Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
cucci30
csendes tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Van valami meghibásodás a ssdk-nél?
-
gg72
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Meg olcsóbb is + Sata 3 (később hátha jól jön)...
Kösz. -
AndrewTdi
addikt
Köszi a tanácsokat!
-
AndrewTdi
addikt
re
Annyira megtetszett az SSD az asztalimban, hogy elgondolkodtam, hogy tennék egyet a notiba is ha van értelme.
Írtátok, hogy tapasztalatok alapján a notik nyilván lassabbak.
Milyen SSD-t érdemes venni notiba? A kérdésem arra irányul, hogy nyilván bizonyos teljesítmény fölött már a noti miatt nem tudnám kihasználni az SSD sebességét.
-
gg72
veterán
Szerintetek van valamilyen lényegi (sebességbeli) különbség a két SSD között?
Crucial RealSSD C300 64GB (40ezer)
OCZSSD2-2AGTE60G 60GB - Agility 2 (46ezer)Win7 64bit rendszer menne rá és néhány program, játék nem. A Crucial felé hajlok, már csak az ára miatt is, de ha az Agility érezhetően fürgébb, akkor inkább az. Sata 2-ben menne. Eddig az Intel X25-V volt a kiszemeltem, de pár ezer Ft-ért többért több tárhelyet kapok, és ahogy nézem a teszteket, sebességben is jobbak már ezek az Intelnél.
Melyik érné meg jobban?

-
P00By
nagyúr
-
cowboy_bebop
őstag
Érdemes elolvasni ennek a tesztnek a 7-11. oldalait, amiből látszik, h. valós alkalmazásokban nem sokkal jobb csak a legújabb SandForce csoda a sokat szidott JMicron JMF602-nél.
Szerintem felesleges ezért a többszörösét fizetni ugyanazon kapacitásért, ha a valós életben nem, vagy csak alig van érezhető hatása.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Zodicus
üzenetére
Reggelt!
tegnap még nézegettem, guglizgattam, itt azt írják, hogy a 2. generációs ssd-knél, amik tudják a TRIM-et szinte felesleges.
más:van valami progi ami megmondja, van-e új firm az ssd-mhez, és ha van, van valami progi ami updateli? (Gondolom, dosolva, bootolva frissít)
-
AndrewTdi
addikt
Szép eredmények, bár érdekes, hogy a 4K-s sebességek elmaradnak (vagy max ugyanolyanok) 1db Intel x25-m-től.
más: valaki próbálta már az Intel SSD Toolbox cuccost? Van benne ilyen SSD optimizer. Azt használta már valaki? Nem tudom lehet-e gáz ha elindítom és közben arról fut a rendszer.
-
DV
senior tag
válasz
antee_g
üzenetére
Azt az elobb is irtad, hogy W7 64bit, de azt nem, hogy HP micsoda? Lehet, hogy csak a HP altal kiadott chipset drivert tudod csak feltenni azert nem megy. Van 1-2 laptop gyarto, aki csak a sajat maga altal kiadott drivereket engedi telepiteni. Esetleg futtasd le az Intel oldalan talalhato Intel® Driver Update Utility-t. Hogyha kiirja, hogy van ujabb chipset driver a gepedhez, akkor elvileg telepitheto az RST 9.6 az Intel oldalarol, ha nem ir ki semmit, akkor nem, vagy elkuld a HP-hoz, hogy szerezd be a HP altal kiadott legutolso chipset drivert.
-
antee_g
tag
Sziasztok!
Holnap érkezik az ssd-m, amire egy új rendszert akarok majd telepíteni, de a mostani vinyómon lévő x64 Win7 HP-ra szeretném felrakni a 9.6-os intel rapid storage technology-t, de ezt a hibaüzenetet kapom telepítéskor:
Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek
Találkozott már valaki ezzel a hibával?
Bocs ha esetleg nem jó topicba írtam volna.
üdv.
-
válasz
jorden06
üzenetére
Nem minden SSD alacsony fogyaszású, főleg a nagyobb kapacitásúak. pl. egy 160GB Intel X25G2 3W felett eszik írás közben.
Notiba ha az 50/120GB-os méret elegendő én OCZ Vertex2 vagy Corsair Force SSD-t vennék.
-kedvező ár / SF-1200 vezérlő
-60GB vertex2 175$
-alacsony fogyasztás 0,5W/1W (üresj./írás)
-50MB/sec 4K random írás sebeség (oprendszernek ideális)
-250MB/sec körüli szekvenciális írás-olvasási sebesség (nagyméretű fájlok kezelése) -
Blax
tag
Hát pont ez a bajom nekem is, hogy itthoni tapasztalatokkal nem találkoztam még :S
Nálam a G.Skill már hosszú évek óta egyenlő a megbízhatósággal és minőséggel, ezért is gondoltam erre a gyártóra SSD-ben is.Amúgy Ősembernél (Rambazár) néztem ezt a driveot, ott 45.500.- Hufért van feltüntetve.
[link](Viszont az új oldalának a motorja valami borzalom, inkább kérném vissza a régit, az még működött is, de ez...)
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Szeretnek magamnak egy ssd-t a notimba (a gyorsasag, kisebb fogyasztas es hang miatt). Jelenleg az egyesult allamokban tartozkodok, igy talan meg olcsobban is hozzajuthatok az otthon dragabb tipusokhoz, de meg igy sem szeretnek ra egy kisebb vagyont kolteni. Melyik darabokat ajanljatok?
-
Gorneck
legenda
-
Bodor
veterán
Még nem láttam ,hogy valaki itt a fórumozók közül pont ilyen drive-val rendelkezett volna, de én azon kevesek közé tartozom, akik G.SKILL ssd-t használnak, és azért írok, mert a tapasztalataim alapján bátran megbízhatsz bennük,én 1.5 éve használok kettőt, és teljesen hibátlanul működnek. Egyébként mennyiért sikerülne hozzájutnod?
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Chris82
üzenetére
Nekem Samsung S3C29RBB01-YK40 vezérlős, Samsung cache-es, Samsung flash memóriás Corsair P128 SSD-m van.
Az igaz, hogy nem a benchmark-ok királya, de hétköznapi használat során én semmilyen hátrányt nem vettem észre pl. egy Intel-hez képest.
Az ár/teljesítmény mutatója (használtan vettem egy 128-ast 45K-ért) pedig nagyon jó szvsz. -
Chris82
senior tag
Egyébként kinek mi a vélemény a Samsung SSD-kről?
-
szki
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Nézegettem az AMD AHCI drivert 06. hóban az akkori friss Catalyst megjelenésekor. De nem tettem fel, és maradt az MS Driver (W7x64). Most vidéken vagyok, de majd hétvégén megnézem ezt az amd-s drivert, mert úgy emlékeztem, hogy a telepítő dátuma friddült, de belül ugyanaz maradt driver verzió.
Akkor most, hogy friss, akkor TRIM is megy benne?Amúgy tesztek szerint gyengébb az AMD chipset teljesítménye a meghajtókezelésben. Tudom, hogy a hétköznapi használat során nem lehet észrevenni a különbséget...
cszn: nálam 11 hónap alatt ment 3200 üzemórát az SSD...
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
használgattam az SSD-t rendszert, hát nem panaszkodom, felülmúlta az elvárásaimat.
Az az 1 dolog nem tudom mitől lehet, hogy megcsináltam az ssd beállításokat, felpakoltam a deszka drivereket, ati drivert, és megnőtt a boot idő. A fekete windowsos, várakozós kép most kb 14mpig tart, míg szűz windowssal alig 8 mp volt.
Viszont a kék Welcome képet nem is látom, csak bevillanni, és innentől kiba gyors.Ez normális?
(amugy tényleg nem tudom mi értelme lenne a raidnek, hiszen már így is amint kattintok, minden rendelkezésre áll)
-
szki
őstag
válasz
bokapeter
üzenetére
ATI Catalyst-os oldalról lehete letölteni. De itt még nincs friss, 07. havi Cata. AMD AHCI Driver meg gondolom még régebbi: http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx
Néztem a 890GX+SB850 PH tesztet, és Sata2/Sata3/USB2/USB3 vezérlésben elég gyengus az AMD... Az Intel chipset ebből a szempontból jobban teljesít...
-
bokapeter
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, van már olyan AMD AHCI driver (Win7 64), amelyik támogatja a TRIM-et?
Ha van honnan lehet letölteni?(OCZ vetrex 2 60GB)
Üdv:
-
szki
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
Ha valakinek böki a szemét a kondíció, akkor állítsa a HD Sentinel fejlett opcióknál Gyártó-specifikusra, és jó eséllyel 100% lesz
Engem nem zavarnak az értékek.Ha mégis bekrepál a Crucial ssd-m egyszer, akkor meg ott van az 5 év gyártói garancia, melyből 4 év még hátravan. RMA-ban cserélik, és kész. (sőt talán újabb típust adnak helyette
) -
Ezért mondom, hogy a 83% még nem jelenti azt, hogy ma-holnap beadja a kulcsot az SSDd.
83%-os HDD már kukaérett lenne.Lehet egy év múlva ezek a tesztprogramokat is átírják, mielőtt pereket akasztanának a nyakukba a gyártok. Aztán hirtelen a 75% SSD 96%-os lesz a HD Sent. szerint.
-
szki
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
HD Sentinel nálam 83%-ot mutat 1 éves SSD-m kondijára. De lehet állítani HD Sent.-ben milyen szempont szerint nézze a kondit. Ha gyári paraméterek szerint nézi ("Gyártó specifikus értékek analízise"), akkor már 100%-os...
HD Sent. help és itt Kondíció számítás magyarázata...
Bárki kipbróbálhatja HD Sent.-ben mindhárom beállítást kondiszámtásra (Gyártó-specifikus >= Alapértelmezett >= Szigorú módszer)
Tesztek, és mindennapi használat semmi lassulást se mutat...ANT: jaja korábbi HD Sentinel dobott bad sectorokat is. De javították. Én is küldtem anno tesztet nekik...
-
válasz
BullZeye
üzenetére
"Ahogy lehet, hogy 80%-nál meg beadja a kulcsot."
Az nem a memoria cellák hibájából lehet, hanem a vezérlő elszáll pl., De ezt semmi nem mondja meg neked, mikor megy tönkre egy SSD vezérlője."viszont az SSDk alapvetően nem hosszú életűek." Ezt mire alapozod, mert nem hiszem, hogy egy cella csak 500 írásciklust viselne el. De számolj utána, hogy egy 64GB SSDnek mennyi lenne az 500 írásciklusa.
"Viszont HDDnél nem egy alkalommal ha 15-20%ot írt program, akkor már a SMART is ugatott, hogy tönkre fog menni. És lám az esetek döntő többségében tönkre is ment pár napon/héten belül." Mondtam, hogy nem analóg a HDD - SSD Healt Status.
"De az is tény, hogy egyik nap 99% másik nap lehet 50% is, de a programok általában nem hülyeséget írnak :\" Az ténylég jelent valamit. De ez megint HDD példa szerintem, amikor a lemez felületét folyamatosan felsérti valami.
"Villámcsapásos példa meg nem helytálló, mert míg ott bárkibe belecsaphat a villám, és az ember nem direkt megy a viharba, az SSD nem mondhatja azt, hogy akkor most én nem indulok el, mert "vihar van"." Ezt a példámat nem érteted meg, mert nem a viharról szól.
-
BullZeye
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére
Ahogy lehet, hogy 80%-nál meg beadja a kulcsot. Senki se írta, hogy 4%a rosszabb, viszont az SSDk alapvetően nem hosszú életűek. Igaz még erre nincs bizonyíték, mert ugye nem rég óta vannak, és a DVDkre is azt mondták max 5 év, és még mindig jól működnek jóval régebbiek.
Viszont HDDnél nem egy alkalommal ha 15-20%ot írt program, akkor már a SMART is ugatott, hogy tönkre fog menni. És lám az esetek döntő többségében tönkre is ment pár napon/héten belül.
De az is tény, hogy egyik nap 99% másik nap lehet 50% is, de a programok általában nem hülyeséget írnak :\
Villámcsapásos példa meg nem helytálló, mert míg ott bárkibe belecsaphat a villám, és az ember nem direkt megy a viharba, az SSD nem mondhatja azt, hogy akkor most én nem indulok el, mert "vihar van".
-
ANT
őstag
A kondíció-csökkenés témakörhöz csak annyit fűznék hozzá: egyáltalán a százalékos csökkenés valóban hibát jelez?
Mert nálam pl. HDSentinel alatt voltak hibás szektorok is tömegével, több riportfájlt is küldtem hdsentinel kollégának, aki megerősítette, hogy SMART kiolvasási-értelmezési hibáról van szó (azóta ez javítva lett). Ezek alapján simán el tudom képzelni, hogy a kondíció kiolvasása is fals.
Btw az én SuperTalent Ultra Drive-om jelenleg 85%-os. Ezt konkrétan lesz@rom, mivel hibátlanul működik. -
Kikerestem neked:
"Az Intel azt állítja, hogy az SSD-i napi 100 GB írást viselnek el 5 éven keresztül, ez kb. 182 500 GB.
Ha ilyen tempót tartok, akkor ez napi 11 GB-ot jelent (174 GB-tal számolva), vagyis még 16590 nap, azaz ~45 év van hátra.
Hol lesz ez az SSD 5 év múlva? Abban sem vagyok biztos, hogy 3 év múlva még meglesz...""Azért kiváncsi vagyok mit jelent az intelnél a működés? Olyan, mint a pixelhiba? Pár darab hibás pixel még nem hiba?"
Azért van sok 60GB, 50GB és 40GB SSD, mert valójában 64GB és 48GB-sak, csak a fennmaradó részt a szektorok kímélése miatt tartják fent, hogy kitolják a hibás szektorok keletkezési idejét. -
Blax
tag
Még csak érdeklődés szinten kérdezősködnék... Van már valakinek saját tapasztalata az alábbi drive-val?
G.Skill [ PHOENIX PRO ] FM-25S2S-60GBP2
SandForce SF-1222 vezérlő van benne.
[link]Külföldi teszteket olvasva elég jó helyezéseket kap, de kíváncsi lennék egy itthoni tapasztalatra is. Az ára nem olyan túl vészes ilyen sebesség mellett, de azért mégsem kevés az összeg érte. ( Only system disk-nek lenne használva )
-
Látom sokan aggodnak a programok által kiírt százalékokra.
Szerintem az SSD százalék értéke, nem analóg egy vinyó százalék értékével.
Lehet 5év alatt ezek az értékek leeshetnek akár 10-25%-ra is, és még mindig tökéletesen fognak működni.Ha egy program 96%-ot mond egy SSD-re, az nem jelenti azt, hogy 4%-a hibás lenne az SSD-nek.
Simán eltudom képzelni azt az SSD-t, amire 0%-t ad egy program és még mindig tökéletes, ezek az értékek csak a lehető leges-legrosszabb esetre számolnak szerintem.Ennyi erővel azt is számolhatnánk, hogy ki mennyit jár viharban, ezzel növelve a halálos villámcsapás kockázatát.
-
Zodicus
senior tag
X25-V: 200GB írás, 48nap 6óra, 96%
-
Márton
nagyúr
1,5 éve használok buffalot, még mindig 100%-os.
Mi van ezekkel az új drive-okkal?
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!
Mostanában gondolkodtam el, hogy kipróbálom az ssd-t. Először is körbejárom a témát és megkérdezném, hogy op rendszernek és 2-3 játéknak megfelel-e a következő:
Kingston SSD 64GB 2,5" SATA2 SNV125-S2/64GB , azért ezt kérdem első körben, mert ez árban eléggé barátságos darab, és a nagysága is elég jó.Viszont nagyon jókat olvastam az Intel X25-M G2 Postville 80GB-ről, de ez egy picikével (20k)-val drágább lenne. Ahogy néztem gyorsaságban is van különbség a kettő között, ez mennyire észrevehető? Lehet, hogy nagyon alapokat kérdeztem, ezért ne toljatok le, ha lehet, de kíváncsi lennék egy-két tapasztaltabb ember véleményére.
Segítségeteket előre is Köszönöm!
Üdvözlettele: Dreamie
-
BullZeye
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Csak komment vadászik, ma reggelt, gyors kell neki pár komment, hogy feltehetően átverjen másokat utána. Ha nem, akkor nagyon buta ember csak. És elnézést érte.
-
AndrewTdi
addikt
Egyébként van valami trükk, beállítás, stb ami mégjobban meg tudja gyorsítani a win bootot?
-
AndrewTdi
addikt
Akkor jó.
lemértem. USB-ről tettem wint, 6 perc volt formattól míg bejött a first start.
még pakolom fel a progikat de annyira lehet kapkodni így, hogy utol sem érem magam.
ölöm, bódottá. -
AndrewTdi
addikt
Ezeket milyen programmal méritek?
-
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Nekem 346 óra, 54x-i indítással 96%
-
DV
senior tag
Intel X-25M 80GB, CrystalDiskInfo.
-
Anno már láttam páran írtátok itt többen is hogy rövid idő alatt, drasztikusan esni kezdett az ssd "healt status"-a.
Nos nekem kb 1 hónap alatt esett 3%-ot, most 96%-on áll, és 99%-al vettem.
Kinek hol tart most ez az érték, illetve mennyire kell parázni, hogy ha ilyen ütemben fogy továbbra is?(TRIM on, meg minden marhaság ami ssd használata során kell be van állítva.)
-
DV
senior tag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Ezek jo eredmenyek. Grat az SSD-hez!
torma1981
Hogyha meg szeretned tartani az SSD-t tobb, mint 1,5-2 evig, akkor vedd a gyorsabbat (OCZ). Osztol az Intel is kihozza majd az uj SSD szeriat, varhatoan megint lesz egy ujabb lepcso sebessegemelkedes teren.
bokapeter
Gorneck23 az AMD guru. #7072.
-
rigó1995
csendes tag
nem tudom mit keresek itt XD
-
bokapeter
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, van már olyan AMD AHCI driver (Win7 64), amelyik támogatja a TRIM-et?
Ha van honnan lehet letölteni?Üdv:
-
bokapeter
tag
válasz
CyberJedi
üzenetére
Nekem is OCZ Vetrex 2 60 GB-os SSD-m van. Rendszermeghajtónak használom. Van még mellette egy 750 GB-os Samsung HDD. Jól működik így a rendszer. Az SSD miatt piszkosul gyors, ha pedig nagy kapacitásra van szükségem, vagy olyan adatot tárolok, amelyet tudom, hogy le fogok törölni (befejezetlen munkát, félbehagyott képek és videók), ott a HDD.
Üdv mindenkinek
-
torma1981
veterán
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BN/64GB merevlemez
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2/64GB merevlemezezek között mi a különbség? Mert van vagy 4ezer forint a kettő között.
Aktív témák
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kösz.