Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxy27
tag
Sziasztok,
Van egy Excel-em, ahol az első munkafüzeten rengeteg adat van:
A 2. oldalon az adott (jelen esetben hibás PAD ID) sorok számai:
Hogy tudnám a hibás sorokhoz tartozó adatokat egy 3. lapra kiszűrni?
Tehát keresse meg a hibás sorokat és listázza a 3. munkafüzetre a hozzá tartozó adatokat?
Előre is köszi!
-
Roxy27
tag
Sziasztok,
segítség kellene egy már meglévő excel-hez... ahhoz, hogy függvényezhető legyen, pl FKERS, ahhoz jó, ha egyező adatok vannak. Elkezdtem, de mivel jelen esetben a beszállítók nevei nem az adott (hivatkozott) táblázatban szereplő pontos nevek (pl. Arrow Central Europe GmbH csak ARROW-nak lett rögzítve...) ezért az ehhez kapcsolódó adószámokat nem tudom FKERES-sel beiratni. - hiába hagyom üresen, vagy 0-n a tartományi keresés logikai változóóját...
Hogy tudnám először ezeket rendbe tenni - nem egyesével...?
A következő hónapokban az adott cellákra már tennék egy ÉRVÉNYESÍTÉST (adott listából) így akkor már nem lenne ilyen gond. De most sok 100 sort kellene javítani. Nagyon köszönöm a segítséget!!!
Üdv, Zsolt -
Roxy27
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia, megtennéd, hogy elküldöd rendesen Excel file-ba, hogy lássam mi mire vonatkozik pontosan? Ezt az Index dolgot nem ismerem egyáltalán.
Most csak egy minta táblát küldtem, hogy kb. mit kell megoldani. De a rendes táblázat azért nem teljesen így néz ki. Ezért kell pontosan látnom, hogy mit kell írnom az adott tartományok helyére. Köszi!
De ahogy nézem működik, csak be kell helyettesítenem... -
Roxy27
tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni , hogy melyik függvénnyel tudnám megvalósítani az Excelben a kimutatást. Én a SZUMHATÖBB-re gondoltam, de nem tudom összehozni...
Lenne három kategória (D, 2, 3) és mindegyik kategóriához tartozik négy besorolás ( A,B,C,D), melyhez összegek tartoznak. A táblázatban ha valaki a megadott kategórián belül A,B,C vagy D besorolást kap, akkor a hozzá tartozó összeget szeretném, ha hozná és ahogy minden hónapban a besorolás módosításra kerül, akkor automatikusan hozza a hozzá tartozó összeget.
Előre is köszönöm a segítséget!!
-
Roxy27
tag
Sziasztok,
van egy Excel, aminek az egyik oszlopa tele van országkódokkal... nekem csak bizonyos országok adataira (soraira) van szükség. Ha normál szűrést használok természetesen OK... csak van 28 munkalap, ahol mindig ugyanarra az oszlopra ugyanazt a szűrési feltételt kellene használni... ezt elég unalmas folyton pipálgatni...
Lenne erre valami okosabb megoldás?
Mert a leszűrt adatokat meg egy másik Excel-be kell bemásolni...
Előre is köszi!
-
Roxy27
tag
Sziasztok,
segítenétek abban, hogy:
van egy sok munkalapból álló Excel.
Az első (összefoglaló) lapra szeretnék egy kimutatást/diagrammot a többi munkalap adott cellájának adataiból.pl. minden lap F13-as cellájának adatai egy napi mennyiséget tartalmaznak.
Ebből szeretnék egy diagrammot, hogy látszódjon hogy alakulnak a mennyiségek.
Valahogy hasonlóan kellene mint ahogy a 3D hivatkozás... hogy 2 munkalap tartomány közti de mindig azonos cellaértékeket értékeljen/jelenítsen meg.
Ez 2 lépéses?
A cellaadatok "automatikus átmásolása"? majd erre egy grafikon...
De hogyan?
Vagy lehet 1 lépésben is... de hogyan...?

ui.: a munkalapok napi szinten bővülnek (naponta 1 új) Adat azonos cellában... mindig az F13
Előre is köszi a segítséget!

-
Roxy27
tag
Sziasztok,
Egy hasznos segítségre lenne szükségem... sajnos makrót nem tudok írni, de szerintem egy rövig progival megoldható lenne az elképzelésem.
Adott egy excel, sok-sok lappal... (kb. 200 és bővül folyamatosan)
Lehet egy Access-be kellene inkább betenni, de az első gondolatom ez volt.
Az első lap a kereső és infó lap
A többin az adott programnevek illetva a lapon a lista. A lényeg, hogy most úgy működik a keresés/összehasonlítás, hogy az első fülön linkelve vannak a programok, odaugrik a fülre, onnan kimásolom a listát az elsőre. Majd a máűsik keresett listát is, és beillesztem az első lap 2. Program részbe.
Így autamatikusan kizöldezi az egyező számokat.
Lehetne ezt úgy, hogy a Program1 ill. 2-es rész mondjuk egy legördülőmenüből simán ki lehetne választani az adott számot, és az automatikusan be is húzná/másolná az adott fülről, vagy eleve csak az egyezéseket írná ki.Vállalja nekem ezt valaki..??

Így néz ki most:

A Program1 ill. 2 részbe kell bemásolni most manuálisan...
Így néz ki egy fül:
A file-t is el tudom küldeni, mert nem titkos

Előre is nagyon köszönöm!!!

Zsolt -
Roxy27
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia,
sehogy se jön össze... de biztos én vagyok a béna.
Arra gondoltam, hogy inkább megmutatom az eredeti Excel-t... itt még egy fülön van a teljes lista.
Kékkel az egyező adatok, amit kerestetni kell... majd a sárga tartamok, kellenek a zöld helyre.
Így:
A lényeg, hogy egy sorba kellene minden adat az adott cikkszámhoz.Lehet így könnyebb, és megértem mit kell... nem haragudnék meg, ha leírnád mit kell beírnom az FKERES-be...

Köszi!!!

-
Roxy27
tag
Sziasztok,
lenne egy (számomra) bonyolult kérésem...

A következő dolgot szeretném egy excel-ben.
Van több fül... az egyik sheet az tartalmazza a fő listát, a többi már szűrt és csoportosított.
A lényeg, hogy az A oszlopban 6 jegyű számok vannak, a mellette levőben pedig különböző adatok.
Arra lenne szükségem, hogy az első sheet A oszlopában levő számot megkeresné a többi fülön, és ahol megtalálta az egyezést, ott az 1-es sheet-en szereplő ugyanebben a sorban lévő adatokat (3 cella) másolja a megtalált sheeten levő adott cellákba
(egy sorban az egyező cellával, de adott helyre... a többi adat mögé)
Remélem érthetően írtam le... Előre is köszi a segítséget!

-
Roxy27
tag
-
Roxy27
tag
Sziasztok,
kellene egy kis segítség:
- az egyik lapon van egy táblázat, aminek az egyik oszlopa 6jegyű számokat tartalmaz
- a másik lapon van az A oszlopban - jelenleg - 67 különböző 6 jegyű szám....
milyen képlettel lehetne keresni, hogy az adott 6 jegyű szám, szerepel e a főtáblában?
Vagy ki kellene iratni, hogy hol, vagy csak az egyezést, hogy melyek szerepelnek a táblázatban. Az is elég, ha a mellette levő oszlopba jönne egy IGAZ... és akkor már csak azokkal kellene foglalkoznom.Köszi

-
Roxy27
tag
válasz
szatocs1981
üzenetére

-
Roxy27
tag
válasz
szatocs1981
üzenetére
Na arra közben rájöttem, hogy mit kell megváltoztatni, hogy végignézze a teljes lapot:
For szorzo = 0 To 40 Step 8
Már csak a fejléc hiányzik, meg hogy gombnyomásra az összes sheet kigyüjtődjön automatikusan.
-
Roxy27
tag
válasz
szatocs1981
üzenetére
Ja már értem miért...
ugye írtam, hogy összesen 48 sor van egy lapon (de én úgy csináltam printscreen-t, hogy 24 látszódik, hogy még olvasható legyen... nem fér egy oldalra és nem akartam kicsinyíteni)
Így igazad van, a 45db-ot kigyűjti... csak 90 kellene
Pont mégegyszer ennyi azaz összesen 6 component és az adatai vannak 1 lapon.
Nem sürgős azért... ha este vagy holnap van időd/kedved, úgy is bőven jó. Csak tényleg úgy lenne értelme, hogy egy makró az összeset egybe összegyűjti automatikusan.
Köszi
-
Roxy27
tag
válasz
szatocs1981
üzenetére
Na most már dolgozik, de még nem okés...
minden sheet-ről csak az első 3 componest gyűjti...
nagy kérés lenne, ha egyszerre összeszedné az összes lapról automatikusan?
(ja és az első lapról mondjuk betenné a felső sorba a megnevezéseket...)Ez a későbbiekben napi feladat lenne, és jó lenne, ha gombnyomásra működne... remélem nem vagyok pofátlan

Előre is nagyon köszi a segítséged!!!! -
Roxy27
tag
válasz
szatocs1981
üzenetére
Köszi,
beállítottam a Makrót... elindítom, látszik, hogy dolgozik, de nem kerül semmi a "Végeredmény" sheet-re.
Ja, és mit is jelent, hogy egyesével aktiváljam?
Sajnos nem igazán értek hozzá...
Köszi -
Roxy27
tag
Sziasztok,
kellene egy kis segítség a következő témában:
van egy termelőgépi program, ahonnan mindenféle statisztikai adatokat szeretnénk feldolgozni. A baj az, hogy ebből a részéből nem lehet exportálni. Viszont pdf creatorba tudjuk nyomtatni, onnan pedig egy excel-be konvertálni. Így viszont cseppet szétkapja a formátumot. Vissza kellene rendezni, de "gyorsan"
Az excel úgy néz ki, hogy laponként rendez:
Minden fülön 6 componet és a látható módon a hozzá tartozó adatok. Ez összesen laponként 48 sor.
Nekünk viszont egy lapra kellene szedetni, ebben a formában:
Tudna erre valaki gyors megoldást?(összesen jelenleg 36db fül van... (esetleg ezt a későbbiekben állítani kellene, vagy tudnia kellene, hogy hány lap van összesen mert ez változó...)
Előre is köszi!!!!

-
Roxy27
tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Istenkirály!

Működik, sokat segítettél!
KÖSZÖNÖM -
Roxy27
tag
Sziasztok,
kellene kis segítség... van egy jó hosszú tábla.. 6200 sor
az oszlopban 10 jegyű számok, de csak az első 4 karakter érdekes. Ki kellene vállogattatni, hogy csak a különbözőekből legyen egy lista.
39173200
39173210
39191000
39191000
39191000
39191000
39199000
39199000
39199000
39199000
49019900
49019900
49111090
49111090
49111090És ez legyen:
3917
3919
4901
4911Erre kellene valami képlet

Köszi -
Roxy27
tag
Sziasztok,
nem vagyok nagy fej Excel-ből... pár dolog megy, de ez most nem.
Ehhez kellene segítség:Adott egy több sheet-es excel, minden oldalon 1-1 kisebb táblázat, több oszloppal.
Arra kellene megoldás, hogy 2 különböző sheet-en egy adott (ugyanabban) oszlopban végigelenőrizze az értékeket, ami konkrétan egy 6 jegyű szám. A lényeg, hogy az egyik oldalon mindíg 1-el kevesebb a szám. Ha ez stimmel, akkor az azonos sorokat egy 3. sheet-re 1 sorba egymás után kellene másolnia.
remélem érthetően írtam le.
Ha tudna valaki segíteni...jó lenne, mert nagyban megkönnyítené a munkám.
Ha kell elküldöm a táblázatot is, vagy egy részét, hogy könnyebb legyen...
Kösziideje valami excel tanfolyamot kezdenem

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- Samsung Galaxy Xcover Pro / 4/64GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A következő hónapokban az adott cellákra már tennék egy ÉRVÉNYESÍTÉST (adott listából) így akkor már nem lenne ilyen gond. De most sok 100 sort kellene javítani. Nagyon köszönöm a segítséget!!!
Most csak egy minta táblát küldtem, hogy kb. mit kell megoldani. De a rendes táblázat azért nem teljesen így néz ki. Ezért kell pontosan látnom, hogy mit kell írnom az adott tartományok helyére. Köszi! 

ugye írtam, hogy összesen 48 sor van egy lapon (de én úgy csináltam printscreen-t, hogy 24 látszódik, hogy még olvasható legyen... nem fér egy oldalra és nem akartam kicsinyíteni)