- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
válasz
MasterDeeJay #49512 üzenetére
Ha minden rendszám csak 1 sorban szerepel, ahogy írod, akkor a rendszámok A oszlopban történő felsorolásával és hozzá minden lehetséges dátum kombináció megadásával kezdenék a helyedben. Mutt pár hozzászólással feljebb részletezte, hogy miként lehet PQ-vel egyszerűen valamennyi rendszámhoz egy intervallumban szereplő valamennyi dátumot hozzárendelni külön-külön sorban.
Ha ezzel megvagy, akkor az oszlopazonosítókat kell felvinned ebbe a táblázatba a, majd az index és hol.van fügvényekkel kombinálnod.Töltöttem fel egy mintafájlt, ezen egyszerűbb megérteni, mint ha képernyőfotót tennék fel.
Arra figyelj mindenképpen, hogy ha a táblázat második sorában lenne olyan szám, mely megegyezik valamelyik dátummal, akkor ez a javasolt megoldás hibát fog okozni!
-
ny.janos
tag
válasz
MasterDeeJay #49507 üzenetére
Szia!
Konkrét megoldást nem fogok tudni javasolni, mert ilyen szinten nem értek a PowerQuery-hez, de biztos vagyok benne, hogy mivel az ismétlődés 15 oszloponként van, azzal meg lehet oldani, hogy összesen 16 oszlopba kerüljön az összes adatod, ahol az első oszlopban ismétlődnek a rendszámok.
Talán Mutt tud neked ebben segíteni, ő kimondottan profi a PQ-ben. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #49509 üzenetére
Szia!
Azt lehet tudni, hogy hány sor/rendszám van a táblában? Mindig ugyanannyi vagy változó?
Képlettel szerintem megoldható az oszlopok egymás alá hozása.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #49507 üzenetére
Szia!
Szerintem nézd meg a kimutatás lehetőségeit.
Én biztosan elgondolkodnék azon, hogy az oszlopok helyett a sorokban folytassam az adatok vezetését. Igaz, akkor az A oszlopban ismételten be kellene írni a rendszámot is, ezzel együtt szerintem áttekinthetőbb lenne az állomány, könnyebb lenne pl. a szűrés: egy rendszámra szűrve egymás alatt jelennének meg a dátumok és a hozzá kapcsolódó adatok, amit így könnyedén lehetne másik munkalapra másolni.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Xiaomi Redmi 10A 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest