- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #8580 üzenetére
senki sem nitrozta még közülünk, de ha founders akkor mint minden refkártyát tuti h agyon kell moddolni, hogy menjen valamit. vgpu,vmem,vpll mellett tuti h kell powerlimit mod és akkor a köv probléma a vrm lesz. mindezt kb 300mhz többletért vízhez képest, amit eddig láttam (2.5G gpu-t ment ugye kingpin).
szóval én ln2-vel várnék mátrix vagy lightning kártyára, hacsak nem vagy kisérletező kedvedben. no meg milyen platformban? ryzenben ahol nincs még egy értelmes 3d eredmény a coldbug miatt? kaby lakkel ahova nem kell nitros vga? vagy a lassan outdated x99 platformban, amiben 6950x kell egy versenyképes eredményhez. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #8520 üzenetére
igen 2d-ben, ami persze nem kis eredmény, de azért 3d-ben "csak" 2500-at ment: 31560 marks with Nvidia GeForce GTX 1080 Ti at 2531/1589MHz
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #8353 üzenetére
az nem fog kiderülni sajnos, az a proci is meghalt a lappal együtt. valoszinüleg a vrm ázott el és lett zárlatos. (amugy maga a Z170 és Z270 chipsetek között semmi teljesítmény különbség nincsen, ezt az aktuális cinebench WR-ek is bizonyítják)
jones: bizony, ő mondjuk nem tegnap óta tesztel Asrock-al
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #8343 üzenetére
valamivel kell tesztelni amig nincs másik Apex, de ez a lap engem is meglepett, elég jónak tűnik. na meg az érdem valoszinüleg az uj gskill kitemé is
csak ugye a 4x16-os pcie miatt a plx chip azért valszeg nem gyorsít rajta efficiency-ben (mint a z170x soc force-on sem) és a 4000+ ramórajel csak 2T-ben megy benne (ismert hiba), ezért tolja mindenki inkább a microatx-es verzióval.
subi: számítok rád, oldd meg
de ez a 12-11-11 már bőven nem az átlag b die kategória, erre énis rájottem.
Weareus: a 1150-es sem rossz választás, a Z87M-et és a Z97 OC Formulát istenítették nagyon.
-
-
válasz
#35434496 #8127 üzenetére
Kingpin sosem viszi túlzásba a proci binninget, 5960X-ből is állítása szerint ugyanazt az egy 5800MHz képes ES-t használta végig, nem ment rá 2000 darabra, hogy legyen egy 5900-as, vagy 6000-es szörny, mint a TeamAU-nak, der8auer-nek, vagy dankópénak pl.
Don't fos IMO. -
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #8051 üzenetére
szvsz ne geminit vegyél ha jót akarsz. senki nem tesztel vele a profik közül. szerintem a broadwell-E-hez nem lesz elég. F1 Dark-ot vegyél ha mindenképpen kingpin. de én ha pénz nem gond akkor biztos h Der8auer Beast-et vennék.
másik logikai gikszer nálam, hogy ha 3 potot szeretnél nitrózni a 20 literes dewar-ból kb annyi időd nem lesz vele, hogy 1 benchmarkot kimaxolj. ha elfogadsz tanácsot, dewar-t amíg nitrózol soha ne adj el.
-
-
-
bitblueduck
senior tag
válasz
#35434496 #7980 üzenetére
lehetséges, hogy a mérés kezdetekor ennyi volt, nálunk hidegebb helyen lakik az ismerősöm. vagy csak valami szoftveres dolog. mindenesetre a mérés valid kell legyen, mert van jobb dolga, mint photoshopolni, ha ez a kérdés. mindenesetre az ő dolga, hogy érdekli-e meg elszeretné-e adni esetleg, csak felrakott egy ilyen képet én meg kiszúrtam.
elnézést az esetleges spamért is, azért itt kommenteltem, mert laikusként ez extrém tuningos procinak tűnik, csak tudni szerettem volna más is így látja-e. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7965 üzenetére
időzítés az elég jó nem bántanám, trfc-t fellazítanám 260-ra adnék egy 1.65v~1.68v-ot nekik és 3200-at mehetnek mivel elég jó darabnak tünik. ez léggel még safe voltnak számít az MFR-eknek benchre ha rendesen hütve vannak. nitro alatt 1.7-1.80 is mehet. az enyém már nem egyszer volt nitrozva léggel gyakorlatilag 1.65 alatt nem kapott soha és semmit nem degradált.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7957 üzenetére
hwbotprimenak nem számít csak a cpu orajel és a java.
de én a helyedben haswell-e-n hagynám a francba a superpi-t, mert semmit nem ér pontban éppen ezért a konkurencia sem túl nagy, szinte senki nem bencsel SPI-t X99-en. miért nem többszálas bencheket nyomatsz? Cinebench R15,11.5, geekbench, wprime, xtu?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#35434496 #7952 üzenetére
Szép eredmények. Gratula! Subarunak is a 8G-hez!
1,7V egy Haswell-E számára egyszálas terhelésen csirke. Letiltanék két magot és a HT-t, emelnék egy kis VCore-t, emelnék egy kis uncore órajelet (mert az is csirke), ha kell fesszel együtt. RAM órajel is mehet feljebb, ha bírja, ha kell fesszel együtt.
Leeghoofd SuperPi eredménye foghatónak tűnik amúgy!
HGyu
-
jones965
Modder
válasz
#35434496 #7924 üzenetére
Gyakorlatilag nem igazán van olyan kártya jelenleg piacon, ( talán a Kingpin, illetve HOF), amit külső beavatkozás nélkül lehetne a végletekig tuningolni. Minden vga-n van power limit védelem, amit manuálisan kell kiiktatni, bios szinten csak kitolni lehet bizonyos értékig. A matrix-on például még smd ellenállást is kellett eltávolítani, hogy ne legyen cold limit. Nem utolsó sorban kell szoftver, vagy hardver amivel lehet neki tolni a feszt.
Egyébként biztosan van megoldás a szóban forgó kártyára is, gigabyte vonalon kellene érdeklődni. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7903 üzenetére
köszi
hála az égnek már egy ideje nincs gondom skylake-el, és fullpoton tolom mindig. ez hőmérővel -170C load-ban, de pl nekem nincs belefurva a pot-ba a furat csak a talp tövébe van ragasztava szigszalaggal, szóval lehet, hogy van az 180 is a cpuhoz közelebb mérve. feszültség tekintetében óvatosabb vagyok ezzel a chippel, mert ez a legjobb 6700k-m eddig, azért vigyázok rá és csak 1.90-et kap, de skálázódna még 1.93-1.95-ig is ilyen hőfokon.
Dancop procija is a caseking-nél binnelt 700-bol van ugy tudom. azért annyival jobb mindenki másénál.
jones: köszi, énis remélem.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7741 üzenetére
akkor haladjunk sorjában.
hwbotprime trükkös benchmark, nem feltétlen az első futtatásra adja a legjobb pontszámot, és nagyban befolyásolja a java verzió is amit használsz, azonkívül raw cpu clock. memoriát és uncoret visszaveheted lazára.
szigeteléskor mindenhova tömj minnél több rétegű szilviát. a képen amit feltöltöttél látszik, hogy a borda lefagy és tovább megy a hideg a kondikra és a nyákra is. tömj papírt a kondik és a borda közé mindig. de ha ilyen kis terhelést és feszt adsz neki akár le is veheted a full bordát, el kell birnia a vrmnek nélküle a terhelést ln2 mellet. plusz ventit is tennék oda ami fujatja és nem engedi ennyire lefagyni.
de a venommal most már nem az első eset hogy gondod van, lehet, hogy nem való neked. mármint ha nem vagy sikeres vele, szigetelési problémák vannak, lehet, hogy ki kéne próbálnod egy másik potot aminek kisebb a talpa, kezesebb. sokan mondják, hogy AMD-re a legjobb, de Intelnél a nagy talp miatt bizony csinál probémákat, pl felfekszik vagy jobban fagyasztja a vrm-et. de alapvetően egy vazelin vagy plastidip-es kezelés már nekedis jóval megbízhatóbb körülményeket jelentene. én abszolút megértem, hogy nem akarod összekenni a lapot, de ezt neked kell előbb utóbb mérlegelni mennyire akarsz elmélyülni a témában. nekem a tesztlapjaim semmi másra nincsenek használva csak ln2, így nem szempont, hogy nyomot hagy-e de az üzembiztosság nitro alatt fontosabb.
szerk. modoknak duplikáltam bocs.
-
válasz
#35434496 #7737 üzenetére
Tömd ki papírzsepivel/budipapírral/kéztörlővel légmentesen szvsz, de majd a nagyok megmondják a tutit.
A hwboton pedig légy szíves töltsd ki az adatokat az eredmény alatt, gusztusosabb s érthetőbb úgy. Feltéve, ha bele lehet nyúlni hwprime valid feltöltése közben/után -
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7684 üzenetére
[link] nálam ez volt az áttörés. de félve linkelem ph-ra, mielőtt jönnek, hogy "összeb*szod a magot?! akkor biztos minden proci így néz ki amit eladsz."
de sokan sok félét tapasztalnak. van aki delid után ujrapasztázza és visszaragasztja a kupakot. én minden bench előtt újrapasztázom.
pasztázás: kupak és mag között nagyon megpucolni ne legyen zsíros, koszos a felület, grizzlybol huzok rá egy csíkot elég bőven majd kupak rá és megy a socketbe. potnál ugyanígy, középre egy jó adagot és pot majd szétnyomja. sosem kenem el a pasztát. -
Overlocker
veterán
válasz
#35434496 #7651 üzenetére
Tetszett a session, a 775-ös korszakot idézte. A hwbot prime-on sokat dolgoztunk, amikor az meglett, nagy volt az öröm ^^ Többi benchmarkban valahogy hiányoltuk az eff-et, de aztán egy részről felróható volt amiatt hogy kevesebb az L2 cache az i3 6100-ben így annyira nem bánkódtunk.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7628 üzenetére
hol irtam h ez 24/7 stabil?
sajnos nincs lehetőségem sima 6700 tesztelésre.oliba: csak a társaság kedvéért osztottam meg itt. ez nem hivatalos bios, szóval tekinthető nem hétköznapi tuningnak, szerintem helye van itt. pontosan azért nem raktam ki max bclk eredményt mert még nincs. tesztelés alatt van a cucc. egyébként jeleztem a PH felé, hogy szerintem elég nagy igény lenne egy ilyen cikkre, de még nem hivatalos bios-okkal korai lenne. értsd, túl sok a bug. egyelőre csak az Asrock-nal hivatalos a megoldás, de olyan lapom nincs és nem is lesz.
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7588 üzenetére
"Some more info about the unlocking. What you need to know is that it's just a simple BIOS update and that it's experimental = not suited for 24/7 use. For example any power management will not work using this method. XTU is also screwed up when using this, with scores around 200 points.
BIOS for different boards will be released at a later stage when they are more fine-tuned."szerintem ez csak beta oc bios lesz nekünk a ROG lapokhoz azt kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Formula-1
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged