-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Újbólag egy kis segítség kellene:
Adott egy táblázat, mely a következő képpen néz ki, mint a lenti képen(ilyen formában lehet kiexportálni az adatokat egy adatbázisból):
A tábla az A, B, C, D, E oszlopokat tartalmazza.
Meg lehet-e oldani (függvény, makró) valahogy, hogy a táblázatban lévő adatokat - jelen esetben neveket - valahogy kiszedjük egy oszlopba (ahogy a H oszlopban látszik)? A sorrend teljesen mindegy lenne, a lényeg, hogy ne legyen duplikáció és minden név szerepeljen. -
lizakattila
senior tag
válasz
Delila_1 #32308 üzenetére
Nem egészen. Item alapján keresek, a többi adat a formon automatikusan töltődik, ha az itemet beírom (végül is minden adat egyezni fog).
Tehát ha rákerestem egy item-re, kitöltődött a form, a felvenni kívánt mennyiséget adom meg és az itt megadott értéket vonja le az OnHand-ből (E oszlop) - abban a sorban, ahol az általam kikeresett item van.
Egy készletcsökkentést szeretnék végrehajtani így, tehát amennyit kiveszek, annyival csökkenjen. -
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, mert problémába ütköztem.
Adott egy exceltábla, mely az alábbi adatokat tartalmazza: LINKAz alábbi form-ot kreáltam hozzá: LINK
E mögött az alábbi makró található:
Private Sub cmdClose_Click()
Unload Me
End Sub
Private Sub Reg1_AfterUpdate()
If WorksheetFunction.CountIf(Sheet2.Range("a:a"), Me.reg1.Value) = 0 Then
MsgBox "Ilyen item nincs az adatbázisban."
Me.reg1.Value = ""
Exit Sub
End If
With Me
.reg2 = Application.WorksheetFunction.VLookup(CStr(Me.reg1), Sheet2.Range("Lookup"), 2, 0)
.reg3 = Application.WorksheetFunction.VLookup(CStr(Me.reg1), Sheet2.Range("Lookup"), 3, 0)
.reg4 = Application.WorksheetFunction.VLookup(CStr(Me.reg1), Sheet2.Range("Lookup"), 4, 0)
.reg5 = Application.WorksheetFunction.VLookup(CStr(Me.reg1), Sheet2.Range("Lookup"), 5, 0)
.reg6 = Application.WorksheetFunction.VLookup(CStr(Me.reg1), Sheet2.Range("Lookup"), 6, 0)
.reg7 = Application.WorksheetFunction.VLookup(CStr(Me.reg1), Sheet2.Range("Lookup"), 7, 0)
.reg8 = Application.WorksheetFunction.VLookup(CStr(Me.reg1), Sheet2.Range("Lookup"), 8, 0)
.reg9 = Application.WorksheetFunction.VLookup(CStr(Me.reg1), Sheet2.Range("Lookup"), 9, 0)
.reg10 = Application.WorksheetFunction.VLookup(CStr(Me.reg1), Sheet2.Range("Lookup"), 10, 0)
End With
End Sub
Private Sub userform_click()End Sub
Ezt kellene kiegészíteni úgy, hogy amikor a formon a felvenni kívánt mennyiséghez beírok egy tetszőleges mennyiséget (számot) és rákattintok az Adatbázishoz ad gombra, akkor az adatokat tartalmazó lapon keresse meg a hozzá tartozó adatot és a beírt mennyiséget vonja le az E (OnHand) oszlopból.
Ha ez megtörtént, ki is léphet a formból (de ez nem feltétlen szükséges). -
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet azt megoldani, hogy egy adott cellába ha adatot írok és ez az adat egy adott csoportnak az eleme, akkor azt kiemelje mondjuk zölddel.
Pl.: Az adott csoport legyen az európai országok. Tehát ha az adott cellába európai ország nevét írom akkor emelje ki, ha nem akkor ne történjen semmi.
Feltételes formázssal próbáltam, de csak egyenként tudtam megoldani, sehogy nem találtam ide vonatkozó függvényt, amivel meg lehetne. -
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Van egy makróm, amely a következő képpen néz ki:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column <> 15 Then Exit Sub
If Target.Value <> "" Then
Application.EnableEvents = False
Target.Offset(0, -14).Value = Now()
Application.EnableEvents = True
End If
End SubEz az "A" oszlopba akkor írja be a most függvényt, ha az "O" oszlopban lévő cellába írok be értéket.
Meg lehet azt oldani valahogy, hogy akkor is működjön, ha az "O" oszlopba egyszerre több cellába is írok vagy legfőbbként másolok be adatot?
Mert ez így csak akkor működik, ha az O oszlop celláit egyenként töltöm. -
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Kicsit visszakeresve megtaláltam a számomra megfelelő megoldást (egy makró formájában, aminek a lényee, hogy, ha egy adott oszlop adott sorában lévő cellát kitöltök, akkor az A oszlop ugyanazon sorába írja be a most függvényt, és azt ne frissítse):
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column <> 2 Then Exit Sub
If Target.Value <> "" Then
Application.EnableEvents = False
Target.Offset(0, -1).Value = Now()
Application.EnableEvents = True
End If
End SubA kérdésem az lenne, hogy ebben mit kell módosítanom, ha azt akarom, hogy az "A" oszlopba akkor írja be a most függvényt, ha az "O" oszlopban lévő cellába írok be értéket?
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Egy kis help kellene.
Adott egy táblázat.Hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy ha A1/B1, A2/B2... hányadosa nem egész szám, akkor az A cellában lévő mező vagy váltson színt, vagy ugorjon fel valamilyen hibaüzenet.
Feltételes formázással nem ment, illetve érvényesítésnél csak úgy működött, ha kijelöltem az adott cellát az A oszlopból. Nekem pedig az kellene, hogy ha ez a feltétel valahol nem teljesül, akkor mindenképp figyelmeztessen valahogy.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #13994 üzenetére
Köszönöm!
Jó lesz. Csak minden adatból egyet ki kell vennem egy új oszlopba (az lesz, amit keresek) és utána már másolható lesz a függvény is.
Erre nem tudtam rájönni, hogy ne egyenként kelljen keresgélnem. -
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne:
Van egy adathalmazom, kb 12000db adat, mely főként számokból áll. Ezek ismétlődnek (van amelyik 100x szerepel benne, van amelyik 5x... stb).
Hogyan/mivel lehetne azt megoldani, hogy megtudjam, hogy melyik adat hányszor szerepel a listában?
Nem szeretném egyenként megszámolni, hogy melyikből hány van, mert kb 6-700 féle adat szerepel benne, melyek ismétlődnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen notebookot vegyek?
- Windows 11
- Steam Deck
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest