Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Xiaomi 12T - egytucat
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Aktív témák
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
cowboy_bebop #7598 üzenetére
Random írás nem a programok telepítésekor számít, hanem oprendszer futtatásakor az általános mindennapi használatban.
Én kb. 1 évig használtam 4K írásban kb. 5-6mb/sec-et tudó SSD-t, ezután helyhiány miatt cseréltem egy Intel X25-M SSD-re (4K írás kb. 40MB/sec) ezt is kb. 1 éve használom már. Olyan óriási különbséget nem vettem észre sebességben a két meghajtó között.
Szerintem általánosságban elmondható, hogy egy 4K írásban 20MB/sec felett teljesítő SSD teljesen jól használható oprendszer vinyóként, és felesleges súlyos ezreket költeni arra, hogy az ilyen olyan markokban nagyobb számokat lássunk viszont.
Pl. a SandForce vezérlők valsidejű tömörítést is alkalmaznak, ezzel elérhető, hogy jól tömöríthető adatokkal operáló tesztprogramok alatt a felhasználók 20-30%-al nagyobb számokat láthassanak.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Ren Hoek #7595 üzenetére
Vertex 2-ben is SandForce 1200-as vezérlő van. 1500-as szerintem a Pro-ban van.
Eltérés annyi lehet, hogy az Agilitybe a gyengébb chipek kerülnek, szerintem.
SLYM: Én egy Vertex 2-t szemeltem ki, tény hogy picit drágább. 50GB-osat vagy 60GB-osat. Véleményem szerint ugyanannyi, azaz 64GB-os mindkettő, csak az egyiknél letiltják azt a +10GB-t és így van tartalék terület. Agility 2-nél is ez a helyzet. Annyira nem kell figyelni a teleírásra. Árban is hasonlók, néha még a 60GB-os olcsóbb is.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Ren Hoek #7597 üzenetére
A gyakorlatban van látványos különbség 4K olvasásban 27 MB/sec meg 50 MB/sec között?
Most vettem egy Corsair P128-as SSD-t 45K-ért, de gondolkodom rajta, h. vegyek-e egy 120GB-os Agility 2-őt.
Új programokat telepíteni ritkán szoktam, szóval nálam a random 4K írás annyira nem számít.
Szóval ér a +23 MB/sec-es 4K olvasás 40 ezret?
-
Ren Hoek
veterán
Agility 2 Sandforce-os
43500-ért.
Vertex 2 abban különbözik, hogy abban SF 1500 van és nem 1200... de kb gyakorlatban alig lehetne észrevenni.
Anandos cikk sandforce-os SSD-kről
De ne fájdítsd a szíved inkább
Sima Vertex is baró lesz
Nem sokkal rosszabb 4K random read-ben. A sandforce írásban lett nagyon durva viszont.. Ott aláz mindent, 4K-ban és seq-ben is.
-
SLYM
veterán
válasz
Ren Hoek #7591 üzenetére
jaja, most dumáltunk MSN-en. sajna pont most adta fel a rendelést én meg pont lecsúsztam. van neki még 1 az új sandforce magos vertexből. 50 giga 50k. az nem 1-2-3k, hanem 6-7-8, meg 10 giga mínusz. 4k olvasás/írásban nincs valami összehasonlító cikke valakinek véletlenül? ahol a régi chipest az újjal hasonlítják össze?
esetleg valami olyasmi, mint ami itt is van [link]. ez az AS SSD benchmark teszt elég jónak tűnik
köszi
-
S.O.S.
senior tag
Hali !
Lenne 1 kérdésem.
Befolyásolja az SSD sebességet 32/64 bites oprendszer?Köszi a választ.
Üdv :
-
Ren Hoek
veterán
Majd válaszol, nó para biztos le van terhelve
... Azthiszem valamikor múlt héten volt a rendelés, nekem visszaírt.
Amúgy szerintem már nem éri meg a sima Vertex... 1-2-3 ezerrel drágább az Agility 2, vagy a Vertex 2 sem sokkal drágább... azokban 3ik generációs Sandforce vezérlő van és sokkal gyorsabbak, 4K olvasásban is,meg írásban.
-
Sea Edge
tag
Vegre megjott az X25-M G2 80GB, csinaltam is 2 tesztet.
-
SLYM
veterán
na megrendeltem ezt az SSD-t. OCZSSD2-1VTX60G 60GB - Vertex 42500 HUF. írtátok, hogy tőle érdemes ősember. nade a srácot se MSN-en nem látom, se egy válasz e-mailt se kaptam, pedig már leadtam a rendelést tegnap, hogy mégis mi van, mikor jön a cucc. nem érek rá mindig, muszáj lenne tudnom mikor jön a cucc. telszáma nincs meg valakinek?
-
g.gergo
senior tag
Igen, abban kellett volna, de megúszhatod újretelepítés nélkül.
-
f27
senior tag
Még ugyan nem értem a kis olvasmány végére,de van egy dolog ahol(elakadtam)!
Azt írjátok, hogy a biosban az ATA-t álítsuk átt ACHI -re!
Ha én azt áttállítom ,akko kicsit hasinlít a dolog a kék halálra, és újra indúl a gépem a végtelenségig!
Ez mitől van? Ebben az állásban kell telepíteni a gépet talán? Vagy egyszerűen én vagyok béna -
mrcrnl
tag
válasz
kelzsoca #7581 üzenetére
A második akku valóban nem létfontosságú dolog, mert az elsődleges akku is kibír több órát, és van gyári autós töltőm is a géphez. Az ODD sem hétköznapi: speckó csatija van és 9.5mm vastag. Viszont ehhez a kicsi subnotihoz sikerült egy olyan kicsi táskát beszereznem, amibe csak a gép, a töltő, a pecsétem, és a számlatömböm fér bele.
Most a sebesség érdekében (ha nem találok 1.8"-os iPod SSD-t) fel kellene áldoznom minden eddig összevadászott hardverem? Ezen vacilálok. -
kelzsoca
félisten
Nyilván az akksi dolog csak egy lehetőség, amivel ha jól gondolom eddig sem éltél, és valószínűleg ezután sem fogsz éppen az odd miatt, viszont ha kiszednéd az odd-t és beletennéd egy külső házba, akkor felszabadulna a helyed, és vagy a második akksit vagy egy gyors SSD-t bele is tudnál tenni, igazából azt kellene eldönteni hogy az akkuidő vagy a sebesség fontos
-
mrcrnl
tag
válasz
kelzsoca #7579 üzenetére
A CF egyébként sem egy szándék lett volna, csak egy halvány gondolat, de az ára miatt amúgy is elvetettem.
A multibay-es HDD-vel az a gond, hogy gyakran használom az optikai meghajtót. Pont ezért vettem netbook helyett olyan subnotit, ami kicsi (10.6" és 1.2kg), de van optikai. Ráadásul oda még egy második akkut is bele tudok tenni. -
kelzsoca
félisten
CF kártyát ne akarj használni, hamar kidöglik, és normális sebességet is csak horror áron hozna, én régebben árultam ilyen adaptereket.
Beágyazott rendszernek, infoterminálnak megteszi, de másra nem igazán jó.
Ráadásul van nekem egy, az optikai meghajtó helyére tehető második merevlemezkeretem, amibe egy SATA HDD-t adattárolásra el tudok helyezni.
Ez egyébként megoldás lehet, ha a második merevlemezről enged bootolni, bár miért ne tenné.
Ide beteszel egy 2.5"-os sata SSD-t és a jelenleg kis pata-s meghajtó tároló szerepet kapna.
-
mrcrnl
tag
Üdv!
Erősen gondolkozom én is egy SSD meghajtó beszerzésén. A gondom csupán annyi, hogy az én gépembe 1.8"-os iPod-os HDD van, és ilyet eddig nem találtam kis hazánkban. Így nézne ki, amit szeretnék:
Nekem elég lenne egy 30-32GB-os változat, mert adatból nem tárolok sokat a munkára használt laptopomon. Ráadásul van nekem egy, az optikai meghajtó helyére tehető második merevlemezkeretem, amibe egy SATA HDD-t adattárolásra el tudok helyezni.
A mostani (2.5 éves) subnotim "gyenge pontja" a jelenlegi PATA HDD, szerintem már csak ez lassítja a rendszert. Win7-et használok. Gondolkodtam noti cserén is, de amelyiket kinéztem, szintén ugyan ilyen HDD-vel szerelték gyárilag, pedig egy drága üzleti szériás HP, kétmagos ULV-s procival.Kornél
U.i.: ha nem jó helyre írtam HSZ-em, tanácsot elfogadok, hogy merre próbálkozzak.
-
f27
senior tag
Én vettem egy SAMSUNG 256Gb SSD-t
220/200Mb/s
TRIM 2,1
Szerintetek jó választás volt?
Az SSD egy DELL M6300 ba mocorog! -
canniball
nagyúr
Az Intel X25-M 80GB G2-re valószínűleg senki nem fog neked rosszat mondani...csak most kissé felment az ára...
-
SLYM
veterán
válasz
Sea Edge #7552 üzenetére
én már semmit sem értek. most ez se jó már?
ha az új JMicron vezérlős SSD-k is rosszak, akkor melyiket érdemes megvenni? te, vagy bárki aki ért hozzá melyiket vennétek a 60-64 gigások közül? (a chipet is majd írjátok le plíz) szerinted melyik a legjobb ár/teljesítménybe? esetleg leírnád a pontos nevét is, mert csak így tudom majd beírni az árgép-be. köszi szépen
-
DV
senior tag
válasz
LordDarkness #7566 üzenetére
Attol fugg, hogy mennyi a keret ra, mert lehet, hogy tudnank ajanlani masikat, amit megerne megvenni...
-
DV
senior tag
válasz
LordDarkness #7564 üzenetére
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Kingston V 30GB SSD vásárláson gondolkodom megbízható ez a típus?
-
DV
senior tag
Igen, van sebessegbeli kulonbseg a 128GB-os es a 64GB-os kozott. A 64GB-on kevesebb memoriachip van ezert kevesebb a csatornak szama is es ennek kovetkezmenyekent sokkal lassabban ir, mint a nagyobbik.
Inkabb keress egy tesztet a 64GB-osrol is.A legelso SSD-m egy 1. generacios OCZ SSD volt (jMicron) es miutan megvettem a 2. SSD-m, megfogadtam, hogy tobbe nem veszek OCZ-tol SSD-t, es jMicron vezerloset sem...
-
Osibaa
senior tag
válasz
kelzsoca #7559 üzenetére
32K-ért tudom az Intelt szerezni, 2 év papíros garral. Inkább kifizetem ezt a felárat a +10 GB kapacitás és papíros gar. érdekében.
A kérdésem tehát az lenne, hogy laptopba rendszer meghajtónak tudjátok-e ajánlani (pl. ha túlmelegedős a vezérlője, akkor a laptopba nem biztos, hogy jó ötlet rakni, stb). -
kelzsoca
félisten
Üdv!
Szerintem az Intel drága mostanság
Esetleg Ősembernél meg tudsz csípni egy OCZ 32GB-os SSD-t jó áron
OCZSSD2-1VTX30G 30GB - Vertex
OCZ - 2,5" - SATA II - 30GB - 64MB - 230MB/s - 135MB/s -23.500Ft
-
Ren Hoek
veterán
Jmicronosról elég rosszat olvasni... Helyette már Indilinx Barefoot, vagy a Toshiba-Jmicron, vagy a legújabb Sandforce és Marvell. Annyival nem drágábbak, mint amennyivel jobbak. Érdemes ráfizetni pár ezret egy jóval kiforrottabb chip-ért.
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy a Lenovo X60s notimba veszek egy SSD-t. Ezen csak a rendszer van (kb. 15 GB méretű). A 40 GB-os Intel X25-V G2 a kiszemelt áldozat, tudjátok ezt ajánlani erre a célra?
Mod: a noti tudja az AHCI-t
-
-
-
SLYM
veterán
köszi
itt megtaláltam a tesztet és össze is hasonlítottam azzal, amit az előbb néztem, sokkal jobb. ezt írták a PH-s cikkben is. 2 kérdésem lenne már csak. ez a teszt a 128 GB-os SSD-vel készült. a 64 és a 128GB-osok között van sebességbeli eltérés? (lehet, hogy hülye kérdés, de inkább felteszem, minthogy mégis legyen). aztán olvastam, hogy a JMicron JMF618 chip köré szerelt SSD-k a legjobbak ár/teljesítményben, legalábis azok közül amik megfelelnek az átlag elvárásának. van ezzel a chippel szerelt megoldások közüt jobb ár/jeljesítményben, mint ez [link] szerintetek?
S.O.S. google szövegfordítót használok, de ezt az oldalt nem tudja lefordítani valamiért
-
SLYM
veterán
ugyanez a kérdésem, hogy milyen vezérlő vezérli ezt az SSD-t
nem tudok angolul, valszeg ebben benne vanez a 37k még oké, ha nem az a gagyi chipes, amiről írnak a PH cikkben is
-
szki
őstag
JMicron JMF601/JMF602 v. Toshiba TC58NCF602GAT, mely a JMF602-re épül.
Kingston SSDNow V Series 128GB SSD Review
2. oldalt nézd meg! -
SLYM
veterán
hali. milyen vezérlőt tartalmaz a kingston snv125-s2 (snv125-s2bn) 60 gigás SSD? nem vagyok benne 100%-ig biztos, lehet, hogy múltkor elnéztem
-
g.gergo
senior tag
Pl.: Diskeeper Hyperfast.
-
Márton
nagyúr
"VERTEX works best in IDE mode but AHCI is supported"
Szóval megy ott is, csak picit lassabb/többször kell futtatni,
ha jól értelmezem -
LW
őstag
Ismer valaki olyan programot, ami heti egyszer rendbe teszi a TRIMnélküli (esetemben raidtömbben lévő) SSD meghajtókat?
-
-
Márton
nagyúr
-
szki
őstag
Na igen DHL-lel OcUk-tól össz 138,97 GBP házhozszállítva. Virtuális Visa kártyával szoktam fizetni. Forintban vonja le az ErsteBank, de napi angol font árfolyamon számolják el.
Sajna pár hónap alatt az angol font 10-15%-ot erősödött a Forint ellenében, és már nem 300 Ft alatti, hanem 335...
OcUk oldal azért jó, mert az új cuccok hamar kaphatóak (vannak akciók is), és szállítanak Magyarországba is. Bár én már dobozos szoftvert is vettem tőlük, és nem csak hardvert. -
-
LW
őstag
Találkozott valaki olyan progival ami méri az olvasott és írott adatforgalmat egyed meghajtoknál?
-
szki
őstag
válasz
radi8tor #7517 üzenetére
Mondjuk operációs rendszer függő is, hogy mennyi időt vesz igénybe a hideg indítás vagy a hibernálásból ébredés.
SSD-s asztali gépen Win7x64-et használok, és sose hibernálom.
Laptopomban nincs SSD. 32 bites Win7 van rajta, és mindig hibernálom inkább hidegindítás helyett. Bár a hideg indítás is elég gyors lenne. Win XP32 alatt viszont szörnyű volt hidegen indítani (2 perc kb)...Ren Hoek: ja melos gépen én is szerettem hibernálni, mert nem kelett vagy 10 alkalmazást megnyitogatni...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
radi8tor #7517 üzenetére
Ja de vele meg olyan, mintha sleepelnéd... Már vinyón is gyors, de egy 285 MB/sec-es agility 2-őn meg brutál boot lenne.
Nekem azért kell mert én szeretem úgyhagyni este a munkát, meg mindent: winamp, msn,skype, excel, chrome, PS és barátai...Így reggel 12:30-kor csak megnyomom a gombot, és minden az arcomba van tolva
-
szki
őstag
Köszi
best buy akart lenni.
szerk: Ősembernél tegnap 22500 volt, ma 23500 Ft.
Gondolom a szokásos gyártói gari, azaz posta külföldre. Nekem OCZ-nél volt dolgom RAM RMA-val pár hónapja. Nekem kifele a posta kb 1000 Ft volt a holland központba. Régi döglött DDR3 kit helyett friss ropogós ramot kaptam vissza Taiwanról FeDex futárral. -
Genji
őstag
Hali,
Hibernációt kikapcsoltam, de a hiberfil.sys maradt kikapcs után is (több mint 3GB) letörölhetem vagy el tudom tüntetni "legális" módon? -
szki
őstag
Szzerintem csak 30-40 hozzászólást kellene visszaolvasnod...
Intel X25-V 40 GB, amire gondolsz (30eFt kb). De létezik a népszerű X5-M 80 GB (kb 60eFt)
És best bye mostanában: OCZSSD2-1VTX30G 30GB - Vertex (24eFt kb)Ha csak egy op. rsz, és egy játék kerül rá, akkor 30GB is elég lehet.
Nálam W7x64 HP + Office 2007 meg pár program 19 GB-ba belefér. Játék telepítéskor 5-10 GB-ot lefoglal pluszbaz00li: új telepítés, vagy klónozás? Ahogy kényelmesebb! Ízlések és pofonok!
-
-
NOD
senior tag
Sziasztok. Nem tudom hogy mennyire megfelelö kérdés ez ebben a topikban de mást nem találtam.
A kérdés adott: szükségem volna egy SSD-re. A jelenlegi konfigomban használnám rendszermeghajtónak.(maximum egy játékot talán rátennék, bár nem tudom azon mennyit gyorsitana vagy érdemes-e)
Milyet tudtok ilyen használatra ajánlani? Én az intel 2ik szériájábol a 40gb-set néztem ki(pontos nevet nem tudok irni, de valami x25....). Árban jó legyen de azért legyen is értelme (ergo legyen elég gyors).
Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- The First Berserker: Khazan
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest