- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
-
grondby
újonc
válasz
Delila_1 #25612 üzenetére
Kedves Delila!
Sajnos nem tudok makrókat írni, de nagyon szeretnék, a fórumokból sokat tanulok. Lenne ezzel kapcsolatban még egy kérésem: a C oszlopban is lenne egy adatfelvitel, mint a B oszlopban és annak a segédoszlopa pedig az I oszlop. Egyszerre kettő képes-e futni, nyilván a makrót módosítani kell hozzá.
-
total_tobi
csendes tag
válasz
Delila_1 #25599 üzenetére
huhhh, ez g-re igaz? Mi van akkor ha dkg vagy kg kerül a helyére... most tesztelem mit is csinál amit írtál...
a lényeg az lenne, hogy van 3 bemeneti mezőm....
Pl mennyiség, ár, mértékegység
10 520ft g
ezt számolja át dkg-ra, kg-ra. Vagy ha valami kg-ba van megadva akkor számolja át a másik kettőbe is....
meg vagyok akadva....
Köszi... -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #25423 üzenetére
Szia!
Ha már makró, próbáljuk meg tömbfüggvénnyel:
Function szetszedo(ByRef cl As Range)
alap = cl.Value
alap = alap & String(2 - UBound(Split(cl.Value, "*")), "*")
szetszedo = Split(alap, "*")
End FunctionKijelölöd a 3 cellát vizszintesen, ahová az eredményt szeretnéd kapni.
Ezután beírod =szetszedo(A1) , ha a "szétdobandó" szám az A1 cellában van.
Tömbképletként (shift+Ctrl+Enter) beviszed.Üdv.
-
alfa20
senior tag
válasz
Delila_1 #25309 üzenetére
Köszi, de az azért nem jó, mert ha a terv pl: -100 és a tény 80 akkor +180%-nak kell lennie az értéknek, a sima B2/A2-vel meg -80% lesz az érték.
a B2/-A2 sem jó mert akkor meg igaz, hogy pozítív lesz az érték de csak 80 és nem 180.
ugyan ez a helyzet, ha a terv +100 a tény -100 nekem -200% kell eredményűl nem -100%... -
marcyman
aktív tag
válasz
Delila_1 #25190 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket!
Csatoltam egy képet, amin demonstrálom hogy hogyan van most megcsinálva a táblázat.
Annyi a különbség, hogy felül szűrők vannak. Paraszt módon rászűrünk egy napra és egy cégre, és fogjuk a cellákat, összehúzzuk, leolvassuk az átlagukat alul és beírjuk, majd copy pasttel átnyomjuk az alatta lévő cellákba.Szóval ilyen kimutatás meg adatbázis nélkül ezt nem lehetne valahogy automatizálni? Az a baj, hogy a beszállítók mindig változnak, jön új hozzá akár naponta is.
A táblázatot igazából teljesen át kellene írni, de ha anélkül meg lehetne oldani az lenne a legjobb. -
KERO_SAN
aktív tag
válasz
Delila_1 #25107 üzenetére
Szia!
Elakadtam egy kicsit.
ALT+F11-el megnyitottam a VBA editort, a laphoz hozzárendeltem a kódot, beillesztettem egy üres modult, oda is bemásoltam az általad írt kódot, mentettem.
Viszont ha ALT+F8-al futtatni akarom a makrót, akkor egy sincs a listámban
És, ha kitöltök egy új sort a végéig, akkor sem történik semmi.
Mit ronthattam el ?
-
Backrau
aktív tag
válasz
Delila_1 #25138 üzenetére
Nem teljesen. Az A' oszlopban a dátumok vannak 2015.01.01-től 12.31-ig. A B' oszlopban pedig egy alkatrész típus számai. Az egész táblázat előre kialakított az egész évre. A lényeg, ha 2015.03.01-én történt egy hiba az adott alkatrésszel én beírom a B' oszlopba az alkatrész számát és töltöm ki tovább a sort. De ha mondjuk van az adott naptári napon még egy hiba, azt jelenleg nem tudom hova beírni, csak ha én kézileg hozzáadok egy sort. Magyarán azt szeretném, ha én beírok tegyük fel 2015.03.01-re egy hibát, akkor automatikusan hozzon létre egy új sort ugyanazzal a dátummal. (Esetleg, ha nem kerül semmi beírásra tűnjön el.) Ez azért lenne fontos, mert ez egy védett doksi lesz, és csak az engedélyezett cellákba lehet majd írni.
-
KaliJoe
tag
válasz
Delila_1 #25121 üzenetére
Szia Delila_1,
Próbáltam... :-)
Üres makrót eredményez... a nyomtatás ablak előhívása nem vált ki programsor rögzítést, viszont ha elküldöm a nyomtatást, akkor egy egészen másik parancsot hoz. Nevezetesen ez:
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True, IgnorePrintAreas:=False
-
KERO_SAN
aktív tag
válasz
Delila_1 #25090 üzenetére
Egyelőre nincs, csak 1 fő táblázat, az altáblák helye irreleváns, egyszerűség kedvéért maradhat a munkafüzeten belül. Már nézegettem megoldásokat, gondolom valami makróra lesz szükségem, de még sosem csináltam ilyet. Szóval a makrónak vagy a függvénynek kéne létrehozni az új táblákat, de amennyiben ez jelentős megvalósítási nehézségekkel jár, úgy megcsinálhatom kézzel is. A lényeg, hogy az új sorok kerüljenek át a megfelelő táblákba automatikusan.
Azt szeretném ha átmásolná, és az eredeti tábla megmaradna.
Az oszlopok száma 18.
Köszi szépen előre is
-
sgery
őstag
-
Geryson
addikt
válasz
Delila_1 #25018 üzenetére
Wow, köszönöm, na ezt gyorsan ki is próbálom!
KaiotEch: A pivot volt nekem is az első javaslatom, de valahogy azt nem sikerült úgy működésre bírnom, hogy csak akkor listázzon egy sort, ha az "igen" ott van, egyéb esetben nem. Mondjuk a kis videót köszönöm, meglesem, hátha tanulok megint valamit belőle!
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #24847 üzenetére
Nem tudom mennyire marad így, de úgy néz ki sikerült megoldani.
Az érvényesítési oszlop (ahol a legördülő listák vannak) szélességét beállítottam 40-re, majd elmentettem és bezártam a táblázatot. Amikor újból megnyitottam, akkor a szélességet visszaállítottam az eredeti 5-re és mentettem. A legördülő lista szélessége azonban maradt.
Még egyszer nagyon szépen köszönök minden segítséget!
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #24842 üzenetére
Még egy utolsó kérdés: hogy lehet a legördülő lista szélességét beállítani? Megfigyeltem, hogy az általad módosított táblázat legördülő listájában szépen olvasható a kód és név (legnagyobb része) egymás mellett. Amit én csináltam, ott meg a kód is csak ímmel-ámmal fér be legördülő lista szélességébe.
Pontosítok. A táblázatodban a legördülő lista szélesebb mint maga az oszlop, míg az enyémben csak olyan széles, mint maga az oszlop.
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #24842 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!!! Közben kértem segítséget máshonnan is és ha nem baj összehasonlítanám a tieddel. A te makród:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 4 Then
Application.EnableEvents = False
Range(Target.Address) = Left(Target, 4)
Application.EnableEvents = True
End If
End SubA másik amit kaptam:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("D:D")) Is Nothing And Target.Value <> "" Then
ActiveCell.Value = Left(Target.Value, 4)
End If
End SubBár mindkét makró pontosan azt teszi amire szükségem van, csupán kíváncsiságból: mi a különbség?
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #24825 üzenetére
Szia Delila_1!
Először is köszi az önzetlen segítségedet úgy most, mint a múltban (volt pár alkalom).
Megnéztem az általad módosított táblázatot, de amit én igazából szeretnék, hogy a legördülő lista az "A/C" oszlopban (D5:D70 tartomány) legyen. Mégpedig úgy, hogy a legördülő listában legyenek a választható, összesített tételek (pl.: 1000 Income, 1100 Other income... stb.), viszont amint kiválasztom a megfelelő tételt, az "A/C" oszlopban ((D5:D70 tartomány) csak a tétel kódok legyenek láthatóak (tehát: 1000, 1100... stb.)
Ez megoldható?
Egyenlőre előre-hátra lapozok az adott hónap és az "Acc." lap között, mert fejből nem tudom az összes tétel kódját és arra gondoltam, így egyszerűbb lenne. Viszont a tétel neve nem kell(ene).
-
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #24819 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a nyomtatási parancsban valahol meg lehet adni, hogy ne nyomtassa azokat a sorokat ahol F oszlop cellája üres.
Valamikor a múltban tőled kaptam 2 néhány soros makrót. Egyik eltünteti az üres sorokat a másik visszahozza őket
. Beillesztettem közéjük a nyomtatást. Működik. Picit lassú, de mivel csak évente párszor kell ez a nyomtatás, hát kivárom.
-
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #24817 üzenetére
Sziasztok!
Egy táblázat A-F oszlopaiból szeretném kinyomtatni az A,B és F oszlopokat de csak azokat a sorokat amelyeknek az oszlopa nem üres.
Eddig eljutottam
de itt a nyomtatásban látszanak azok a sorok is melyeknek az F oszlopa üres.Ezt a nyomtatást egy ActiveX Command Button-al kellene lefuttatni Excel 2007-ben.
köszi
-
KaliJoe
tag
válasz
Delila_1 #24712 üzenetére
Kedves Delila_1,
Köszönöm, kipróbáltam az Általad ajánlott verziót is. Működik és jó, de nekem akkor is "meg kell szólaljon" az összegzés, és akkor is csak az utolsó hónapra nézve, ha az utolsó rekord van éppen az adatbázisban. Tehát a teljes hónapokon túl, az éppen aktuális hónap törtrészét is megjeleníti.
Ezért igazítottam úgy a képletet, h max 31 nappal előtti időktől kezdve kezdje a feltételes összegzést. -
KaliJoe
tag
válasz
Delila_1 #24705 üzenetére
Nem. A DÁTUM függvény 3 paramétert vár, DÁTUM(év;hónap;nap) formában.
Most azzal küzdök, h tömbhivatkozást hozzak létre az INDIREKT függvénnyel, de valamit nem úgy csinálok, ahogy elvárja.
=CÍM(4;8;1;1) - OK
=CÍM(SOR(B33);8;1;1) - OK
=INDIREKT(CÍM(4;8;4;1)&":"&CÍM(SOR(B33);8;4;1);IGAZ) - Nem OK. #ÉRTÉK! hibát ad.Ötlet?
-
KaliJoe
tag
válasz
Delila_1 #24695 üzenetére
Kedves Delila_1,
Szuper a megoldásod. Tetszik. Igazán.
Azonban ezen a nyomon elindulva nekem olyan kell, ahol segédoszlopokat sem kell használnom.
Épp azon dolgozom, h olyan általános megoldás legyen, amely akkor is - #HIV - hiba nélkül működik, ha még a rekordok száma nem érte el a 31-et, mert ennél kevesebb adatnál a direkt címzés gondot okoz.
Addig is ide írom azt a megoldást, ami 31 sornál és annál többre már kitűnő:=HA(VAGY(ÜRES(A32);B31=HÓNAP.UTOLSÓ.NAP(B31;0));SZUMHATÖBB(H1:H31;B1
31;">=" & DÁTUM(ÉV(B31);HÓNAP(B31);1);B1
31;"<=" & DÁTUM(ÉV(B31);HÓNAP(B31);NAP(B31)));"")
-
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1 #24693 üzenetére
Az előbbi képletek a kiírást követő hét-, ill. hónap összegeit jelenítik meg.
Ahhoz, hogy a hét-, ill. a hónap utolsó cellájában tüntesse fel a fölötte lévő, H oszlopbeli értékek összegét, a két képletet át kell írni.I4 => =HA(K4<>K5;SZUMHA(K:K;K4;H:H);"")
J4=> =HA(L4<>L5;SZUMHA(L:L;L4;H:H);"")
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged