- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kszilard
csendes tag
Megoldódott, csak nem néztem, hogy a 0/1-es oszlopokat nem számként formázták...
-
kszilard
csendes tag
Összegyúrtam a korábbi 2 képletet, ezt kaptam: =VAGY(ÉS(C93=1;N93<$M$5*0,995); ÉS(C93=0;N93<$M$6*0,995)). - Itt nem variáltam át az oszlopokat egyszerűbb változatra.
Csakhogy folyamatosan hamis értéket dob vissza. Pedig van olyan érték, amelyre az egyik feltétel igaz, tehát ezzel kellene visszajönnie...
-
kszilard
csendes tag
válasz
kszilard #25526 üzenetére
Most olvasok vissza normálisan:
- a 0 és az 1 külön oszlopban vannak: a1, a2, a3, .... - ahogy halad a termelés
- a legyártott mennyiség rendre b1, b2, b3, ... - ahogy a termelés halad
- átlagok legyenek mondjuk c1-ben és d1-ben (c1 -> sorozatgyártás első tételének mennyiségi átlaga; d1-> sorozatgyártáson belüli mennyiségi átlag)A 'b' oszlop értékeit szeretném színezni, ha a megfelelő kapcsolódó átlaghoz képest 98% alatt vannak.
-
kszilard
csendes tag
válasz
Fferi50 #25524 üzenetére
Valóban nem írtam verziót, 2007 van. Viszont nem szeretnék beszúrni újabb oszlopot (persze ha nincs más mód, akkor igen). Hanem egy összetett feltételes formázást szeretnék összepakolni képletben, hogy ha a sorozatgyártás első tételéről van szó, akkor ahhoz az átlaghoz viszonyítson. Ha nem, akkor a másikhoz. Ehhez az infót abból az oszlopból kellene vennie, ahol a 0 és az 1 jelöli ezt.
És mindenféle plusz oszlop nélkül az elkészült mennyiséget szeretném színezni, ha a hozzá kapcsolódó átlag 98%-a alatt van.
-
kszilard
csendes tag
Sziasztok!
Egy picit elakadtam, elég összetett feltételes formázásban kérném a szakavatottak segítségét (bár lehet csak nekem magas).
Adott egy táblázat, sok-sok oszlopból álló adattal. Most leegyszerűsítem(csak a fontosabb infókat halászom ki nektek), hátha érthetően írom le:
- 1. oszlop: ebben 0 és 1 számok szerepelnek attól függően, hogy az adott gyártási tétel a sorozatgyártás 1. vagy későbbi tagja. Tehát ez az oszlop döntően 0-kból áll, de hetente, havonta előfordul 1-1 egyes.
- 2. oszlop: legyártott mennyiségAB.ÁTLAG függvénnyel csinálok átlagot külön a sorozatgyártás első tétel mennyiségére (1-es szerepel az 1. oszlopban) és egy átlagot a többire (0 szerepel az 1. oszlopban).
Azt szeretném elérni, hogy feltételes formázással színeződjenek az átlagtól lefelé 2 %-nál jobban eltérő mennyiségek. Mégpedig úgy, hogy táblázatban szereplő sorozatgyártás 1. tétele a sorozatgyártásos átlaghoz viszonyítson, a többit a másik átlaghoz.
Nem makróval kellene megoldani (lehet úgy könnyebb lenne), a tábla folyamatosan bővül és több száz sorból áll, tehát nem szeretnék egyesével minden sorhoz szabályt kötni.
Van valami ötlet ezzel kapcsolatban?
-
kszilard
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, nem bírok vele:
- egy táblázatot készítenék egy folyamat előrejelzésére
- a folyamat mondjuk 30 elemből áll
- megadnám egy cellában, hogy éppen hanyadik elemnél tart a sorozat
- egy cellában megadnám, hogy 1-1 elem elkészültéhez mennyi idő szükséges
- a beírt jelenlegi állapot és a max elemszám figyelembevételével egy táblázatba ki kellene írnia a következő elemek elkészülésének időpontját
- grátiszként mindezeket az időpontokat még ábrázolni sem lenne utolsó. Igaz, ezt úgy kellene megtenni hogy több különböző folyamat időpontjait kellene egyetlen ábrán (még fogalmam sincs milyen típusún) megjeleníteni.Kicsit érthetőbben: össz.elem: 30; most itt járunk: 17; 1 elem elkészülése: 10 perc; utolsó elkészülésének ideje: 6:00; a táblázatban meg kellene jelennie: 06:10; 06:20; 06:30; stb (13szor). És ha változtatom az aktuális állapotot (17), akkor annak megfelelően változik a táblázat kitöltése és elemeinek a száma.
Van valami ötlet? Előre is nagyon köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kompakt vízhűtés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- iPhone topik
- Autós topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged