- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
válasz
MasterDeeJay #49512 üzenetére
Ha minden rendszám csak 1 sorban szerepel, ahogy írod, akkor a rendszámok A oszlopban történő felsorolásával és hozzá minden lehetséges dátum kombináció megadásával kezdenék a helyedben. Mutt pár hozzászólással feljebb részletezte, hogy miként lehet PQ-vel egyszerűen valamennyi rendszámhoz egy intervallumban szereplő valamennyi dátumot hozzárendelni külön-külön sorban.
Ha ezzel megvagy, akkor az oszlopazonosítókat kell felvinned ebbe a táblázatba a, majd az index és hol.van fügvényekkel kombinálnod.Töltöttem fel egy mintafájlt, ezen egyszerűbb megérteni, mint ha képernyőfotót tennék fel.
Arra figyelj mindenképpen, hogy ha a táblázat második sorában lenne olyan szám, mely megegyezik valamelyik dátummal, akkor ez a javasolt megoldás hibát fog okozni!
-
ny.janos
tag
válasz
MasterDeeJay #49507 üzenetére
Szia!
Konkrét megoldást nem fogok tudni javasolni, mert ilyen szinten nem értek a PowerQuery-hez, de biztos vagyok benne, hogy mivel az ismétlődés 15 oszloponként van, azzal meg lehet oldani, hogy összesen 16 oszlopba kerüljön az összes adatod, ahol az első oszlopban ismétlődnek a rendszámok.
Talán Mutt tud neked ebben segíteni, ő kimondottan profi a PQ-ben. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #49509 üzenetére
Szia!
Azt lehet tudni, hogy hány sor/rendszám van a táblában? Mindig ugyanannyi vagy változó?
Képlettel szerintem megoldható az oszlopok egymás alá hozása.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #49507 üzenetére
Szia!
Szerintem nézd meg a kimutatás lehetőségeit.
Én biztosan elgondolkodnék azon, hogy az oszlopok helyett a sorokban folytassam az adatok vezetését. Igaz, akkor az A oszlopban ismételten be kellene írni a rendszámot is, ezzel együtt szerintem áttekinthetőbb lenne az állomány, könnyebb lenne pl. a szűrés: egy rendszámra szűrve egymás alatt jelennének meg a dátumok és a hozzá kapcsolódó adatok, amit így könnyedén lehetne másik munkalapra másolni.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- Medence topik
- Hegesztés topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Házimozi belépő szinten
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest