- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
Fferi50 #50121 üzenetére
Havi átlag 200, de max 300 anyag rendelését kell kezelnem, amikhez kell egy mini kép, hogy tudja mindenki, hogy milyen anyagról van szó. Az adatokat, árakat stb cikkszám alapján tölti ki a táblázat fkeres-sel egy "adatbázisból" , ezt kéne megtoldani még egy oszloppal amiben egy mini kép lenne az anyagokhoz.
Mivel ez a lista folyton változik, nem akarom kézzel ki-be pakolgatni a képeket, automatizálni kellene. -
Lasersailing
senior tag
válasz
Fferi50 #50056 üzenetére
Köszönöm!
A második ötletet simán el tudom képzelni, ez magyarázná, hogy miért csak néha dob hibát.
Holnap megpróbálok betenni egy rövid szünetet ("sleep") és úgy fogom használni egy pár napig, ha akkor is előjön, akkor jelentkezem. Ha nem, akkor meg kitesztelem mi a legrövidebb várakozási idő ami még elfut. (mert közben az is a gond, hogy rengetegszer kell hálózati file-t megnyitni - bezárni, így pont várakoztatni nem szeretném a programot) -
Lasersailing
senior tag
válasz
Fferi50 #50050 üzenetére
Bocsánat valamit elbénáztam, a csatolásnál:
Ugyanaz a programrészlet egyszer elakad máskor nem. Holnap bentről tudok csatolni hosszabb programrészletet.
Amiket ír:
"invisible": ennek az elemnek a láthatóságát nem variálom a makróban, mindvégig látható --> kizárnám
"not enabled": ez nem tudom mire vonatkozhat???
"type does not accept focus": máskor meg elfogadja, talán nem ez a gond, nem? -
the radish
senior tag
válasz
Fferi50 #50029 üzenetére
Szia!
Akkor most már offolom, úgy néz ki, egyedi a problémám. Azért nem értem, mert két különböző gépről, (WIN10, WIN11) és két különböző Office-ról van szó. Az irodai gép IT által menedzselt, azaz korlátozottak a beavatkozási lehetőségeim és nem is emlékszem, hogy babráltam volna vele.
Most gyorsan megnéztem Sasmsung Ativ Samrt Pc-n (Win11 + Office 365) és ott is produkálja. Semmi mást nem csinálok, csupán kikapcsolom a sor és oszlopazonosítókat.
Mindegy, azért tudok ezzel együtt élni és nagyon köszönöm, hogy segítettél ez ügyben (is).. -
the radish
senior tag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fferi50 #50015 üzenetére
No itt a makró javított kiadása:
Sub akarmi()
Dim answer As Integer, wsFound As Boolean
Dim wbSearch As Workbook, wsSearch As Worksheet
wsfound = False
On Error Resume Next
Set wsSearch = Sheets(Textbox11.Value)
If Err = 0 Then
'ha van már ilyen munkalap, akkor feltesszük a kérdést
answer = MsgBox("Ilyen nevű munkatárs már rögzítve! Biztos, hogy folytatod a rögzítést?", vbQuestion + vbYesNo + vbDefaultButton2, "Munkatárs rögzítése")
If answer = vbYes Then wsSearch.Copy after:=Sheets("Havi_TEMPLATE"): wsFound = True
Else
Err = 0
Sheets("Szemely_TEMPLATE").Copy after:=Sheets("Havi_TEMPLATE")
ActiveSheet.Name = Textbox11.Value
wsFound=True
End If
On Error GoTo 0
If wsFound Then
With ActiveSheet
.Range("A2") = Textbox11.Value & " " & ComboBox7.Value
.Range("B2") = TextBox12.Value
.Range("C2") = TextBox13.Value
.Range("D2") = TextBox14.Value
End With
MsgBox "Munkatárs sikeresen rögzitve! Kérlek zárd be és nyisd meg újra a programot!"
End If
Textbox11.Value = ""
ComboBox7.Value = ""
TextBox12.Value = ""
TextBox13.Value = ""
TextBox14.Value = ""
'Sheets(xx).Activate az alapmunkalap aktíválása, ha szükséges.
End Sub -
istvankeresz
aktív tag
válasz
Fferi50 #50007 üzenetére
Szia!
Azért, mert a bezárás nélkül nem látszik az új berögzített személy, azaz a új worksheet egy másik comboboxban, ahol ezt az új worksheet-t ki lehet választani. Ezt még nem sikerült megoldanom. De rajta vagyok ezen is.
Esetleg valami GoTo megoldás nem lehet jó nekem? Talán ha az egyik feltétel teljesül, akkor ugorjon ide, ha a másik, akkor ugorjon oda.
-
Magnat
veterán
válasz
Fferi50 #49978 üzenetére
Igen, mondjuk a Text amiatt is necces, h ott mindig azt kapod ami éppen ki van írva, szóval ha össze van nyomva a cella és nem fér ki a valós tartalom, akkor a textben sem lesz benne (meg elég lassú is)... a Value2 annyiban is jobb mint a Value (ez annak a folyománya amit írtál), h az általad is említett currency és date típusoknál adatvesztést is okozhat tizedesek tekintetében, illetve kicsit lassabb is a Value2-nél: [link]
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
Fferi50 #49944 üzenetére
Szia!
Ez tökéletes. Viszont a kiolvasott cellákat szeretném másolni egymás alá egy másik munkalapra.
Ezt hova kell berakni, hogy jó legyen? Ha egyáltalán helyes.
lr = Sheets(6).Range("E" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Ebbe szeretném beletenni, úgy, hogy minden ciklus után ugorjon egy sort.
Dim cell As Range
Dim ws As Worksheet
Dim lr As Long
For Each ws In ThisWorkbook.Worksheets
For Each cell In Sheets(ws.Name).Range("K2:K6")
If cell.Value Like "1234.56*" Then
Sheets(6).Range("E10") = cell.Value
' MsgBox (ws.Name & " " & cell.Value)
End If
' MsgBox (ws.Name & " " & cell.Value)
Next cell
Next ws
End Sub
MsgBox-ok, csak ellenörzésnek vannak, hogy lássam, hogy a megfelelő értékekkel dolgozom.
Köszi!
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
Fferi50 #49934 üzenetére
Szia!
Jó volt kiindulási alapnak a kódod, Köszönöm! Sikerült összeraknom úgy, ahogy nekem kell.
Következő kérdésem mindenkihez:
Feltételnek szeretném megadni egy cella értékét. Ha az a cella egy karakter sorozattal kezdődik, pl.: 1234.56 , de még vannak mögötte karakterek, akkor a tudok olyan univerzális jelet használni, mint máshol a csillag, azaz ha valami 1234.56-al kezdődik akkor vegye figyelembe, egyébként pedig nem. Magyarul VBA-ban is lehet * karaktert használni? Mert nekem így nem találja meg amit keresek.
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
Fferi50 #49904 üzenetére
Kettóvel ezelötti hsz-emben, a ??? helyére bemásoltam amit írtál. Ott akadt meg, azt a sort sárgázta ki a debugger.
Szerk:
Kiegészítve amit írtál erre:
ThisWorkbook.Sheets("Nyilvantartolap_TEMPLATE").Copy
Most már legenerálja a fáljt amit akarok üresen, majd generál egy újat amibe beleteszi a template-t.
Jó uton vagyunk, Szerintem innen már összelegózom.
Köszi!
-
sonkuci
tag
válasz
Fferi50 #49877 üzenetére
szia.
A félkövérítést azt a vezetőség dönti el, tehát az a táblázattól független.
(Amúgy, mivel nem találok erre így megoldást, ha más formázással egyszerűbb vagy megoldható, arra is nyitott vagyok. Nem tudom én, színnel kitöltés, bármi)
Igen, a két cella tartalmát kellene összehasonlítani. Ha ugyanaz akkor csak jelenjen meg az adott sor következő cellájában (ahogy írtam, mondjuk F1ben). Ha ugyanaz a két érték, akkor egyik sem félkövér.
Ha valami félkövér, akkor az nem ugyanaz, mint az amivel összehasonlítjuk, és a félkövérnek kell "nyernie" az összeshasonlításban. -
istvankeresz
aktív tag
válasz
Fferi50 #49866 üzenetére
Köszi mindenkinek, de végül is átgondolva, nincs szükség rá, hogy dátumként kezeljem a textbox értékét. (egyelőre) Sima textbox-ba írt yyyy.mm.dd formátumos szöveg típust kell kimásolnom majd máshova beilleszteni gombnyomásra. Felesleges lépés (most) beíratni majd a felhasználóval / jelekkel, meg több combobox-al megoldani. Max rakok alá egy labelt, hogy ÉÉÉÉ.HH.NN a helyes formátum és ez elég lesz. Lehet, hogy a kimutátoskhoz majd jobb lesz, ha dátumként kezelem, mert úgy könnyebb lesz havi kimutatást csinálni, de most felesleges egyelőre. Azért köszi mindenkinek!
-
-
-szabi-
addikt
válasz
Fferi50 #49753 üzenetére
Szia
Igen ezt meg tudom csinálni de a cél az osztályok összehasonlítása így viszont egymásra halmozza őket.
Jelenleg összeadom az állandókat az ideiglenesekkel az így néz ki:
Ezt szeretném kombinálni, hogy az első, második és harmadik osztályhoz tartozó sáv mutassa az állandó és ideiglenes értékeket, de csak addig jutok amit az előzőleg linkeltem.
Ha az egészre kiterjesztem akkor kapom azt az ábrát amit te is. -
tgumis
tag
válasz
Fferi50 #49703 üzenetére
Szia
Korai volt az öröm. a képlet tökéletes csak nagyon belassítja a táblázatot a folyamatos újraszámítás miatt.
Makróval megoldható agy a tábla bezárásakor az utolsó kitöltött sor kivételével lecserálje értékre a képletet? Tehát a Táblázat B4 től B808 ig van kitölteve akkor a B4 től a B807 ig lemásolja az értékeket és érték beillesztéssel visszailleszti? -
tgumis
tag
válasz
Fferi50 #49701 üzenetére
Szia!
Makró az nincs még bár gondoltam, hogy majd azzal oldom meg, hogy mindig ujraképletezze de nem hinném az lenne a jó megoldás.
Ha újra írom a képletet akkor tök jól lemásolja a képletet azzal nincs baj. Csak az átméretezés után csinálja ezt
https://filedropper.com/d/s/kQFyzauHMsUM8Qxpfa7QwPVVNZBPv9
https://filedropper.com/d/s/6ELJIQg1mWrQdck4XWWLVEp8BauiaG -
bugizozi
őstag
válasz
Fferi50 #49560 üzenetére
Elvileg megvan a megoldás erre a Ctrl + C mizériára bár én nem értem. Azt írja:
"két monitorom van, ha a másodlagoson jön be az Excel, akkor nem működnek ezek a parancsok, de most átvittem a főképernyőre, bezártam és megnyitottam újra, és itt működik. És ha ezt húzom át a másikra, akkor utána jó"
-
MasterMark
titán
válasz
Fferi50 #49568 üzenetére
A kérdés az, hogy hogy tudok beletenni egy már meglévő képlet mögé egy kiegészítést mégpedig úgy hogy én mondom meg hogy mi legyen benne.
Azaz ami konkrétan kéne a mostani VBA scriptembe:
-Cellába konkatenálás, de úgy hogy formula maradjon.
-Változó alapján az új sor cellájának címének összerakása (offsetelni tudok jelenleg, azt nem tudom utána a címet hogy kérem le a jó formátumban)Utoljára mondom, hogy nem fogom kézzel átírni, mert scriptből is biztosan megoldható, csak nem ismerem az eszközöket hozzá, és googlén sem találom amit szeretnék.
Esetleg amit írtak a többiek hogy levenni a fixelést róla az talán segíthet, de szerintem ez túl bonyolult hogy magától kitalálja.
A képlet:
=HA(D10=0;0;$C10-$B10)+HA(D11=0;0;$C11-$B11)+HA(D12=0;0;$C12-$B12)+HA(D13=0;0;$C13-$B13)+HA(D14=0;0;$C14-$B14)+HA(D15=0;0;$C15-$B15)+HA(D16=0;0;$C16-$B16)+HA(D17=0;0;$C17-$B17)+HA(D18=0;0;$C18-$B18)+HA(D19=0;0;$C19-$B19)Amit hozzá kéne adni: +HA(D20=0;0;$C20-$B20)** Jobban megnézve igazából a fix oszlop az indokolt, de mégsem találja ki az excel magától ha beteszek egy új sort.
Ha fölé szúrom be akkor ez lesz a vége:
...$C16-$B16)+HA(D17=0;0;$C17-$B17)+HA(D18=0;0;$C18-$B18)+HA(D20=0;0;$C20-$B20)Az új 19-es sor kimarad. Azt kéne hozzáadnom, ennyi a feladat.
**szerk.: Nyilván a 19-es kell ha fölé szúrom be, eddig alá tettem, de igazából mindegy.
Amúgy nem tudom miért akasztott ki az hogy nem akarom kézzel állítgatni. Nem fogok órákat ezzel eltölteni, mire mindenhol megcsinálom. Inkább töltöm azzal az időt, hogy scriptelve kitaláljam.
-
MasterMark
titán
válasz
Fferi50 #49565 üzenetére
Iránymutatásért jöttem, nem veletek megcsináltatni, vagy pénzért mással.
Scriptelni tudok, viszont az excel sajátosságait nem ismerem. Olyanokat nem szeretnék megírni amire már gyárilag is van megoldás, ezért előszőr itt megkérdeztem mielőtt elkezdek írni minden hülyeséget.
Bocsmá hogy megkérdeztem.
-
karlkani
aktív tag
válasz
Fferi50 #49542 üzenetére
Szia!
Azt rögtön kiszúrtam, töröltem... füzetből másolásnál jó, böngészőből nem.
Próbáltam, ott jó a böngészőből kimásolt adat beillesztése, füzetből másolt nem.
Ezért írtam, hogy bárhonnan másolt (böngésző, munkafüzet), majd beillesztett adatnál tartsa meg a cella formátumot. Ha nem lehet egy makróban megoldani, kénytelen leszek kitenni még egy gombot...
-
karlkani
aktív tag
válasz
Fferi50 #49540 üzenetére
Szia!
Sub F_()
Range("C1").Select
ActiveSheet.Paste
Range("A1:B1").Select
Selection.Copy
End Sub
Ez a "sima". Ha makrórögzítéskor a füzetből másolok-illesztek be, más lesz a makró, mint böngészőből kimásolt, majd a füzetbe beillesztett adatnál. Azok már nincsenek meg.
Amit küldtél hibára fut.
Run-time error '1004':
Range osztály PasteSpecial metódusa hibás
-
szricsi_0917
tag
-
-
-
Misi_D
tag
válasz
Fferi50 #49484 üzenetére
Köszi, működik!
@Mutt:
Köszi neked is! A szóköz (érték átírásos) trükköt ismertem, csak ezzel két kisebb gond van: egyrészt ezt mezőnként be kell állítani, ami adott esetben 40-50 mezőn végig, hát... túl manuális.Másrészt, ekkor azért a space értéke benne marad, másolás után látszik, ezt meggondolandó azért visszatölteni az adatbáziba.
De a visszacsinálás két módját megnéztem, az még nagyon hasznos a jövőre! -
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #49356 üzenetére
Köszi!
Menni szokott a megoldás, csak bosszantó, hogy foglalkozni kell vele
Szerencsére már nem sokszor jön el.
Csináltam egy konverziós táblázatot, ahová 4 különböző lekérdezésnek az eredményét beteszem 1-1 munkalapra, majd mókol vele keres, kiválogat, szortíroz, sorba rendez, transzponál, egy kicsit számol, kiértékel majd ha minden jól megy, akkor ad 1 darab munkalapot, amit tovább másolok a cél táblázatba, ahol az elmúlt 2-3 év adatai szoktam tovább dologzni. Na ebben a konverziós fájlban kellett megírnom azt is, hogy rendesen használja ezeket a kifejezéseket.
üdv, föccer
-
z123456789
addikt
válasz
Fferi50 #49300 üzenetére
Sziasztok!
Na, úgy nézem ez már talán használható lesz valamire.
Illetve jelenleg már merültek fel bennem olyan kérdések, amikre rákerestem magamtól, és lehet, hogy nem a makró az amit én keresek. Lényegében most van egy szerkeszthető fájl, ami tartalmazza a kívánt adatokat, és ezt kell a korábban linkelt táblázatba illeszteni, hogy egy olyan formázott kinézete legyen. Ez csak valami sima hivatkozás szerkesztés, nem? Viszont azzal nem boldogulok, hogy miként tud az alap fájlban levő egy cellából hivatkozni soronként egy másik munkalapon levő külön cellákba. (Remélem érthetően írtam le.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged