-nak nagyobb a hibaaránya, csak erről ugye ritkán esik szó. -
apro
senior tag
válasz
Valdez #48819 üzenetére
[link]Pedig igy jártam hónapok óta stabil tunigom volt és eladtam a 64GB-s SSD ezzel nem volt semmi gond lett helyette ugyan olyan Samu csak 128-as és azzal 3x is szívtam mire rájöttem hogy no tuning és úgy kellet felraknom, még tán meg is van valahol róla a kép hogy milyen fura dolgokat művelt.ha megtalálom felrakom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Valdez #48700 üzenetére
Az a meghajtó biztonságos törlése. Akkor célszerű használni, ha bizalmas adatokat tároltál rajta és eladod a meghajtót. Egy ilyen törlés után már nem tudják visszafejteni az adatokat róla.
Alapból csak 0-kkal írja tele az egész meghajtót, az enhanced-nél már többször írja felül az összes cellát. -
válasz
Valdez #48696 üzenetére
Hmm, ennek a 400 perces enhanced secure erase-nek azért utánanézek, mert az azért nem gyenge
puttonyos
Oké, nincs gond, pusztán azért írtam, mert bizonyos nagy kapacitású HDD-knél a gyártó írja elő, hogy megfelelő külső AHCI drivert kell használni, így értettem az egyéb okot. -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Valdez #48586 üzenetére
Átnéztem kétszer is az egész bios minden zugát, de még csak ehhez hasonló opcióra sem bukkantam. Amúgy közben feltettem az ssd-re a win8-at. Amúgy beírtam a commandba az alábbi parancsot: fsutil behavior query disabledeletenotify és 0 értéket adott vissza - ami tudom, hogy még nem jelenti azt, hogy a TRIM működik, de gondoltam, h megemlítem...
-
vadkörte
addikt
válasz
Valdez #48576 üzenetére
Most, hogy mondod.
Lehet kicsit túlreagáltam...
Más.
Az asztalimhoz vettem a OCZ Vertex3-at. Jelenleg egy 320-as HDD van benne, elvileg IDE módban. Teljesen tiszta telepítést szeretnék, a HDD-n a jelenlegi 3-ból 2 partíció marad. Hamarosan jön egy régebbi gép "felfrissítésére" egy 500-as WD, a 320-asom tartalmát ideiglenesen átteszem arra. Ezután kerül be a gépbe az OCZ, majd telepíítem az oprendszert, újrapartícionálom a HDD-m, és visszapakolom a temp hdd-ről a cuccaim.Mielőtt beépíteném az OCZ-t le szeretném ellenőrizni a fw verzióját, ha szükséges frissíteni azt. Meg tudom ezt tenni úgy, hogy egy USB-s külső fiókba beépítem és azzal csatlakoztatom a géphez, amin jelenleg W7 fut, a már említett IDE módra állított SATA vezérlővel.
A frissítésről itt találtam egy filmet. Ez alapján, ha minden kötél szakad gondolom menni fog.Bocs, ha kicsit nyakatekert vagyok, csak biztosra akarok menni.
-
vadkörte
addikt
válasz
Valdez #48573 üzenetére
Akkor mit kell/lehet tenni, ha az ODD IDE-s? Nem poén, tényleg érdekel!
Nálam is ez a helyzet. Direkt nem cseréltem le a régi íróim, az IDE buszra csak ODD-k vannak kötve, az SSD és a HDD pedig SATA-s lesz. SSD (rendszer) ->SATAII 0, HDD (egyebek) -> STATII 1Gigagyte GA-MA-790GP UD4H F6 BIOS-szal
-
Bodor
veterán
válasz
Valdez #48337 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy mikor használja ki egy laptoptulajdonos ezt a magas szekvenciális értékeket. Ez megint csak a vásárlók kábítása a nagy számokkal.Működik a marketing ebben a gyönyörű fogyasztói társadalomban szépen. A rendszer meg úgysem lesz gyorsabb, mert a 4K értékek, és az elérési idő nem igen változott , sőt gyengécskének mondható.
-
Jester01
veterán
válasz
Valdez #48256 üzenetére
A raw read error úgy látszik mindenkinek 6, nekem is
Az írásmennyiség pedig valóban 1TB körülinek látszik, az a szám ott 512 byteos szektorokban van.
Nem tudom win8 telepítés mennyit ír, de ideiglenes fájlokkal meg pl. registry ezermillió pici módosításával nem tartom elképzelhetetelennek, hogy három alkalom után kijön ez a szám. -
-
válasz
Valdez #48264 üzenetére
Akkor nem ad vissza ilyen adatot, ez van. Ellenben a "De akkor legalább a remaining life jól működik rajta? Tehát nemám még 5 év múlva is 100-on lesz aztán egyszercsak megpusztul?" és a "A raw read error rate 6-os az nem gáz?" kategóriájú kérdések nem merülnek fel
Ha a HDS az áttekintés fülön szövegesen azt írja, hogy minden rendben van, akkor nincs min törni a fejed. -
Bodor
veterán
válasz
Valdez #47952 üzenetére
Felesleges, csak lassítaná az internetezést...
Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is?
Aktív témák
Hirdetés
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest