Aktív témák
-
válasz
cool13 #44341 üzenetére
Feltételezem 2,5"-osra gondoltál: SSD 2,5" Form Factor
-
válasz
cool13 #43596 üzenetére
All 0x00Fill-ben kellene mérni Crystal Disk Mark-al és akkor majd megjelenne a SATA2 és SATA3 közti sebességkülönbség. SandForce vezérlőseket ne tömöríthetetlen adatokkal mérj, ha a gyári adatokhoz szeretnéd viszonyítani a kapott eredményeket.
Ha így jársz el, akkor SATA2-es porton nem fog 300MB/s fölé menni semelyik sebesség sem, viszont SATA3-as porton meg jócskán. -
válasz
cool13 #43594 üzenetére
Az az 1 db fehér sata port SATA3-as, a többi SATA2-es, természetes, ha lényegesen kisebb sebességértékeket mérsz, a kék SATA2-es portokon. Dugd át a fehérre és telepítsd a deszka honlapjáról az OS-ednek megfelelő Intel Rapid Storage Technology Driver software V11.1.0.1006 drivert.
(ne a 11.5-öst és ne a W8 alá is jó drivert, mert az előbbi is furcsa dolgokra képes, az utóbbiról meg egyelőre nem sok mindent lehet tudni gyakorlatban, működése szempontjából.)Ha ezután is lassabb eredmények születnek a fehér SATA3-as porton, mint a SATA2-esen, akkor gebasz van.
-
Balage76
senior tag
válasz
cool13 #27817 üzenetére
Szerintem azt vedd ami szimpatikus meg amire megvan a pénzed.
Ha jól tömöríthető adatokkal dolgozol, akkor jó választás bármelyik Sandforce vezérlős, ha nem, akkor Intel vagy Samsung. A Kingston V200 számomra például egy csalódás, mert engedve a marketing nyomásának egy Sata 300-as "belsőre" rátettek egy Sata 600-as csatolót...
Természetesen mindegyik gyártónál előfordulnak hibás darabok, kérdés hogy mennyi és milyen tipusú problémákkal szembesül a user. Van amelyik nem is igazi hiba, mint például a "kötelező" fw frissítés, mégis egy csomó usernek megoldhatatlan feladat.
Nagykereskedelmi statisztikák és visszajelzések alapján az OCZ-vel több gond szokott lenni, mint a többivel, legalábbis én ezt látom/hallom itthon és külföldön is.
-
Balage76
senior tag
-
kerekfej
őstag
válasz
cool13 #27814 üzenetére
Szerinted nálad vannak a problémák. Te nem olvastad el pontosan, hogy mit írtam és mit linkeltem. Te nem simán Intel márkát kérdezted, hanem konkrét típust, ami pedig a 320-es széria volt. Más ezt írja erről és ebből is idéztem. Attól, hogy még nincs saját tapasztalaton ezzel a típussal attól még nyugodtan nyilváníthatók róla véleményt, mert nem tiltott dolog itt. Nincs itt olyan ember akinek az összes típusról saját tapasztalata van és mélyre menően értene is hozzá. Vélemények vannak, pro és kontra. Mindenki más tanácsát fogadja meg, és csak a végén derül ki, hogy jól döntött -e (vagy a legjobban döntött -e, lehet ez örökre rejtély marad), megfelelt -e neki a termék.
Én próbálok segíteni az itt érdeklődőknek, amennyire tőlem telik. Eddig még senki nem írt vissza nekem negatív tartalmú szöveget az általam ajánlott (megvásárolt) termékkel kapcsolatban.
A stílusodról inkább ne is beszéljünk, mert annak semmi értelme.
-
Balage76
senior tag
válasz
cool13 #27806 üzenetére
Sajnos egyik kérdésedre sem tudok válaszolni, ez mind-mind a szerkesztőség döntése/feladata.
Természetesen átverni senkit sem fognak, ebben biztos lehetsz, tehát legvégső esetben visszakapod a befizetett pénzedet, ha egyik általuk felajánlott lehetőség sem felel meg neked. Elég régóta létezik már a lap/szerkesztőség/kiadó, ráadásul nem is egy garázscég, szóval mondjuk 3-5 millió forintért nem gondolom hogy megérné nekik átverni az embereket.
Aktív témák
Hirdetés
- 512 Gb-os NVME-k
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest