- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
Aktív témák
-
forbence
csendes tag
Sziasztok, egy kérdésem lenne:
Van egy Dell 7720 SE laptopom, és azt írja a gyártó a gép adatai között, hogy a Dell 7720 az max. 32GB-os mSATA SSD-t támogat.
Mi történik hogyha én nagyobbat rakok bele? Nem fog működni, vagy csak 32GB-ot fog felismerni a nagyobb kártyából? És ez egyébként hardveresen nem tud többet, vagy szoftveresen? (Késöbb egy Firmware frissítéssel nem lehet megcsinálni hogy nagyobbat is támogasson?)
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
baboss
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megtaláltam a hiba okát. Win 7 alat véletlenül csináltam egy Frime Wire frissítést ami törölte az SSD-t.
Most már fent van az uj OP és jó minden.
Elnézést kérek,hogy a saját hülyeségem miatt fejtörést okoztam másoknak.
-
gregus021
tag
Nem tudtam frissíteni a kommentet, de itt vannak a CrystalDiskMark eredmények is (sata2):

-
válasz
baboss
üzenetére
Rá kellene nézni a partícióra, akár a másik OS alól, annak lemezkezelőjével. Nem lennék meglepve ha RAW lenne. ha véletlenül meg az, akkor ez a W8 bugja, mert nem fér meg a W7-el.
(Ha elindul a W8, akkor azt követően a W7 elkezdi automatikusan hibajavítást futtatni egy vagy több adattárolón...) -
baboss
őstag
Javítani szeretném ezt a hozászolásomat. [link]
A botmenüben látja az SSD-t.Elnéztem az elején.
A Windows uefi indító tűnt el a listából.
Beraktam a WIN 8 telepítőt-hibaelhárítás-a windows felújítása és ezt írja ki a Windows rendszert tartalmazó meghajtó zárolt oldja fel a zárolást.
Kipróbáltam az újratelepítést és az illesztőprogram betöltése után már látja az SSD-t de a szabadterüket 240 GB úgy néz ki mint ami teljesen üres le lenne formázva pedig nem töröltem semmit és nem is zároltam az SSD-t. -
imotep03
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hát nehéz ügy ez, na mind1 lesz majd vmi

köszii -
válasz
imotep03
üzenetére
Akkor ne kísérletezgess, hátha tényleg az alaplapodat nem szereti(bár ezt kétlem), inkább másik SSD-ben gondolkozz. (Azt meg csak a boltos tudja, hogy miért nem forgalmazza a Vertex 4-et, amikor egy közkedvelt, nagy mennyiségben forgalmazott és jó meghajtó)
innen válogathatsz.
(Most mondom: Ha megint az lesz a szitu, hogy veszel egy teljesen más SSD-t és azt sem látja az alaplap, akkor inkább add le újrahasznosításra a deszkát, hogy jövőre valami karácsonyfadíszt lehessen belőle gyártani, mert már csak arra jó akkor)
-
imotep03
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
legfrissebb van rajta, meg úgy küdtem vissza mint hogy hibás mivel nem kezelték a gépek, nem volt más már csak laptop a közelben. A Boltos korrekt volt nem volt semmi gond, csak az volt fura h mindenképpen vissza akarta a pénzt küldeni mert hogy már nem lessz hónapokig ilyen ssd-jük.
A kérdésem az volna hogy megrendeljem máshonnan vagy másik ssd-t nézzek? -
válasz
imotep03
üzenetére
1. ha a deszkán a legfrissebb BIOS volt/van, akkor nincs ilyen problémája(1.60 előttivel lehet)
2. mindig asztali gépben próbálj ki dolgokat, ne laposokban
3. a webshopnál meg 2 lehetőség van
a) ritka jó fejek dolgoznak ott, mert inkompatibilitás nem jár cserével, nem kötelességük cserélni sem, nem hogy pénzt visszaadni
b) rizsáztak -
imotep03
tag
Hali, karácsony elött vettem egy ocz vertex 4 256- ot,és a bios nem ismerte fel (vagyis egyszer, majd aztán többet nem), majd még meg probáltam 3 laptopba, egyikben sem üzemelt. Visszaküldtem a terméket és azt mondták hogy nekik megy tökéletesen, valamint azt állították hogy a gép lehet nem kompatibilis vele. A pénzt visszaküldték.
Na most nekem az volna a kérdésem hogy ez lehetséges hogy a gépem nem kompatibilis vele?? (bár egyik laptopban sem ment szintén) a configom a köv. volna: Asrock 770extreme 3, x4 965, gtx460, 4gb ram.
Ja és mondták hogy nem tudnak cserére többet küldeni mert nincs hanem vissza adják a pénzt.
Mit gondoltok?!
köszii -
pifu76
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
pifu76
üzenetére
1. a letöltött ZIP-et kitömöríted egy mappába, aho, is megjelenik majd az ISO fájl is
2. egy CD/DVD író progival kiírod az ISO-t, természetesen nem adatlemezként, hanem lemezképként, mert csak akkor lesz boot-os (pl ISOBurner progival)
3. Az így elkészített botos cd/dvd-ről bebootolsz, a további teendők itt: [link]Fontos dolgok! (amiket agyártó ír elő, azt melegen ajánlott betartani ill pár infó, mielőtt nekiugrasz)
# Ez a FW frissítés destruktív, azaz mindent letöröl az SSD-ről
# Nem alkalmazható a frissítés SV100S2/32G vagy SV100S2/256G esetén
# FW frissítés előtt, annak a SATA vezérlőnek az üzemmódját, amelyre az SSD van csatlakoztatva, SATA IDE módra kell átállítani4. Ha a frissítés sikeresen befejeződött, akkor a gépet le kell állítani, nem csak újraindítani
5. bekapcsolás után ismét menj be a BIOS-ba és állítsd vissza a SATA üzemmódot arra, amin a frissítés előtt volt(ha FW frissítés előtt is IDE-n volt, akkor értelemszerűen nem kell, de ha előtte AHCI-n volt, akkor arra is állítsd vissza)Csak saját felelősségre!
davidsz
köszönöm, már meg is jött, mindjárt rá is vetem magam.
-
baboss
őstag
Sziasztok .
Segítségre lenne szükségem.
Alaplap - ASUS CROSHAIR V FORMULA Z
OP - Windows 8 SSD-n
Windows 7 HDD-n
SSD OCZ RevoDrive 3 PCI Expres X4 slotba kell rakni.
Reggel elakartam indítani a Pc-t de nem indult el a Win 8 csak a Win 7.
F8 boot menü itt szoktam kiválasztani,hogy melyik induljon,de az SSD-t nemlátja csak a HDD-tI
Gép inditása :
Első felugró ablakban kiírja
PCI -E x4 bandwidth usage:5.0GB/s OK
Using configuration:fast
Inicalizig drive OK
Második felugró ablakban 0 sata OCZ RevoDrive 3 240gb sata 3GB/s
Ez idáig is így ment.
Delete : Bios boot menü itt viszont nem látja az SSD-t
Op telepítőt beraktam és elindítottam a telepítést.
Illesztő program hozzáadása betölti de úgyse ismeri fel az SSD-t
Ha a Win 7 et indítom el akkor -saját gép és ott se látja az SSD-t csak a HDD-ket.
Mi lehet a hiba oka.
-
davidsz
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Küldtem.

-
zsírsámán
senior tag
Sziasztok! Lapozófájl méretét mennyire érdemes beállítani, ha egyáltalán be kell állítani valamennyire? 120 gb-os ssd és 8 gb ram mellett. Köszönöm a válaszokat!
-
pifu76
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
benne van igen de ha ki akarom bontani nem bont ki semmit.. vagy az egész ISO-t kell a pendrivera másolni? légyszí segíts picit...

-
-
davidsz
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Compatibile SSD not found"
Ettől függetlenül egy riportot csinált. Milyen címre küldjem? (nem látom a mailod)
-
válasz
davidsz
üzenetére
Ha időd engedi, megkérnélek, hogy teszteld a progimat: [link]
Semmilyen kárt nem okoz, max kiírja, hogy nincs kompatibilis meghajtó, vagy rossz infókat fog megjeleníteni, ugyanis RAID-be kötött meghajtókon nem teszteltem.
Ha látszólag minden oké is, akkor is küldj egy riport-ot. Thx!
pifu76
Hát pedig benne van: [link] -
pifu76
tag
Üdv mindenkinek!!
Nem tudom, remélem jó helyre írok, pár napja hozzájutottam egy Kingston ssdNOW 100 64 GB-os ssd-hez.
Szeretnék rajt firmware-t frissíteni, de amit letöltök INNEN abban van egy ISO fájl, ezt szeretném kibontani bootolható pendrive-ra de csak egy redme.txt fájl van bent
mi lehet a gond, valaki tudna adni egy kis segítséget?Előre is köszönöm szépen!!
-
davidsz
senior tag
SSD RAID0 Windows 8:
Eltelt 3 hónap, amióta 2db Samsung 830 128GB-t használok RAID 0-ban.
A nagy kérdés a Trim volt.
Elmondhatom, hogy működik. A sebességcsökkenés nem lépett fel (mint ahogyan win7-nél).
Tehát hosszútávon is alkalmazhatónak tartom a dolgot.Nyúzás szempontjából is tökéletes. Fotókat, doksikat is tárolok rajta... dolgozom is vele. A másik kérdés, hogy mennyivel gyorsabb? (mindenki ezt kérdezné)
Erre egyértelmű "mérhető" válasz nincs. Egy valami van, hogy még nem kellett várnom semmire munka közben.1 db SSD-hez képest nem is lehet nagy változást észrevenni, viszont ott azért előfordult néha egy-egy "szünet". Egyszóval gördülékenyebb a RAID 0, mint az 1 SSD.
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sarah "HDD" Connor...

Köszi, értem.
-
-
Hooper
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kép feldolgozásra gondolok mondhatni napi szinten. Nem 200kb Facebook képek hanem akar 15-25megas Raw fileok nagy mennyiség (valamint több 100megas .psd-k)
Az aktuális munkát felmasolom ssdre, szerkesztem, mentegetem (akar több méret verziót), zip / unzip, stb majd átrakom backup hddre es jön a kövi. -
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"...terminátor üzemmódba állt át a sata vezérlő..."
No ez meg mi ?

-
válasz
r-chee
üzenetére
Azonnali hatállyal húzd le az SSD-t és ne is kösd rá, ott ugyanis romokban hever az OS. Ezt Hardverhiba, rommá tuningolás avagy épp kártevő hegyek körmérkőzést játszanak a bennmaradásért is okozhatja.
(A szemaforok elemi objektumok(atomi "részecskéknek" is nevezzük programozásban), az erőforrás kezelés/vezérlés/ütemezés alappillérei többek közt.)Az SSD-t másik gépre ne kösd rá, mert ha kártevő áll a háttérben, akkor viszed tovább magaddal a másik gépre. Csak akkor szabad másik gépre kötni, ha azt követően azonnal (pl egy Linux Live CD-ről indítva a gépet) letörölsz minden partíciót az SSD-ről. (Amúgy a problémás gépben megfordult összes írható adattároló-eszközzel így kellene eljárni)
A problémás gépen mindenképp meg lehet/kell próbálni egy tisztességes újratelepítést elkövetni, de csak ha az előző bekezdésben leírt dolog megtörtént. Mert ha valóban kártevő döntötte be így a rendszert, akkor az minden adattárolón fent lesz, ami a problémás gépben megfordult.
Ha hardverhiba áll esetleg a háttérben(pl terminátor üzemmódba állt át a sata vezérlő), akkor valami olyan HDD-vel próbálkozz először, amiért nem kár, nehogy az SSD-t legyilkolja teljesen(ha eddig nem tette meg már)
Hooper
Vertex 4, ami kívánalmaidnak leginkább megfelelne, mivel a Vertex 3 valamelyest lassabb nem vagy nehezen tömöríthető adatokon, a Samsung 840 120G (és nem 128) meg max 130 MB/s-el ír.Mondjuk azért azt leírhatnád, hogy mit értesz rendszeres íráson...
-
Hooper
őstag
rendszeres írás-olvasásra melyiket ajánlanátok?
(tehát a megbízhatóság, "terhelhetőség" is számít a sebesség mellet)Vertex 3 120Gb
Vertex 4 128Gb
Samu 840 128Gb (nem pro)Ahogy nézem sebességben is ez a sorrend nem?
-
válasz
farena
üzenetére
Nem az OS miatt kell megválogatni, hogy milyen SSD-t vegyél, hanem az alaplap, pontosabban a deszkán található SATA vezérlő(k) miatt. A W8 számos olyan fejlesztéssel gazdagodott, melyek direkt az SSD-k még optimálisabb kezelését célozták meg. (üres területet automatikusan karbantartja vagy PCIE-s SSD-knél is kiküldi a TRIM parancsot (hogy csak 2 dolgot említsek), amit W7 nem "tud")
Szóval maga a W8 miatt nem lesz gond a meghajtóval.Zlin50
Előfordul, hogy a W7 bizonyos chipsetek(alaplapok) esetén automatikusan tesz fel drivert, de azok nem támogatják a TRIM-et, vagy támogatják, de valamiért mégsem működik. Másik, hogy sokak első dolga chipset drivert telepíteni mindenestül. Ha egy régebbi chipset drivert telepítesz, az mindenféle szívfájdalom nélkül cseréli le -többek közt- az IDE és/vagy AHCI drivereket is, akár több évvel korábbira, ami nem támogatja biztosan a TRIM továbbítását. Az IRST 11.6 továbbítja a TRIM-et (9.6 a legelső, amit továbbítja)khorvat - "Ez az AMD USB szüröprogram általánosan nem ajánlott, vagy mi miatt nem települjön?"
Ha egy mód van rá nem célszerű feltelepíteni, ugyanis egyes deszkákon "leamortizálja" az USB portokat. Ez úgy szokott megnyilvánulni (régebbi és más gyártók chipset driverinél már ismert módon), hogy amikor először csatlakoztatsz egy pl pendrive-ot, akkor felismeri a rendszer, rendesen működik. 2. vagy többedik alkalommal már azt írja ki az OS, hogy csatlakoztasd a hátsó USB portba, mert ott gyorsabb működésre képes majd idővel meg már fel sem ismeri a pendrive-ot csatlakoztatáskor. Ez addig tart, amig minden USB port -nem szó szerint- megpusztul...
Az általad említett jelenséggel nem volt szerencsém találkozni, de mindenképp megér egy próbát, hogy leszeded azt az USB Filter drivert.
enterlaci - Ez igen szép eredmény, főleg a 4KQD32 Read igen durván magas.

-
r-chee
őstag
Ide is belinkelem a problémám, hátha köze lehet magához az SSD-hez (illesztőprogram stb):
"Néha előjön weboldalon található képek lementési kísérleténél egy üzenet, hogy a "a szemaforhoz rendelt határidő lejárt", s nem tudom lementeni az adott képet. Ugyanez az üzi előjött egy zenei album törlésénél is. Természetesen nem tudtam törölni az adott albumot."
....egyszer csak....
Szerintetek ez most mi? Nem látom a D:\ meghajtón lévő fájlokat.
Azt még megemlítem, hogy mivel nem volt gépre kötve épp winyó, SSD D:\ partíciójára töltöttem le pár dolgot. Ezeket az "asztalon lévő" lomtár töröltnek mutatta, holott nem töröltem, de ha rámentem törlésre, nem csinált semmit. Meg ha akarok pl. Faszbukon keresztül egy képet lementeni/letölteni, akkor is előjött ez a szemafor-os hiba, de csak, ha D:\-re akartam menteni.Az SSD-vel lehet gáz? SATA illesztőprogit, alaplap drivereit újratelepítettem, de semmi változás.
üdv.
-
enterlaci
senior tag
Hali!
Alig 2 hete Samsung 840 120GB boldog tulajdonosaként szívesen megosztom veletek a méréseimet, arra gondolok, bele tehetnénk a Googledocs-os SSD tesztbe(nem tudom ki szerkeszti).
Az SSD-t rendszernek használom, felkerült rá frissiben egy win7, egy játék, vmware egyéb dolgok. E-mail kliens, böngészés és annak temp-je is ezen a meghajtón történik. 54Gb van e pillanatban elfoglalva, HDSentinel 4.1 szerint 140GB forgalom történt.
-
khorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez az AMD USB szüröprogram általánosan nem ajánlott, vagy mi miatt nem települjön?
Nekem fent van, de éppen gondom van az USB3.0-ra csatlakoztatott HDD-kkel állandóan elveszíti a számgép a kapcsolatot mintha az USBröl nem kapna elég áramot, lehet érdemes lenne ezt a szüröt akkor leszedni? -
Zlin50
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nálam ez a 100/80 az Intel RST 11.6 felrakásával megszünt. Hogy miért? Fogalmam sincs..., mikor az alaplap sajátja már telepítve volt.
-
farena
tag
Sziasztok!
OCZ Vertex 3 Series VTX3-25SAT3-120G SSd-t vásároltam.A gyártó honlapján nincs a támogatot op.rendszerek között a WIN8 feltüntetve. Mi az igazság? [link]
Valaki használja WIN8-al?
Válaszokat előre is köszönöm. -
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor megy a telepítés

Szerk.: Sikerült, köszi a helpet!

-
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem, és nem kell előtte pucolnom vmit, vagy ez le is szedi a régit? Registry-ben nem kell vagy vmit letörölni? Vagy csak egyből mehet fel ez?
Szerk.: hogy tudom megnézni h milyen driver van fent h belinkeljem?
-
válasz
@matthew@
üzenetére
Igen azt, csak a telepítéskor az Egyedi telepítést válaszd és csak az AHCI driver előtt legyen pipa.
UI: Mondjuk az érdekelt volna, hogy most milyen driver van fent, mert ahogy leírtad, hogy a W7 pakolt fel AHCI drivert, annak továbbítania kellene a TRIM-et(kivéve, ha a régi AMD driver-t tette fel). Na mindegy.
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem, pontosan ez a helyzet. Eredetileg IDE módban volt a Win7 telepítve mert ghost-ot az Acronis csak IDE-ben képes csinálni, és visszaállítani, de miután a BIOS-ban átállítottam AHCI-re akkor Win bekapcsolás után egy telepítő feltette az AHCI drivert és hagytam úgy. Gigabyte MA770-UD3 lapom van, honnan szedjem le a megfelelő AHCI drivert, vagy milyen legyen?
Innen szedjem le? Néztem h ezt tartalmazza:
AMD Chipset Drivers 26.6 MB 12.10 10/22/2012 Download Description:
This package is for motherboards with 700 series or newer AMD chipsets, and includes:
AMD Chipset Drivers
AMD AHCI Driver
AMD USB 3.0 DriverNekem ez kell? Illetve ha igen, akkor az nem gond h nincs USB 3.0 a gépemben?
-
Bodor
veterán
válasz
@matthew@
üzenetére
Alapból be kéne hagy legyen kapcsolva.
Ezt futtasd és dobj képet róla, sok kérdést nem kell akkor feltenni és talán okosabbak is leszünk utána. -
válasz
tomama
üzenetére
Ha pár napig nem jön elő a gond, akkor talán "megúsztad".
@matthew@
4. A Hard Disk Sentinel azt írja ki a vadonatúj SSD-mről, hogy a Kondíció 100%, de a Teljesítmény csak 80%, illetve azt is írja, hogy az "SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív". Miért van ez?-re keress rá. -
@matthew@
őstag
Újratettem a Win7-et, de a TRIM nincs bekapcsolva, ezt hogyan tudnám megtenni?
-
tomama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sikerült frissíteni a firmware-t.Remélem megoldódik a problémám.

-
fogtunder
nagyúr
válasz
Balage76
üzenetére
tegnap néztem pont, a nyakamat tenném rá, hogy 28K körül volt az átlag, ma már megint 23.9-ért látom én is. ezek szerint drágulás nem volt, a többi még mindig áll.
a win 8 forintosítva lett, de ezt a kiindulási pontnál is említettem, amúgy is vettem volna. azzal csökkentve az árát volt annyival olcsóbb az MLC konkurenciánál, hogy megérje.
-
Balage76
senior tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Köszi, de megy a szövegértés.

Az írásom azért annyira szakmai amennyire, mert arra az egyszerű kérdésre ad hasonlóan egyszerű példával választ, amit az emberek 99%-a feltesz az SSD kapcsán.Az ajándék, az ajándék, az hogy Te ezt forintosítod, az egy más számolási helyzetet eredményez. A termék ára pedig a megjelenés óta bruttó 23 900, most is annyi. Nem maradt néhány helyen, hanem direkt ennyi és lesz is még ennyi egy ideig. A jól használható 120/128GB-os változatok közül ugye jelenleg ez a legolcsóbb.
Tökéletesen igazad van, viszont a HTPC-ben a 1-2%-os kondíciójú termék is tökéletesen elműködik még évekig. Egyrészt ugye nem áll meg 0%-os kondíciónál, másrészt a teljesítménye sem csökken számottevően.
-
válasz
tomama
üzenetére
Az SSD az Intel vezérlőn van a legjobb helyen, FW frissítés szempontjából is. USB-n nem frissítünk FW-t!!! (még ha lenni is olyan progi, ami ezt megengedné)
1. Az Intel vezérlőnek AHCI üzemmódban kell mennie (korábban abban ment nálad, ezért ahhoz sem kell nyúlni).
2. Innen letöltöd a Linux Based Tool-t. Ez egy ZIP, amit kitömöritesz egy mappába és egy ISO-t fogsz kapni (lemezkép). Ebből az ISO-ból készíthetsz bootlemezt(CD vagy DVD) illetve ezen progi segítségével boot pendrive-ot is. (3. pontban linkelt oldalon a pendrive készítés is be van mutatva)
3. Erről a boot lemezről vagy pendrive-ról kell indítani a gépet, a további lépéseket: [link] (A linkben Agility 4 van, de ez nem érdekes, a művelet menete a lényeg)
Fontos, hogy amennyiben a FW hibátlanul frissült, akkor a gépet le kell állítani, nem pedig csak simán újraindítani!
Ha nem vagy benne biztos, hogy ezt ki tudod vitelezni, akkor szólj valakinek, aki már csinált ilyet, mert szerencsétlen esetben egy használhatatlan ipari hulladék lesz az SSD-ből és ez szó szerint értendő!
(pl az esetlegesen felmerülő kérdéseket illik pontosan megérteni és annak megfelelően választ adni a progi számára. Itt nem megengedett, hogy "találomra" válaszolj)[ Módosította: radi8tor ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Balage76
üzenetére
látom az írott szöveg értése nem nagy erősséged. ezekről már volt szó ezerszer a 840 topicjában és az írásodnál is ami enyhén nélkülözi a szakmai alapokat, de nem akarok kötekedni, leírom kicsit bővebben, mire is gondoltam.
kellett win 8, az alapból lett volna 7xxx forint, ha megveszem digitálisan. volt egy ssd, amihez alapból járt, 24K volt, TLC nanddal. utánajártam, kiszámoltam, hogy még extrém használat mellett is ki fogja bírni, amíg a laptopomban lakik.
most ugyanez az ssd drágább lett (tudom, van ahol még van belőle óccsóbban) és nincs hozzá a win 8, ami nekem árelőny volt, így a jelen helyzetben nem azt venném, hanem MLC nandosat, ugyanannyiért (nem OCZ-t, de ez egyéni preferencia).két külön piaci helyzet, két külön döntés, komolyan nem látom, hol abban az ellentmondás, hogy ugyanaz a csomag, ami most 35K-ra jön ki kb., decemberben jó vétel volt 24K-ért.
az meg, hogy én majd 2-3 év múlva veszek új ssd-t, nem jelenti azt, hogy automatikusan el kell adni, sehol sem írtam, hogy értéktartás miatt vennék MLCt inkább. vannak az embernek családtagjai, akikkel jót lehet tenni egy ajándékozás során, ha már nincs kereskedelmi értéke a cuccnak, de használati még igen. arra is pont jó lenne, hogy a HTPC hamarabb bootoljon be a nappaliban, ha amúgy sincs értéke, inkább használom én amíg behal, és akkor már tartson tovább.
-
tomama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az ssd-t régebben vettem újjonnan,először egy AMD-s konfigba volt,ott nemvolt semmi baja.váltottam intelre,azóta csinálja ezeket a fagyásokat.Kifagy,utána nem is látja az ssd-t a rendszer,csak úgy hogyha a tápegységnél kapcsolom ki a gépet.most nincs fent másik oprendszer,de megtudom oldani ha úgy egyszerűbb.konfig az adatlapomon.
ja és most hogy átdugtam másik sata port-ra, a chrome is állandóan kifagyott.firefox-al nem fagy ki.
mindig eszembe jut vmi

az úgy jólenne,ha az ssd-t belerakom egy külső hdd tokba és úgy bedugom a laptopba?igy letudom frissíteni? -
válasz
tomama
üzenetére
Annyit hdd kérdezzek, hogy ez a jelenség mióta létezik, mikor jelentkezett?
Esetleg alaplapot cseréltél és azóta, vagy most vetted az SSD-t(esetleg kéz alól) stb?Ami FW frissítéssel kapcsolatos kérdés, az meg az, hogy tudsz-e futtatni egy másik OS-t(pl egy másik HDD-ről), vagy csak az SSD-ről tudod indítani a masinát?
(Ha lenne másik OS, akkor lényegesen egyszerűbb lenne a FW frissítés is) -
tomama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Úgy tünik megkell csinállnom a firmware frissítést,mert még mindig vannak fagyások.tudnátok segíteni hogy fogjak hozzá?úgy jó,hogy lementem a rendszert windows-al,átrakom az ssd-t egy másik gépbe,lefrissítem,visszaállítom a rendszert és kész.Vagy van egyszerűbb módja is?
-
lsc
nagyúr
Üdv, pár kérdéssel zaklatnálak benneteket.
Tehát van egy notim, van benne ugye egy vinyó win8-al, most vettem egy optibay-t, abban egy 80 Gb-os intel ssd. Második indításra felismerte az ssd-t, tehát minden látja, csak létrehozott egy 100 Mb-os partíciót is.
Akkor a kérdések:
Ha a vinyót lekötöm és csak az ssd marad akkor arra tehetek win7-et, a 100mb-os prtíciót is el akarom tüntetni, illetve a vinyót is használni akarom, ha telepítés után visszakötöm a win8-al mi lesz? Szeretném ha megmaradna, ha esetlge garanciális gond lesz a géppel akkor csak a vinyóval küldeném, de amúgy meg jól jönne a 750-es vinyó. -
OrangeBud
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm

-
válasz
OrangeBud
üzenetére
Azon a deszkán nincs AHCI támogatás és csak SATA2-es portok vannak, ergo a korábbi sebességeredmények teljesen elfogadhatóak.
Én IDE driver esetén minden esetben lecserélem az OS IDE driverére, mert lényegesen jobbnak tartom, mint a gyártóké, neked ezt nem feltétlenül kell megtenned, de ha van "kedved", akkor itt le van írva a módja.
5. Hogy tudom visszaállítani a Windows 7 alap IDE vagy AHCI driver-ét?-re keress rá. -
OrangeBud
tag
válasz
radi8tor
üzenetére

xcds: ilyen lapom van,tud e AHCI-t? passz.
-
tomama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a segítséget,remélem így is jó lesz.

-
válasz
tomama
üzenetére
"ettöl a fagyás is megszünhet?"
Van rá esély, de ettől függetlenül már a 2.15/2.22 firmware-ben is számos, pont ilyen fagyásokat okozó javítás lett eszközölve és a 2.25-ben is vannak egyéb olyan javítások, ami miatt fel kellene varázsolni majd.
(Én személy szerint mindenféle gondolkodás nélkül kapásból teszem fel Agility3 és Vertex 3-ra a legújabb FW-t egyből)Egyelőre ezen most ne meditálj, használd, hátha így is eltűnnek a fagyások, ha meg nem, akkor a FW frissítést meg kell lépni. De annak a módját, menetét csak holnap(vagy valaki más linkeli/leírja/megkeresi a topikban), most már megyek szpáttyolni.

-
tomama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
xcds
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt hittem már alszotok.

-
válasz
tomama
üzenetére
Kösz.
1. Az Intel SATA3-as vezérlőre kösd át az SSD-t, mert most az ASMedia SATA3-as vezérlőn van. Mivel mind az Intel, mind az ASMedia csati szürke a deszkán, ezért a feliratokat nézd meg. Az Intelesek "fölé" a SATA3_0_1 van írva, oda kösd az SSD-t. (Az ASMedia vezérlők "fölé" SATA3_A0_A1 van írva)
2. az Agility 3 firmware-e régi, a legújabb a 2.25, de egyelőre ne frissítsd!
3. Ha az 1. pont megtörtént, akkor így mérj: [link]
xcds
Látom jól elvagy.
-
tomama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
OrangeBud
tag

Samsung 840 series 120Gb SSD-m eredménye.
-
válasz
tomama
üzenetére
Ezt futtasd és dobj képet róla, sok kérdést nem kell akkor feltenni és talán okosabbak is leszünk utána.
-
tomama
aktív tag

ja,és ez se valami csodás! -
tomama
aktív tag
Sziasztok!
SSD-től fagyhat ki a gépem?Mert miután kifagy,rebootnál nem is találja az ssd-t.nem a legújjabb firmware van fent az ssd-n.
am.az ssdcz agility3-120gb,a többi az adatlapomon. -
Balage76
senior tag
válasz
attila199207
üzenetére
Évi 10-20TB-ig bőven jó vagy, még efölött is.
-
Balage76
senior tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Dehát ezzel most ellentmondasz saját magadnak és megkérdőjelezed a saját döntésed...

Nem kötözködni szeretnék, csak gondold végig az alábbiakat:
- Érték: Az a 20-30 000 forintos SSD amit ma megveszel, 3 év múlva max 2-3 000 forintot fog érni, 5 év múlva nulla forintot. Azonos kapacitáson évente kb feleződik az újkori ár + a végén a gar nélküli terméket jó ha féláron el tudod adni. Innentől kezdve nincs értelme azon rágódni, hogy megveszem a tartósabbat, mert amikor majd kiszedem a gépből, akkor az többet fog érni. Nem, nem fog többet érni, konkrétan semmit nem fog érni. Amit most valóban használtan megvehetsz, az is jóval az újszerű ára alatt van, pedig még gari is van rá... Egy több éves gari nélküli SSD gyakorlatilag értéktelen. szomorú de ez van.
- Elhasználódás: Nézzük azt a példát, hogy 3 év és 200 TB össz írás. Ez havi 5 TB, amit vígan kibír még ez a TLC csoda is, vagy bármilyen hamarosan megjelenő hasonló újdonság. Stabilan ennyi használatot beletekerni csak valami heavy user tud, neki meg úgyis ott a zabszem, hogy újabb, gyorsabb, jobb kell. Ő nem fogja megvárni a 3 évet. Average Joe meg a netezés, levelezés, játék szentháromsággal soha nem fogja összeszedni a havi 5TB-ot.

- Nem hülye egyik normális gyártó sem olyan terméket kiadni ami nem felel meg a reális elvárásoknak, mert ezzel csak saját maguknak okoznának gondot és súlyos többletköltséget. Főleg nem teszi meg ezt egy olyan gyártó amelyik a legnagyobb memória gyártó immár több mint 2 évtizede... Pillanatnyi sikerekért nem érdemes hosszútávú előnyöket feláldozni. Az OCZ pont ebbe bukik bele éppen, de ez egy másik történet. Bár talán még megmenthetők, én azt saccolom, hogy 1-1,5 év múlva felvásárolja őket valaki, ha érdemes lesz akkor még..
Az a helyzet, hogy manapság sokan és egyre többen akarnak SSD-t venni, emellé viszont csak kevesen tudják helyesen értelmezni az elérhető technológia lehetőségét, a termékek tudását, paramétereit és nem mellesleg a háttértörténeteket, információkat. Utóbbiakhoz csak nagyon keveseknek van valós hozzáférésük. Számos önjelölt van viszont, aki sok hozzászólással, netes tartalmak vagy mások fórumokban megosztott tapasztalatainak összeollózásával lesznek "szakértők". A kevés tudással rendelkező, egyszerű kérdezőt könnyű megvezetni azzal, hogy "ez a tuti, mert én tudom hogy így van!". Ennél sokkal macerásabb elmagyarázni neki a részleteket és ha újra kérdez, akkor újra válaszolni, példákat hozni. Ez nem (csak) az én véleményem, pont ma beszélgettem az egyik itteni moderátorral, aki pont ugyanezen a véleményen van.
Bocs hogy hosszú lett...
-
attila199207
tag
Sziasztok laptopomban OCZ AGILITY 55,9GB SSD van.
Szeptember végén vagy október elején vettem már nem tudom, a lényeg, hogy azóta eltelt 3 hónap.
Kíváncsiságból megnéztem Hard Disk Sentinel azt írta, hogy összes adatmennyiség : 1,18TB
Az kevés? Sok? Ha így folytatom mennyi lesz a várható élettartam? -
vlevi
nagyúr
válasz
Dragon27
üzenetére
A gyakorlati tapasztalat az, hogy nem kell félteni az SSD-t. Használni kell, mintha rendes vinyó lenne, és kész. 1-2 apróság van, amit meg kell nézni, hogy be van-e állítva, más tennivaló nincs
- Partíció alignálás legyen jó. Azaz 4k-s határon kezdőjön a partíció.
- Defrag legyen kikapcsolvaHa Windows 7-et, nyócat használsz, és a windows 7 telepítőjével particinoáltad úgy a lemezt, hogy előtte nem volt rajta semmi, és next-next-next-finish-el felraktad a windowst, akkor ez így lesz beállítva, csak a korábbi windowsokon (pl. XP) kell odafigyelni, mert az XP idejében az SSD még nem létezett, ezért nem is ismeri.
- Indexelést a közhiedelemmel ellentétben nem fontos kikapcsolni. Ez főként csak olvas (azt is csak hosszabb idle után), ami semmi hatással nincs az SSD-re. Írni csak nagyon keveset ír.
- swap, temp, maradhat. Főleg ez a két dolog az, amitől meglassul a rendszer, ha visszateszed HDD-re. Mit ér a gyors boot, ha után már a böngésző, a levelező, vagy akár a vírusírtó csak cammog, és berregteti vég nélkül a vinyót?
- Maradjon egy kevés szabad hely. Vagy úgy, hogy van mindíg szabad hely a partíción, vagy úgy, hogy a windows telepítés után egy kicsit lecsípsz a partíció végéből. kb 10%-ot.És végül, a gyakorlati tapasztalat az, hogy a vezérlőelektronika sokkal-sokkal hamarabb megpusztul, mint a NAND flash chipek. Átlagosan elmondható, hogy a gyári adatok alapján egy 120G körüli SSD nagyjából néhányszáz terabájt írást bír ki, de ennek ellentmond az, hogy több tesztelő weboldalon már petabájtos (azaz a TB ezerszerese) mennyiségeket írtak az SSD-re, meghibásodás nélkül.
Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ! Bontatlan ADATA SE730H 256GB Kűlső SSD USB 3.1gen2
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

csak pendrive-om van arról nem lehet? és ha letöröl mindent az SSD-ről, egyáltalán szükséges nekem ez a frissítés, mármint lesz sebesség növekedés a mostanihoz képest? sata2-es, gigabyte EP45C-DS3R lapban.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)