- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
SkyS1gn #13983 üzenetére
Az így szabályos, jól teszed.
(#13984) Szakbarbár
Akkor stop, mielőtt gerincsérved lesz. Csinálj sok hidat, olvasgasd a porckorong.hu-t és várj amíg elmúlik a fájdalom. A planknél nem szabadna fájni, gyanítom, hogy gyenge a hasfalad és nem tudod szabályosan csinálni. Javaslom a bicikli hasprést amíg nem erősödsz meg picit. -
Shingen
addikt
-
Bannani
tag
válasz
SkyS1gn #12660 üzenetére
Grat, innen már közel a cél!
Most már nekem is ideje lesz elkezdeni visszaszokni a rendszeres edzésre, mert ez az augusztus teljesen kuka volt. Július végére, egy hónap alatt sikerült a maxom húzódzkodásból 12-ről 19-re, tolódzkodásból 19-ről 26-ra feltornászni, csak sajnos teljesen kifacsart az az egy hónap.
Sanyi elment kerítést tesztelni?Nagyon eltűnt.
-
Because
őstag
válasz
SkyS1gn #12649 üzenetére
minden mozgásfajtát jónak tartok. csak éppen más céllal edzek, optikailag akarok nagy lenni, ha van erő ha nincs. számomra egy +100kg-os zsíros erőemelő is férfiasabb és különb képet fest mint egy rúdon tekergőző 60 kilós srác. ez saját vélemény, ne vegyétek sértésnek!!!! érdeklődni jöttem ide!
lényeg, hogy örömöt leljünk abban amit csinálunk. -
cronyzje
csendes tag
-
syl5
őstag
válasz
SkyS1gn #12615 üzenetére
Cookie-hoz.
Valószínűleg az alufóliával is odaragadt/égett volna az alja, mert nagyon felforrósodik a tepsi, túl sok hőt kap alulról szerintem.
Mi is akármit csináltunk az ilyen zabos sütik mindig odaégtek, kiszáradtak a hagyományos tepsikben, formákban.
Most vettünk viszont szilikon muffinformát és rohadt jó lett rögtön az első sütésre. Igazi muffin, puha, de mégis átsült, és nem az a száraz kemény keksz.
Szóval csak ajánlani tudom. Nem ragad bele egyáltalán a cucc, rácsra rá tudod tenni és egyenletes hőt kap mindenhonnan, és a legfontosabb, hogy nem szárad ki a cucc.Ezt csináltuk egyébként kis módosítással.
70g darált zab, 70g zabpehely
70g fehérje
170g túró
1 alma
1 tojás
1 tesákanál szódabikarbóna
1-2 dl víz
180 fokon 30 perc -
westcoastog
veterán
válasz
SkyS1gn #12058 üzenetére
Sajnos nekem sincs még ilyen.
(#12064) kolosanyi
A kétféle guggolás nálam teljesen jól megy, az egylábasnál ugye figyelni kell az egyensúlyra, súlyos guggolásnál meg az számít mennyi súlyt veszel magadra, szerintem nehéz összehasonlítani a kettőt, hiába közel ugyanaz a mozdulat. -
kolosanyi
veterán
válasz
SkyS1gn #12062 üzenetére
Azért mire kinövöd a 30 kilós nehezítést, eltelik egy kis idő.
Egyébként attól függ, mi a célod. Ha csak húzódzkodni és tolódzkodni szeretnél, elég az öv, sőt, jobban jársz vele. De amint más gyakorlatok is bejönnek a képbe, hasznosabbá válik a mellény. Én majd veszek egyet, de egyelőre csak saját súllyal is bőven elég intenzívek az edzéseim. Majd ha már ott tartok, hogy nehezítenem kell a mérlegtartásokat, meg a sima húzódzkodásból, tolódzkodásból 20-at röhögve megcsinálok teljes mozgástartományban, akkor veszek egyet.
(#12063) itouchfan
Ezen most felröhögtem._______________________________________
Más. Akik guggolnak súllyal is, illetve egylábast is szoktak/tudnak. Szerintetek mennyivel nehezebb a pistol, mint a saját súllyal a hátadon guggolni rúddal?
-
kolosanyi
veterán
válasz
SkyS1gn #9658 üzenetére
Én előtte is meg közben is csak vizet szoktam. Esetleg valami izotóniás sportitalt, ha nagy hőség van, vagy annyi ideig fogok mozogni.
(#9659) itouchfan
És újfent kijött az, hogy az alapból vékony alkatú emberek valójában nem feltétlenül az alkatuk miatt vékonyak, hanem naaagyon keveset esznek. Az olyanok, mint én meg nem a testalkatuk miatt zsírosak, hanem pusztán szeretnek zabálni. Elmentem barátnőmhöz karácsonykor, 2 nap alatt 3 kilót szedtem fel. Szerintetek az mi zabálás volt?(#9665) Woodslave
Nagyon szkeptikus vagy te ezzel kapcsolatban.Ja, értem.
-
kolosanyi
veterán
válasz
SkyS1gn #7671 üzenetére
& Bannani
A sztrít meg gettó meg ki tudja még milyen vörkáut nem más, mint utcai szertorna, gimnasztika, ebben pedig vannak hagyományaink. Elég csak a Magyar-vándorra, a Sivadó-vándorra, vagy a többi, híres magyar tornász után elnevezett elemre gondolni. Persze elhiszem, hogy egy szabálytalanul, görbe háttal, kapálózó lábakkal végrehajtott mellső függőmérleg az tru, meg a fekák is így csinálják, de attól még ugyanaz a "B" gyűrű elem lesz, csak épp szabálytalan. Jóval korábbra nyúlik ez vissza, mint ahogy bekerült a köztudatba.dekrer
Miattam mindenki úgy nevezi meg, ahogy akarja. Nem bírálok, nincs jogom hozzá, de én továbbra is a magyart fogom előnyben részesíteni. -
duo
addikt
-
westcoastog
veterán
válasz
SkyS1gn #7355 üzenetére
Hát nem bánnám ha már meg lenne csinálva, állandóan járkálni a focipályára aztán lesni kik vannak, most valami sárga kukát tologatott lent pár ember, biztos szemetet szedik a focisták vagy nem tudom, de nem esik jól mások előtt edzeni. Haverokkal megint nem jó, mert ott kommunikáció éhségemet elégítem ki azzal hogy elpofázom velük az időt...
Miért kell kijárnod oda?
Postán küldjél már nekem hegesztőt, flexet, kösz, majd visszapostázom.
-
emiki6
veterán
válasz
SkyS1gn #7345 üzenetére
Én nem szoktam közben hallgatni... meg amúgy se.
Az elektro house nekem bejött, csak nincs értelme.
Úgy vagyok vele, hogy ha zenét hallgatok az legyen jó és ne elektro.
Szinfónikus zenekar esetleg elektromos / basszus gitárral felturbózva (pl szerintem az Inceptoin filmzenéje ki***ott jó!) vagy szép ének és jó aláfestés.
Az a tipikus, amit meghallgatsz és végigfut a hátadon a hideg.Vagy valami könnyedebb nemzeti rock, aminek a szövege nem csak üres mellébeszélés. (pl Ismerős arcok. A szöveg is és a zene is nagyon a helyén van!)
De ezek meg nem olyanok amik felpörgetnek. Inkább zenei élményt adnak, vagy elgondolkodtatnak (A Fringe egyik részében beszélt arról Walter hogy a komolyzene megnyugtat, az elektronikus zenék meg épp ellenkezőleg)
Ezeket érdemes FLAC-ban (Free Losless Audio Codec)letöltenimegvenni (...) és viszonylag jó fejhallgatón, hangszórón hallgatni.
Ha nincs zenéd, akkor edzés előtt gondold át miért is csinálod, és közben próbáld a maximumot hozni. Az is fel tud pörgetni, fejben dől el minden
. Vagy egy kávé fél órával előtte.
-
emiki6
veterán
válasz
SkyS1gn #7309 üzenetére
Becéloz, szem lehuny, TŰZ!
De mindig csak fél másodperc egy hegesztés, hogy jó legyen.Más: Szóval van a kondis haver, akivel lejárok edzeni a parkba, mert ő is áttért sw-ra. Mondta írjak neki edzéstervet, mert én már ismerem az elméletet és a gyakorlatot is kicsit. Nyilván abból kell építkezni ami adott, ezért megkérdeztem hány huzit tud egyszerre. Azt mondta 10-15. Lementünk, majd látom, hogy egy teljes húzódzkodásnak kb a felét - 2/3-át csinálja. Mondtam neki nyújtsa ki teljesen a karját és onnan húzza magát ameddig megy. A 10-15 huziról kiderült, hogy olyan 5-7 körül van...
Tény, hogy a teljes huzi (váll alsó részéig kb.) 70-80 %-a megy csak nekem is, meg neki is az a max, de ez gondolom változni fog, ha majd nekem is több megy 6-nál...
Úgy csináltuk, hogy szabályosan amennyi megy, aztán besegített a másik és segítséggel kifulladásig ez volt 1 sorozat.
Szerintem úgy fogjuk növelni a mozgástartományt, hogy a felső szakaszban besegítünk a másiknak, így legalább dolgozik az izom a felső szakaszban és nem csak a csodára vár.
-
-
aizen92
addikt
-
emiki6
veterán
válasz
SkyS1gn #7152 üzenetére
22E like 2E dislike, azért ez csak jelent valamit. Én nem is emlékszem 4 évesen mit csináltam, de azt tudom, hogy nem feltétlen jó ötlet erre "kényszeríteni" egy kisgyereket. Aztán mikor kamasz lesz, akkor azt mondja, hogy akar a halál ilyeneket csinálni elrakja a polcra amit éveken át csinált. Aztán hogy később újra elkezdi e csinálni az majd kiderül.
Vagy úgy fogja fel, hogy ez neki a legfomtosabb és elmegy versenyeket nyerni.Én speciel még ha a legjobb is lennék, akkor se mennék el versenyekre, én ezt nem másért, csak magamért csinálom. Nem reklámozom. Ha izmos lennék se járkálnék trikóban mndenhova, de talán még edzésen se venném le a felsőm, pláne nem parkokban, játszótéren.
-
RBJ
addikt
válasz
SkyS1gn #7126 üzenetére
Ez jó. Nálam meg főleg sokat számít a zene. anélkül nem is tudnék edzeni.
Még most fogok menni de érzem kemény leszek. elmúlt a heti enyhe hányingerérzetem.
TÁn lehet a meleg volt.Jó lenne valami zene összeállítást is eszközölni.
Chris jó ajánlás. szerintem ma ezzel fogom szétpukkantani magam.
-
kolosanyi
veterán
válasz
SkyS1gn #7119 üzenetére
Nekem az a bajom ezzel, hogy csomó elemet nem szépen, szabályosan csinál. Ez nem tetszik a street workoutban se, egyszerűen felrúgják a szabályokat. Támaszmérleget nem szépen, domborított háttal, egyenes törzzsel, hanem ilyen "banán tartással", össze-vissza kalimpáló lábakkal, kicsavarodva, hajlított karral fognak meg, pattognak jobbra-balra stb. Egy torna erőgyakorlat úgy szép, elegáns, ahogy a tornászok csinálják, odafigyelve a tartásra közben, szépen spiccelve. Persze lehet, hogy csak én vagyok sznob.
-
westcoastog
veterán
válasz
SkyS1gn #7053 üzenetére
Én elhoztam egy tüzépről egy 6 méteres darabot, majd az lesz a húzódzkodó csöve, egyszer, a nem túl távoli jövőben...
Most voltam edzeni, 2 kör futás nagy focipályán, után kis törzs, húzódzkodások.
Nem tudom mikor fog átjárni az erő, igaz nem vagyok jedi, de azért jó lenne ha lassan 10 húzódzkodás is menne gyűrűn, és nem 5-ösével csinálnám a sorozatokat. -
Speeedfire
félisten
válasz
SkyS1gn #7043 üzenetére
Pavel írt róla meztelen harcos c. könyvben. A lényege, hogy az idegeket edzed vele és ráállítod a folyamatos terhelésre. Ettől akár 2 héten belül is több fekvőt, húzódzkodást stb tudsz megcsinálni. Alapvetően nem az izomtömegre megy rá.
"A GTG lényege a Grease The Groove, vagyis a mozgás gyakorlása. A módszer mögötti elmélet az, hogy az erőnövekedés nem az izomrostok növekedésének a következménye, hanem a gyakorlat, pl a húzódzkodás mozdulatának gyakorlása. A GTG arról szól, hogy rengeteg ismétlést (ezáltal volument) érj el egy gyakorlatban, az idegrendszer kifárasztása nélkül. így a jól begyakorolt mozdulat hatékonyabb lesz."
Jó kis könyv, a fegyencedzés mellett a másik kedvencem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest