- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mindanee
tag
válasz
Pakliman #40523 üzenetére
Szia,
egyelőre a megoldási lehetőségeket kutatom fel.
Ez a personal VBA megoldás jónak tűnik. Úgyhogy elkezdem jobban beleásni magam.
Szóval most a működési elveket kell begyűjtenem, egyelőre ezeket látom, amik kellenek:
-Új excelben első sorba fix oszlopnevek megadása (a kimeneti excelben más oszlopnevek kellenek)
-Adatok átemelése megfelelő oszlopokba (2. sortól) - erre egyébként az imént találtam is egy egyszerű megoldást
-"A" oszlop utolsó adatsora utáni első cellába kell mindig egy "END"
-A létrejövő fájl elnevezése paraméterezhető legyen (pl aktuális nap dátuma ÉS egy cellaérték (azonosító) összefűzve )Ezeket a feladatokat látom, egyelőre ennyi az "elképzelésem"
Van esetleg további tanácsod?
-
mindanee
tag
válasz
Pakliman #40507 üzenetére
Szia,
köszönöm a segítséget.
3 különböző excel struktúra van, így az általad említett módszer járhatónak tűnik.
Struktúra:
Bemeneti oldalon: B-től Z-ig vannak az oszlopok, 10. sor az első adatsor. Annyi sor van, ahány rendelés.Kimeneti oldalon: A oszloptól indulva U-ig, 2. sorba kerüljön az adatsor.
Szóval leegyszerűsítve a táblázatot "feltolom" bal felülre (A2-től indulva). Az még elképzelhető, hogy az oszlopsorrendnek máshogy kell lennie, mint ahogy a bemeneti excelben van, de maga a kimeneti struktúra fix marad.
-
mindanee
tag
Sziasztok!
A következő problémára keresek megoldást, remélem van, aki tud segíteni
Adott egy excel fájl, egy munkalappal, amin adatok vannak.
Ezeket az adatokat kell egy rendszerrel megedetni, egy megadott formátumú excellel. Alap esetben az egy járható út, hogy új munkalapon létrehozom ezt a struktúrát (adatokat a megfelelő helyre áthivatkozom).
Viszont ezt célszerű lenne automatizáltan megcsinálni (sajnos az alap excelbe nem tehető be plusz munkalap, hogy eleve "így" kapjuk az excelt).
Szóval egy olyan megoldást keresem, hogy akár egy segédalkalmazással egy "A" excelből generálni tudjak egy "B" excelt, ami az "A"-ban lévő adatokat másolja át egy általam elvárt struktúrába. Lehetőség szerint mindezt emberi beavatkozás nélkül készüljön el. (Pl. egy folderbe berakom a feldolgozandó exceleket, egy másik folderbe pedig bekerülnek az új, megfelelő formátumú excelek.)
Van erre valami tippetek, hogy mivel lehetne megoldani a leírtakat?
Köszönöm előre is!
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Azt tudjátok, hogy excelben hogyan lehet a "Csere" funkcióban sortörést megadni?
Egy adott karaktert szeretnék egy cellán belül sortörésre [ALT+ENTER] cserélni. Illetve sok cellában szeretném ugyanezt megtenni, egy cellán belül is többször szerepel ez a karakter [|].
Vagy ha tudtok erre valami egyszerű függvényt, akkor az is tökéletes lehet.
Köszi előre is!
Dani -
mindanee
tag
Sziasztok!
Arra van ötletetek, hogy excelben hogyan lehetne organization chart-ot heggeszteni?
Három oszlopom van:
1 - Munkavállaló neve
2 - Munkavállaló felettese
3 - Munkvállaló részlege (tehát ebben a szervezeti egységben dolgozik)Elméletben ebből már össze lehetne rakni, de sajnos nem tudom hol kezdjek neki
Ha tudnátok adni egy iránymutatást azt nagyon megköszönném
Üdv,
Dani -
mindanee
tag
Valahogy nem tudok megbékélni azzal a gondolattal, hogy a Microsoft nem gondol arra, hogy egy excelben többféle adat lehet a hozzáférhetőség szempontjából. (Tehát van ami bárki számára elérhető, és lehet benne olyan, ami pl csak az adott cég pénzügy részlege számára elérhető.).
Szóval ha nem a lapvédelem, akkor mi a megoldás az én problémámra?
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Excel (2013-as) lapvédelem funkciójával kapcsolatban szeretnék érdeklődni most tőletek
Egy komplexebb árazós excelt készítettem (köszönhetően részben nektek is, m.zmrzlina és Delila_1). Ebben az excelben szeretnék 2 munkalapot elérhetetlenné tenni, röviden kifejtve:
Úgy közelítettem meg az excel összerakását, hogy van egy "fő" munkalap, ahol a mennyiségeket, és néhány további opciót lehet állítani, illetve van 2 segéd munkalapom, ahonnan jönnek a fő munkalapra a mennyiségfüggő számok.
Ezt a két segéd munkalapot szeretném idegen kéz számára elérhetetlenné tenni, és itt jön képbe a lapvédelem, ami adja magát, mint megoldást.
A kérdésem pedig konkrétan az volna, hogy ez mekkora biztonságot ad az excel munkalapjainak védelmére (feltételezzük, hogy a jelsző elég erős)? (Pl. ha egy 5-10 perces guglizás után feltörhető/más formátumba téve kinyerhető az adat, akkor nem sokat ér
)
Korábban láttam már olyat, hogy excel-t ZIP formátumúvá módosítva (vagy más formátum, de nekem a tömörített formátum rémlik) hozzá lehetett férni olyan adathoz, amihez excelben megnyitva nem lehetett, ezért is merült fel bennem a kérdés.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Valószínűleg nagyon egyszerűt kérdezek, de nem jövök rá a megoldásra
Szóval, van egy lenyíló listám (Igen és Nem választható). Másik cella értéke attól függne, hogy itt Igen vagy Nem szerepel.
Az adott cellába HA függvénnyel próbálkozok, de nem eszi meg az excel (#NÉV? hibát kapok).
Ez a HA függvényem, ami a cellában szerepel: =HA(E29=Igen;1;0)
Mi lehet ezzel a gond? Köszönöm előre is!
-
mindanee
tag
válasz
m.zmrzlina #30435 üzenetére
Hú, ez nagyon jó, köszönöm.
Épp elkezdtem a favágást a HA függvényekkel, de akkor átállok erre
-
mindanee
tag
válasz
m.zmrzlina #30431 üzenetére
Szuper!
Nagyon szépen köszönöm!
-
mindanee
tag
válasz
m.zmrzlina #30429 üzenetére
Köszi szépen!
Ha több ársávom van, akkor gondolom többszörös HA függvénnyel kellene próbálkoznom, ugye?
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Tapasztalt exceles kollégagókhoz fordulnék ismét
Excelben van olyan függvény, amivel lehet olyan dinamikus kalkulációs, "árazó excelt" készíteni, ami tudja kezelni azt, hogy mondjuk 3 db almát veszek, akkor 3*100-at számol végösszegnek, de ha 10-et veszek, akkor 10*80-at számol végösszegnek?
Tehát a példámban az alma ára 1-9 db-ig 100 Ft, 10-től 80. Ezt a mennyiségfüggő árváltozást szeretném valahogy kezelni, ha excelben ez megoldható (Makró,VB nélkül, ez a része még kínai nekem sajnos).
Köszönöm előre is!
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan tudnék egy munkalapon található több táblázatot egy kimutatásban egyesíteni?
A táblázatok szerkezetileg azonosak. (Gyakorlatilag egy olyan megoldásra lenne szükségem ami az egyes táblázatok kimutatásait szummázná egy kimutatásba - de gondolom ezt egy kimutatással meg lehet csinálni, ahol megadom az összes figyelendő táblázatot.)
(Ha volt már, akkor sorry, gyors keresés alapján nem találtam választ a topikban.)
Köszi előre is!
-
mindanee
tag
Sziasztok!
A feltételes formázással kapcsolatban lenne egy kis segítségre szükségem.
Röviden: azt szeretném beállítani, hogy az A oszlopban szereplő cellaértékek és a mellette B oszlopban lévő cellaértékek egyezőségét, illetve eltérésén vizuálisan meg tudjam jeleníteni.
Tehát:
Ha B1 = A1 --> B1 zöld,
Ha B1 > A1 --> B1 piros,
Ha B1 < A1 --> B1 sárga.
A szabályt jelenleg úgy tudom létrehozni, hogy az mindig egy fix cellaértéket (tehát pl. A1-et) figyel, függetlenül attól, hogy már a B2-es cellában van, miközben én azt szeretném, hogy ott már az A2-ben szereplő cellaértékhez képest ellenőrizze az értéket és aszerint kapjon színezést.
Tudtok erre egy jó megoldást?
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- HP 440 G9 /I3-1215U/4GB/ Esztétikai hibás és kijelző hibás
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest