Hirdetés

Aktív témák

• neverless

tag

Sziasztok

Nem fogjátok kitalálni; én is SSD vásárlásán töröm a fejem :))
    Igazából 2 éve akarok már venni, de véleményem szerint mostanság jött csak el az idejük.
    Sooooooookat olasgattam itt a fórumot, és az olvasottak alapján nekem ezek lennének jók (sorrendben):
    -Crucial C300 64 GB
    -Intel X-25M G2 80 GB
    -OCZ Vertex 2 turbo xx GB
    Ja, értelemszerűen oprendszer lenne rajta, a programokkal, és a kb 1 darab aktuális játékommal.
    A crucialt és az X-25M-et szoktátok itt nagyon mondogatni, mint best buyt. Ez még most is aktuális? A cruciallal szemezek nagyon, látom, hogy ősembertől "szokás" venni :) 40.5k ért jónak tűnik az.
    Még 1-2 kérdés:
    -Még mindig ez a kettő a "best buy"? (cruci C300, intel X-25M G2)
    -GA-EP35C-DS3R alaplapom van. Ezzel ugye megy az SSD? BIOS-ban néztem, van AHCI opció. Nem tudom, ezen kívül kell-e van e még valami alaplap felőli követelmény.
    -A Wear leveling miatt ugye mondjuk egy 64 GB-os cruci esetében max 50 gigát javasolt használni. Na most vagy ennyit szabadon hagyok rajta ~16 GB-t, vagy (és ami a kérdésem is), hogy járható-e az az út, hogy direkt csak 50 gigásra formázom, és unallocatedben otthagyok 16 gigát partícionálatlanul. Így is működik a wear leveling? Csak mert nekem így szimpatikusabb, hogy van 50 gigám, és azt megtölthetem csurig.

Ha számít, akkor core2 duo E8400-am van, 2x2 GB DDR2 rammal.
    OFF:
    Próbáltam havernak is kicsit reklámozni ezt az SSD témát, de 1 óra után is csak ott tartottunk, hogy szar az ár/GB rátája. Hiába mondtam, hogy ne ezt nézze. Még egy fantasztikus hasonlatom is volt, de az se segített : Ha repülőt vesz, nem az a lényeg, hogy mennyi idő alatt van 100-on :))

Aktív témák