Hirdetés

Aktív témák

• Bodor

veterán

válasz Mi5i #32086 üzenetére

hogy #1 hsz-ban nyitni egy részleget az ajánlott és kerülendő ssd-kről.

Jó ötlet! Én is azt vettem észre, hogy lassan másból sem áll a topik, mint hogy milyen SSD-t vegyek!
    A másik fele pedig abból, hogy ha megvettem, akkor miért nem hozza a tesztekben az elvárt értékeket, no és hogy mit is kéne tenni hogy jó legyen.

Talán bele lehetne írni az egyes hozzászólásba azt is, hogy a gyártó által megadott értékeket milyen beállításokkal, és tesztelő programmal hozza az ajánlott SSD.
    Arról már nem is beszélve, ugyanolyan beállításokkal, ugyanolyan SSD-nél különböző eredményeket kapunk az eltérő konfigurációk miatt!
    Gondolok itt a következőkre:
    Laptop, vagy asztali gép. SATA 2 vagy 3. Alaplap típusa, processzor magok száma és órajele, AMD vagy Intel chipset, eltérő driverek.
    Szinte mindenki azt várja el, hogy maximális sebességgel menjen az SSD-je, de nem mindenki gondolkodik el azon, hogy milyen gépbe is rakta? Mihez is viszonyítok?
    Sokszor még a teszteléshez használt program beállításai sem azonosak, és sokan azonos gyártó adott típusának különböző tárhelyű SSD-it hasonlítja össze, ami szintén nem ajánlott.
    Szóval nagy a zűrzavar! Most már csak azt kéne kitalálni, hogy ki szerkeszti meg ezt a kiegészítést az #1 hsz-ba. Felvállalja valaki?
    ( csak egy példa: jelenleg úgy néz ki, hogy az SSD-k teljesítményét legjobban az Intel Z68-as alaplapja tudja kiaknázni egy erős 4 magos processzorral)

Aktív témák