- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #11900 üzenetére
Azt hozzá kell tenni, hogy mindenki aszimmetrikus. Gyűrűn, teljesen kiakasztott könyékkel a segítő kéznél csak ballal megy az íjász húzódzkodás. Mármint jobbal megy úgy is, ahogy a videón van, ő ugye először behajlítva húzza fel magát, aztán akasztja ki a könyökét, ami jelentős könnyítés. Ballal megy úgy is, hogy végig nyújtva van. Na most ez azt jelenti, hogy nem sokára meglesz az egykezes húzódzkodás ballal, jobbal sajnos még jóval távolabb vagyok.
Ezellen tényleg csak annyit tehetsz, hogy akkor lépsz tovább, ha a gyengébbik oldallal elérted a következő progressziós lépést. A szimmetrikus gyakorlatok előnyösek valóban.
(#11901) userxy
Pedig logikus, ha egyszer megérted, sokkal jobban rááll az agyad, mint az angol elnevezésekre. Vannak támasz helyzetek, ilyen a fekvőtámasz, kézállás, stabil támasz helyzet (tolódzkodás felső pontja) és így tovább. A másik nagy csoport a függő helyzetek, függeszkedés (húzódzkodás alsó pontja), lefüggés (gyertya a gyűrűn) stb. Illetve vannak a kettő közti elemek is, például a keresztfüggés, ami igazából se nem függés, se nem támasz, vagy a zászló, ami megint ilyen.Azok a tartások, ahol a test nyújtott, egyenes állapotban van és párhuzamos a talajjal, mérlegszerű tartásoknak hívjuk. Mellső függőmérleg, hátsó függőmérleg, oldalsó függőmérleg (azaz a zászló), támaszmérleg, fecske és így tovább. Van még egy pár.
A lábemelés megtartása meg ülőtartás, mert olyan, mintha ülnél és statikusan kitartod. Ha támasz helyzetben csinálod, akkor támasz ülőtartás, ha keresztfüggés közben, akkor keresztfüggés ülőtartással. Pont ez a jó benne, hogy már a nevéből is látszik, hogy mi az elem, nem úgy, mint az angol neveknél.
-
-
Pickit3
aktív tag
válasz
Dobi 562 #10758 üzenetére
Kedves mindenki!
Mivel tanyán élek ezért 10-12km a napi biciklizés. Ennek a fele földúton(nyáron homok, télen sár szóval offroad). Étrendről vegyes a reagálásotok, mivel nem járok mekibe(talán egyszer voltam) így a szemét kaja elkerül. A kajálásom kimerül a húst-hússal fogalommal, azaz hús minden féle formája, kolbász, sonka és néha napján szalonna és minden reggel fél liter tej
(persze mind házi). Így nézek ki.
Nem friss profilkép de nem avult el. A könyv tippet köszönöm.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #10739 üzenetére
Itt inkább az izomtömeg/izmosság szubjektív megítéléseben keresendő a "kaka genetika" kifejezés. Korábban írta a fórumtárs, hogy 40 valahányas karja van, szerintem az egyáltalán nem kicsi, de ha ő például úgy szeretne kinézni, mint a színpadon pózoló - akár csak physique kategóriás - versenyzők, ahhoz bizony kox kell. Félreértés ne essék, mindegyik sportágban doppingolnak, nem mondom, hogy mindenki, de a versenyzők jó része, ebben biztos vagyok. Ez van, 2015-ben ezek a játékszabályok.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #10667 üzenetére
Szerencsétlenek.
(#10670) emiki6
Én meg eltelítődök 200 g főtt rizstől és 200 g sült csirkemelltől.(#10671) itouchfan
Amit felső mellnek gondolnak sokan, az még mindig a nagy mellizom. Itt egy ábra:____________________________________
Ma egy kicsit tútótam az edzést. 5-4-3-2-1 pistol 30 sec pihenőkkel, utána meg dombon igen intenzív tempófutás. Nagyon durván szétment a lábam.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Dobi 562 #10667 üzenetére
Jó én csak kérdezni akartam hátha, de abban a hsz.-emben is leírtam hogy tudom hogy egy nagy izomból áll a mell, de köszi egyébként!
Ma saját súlyos köredzést csináltam végül, így nézett ki:
15 hátsó fekvő/tolódzkodás lábbal a földön
15 hasprés
10 gyémánt fekvőtámasz
10 lábemelés fekvésben
15 széles fekvőtámasz bakon a nagyobb mozgástartomány érdekében.
Ebből 5 kör, elsősorban az intenzitásra mentem rá, próbáltam minél kevesebbet pihenni. Meg is lett az eredménye, elfáradtam rendesen -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Dobi 562 #10486 üzenetére
+ kolosanyi:
Üdv a klubban. 6 éves korom óta pázsitfű allergia + asztma. Szerencsére az asztma része tünetmentes nálam (igaz inhalátorral, bár vannak kétségeim a hatékonyságával kapcsolatban), ha nagyon hirtelen terhelem meg a szervezetem (pl. biciklizés közben pár perc mozgás után sprint), akkor szoktam csak érezni a tüdőmet, de ezt leszámítva nincs gondom vele. Persze a tüdőkapacitásom egy részét nem tudom kihasználni, de ezt ugye nem érzi az ember közvetlenül. Allergiás része pázsitfű virágzáskor előjön (május közepétől - augusztus közepéig), de utóbbi években már csak enyhe orrfújás formájában.Dobi 562:
Az életmódváltás csak sportolást jelentett vagy táplálkozási változást is? Ha utóbbi is, akkor mit változtattál?Kolosanyi:
Megkérdezhetem, hogy milyen gyógyszert kaptál?Bannani:
Víz alatt maradás nem egyértelmű jele a tüdőkapacitásnak. Ugyanis az, hogy mennyi ideig tudod visszatartani a levegődet, jórészt fejben dől el (amatőr szinten, nyilván nem profi szabad tüdős búvárok szintjéről beszélek). Ha feljövetel után pár levegővétel (pár másodperc) után helyreáll a légzésed, akkor nem a tüdőkapacitás volt a szűk keresztmetszet. Ha feljövetel után jó fél percig kapkodod a levegőt, na akkor probléma a tüdőkapacitás -
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #10486 üzenetére
Köszi. Furcsa, de megkönnyebbülés nekem ez. A régóta hallgatott, nem asztma, de olyasmi, majd elmúlik már nagyon nem tetszett. Így legalább tudom, hogy mitől szoktam befulladni a legapróbb megfázástól is. Most hetek óta köhögtem már, tegnap este mindjárt el is kezdtem adagolni a gyógyszert, amit felírt, mintha elvágták volna át egészet. Hiába, van amikor tényleg csak ez segít.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #10386 üzenetére
Nem szoktam, én a statikus gyakorlatokat jobban kedvelem. Persze nem árt ha azt is csinálja az ember, de én úgy vagyok vele, hogy szoktam interval stílusú edzéseket tolni futással meg úszással is, az elég robbanékonyság fejlesztő nekem.
---------------------------------
Tegnap kimaradt a szertorna, ezért ma bohóckodtam egyet itthon. Hspu, húzódzkodás, tricepsz, bicepsz. Viszont hspu-t gyakrabban kell csinálnom, barátnőmnek nagyon bejött a látvány, úgyhogy volt egy kis állóképességi edzés is...
-
Bannani
tag
válasz
Dobi 562 #10308 üzenetére
Én is pont ezt készültem megkérdezni.
Én a keményebb zenékre esküszöm, pl.: Rammstein, Disturbed, Limp Bizkit, plusz mindenféle egyéb "zúzós" zene. Edzésen nincs helye se diszkózenének, se ilyen elektromos homárságoknak, se a 300 betétdalainak és epic társainak. Én azt szeretem, ha edzés közben a zene tol előre.
Amúgy mostani kedvencem: [link] (a klip nem tudom milyen, soha nem láttam még végig)
-
fmx
aktív tag
-
fmx
aktív tag
válasz
Dobi 562 #10254 üzenetére
Igen napi 5 étkezés. 7óra alvás.De néha azt érzem,hogy szarul csinálok valamit,hogy nincs izomlázam.
pl. 3*15 fekvőtámasz
2*10 gyémánt fekvőtámasz(cél:2*20)
2*10 psuedo
2*15 fekvőtámasz feltett lábbal
2*10 felemás fekvőtámasz3*20 felülés
2*20 felülés törzsfordítással
2*15 lábemelés fekvésben
2*25 "sarok érintés"plank 1perc
plank oldalra 1 kézzel 2*30sec(mindkét oldalra)tricepsz nyújtás állva 2*20
Tolódzkodás feltámasztott lábbal 3*10
"lórugás állva" 2*15+2*15Ettől semmi izomlázam nemvolt.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #10081 üzenetére
Nekem gyenge még a vállam (meg a könyököm) a 115 kilómhoz, reményeim szerint ez megerősít. Ha a zsugor már stabilan megvan, akkor akkor ez is jó ötlet.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #10078 üzenetére
Szép. Nekem azt mondták, hogy idáig eljutni a legnehezebb és innen már könnyebb haladni. Hát... Ez egy faszság.
Kb ősz óta itt vagyok. Most azt akarom, hogy "planch lean" és "elevated planche lean" progressziós lépésben komoly állóképességet építek fel (olyan 60 másodpercet is akár), aztán újra visszatérek ide. Ezt azért is muszáj, mert nem bírja még a zsugor tartást a könyököm, így egy kicsit megerősödik.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #10046 üzenetére
A honvédségnél legalább van kaja. A tűzoltók sokszor egy-egy elhúzódó árvízi védekezésnél kaja nélkül vannak kint egész nap.
Azt hozzá kell tenni, hogy az utóbbi években ez sokat javult, ahogy a tapasztaltabb kollegák beszámolóit hallgatom. Sok mindent lehet mondani a Katasztrófavédelemnél a rendszerbeli átalakításokra, sokan meg is teszik, de a logisztika tényleg rengeteget javult. -
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #9713 üzenetére
Jelenleg tök egyszerű, de nagyszerű. Lineáris programozással dolgozok: egylábas guggolás, kitörés hátrafelé, és egylábas vádliemelés, mellé heti 2 alkalom futás. Bármennyire is mondják sokan, hogy "az nem lábazás", nagyon komoly láb edzés tud lenni egy jó futó program. Az egész ott kezdődik, hogy a helyes technikával végzett futás komolyan igénybe veszi a lábizomzatot, a résztávos, dombrésztávos, iramjátékos futások pedig a láberőhöz is igencsak hozzáadnak.
Kielemezve ez ennyit tesz: a teljes mozgástartományban végzett egylábas guggolás, mint tudjuk egyrészt egy hajlékonysági/mobilitási gyakorlat, másrészt elég jó relatív láberőt lehet vele felépíteni (például ha már egylábas felugrásokkal dolgozol, az komoly atletikus képességekre utal; most tekintsünk el a múltkori profi sprinteres példámtól, nem vagyok profi sportoló, nekem nem szükséges több száz kilókkal guggolni, nem is tudok). A kitörés jól kiegészíti ezt, mert a hátsó mozgási láncot (magyarul combhajlítót és a segget) jobban igénybe veszi, mint a guggolás - de nyilván mindkettő összetett gyakorlat -, így jó párost alkotnak. Erőben az egylábas mély guggolásból felugrásig szeretnék eljutni, illetve a magasabb ismétlésszámokig ebben a variációban, a kitörést meg kézisúlyzóval nehezítem. A lábszár edzését meg elrendezi a lábujjhegyre állás, erről sok dolgot nem érdemes írni.
A futásról annyit, hogy télen hosszabb távokat megyek lassan, alapozó jelleggel, a félmaratoni távig szeretnék eljutni. Tavasszal - ahogy kijön a jobb idő - megyek atlétikapályára és kemény résztávos edzéseket csinálok majd meg lépcsőfutásokat, rámegyek a 2-3 km-es távokra, meg a cooper tesztre minél inkább.
Mi a célom ezzel? Elsősorban a futóteljesítményem szeretném javítani, illetve az ugrásaim. Határozottan nem tömegnövelés céljával csinálom, örülök, hogy a 75-ös combom "összement" 72-esre. Aki vastagabb lábakat akar, az menjen konditerembe és csináljon testépítő jellegű edzéseket, mert csak saját súlyos gyakorlatokkal problémás ez.
(#9714) Melorin
Nem kell ezt túlragozni. Ha nekiállsz egy gyakorlatnak és egyet-kettőt tudsz megcsinálni, mert olyan kurva nehéznek érzed, akkor az még nem neked való. Ha meg akár 100 is menne, az megint nem, mert túl könnyű. Ugorj neki a térdelős fekvőnek mondjuk. Ha 12 fekvő megy most, akkor abból menni fog tippre 20 körül. A másik gyakorlatod kezdőként valószínűleg a vízszintes húzás lesz, guggolásból a páros lábas, alap guggolás (ne foglalkozz ilyen félguggolásokkal meg ilyesmikkel, ha nincs semmilyen sérülésed, vagy egyéb bajod, akkor a szabályos guggolással nem lehet bajod). Ezek csak tippek, úgyis te érzed majd. Az a lényeg, hogy ne érezd se túl könnyűnek, se túl nehéznek a gyakorlatot, miközben csinálod. Olyan 15-20 körül kell tudnod csinálni az egyes variációkból, az az ideális. Ha az most épp 12, vagy 22, teljesen mindegy, az belefér. Az a fontos, hogy ne menj be 10 alá és 25-30 fölé se. Onnan működik az a rendszer, amit leírtam neked. -
D@ve89
tag
válasz
Dobi 562 #9693 üzenetére
Ez nem semmi azért, szép munka!
kolosanyi: rengeteg hasznos tanácsot/tippet/észrevételt osztasz meg itt a fórumon, bevallom őszintén, a te hozzászólásaid után kezdtem el bevenni tornászos elemeket az edzéseimbe. Addig csak az átlagos konditermi lehetőségekkel éltem.
Az elmúlt egy évben nekem az vált be a legjobban, úgy érzem attól tudok leghatékonyabban fejlődni, ha a súlyzós edzések alatt, egy-egy gyakorlat között vagy edzés végén beveszek pár tornászos elemet. Három edzésnapom van (mell-tricepsz, hát-bicepsz, láb-váll), ezeket folyamatosan egymásutánban végzem, ahogy éppen kijön (tehát nem osztom be, hogy hétfőn ez, szerdán amaz, stb). Nem is törődök a heti ezdésnapok számával, van mikor 6x megyek, van mikor csak 4x, ahogy időm engedi. Kifejezetten három és négynapos tervek nekem nem váltak be, inkább csak stagnáltam tőlük (valószínűleg amúgy valamit én rontottam ott el, de úgy tűnik, ez a saját rendszer vagy inkább "rendszertelenség" a megfelelő számomra). Amire mostanság nagyon ráálltam, az a lábedzés, mert nagyon vékony és gyenge lábaim voltak eddig (gyerekkoromban sem voltam örökmozgó, nem sportoltam semmit, informatikusként meg sokat ülök). Ebben végre sikerült a gyakorlatokat úgy kitapasztalnom, hogy látható fejlődést érek el és a kattogós bal térdem sem fáj napokig utána.
Célok 2015-re: most 5km-rt ~28 perc körül futok, ezt szeretném bevinni 25 alá. Varjútartásból (esetleg támasz ülőtartásból) tök jó lenne felmenni kézenállásba, ezzel most még csak az elején járok. Ja meg jó lenne nem eldőlni kézenállásban, ha nem fal mellett vagyok.
Lábedzést tovább akarom csinálni úgy, mint eddig, combomat és vádlimat kicsit vastagítani szeretném, meg elsődlegesen a karjaimmal és vállaimmal kellene valamit kezdeni, mert elég semmilyenek, vékonykák. Na meg persze a derekam, mert infósként a sok ülés...
Most 60kg vagyok ~167 centis magassághoz, a hasamon van egy kis felesleg, amiből egy kicsit szeretnék eltüntetni nyárra.
BÚÉK és hajrá mindenkinek jövőre is!
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #9693 üzenetére
BUÉK!
Gratulálok a teljesítményedhez!
Én is beszámolok akkor. Nyár elején elkezdtem erőgyakorlatokkal foglalkozni. Azóta a hátsó függőmérleg megvan nyújtón zárt lábbal, aktív terpesszel vissza is tudom húzni. A zászló terpeszben megvan. Mellső függőmérleggel lassan haladok, de zsugorban tökéletessé vált a formám. Bár terpeszben is megvan 3-4 másodpercre, de ronda, nincs kiakasztva a könyököm, nem egyenes a csípőnél a törzs. Maradok zsugornál és a precíz kivitelezésnél amíg nem erősödök hozzá. Támaszmérleggel nem igazán haladtam, de rossz megközelítést alkalmaztam, ezt most korrigáltam. A támasz ülőtartásom javul, de még mindig nincs meg, a hidam viszont elsőosztályú lett, tornászos minőségben megy. Emellett fel tudok menni a kötélre függeszkedve úgy, hogy a lábam visszafelé se használom, ebből két hossz megy pihenéssel, utána lábkulccsal még megy jópár. Ja, és nem stabilan, de tudok kézállásban egyensúlyozni 3-4 másodpercig.
A hajlított karos alapgyakorlatokban viszont visszaestem. Most a következő évre az a cél, hogy átgondoltabban csináljam és teljeskörű legyen a fejlődésem. Konkrét célok: támaszmérleg zsugorban és abban karhajlítás, mellső függőmérleg terpeszben, zászló zárt lábbal, kézállásban séta megtanulása. Emellett abcúg gyűrűn, és erősödés kötélmászásban. Egyelőre ennyi, ez is sok így egyszerre, de hát ne unatkozzak már.
Ja, és jelenleg 15 km-t tudok futni, ezt fel szeretném tornászni egy félmaratonig, lassú tempóban.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Dobi 562 #9073 üzenetére
Na igen, nem véletlen írja a fegyencedzés is, hogy ha nagyon nem akar menni egy gyakorlat, akkor le kell dobni pár kilót. Kicsit analóg ez azzal, amikor bicikliknél grammokat próbálnak spórolni egy-egy alkatrészen, aztán közben a biciklisen meg van 10 kiló súlyfelesleg
Energiaszint és jobb közérzet viszont tényleg lehet az étrendváltástól. Ugye amennyiben igazik van a lugosítással kapcsolatban, és a szervezet megfelelő savszint csökkentéséhez a szervezetnek aktív közreműködésre van szüksége, akkor ha étrendváltozástól rendbejön az ember megfelelő savszintje, akkor ez nyilván megjelenik jobb közérzetben, több energiában, stb. Aztán persze innentől több erőt tudsz fordítani edzésre, amitől jobban is fejlődsz... szóval önmagát gerjesztő folyamat, csak itt pozitív értelemben
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #8979 üzenetére
A katonák óráit nem ismerem, én katasztrófavédelmi szakirányon vagyok. Bár idén leraktak minket a Hungáriára és tart órákat egy honvéd ezredes is, nagyon szeretem az óráit. Ő nem megölni szokott minket, hanem tanítani. Nagyon aprólékosan elmagyarázza, hogy mikor milyen izom dolgozik, melyik technika célravezető. Sokat segített kötélmászásban a tanítása, de az akadálypályán is jobb úgy végigmenni, hogy minden elemre ismer 2-3 technikát az ember.
Nem is gondoltam, hogy leszólnád. A tesis "játékok" nem sokat érnek, ez tény. Pedig lehetne azt normálisan is, de inkább az a jellemző sajnos, hogy a tanár bedobja a labdát aztán addig se kell figyelni a diákokra. Az ügyesek elvannak, aki meg nem tanulta, korábban nem próbálta, az meg nem tud felzárkózni és csak ácsorog a pályán.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #8976 üzenetére
Jaja, NKE.
A labdajátékok amúgy tudnak nagyon durvák lenni ha magas szinten csinálja az ember. Én 12 évig versenyszerűen röpiztem, egy-egy 2-2,5 órás meccs nagyon le tudott nullázni. Egy átlagos meccs kb 1-1,5 órás, ezalatt kb 500 felugrást produkál egy játékos, illetve a mezőnymunkánál végig guggolásközeli pozícióban mozog. Kell oda láberő, meg állóképesség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest