Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Xiaomi 12T - egytucat
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Aktív témák
-
Kapti
tag
válasz
kelzsoca #7989 üzenetére
Köszi. Persze mindent elkövettem már ami hat a sebességre. A TRIM miatt nem is aggódnék annyira, mert Wiper.exe működik, már beletettem a feladatütemezőbe. Viszont a read sebesség az gyenge nagyon.HD Tach eredmény:
Az az érdekes, hogy két nappal ezelőtt próbáltam egy szintén AMD-és gépben, amikor megjött (Gigabyte nvidia nforce4) a HD Tach avarage read-re 221Mb/sec-et adott-Ez azért 30% eltérés!!!
Lehet, hogy ennyire gyenge az AMD-s SATA vezérlő? -
Z(o)zz
tag
válasz
kelzsoca #7757 üzenetére
Most már van rendes példányom, majd veszek nem virágboltit jövő hónapban most arra már nem futotta. Xp és Vista is megvan eredetibe.
Na de a lényeg. Úgy tudom ACHI be volt kapcsolva telepítés során de inkább akkor újrarakom. Két helyen is bekapcsoltam (onboard is) remélem így jó lesz. -
Osibaa
senior tag
válasz
kelzsoca #7651 üzenetére
Köszi szépen, akkor így marad. A böngészős beállításokat nincs hova átrakni, max letiltom.
Mindjárt csinálok 3.0-s Crystal-lal tesztet.
fLeSs:
Az OCZ Onyx még nem szerepel a listában, pedig itthon is árulják, sztem érdemes lenne. Itt volt egy teszt róla, eszerint Indilinx vezérlője van, de nem Barefoot, hanem Amigos. Van kép is róla.
"The Onyx uses an Indilinx Amigos controller, which is basically half of a Barefoot controller. You get four NAND channels instead of eight and maximum read/write speeds of 100/80MBps instead of 200/160 for Barefoot based drives."
-
mrcrnl
tag
válasz
kelzsoca #7581 üzenetére
A második akku valóban nem létfontosságú dolog, mert az elsődleges akku is kibír több órát, és van gyári autós töltőm is a géphez. Az ODD sem hétköznapi: speckó csatija van és 9.5mm vastag. Viszont ehhez a kicsi subnotihoz sikerült egy olyan kicsi táskát beszereznem, amibe csak a gép, a töltő, a pecsétem, és a számlatömböm fér bele.
Most a sebesség érdekében (ha nem találok 1.8"-os iPod SSD-t) fel kellene áldoznom minden eddig összevadászott hardverem? Ezen vacilálok. -
mrcrnl
tag
válasz
kelzsoca #7579 üzenetére
A CF egyébként sem egy szándék lett volna, csak egy halvány gondolat, de az ára miatt amúgy is elvetettem.
A multibay-es HDD-vel az a gond, hogy gyakran használom az optikai meghajtót. Pont ezért vettem netbook helyett olyan subnotit, ami kicsi (10.6" és 1.2kg), de van optikai. Ráadásul oda még egy második akkut is bele tudok tenni. -
Osibaa
senior tag
válasz
kelzsoca #7559 üzenetére
32K-ért tudom az Intelt szerezni, 2 év papíros garral. Inkább kifizetem ezt a felárat a +10 GB kapacitás és papíros gar. érdekében.
A kérdésem tehát az lenne, hogy laptopba rendszer meghajtónak tudjátok-e ajánlani (pl. ha túlmelegedős a vezérlője, akkor a laptopba nem biztos, hogy jó ötlet rakni, stb). -
-
-
band1103
őstag
válasz
kelzsoca #7340 üzenetére
Pontosabban melyiket vetted annyiért és mikor? Ezt?:
OCZSSD2-1VTX30G 30GB - Vertex 30GB - 64MB - 230MB/s - 135MB/sCsak azért mert most 34,000Ft ott.
canniball: Nálam is azt mutatta mindaddig mig be nem regeltem és be nem léptem. Ekkor varázsütésre mindenhol ott termettek az árak.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
kelzsoca #7330 üzenetére
Jah hát nincs pénzem raid0-ra.
Az Indilinx-es Agility-től eléggé tartok... sok a hirtelenhalál az értékeléseknél....Amúgy kb 5000 Ft-al drágább a Sandforce vezérlős, és Intel szintjét teljesen hozza. Sőt írásban szétveri. Jó ez utóbbi lényegtelen, de mivel nem végtelen a hely, ezért pl hetente 1-2 játék telepítése letörlése az reális. Így viszont az atomgyors lesz
Notira mikor raktam fel a STALKER-t meg GTA-kat belepusztultam olyan lassú volt
(#7332) tomic: Rendes monitor? Ja hogy csak szélesvásznú kis "szar" fullHD samsung
hát nemtudom én valahogy elfogadnám...
-
ffodi
veterán
válasz
kelzsoca #7330 üzenetére
Az hagyján, de nekem a Toshiba vezérlőre sincs panaszom. Gyors és akadásmentes. Mi kell még?
Egyébként van egy SNV425 64 gigás SSD-m is amiben ugye másik fajta Toshiba vezérlő van(Toshiba által felügylet Jmicron) mint az SNVP325-ben, ez írás /olvasásban lassabb, de szűz rendszeren simán produkálja a 14-15s-es win7 bootot.
-
MarQs
senior tag
válasz
kelzsoca #7309 üzenetére
Jobb lett volna ha mind két tároló a gépben van - kompaktabb megoldás - de valószínű az a felállás lesz amit mondasz, mert ahogy én is beleásom magam a témába egyre több helyen olvasom hogy pillanatnyilag még nem megoldott a kérdés. Bár, ha tudtok újabb fejleményeket, szívesen olvasom!
DV! Köszi az infot, segítséget!
Ui.: tudtok esetleg olyan háttértárolóról, ami szintén működik ExpressCard slot-on keresztül? Így a felállás ugyan az lehet, csak fordítva...
-
LW
őstag
válasz
kelzsoca #7298 üzenetére
Kis/nagyker válogatja. Nagybátyám a kiskerében gyakran azonnal ad másikat, ha van raktáron vagy másnap jön pakk rak bele egyet.
De bízzunk benne, hogy stabil része lesz rendszeremnekSSDvel egyidőben kiegészítem a cuccost még egy terás WD HDDvel is. 100-200 gigám van a 3,5TBből.
Ha már lúd...
-
Matamata
aktív tag
válasz
kelzsoca #7234 üzenetére
Ezt eddig is tudtam. Csak azt nem, hogy a Windows\Temp mappát hogy rakjam át mivel nem írnak róla sehol. De most megtaláltam rendszerváltozók között.
Bodor : Kössz már megvan.
Amit még nem tudok, hogy mekkora ramdrive kéne ha minden temp-et meg böngésző cache-t oda akarok rakni. (4GB ramom van.)fLeSs : #7233
-
cszn
őstag
válasz
kelzsoca #6991 üzenetére
A rendszer alatt nem érzel semmit a lassú szekv. írásból. Viszont az intel a 4k-s eredményekben az élen van. Ebből sokkal többet érzel és jobban is jársz vele sebességben mint hason méretű egyéb ssd-vel. 60-70%-os ideális telítettséggel számolva (legrosszabb esettben 37*0,6) 22 gigán ezek szerint elférsz simán.
-
Gorneck
legenda
válasz
kelzsoca #6981 üzenetére
Sztem teljesen jó választás, ha kell az a 64gb...mert ugye azzal számolni kell ne legyen 60-70%nál több adat az SSDn...ha te elférsz 20-25gigán is az OSsel+progikkal akkor az intel 40ese (X25-V) a best of választás szvsz...mondjuk árban nemtom mennyi a difi...aszhem vmivel drágább a kingston...
Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest