- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
kerekfej
őstag
válasz
PAtr0n #45291 üzenetére
SSD Write Endurance 25nm Vs 34nm
Jelenlegi adatok:
Samsung 830 256GB Day 213
(GiB) 5,278,762
(TiB) 5,155 -
-
DeFranco
nagyúr
válasz
PAtr0n #44569 üzenetére
Nem akarok őrült prófétának tenni, úgy hogy lassan abbahagyom, de ezt még leírom:
Miért akartok konzekvensen kiszúrni magatokkal? Semmi baja nem lesz az SSD-nek ilyenektől, hogy vírusellenőrzés, meg lapozófile. A vírusellenőrzés amúgy is csak olvas, csak itt még annyi erőforrást sem vesz el, mint a HDD-n ami azért erősen be tudott lassulni egy házkutatásnál.
Azt javaslom, adjatok magatoknak időt úgy 500 GB-ig. Az nem sok, maximum 8 ciklus, de talán csak 4. Kb. a felénél rá fogtok jönni, hogy teljesen felesleges parázni, egy rendesen, alap dolgokkal belőtt rendszer semmit nem eszik írásban az SSD-től, akkor sem, ha rá van szabadítva a lapozófile, a temp, a cache, a vírusellenőr, meg a jó ég tudja mi is. Ez ki fog derülni nektek is úgy 200-250 GB-nál, ha nem tesztelgettek orrba szájba bencsekkel (az úgy 30GB/teszt)
-
RevolutioN2
tag
válasz
PAtr0n #44391 üzenetére
Èn a helyedben a böngésző cachét átrakn ramdiskre ( ha van felesleges memóriád) a hiernálást én kikapcsoltam mert nem használom.
Én amiről mindenkit lebeszélek egyedül a rendszervisszaállítás kikapcaolása. Nagyon sokat menthetsz meg vele, és sok hiedelemmel ellentétben nem ir sokat mert csak a napi változásokkal irja felül a régit. Sokan az indexelés kikapcsolását is vitatják én ebben n foglalok állást.A tény az hogy egyesek tulmisztifikálják egy ssd élettartamának rövidségét. Kérdezz utána hogy kinek halt már meg ssdje csupán a túlirás végett. Még ha aktivan használod is és egy 128 gigást mindennap teleírsz még akkor is van kb 5000 napod. Pedig rendszerparticióként (ahogy a legtóbben használjuk) az bőven sok. Tény hogy torrentezni nem ssdn kell, de azért nem kell szegényt annyira óvni.
-
RevolutioN2
tag
-
válasz
PAtr0n #44270 üzenetére
"Most nekem ezt kell csinálni?: 1. módszer - 1 partíciót hozunk létre az SSD-n, a teljes lemezterület egyben lesz"
64GB és 128GB SSD esetén általában egy partíciót szoktak létrehozni a userek, 256GB+ felett elég egy 64GB rendzserpartíció+még egy az adatoknak, ez a másik módszer."Túl egyszerűnek hangzik, mondd hogy okos vagyok és így van!"
-
válasz
PAtr0n #44268 üzenetére
Hali!
1. 2db SATA2-es Giga port (Lila) és 4db SATA2-es Intel SATA2-es port(narancs) van a deszkán.
2. Intelre kösd.
3. Nem, mert SATA3-as SSD-k SATA2-vel biztosan kompatibilisek
4. Jó a W7 "Vidor" AHCI, HDD-k használata esetén lehet szükséges az IRST driver, a jó IRST linkje a leírásomban.
5. OK, hagyj békén.Viccet mellőzve: Úgy járj el, ahogy leírtam. (A W7 is particionál, azt nem lehet kikerülni, csak "ő" létrehozza a 100MiB-os partíciót is(ha nincs előparticionálva az SSD))
Egyáltalán nem láma kérdések, jobb előtte kérdezni, mint elxarni dolgokat.(Az a lámaság, amikor elxarod és utána kérdezel)
Leírásomban nem szerepel ez a deszka, de a Gigabyte GA-P35-DS4 (rev. 2.1) nagyon hasonlít rá és a többi Giga deszka beállításainál is nagyon hasonló nevű opciók vannak.
Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Kompakt vízhűtés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gitáros topic
- World of Tanks - MMO
- Fotók, videók mobillal
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ASUS TUF Gaming F16
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest