-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
válasz
Fferi50 #32793 üzenetére
Hello,
közben tesztelgettem a képletet és a következőkre jutottam. Ha nem table formátumban használom, akkor valóban jól működik a tömbképlet.
Viszont, ha a table-s excelben probálkozom, akkor sok helyen #### jelet kapok, ahogy az írtam is korábban. De ha a képletedben =MIN(IF(Sheet1!$A$1:$A$47=$A4;1;100)*1*(Sheet1!$B$1:$B$47)) a 100-at árírom valami kisebb számra, akkor már ki tudja írni a dátumot, de 2132. 10. 23 és hasonló jövőbeni dátumok jönnek ki. (ha nem tömbképletként teszem be, akkor mindenhova 0 jön ki)A forrásadatoknál sehol nincsen üres cella
-
TrollBalint
addikt
válasz
Fferi50 #32717 üzenetére
Köszi szépen,
sajna lebetegedtem a múlt héten, csak most tudtam kipróbálni, de sajnos nem az igazi.
Ha tömbképletként viszem be, akkor minden dátumra 1900.01.00 -t ír, de ezt annak tudom be, hogy table-nek van formázva a táblázatom. Ha simán enterrel viszem be a képletet, akkor jó, de csak az első két esetben, utána már ###### -ket ír (hiába húzom ki a oszlopot, nem az a baj, hogy nem fér ki)
Mind a két táblázat (amiben keresek, és ahova kilistáztatom) table formátumú, ha ez esetleg számít. -
TrollBalint
addikt
válasz
Delila_1 #32711 üzenetére
Hello,
köszi szépen, meg lehet oldani úgy is, hogy ha nem növekvő sorrendbe van a B oszlop? Csak mert ezt a táblázatot többen használnák és nincsen semmi garancia arra, hogy nem felejtik el abba rendezni. (Az eredeti táblázat amiben az adatok vannak, folyamatosan bővül. )
Elfelejtettem mondani, de úgy láttam te gondoltál ráattól, hogy a B oszlopban valami korábban kezdőik, még nem biztos, hogy előbb is végződik.
-
TrollBalint
addikt
Hello,
hogy tudom megcsinálni (Excel 2013, angol), hogy 2 dátum között (amik ugyanannak a feltételnek felelnek meg) eltelt időt kiszámoljam? A táblázat valahogy így néz ki:
A oszlop | B oszlop | C oszlop
név 1 | időpont | időpont_2
név 1 | időpont | időpont_2
név 2 | időpont | időpont_2
név 3 | időpont | időpont_2
név 3 | időpont | időpont_2
név 3 | időpont | időpont_2Az A oszlopban egy elem többször is előfordulhat, és az egyes előfordulásokra vonatkozólag szeretném a minimum és a maximum közötti értéket kiszámolni. (ugye előfordulhat, hogy - jelen példánál maradva - a név 3 egyik sorában van a legkisebb időpont, de egy másik sorban van a legnagyobb). Egy adott sorban az időpont_2 mindig nagyobb, mint a B oszlopban található időpont.
A B és C oszlopok formátumai év.hónap.nap óra:perc -
TrollBalint
addikt
úgy paramétereztem, hogy a munkanapok hétfőtől szombatig tartanak, a "holiday"-ben meg megadtam az összes olyan szombatot, amikor nem kell dolgozni. (Nem mondom, hogy nem macerás, de csak egyszer kell évente megcsinálnom
)
Networkdays.intl(kezdődátum;végdátum;11;holidays)Mikor írom be a képletet a gyors help felsorol csomó lehetőséget a 3. paraméterre, hogy miket vegyen hétvégének. A 11 jelenti a vasárnapot. És persze nem csak a normál szombatokat, hanem a munkaszüneti napokat is fel kell venni a holidays-be és akkor működik. Egyébként kipróbáltam a tiedet, de nem ugyanazt az eredményt hozta. Gonodlom a weekdays függvény miatt.
-
TrollBalint
addikt
Hello,
köszi, mindenképpen megnézem ezt a képletet, mert egyszerűbbnek tűnik, mint amit én találtam. Azt egyelőre nem is értem, hogy számol, anélkül meg nem szívesen alkalmazom. (a Networkdays.intl-t használom, már megvan hozzá a paraméter lista, hogy tudja, mi a szabad szombat, mi a dolgozós).
azért ideírom, amit én találtam, ha valakit még érdekelne:
Excel 2013 munkaóra számolás függvénnyelköszi mégegyszer
-
TrollBalint
addikt
Hello,
Excel 2013-ban (angol), hogy lehetne minél egyszerűbben (minél kevesebb segéd cellákkal), munkaidőt számolni két dátum között? Makró nélkül?
Én a networkdays.intl-t gondoltam használni, de az a baj, hogy ez a kezdő és a végdátumot is beleszámolja, teljes nappal. (A kezdő és a cél dátum is perc pontossággal van megadva). Ezt a függvényt rá lehet venni valahogy, hogy ne vegye figyelembe a kezdő és a vég dátumot?
Próbáltam, hogy hozzáadok a kezdődátumhoz egyet, a végdátumból meg levonok egyet, de nem igazán hozott sikert, megzavarodott, mikor pénteki illetve hétfői dátumok szerepeltek.Ráadásul az is előfordulhat, hogy mindkét dátum azonos napon van. -
TrollBalint
addikt
válasz
sztanozs #29529 üzenetére
nem sikerült feltöltenem a filet, de lementettem egy képet.
a képet csak 13 hetet ábrázolok, de az 52 az eredeti táblázatban. A lista, amikből választani lehet, nincsen ABC-ben, ezt valóban elfelejtettem mondani.
Kép:A ctrl+shift+enter trükköt nem ismertem.
szerk: Kipróbáltam a SUMPRODUCT függvényed, az úgy tűnik segített, köszi neked is és Delila_1-nek is.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Delila_1 #29516 üzenetére
Hello,
bocsánat, az excel az 2013-as verziójú.
A makrót szeretném elkerülni, reménykedtem, hogy van valami beépített függvény, vagy akár több is, amiket, ha egymásba ágyazunk, akkor megoldható, hogy egy tartomány összes sorát keresse meg egy másik tartományban, és amit megtalált, ott X oszloppal eltolt cella tartalmát adja össze. Hasonlóan, mint az index/match, csak nem szeretném minden sorra külön megírni a képletet.
Természetesen a segítségedet köszönöm, és mint egy B verziót, el is mentem magamnak -
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
beépített függvénnyel/függvényekkel, hogy tudom megoldani azt a problémát, hogy:
Adott 2 oszlop az első fülön, egyikben elnevezések (legyen mondjuk tantárgy) mellette pedig egy hozzátartozó érték.
Minden emberhez tartozik egy fül, amin ki tud választani ezekből az elnevezésekből (tantárgyak) egyet-egyet egy lenyíló listában. Egymás alatt több sorban. A sor alján viszont szeretném összeadni a hozzátartozó értékeket. És minden hét külön oszlopban van egymás mellett.
Az a módszer, hogy kerestessem meg index/match-el a hozzátartozó értéket egy külön oszlopba és azt adjam össze nem jó módszer, mivel kb. 52x kellene lemásolni. Valami egyszerűbbet keresnék.
Köszi, -
TrollBalint
addikt
Hello,
Tud valaki segíteni olyanban, hogy miért nem működik az excelben a dátum beillesztés billentyű kombinációval? Az excel angol, a windows is, de a területi beállítások stb. már magyarra van állítva. A net szerint a ctrl+;-vel mennie kellene, de nem megy. Kipróbáltam otthon is, a magyar excelben, ott ctrl+0-ra beilleszti simán, de itt a cégnél ez se működik, helyette elrejti az adott oszlopot.
Az idő-beillesztés viszont megy ( ctrl+shift+: )-tal -
TrollBalint
addikt
válasz
Fferi50 #26782 üzenetére
kézzel bővítem a táblázatot, egyelőre makró-mentes a file.
Ami még számomra érdekes, hogy mikor kijelöltem a kész tartományt, és táblázattá alakítottam, akkor tartalmazott X darab oszlopot. Azóta, ha új oszlopot szúrok bele (mindig a végére), akkor az eredetileg táblázattá alakított tartomány utolsó oszlopának a formátumát örökli.ja, és a sok formázástól, meg szeret meghalni a file is
Párszor belefutottam a hibába, hogy csinálgattam a dolgomat, elmentem, és mikor meg akarom nyitni, azt írta ki, hogy "file is corrupted" és nem is nyitotta meg. Mikor egy újabb excel-ben megnyitottam - mert hogy az meg tudta nyitni - akkor kiírta, hogy valami stílus probléma van az egyik táblázattal. Azt törölte, és egyébként működött minden. ha újra megformáztam ezt a táblázatot, akkor meg jó lett
-
TrollBalint
addikt
válasz
Fferi50 #26780 üzenetére
Ezt akkor buktam
(Merthogy nekem táblázattá alakított tartományom van, még azopi ajánlotta bő egy hónapja, és azt kell mondjam, nagyon megtetszett, tényleg hasznos. Erre a problémára meg akkor megpróbálok megoldást találni a neten.
Mindenesetre köszi a segítséget,azopi: Neked esetleg van ötleted a megoldásra?
-
TrollBalint
addikt
válasz
Fferi50 #26748 üzenetére
Köszi,
Egy beállítást találtam:Extend data range formats and formulas Ez nálam be van pipálva (a help szerint, ha jól értem, ez lemásolja az előző sor formátumát. Ehhez képest nem működik
Jól sejtem, hogy ez(ek) a beállítás(ok) a file-hoz tartoznak és nem magához az Excelhez? Mert akkor megnyitom egy modernebb office-szal és beállítom ott -
TrollBalint
addikt
Hello,
Az excelben a named table-kben az egyes oszlopok alapértelmezett formátumát hol tudom beállítani?
Ha új sort adok hozzá, akkor valahogy nem a felette lévő sornak a formátumát örökli, és eléggé zavaró.
Köszi, -
TrollBalint
addikt
válasz
azopi74 #25942 üzenetére
Azt nem ígérem, hogy ma tudok felrakni, lehet csak hétvégén. Összesítő sor nincs az alján, viszont vastag kerettel veszi körbe, amiről azt hittem formázás, de nem tudom kitörölni. Próbáltam, hogy megszüntetem a táblát, és újra létrehozom, de akkor se szúr be új sort. A táblázat jobb alsó sarkában van egy kis (talán zöld) pötty, amivel tudom növelni a méretét, de igazából automatikusan szeretném ezt megoldani.
Most hogy belegondolok, az oszlopokat se fűzte hozzá, amiket pluszba szúrtam be.
-
TrollBalint
addikt
válasz
TrollBalint #25939 üzenetére
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy mikor csinálok egy ilyen Named Table-t, akkor , ha új sort írok alá, automatikusan terjessze ki a táblázatot is rá? Mint ahogy nálad is működik. Amit én csináltam, ott nem terjeszti ki.
-
TrollBalint
addikt
válasz
azopi74 #25902 üzenetére
nagyon szépen köszi, főleg a magyarázatokat. Kicsit átalakítottam a saját táblázatomat, hogy ezt a megoldást tudjam használni, de úgy érzem hasznára vált
Közben felvetődött egy kérdés benne, mi a különbség, ha úgy hivatkozok egy cellára, hogy : Table1[[#ThisRow];[Column6]] vagy pedig simán [Column6]?
(egyelőre nem néztem meg, hogy mennyire számol jól, ahogy értelmeztem, nekem tökéletesnek tűnik (egyelőreaztán majd csak kitalálnak valamit, hogy mit változtassak meg
)
-
TrollBalint
addikt
azopi74 és Fferi50: Ismét elakadtam és nincsen ötletem. Az lenne a feladatom, hogy a munkaórát számoljam ki 4 cella adata alapján. (Ez a későbbiekben változhat, de egyelőre 4). A számolásnál nem csak azt kell figyelembe venni, hogy munkanap van-e, hanem a napon belül csak 9 és 17 között "telik" az idő.
Példa:
A1-es cella: 2015.02.04. 15:33
B1-es cella: 2015.02.04 18:17
C1-es cella: 2015.02.06 13:07
D1-es cella: 2015.02.09 11:50A képlet valami ilyesmi: B1-A1 + D1-C1.
A B1 és az A1-nél 2:27-nek kellene lennie az eredménynek, hiszen 17:00 után már nem kell számolnom munkaidőt. A D1 és C1 különbsége pedig: 3:53+2:50 = 6:43. Tehát a végösszegnek 8:10-nek kellene lennie. A fő problémám, hogy tudom (akár segéd táblázat, akár képlet, akár makróval) megoldani, hogy egy napon belül csak 9 és 17 között számoljon. -
TrollBalint
addikt
válasz
Fferi50 #25853 üzenetére
Köszi, neked is és azopi74nak is.
Fferi, Múltkorában azt mondtad, hogy egy felhasználói függvény nem módosíthatja a cella tartalmát. Amit te írtál makró az mégis tudja. Miben más ez? (Kértek tőlem olyat, hogy egy másik file-ból importáljak át adatokat, lehetőleg automatikusan, oda kelleni fog ez a tudás. Néztem a makródat, de nem jöttem rá [talán, hogy az első sor végére odaírtad, hogy 'as Date'?]
)
-
TrollBalint
addikt
válasz
azopi74 #25793 üzenetére
Hello,
Válasz a kérdésedre, én azokat a függvényeket nem használtam még, de ezeket a 'named table' -ket szerintem ezentúl használni fogom, tényleg jobban átlátható egy képlet
Viszont van egy gondom. A kiindulási cella tartalmaz időt is. Ez egyelőre fixen 16:00. Az első fülön, ahol fel vannak véve a napok, ott csak nap szerepel, mindegyik cellához hozzáadni nem biztos, hogy jó ötlet, mert idővel ez az idő lehet változik. Átmeneti megoldásnak viszont most ezt választottam. Átalakítható a képleted úgy, hogy az időt ne vegye figyelembe a kiindulási cellában? (Nem akarom onnan kitörölni, mert más műveletekhez meg kell az idő). [Megjegyzés: még se jó, ha hozzáfűzőm a 16:00 a DayType táblához, mert akkor hibásan mutatja valamiért a munkanapokat és a szabadnapokat]
A pontos feladat úgy szól, hogy van egy kiindulási cella dátummal (nap és idő is) valamint van egy másik cella amitől függően 6, 7, vagy 3,75 napot hozzá kell adni. Ez utóbbit igazából vehetjük úgy, hogy 4. nap délelőtt 10 óra, mivel nagyon ritkán fordul elő, szerintem még belefér a kézzel való szerkesztés.
Fferi50 makrója szépen lekezeli, hogy a kiindulási cellában ignorálja az időt, de képlettel nem tudom hogy lehetne ezt korrigálni. (Esetleg ha más megoldási javaslatod/javaslatotok van, arra is vevő vagyok.
Köszi, -
TrollBalint
addikt
válasz
Fferi50 #25784 üzenetére
Dehogy kell elnézést kérned, én vagyok a hálás, hogy segítesz
Átírtam mindkét helyen, de ettől lehalt az egész excel
esetleg kicsit letudnád írni, hogy ez a do while hogy működik? az unnnepek.Find, valamint a benne lévő paraméterek mit csinálnak? (az unnepek oké, azok a munkaszüneti napok) de lookIn, lookat, ezeket nem igazán értettem meg. (kis google segítségével sem)
Az If not... teljesen értelmezhetetlen számomra. A weekday, ha jól tudom a hét napját adja vissza egész számban, ha minden igaz, hétfőt tekinti egynek. De miért növelsz mindent a belső If-ben, és az Else ágban is?@azopi74 Fő gondom (most már
) egyes szintaktikával van, a =mnapok számomra ismeretlen formula. Oké, ott van a Name-k között (vagy minek is hívjam) csak én ezt a módszert nem ismertem. és az & jelet se értettem, amivel meghívod a &mnapkalk-ot De akkor ezt a táblát egyúttal már az excelbeli tudásom javítására is felhasználom.
Ezért főleg a sok kérdés (nekem nem elég tudni, érteni is akarom)
-
TrollBalint
addikt
válasz
azopi74 #25780 üzenetére
Igazad van, olvashatónak olvashatóbb az első, amit te írtál, de nekem érthetőbb a második. Annyi Range van nálad, hogy egyszerre nehéz megjegyezni. De hosszabb távon tényleg kényelmesebb.
De pl azt a cellát (P oszlop) ahol csak annyi van, hogy =mnapok, nekem nem értelmezhető. De a délutánt (ebéd után) az időt erre szánom, mert egyébként a megoldás nagyon tetszik. (Főleg, hogy nem kell makrót engedélyezni) -
TrollBalint
addikt
válasz
Fferi50 #25765 üzenetére
Hello,
köszi, kipróbáltam a makrót, tényleg meg lehet hívni függvényként és módosítja a cellát (ha éppen az excel hajlandó felajánlani, hogy engedélyezem-e makrókat, mert valamiért nem akarja mindig megkérdezni és ilyenkor értesítési sávba se teszi ki, hogy engedélyezzem, de ez már másik tészta
) viszont van vele egy kis gondom. Ha paraméternek 7-et adok meg, akkor nem 7 munkanapot számol le, hanem 7 napot. Amit írtál, hogy a G oszlopba másoljam át a H oszlop tartalmát, ott H oszlop alatt az I oszlopot értetted? Csak mert a H üres
Valamint, ezt miért is kell átmásolni? (közben nézegetem, hátha rájövök én is, mi a hiba){@azopi74: Köszi a segítséget, de el tudnád kicsit magyarázni ez hogy is működik? Mert az tény, hogy működik, csak nagyon nem bírom összerakni. Ez a sok hivatkozás, lista stb. nekem nagyon nehezen érthetővé teszi.
Illetve van-e benne olyan függvény, ami esetleg 2007-es excel alatt nem megy?
-
TrollBalint
addikt
válasz
Fferi50 #25741 üzenetére
Fferi50 és delila_1:
Itt van a példa táblázat, amire ma jutottam. Excel tábla
Az az érdekes, hogy míg ez frankón működött a cégnél (2007-es Excel) addig itthon a 2013-assal Excellel nem akar menniEgy kis magyarázat (ha esetleg kell) a makróhoz:
valtozo nevü változóba adom át a dátumot, ami tartalmaz időt is, ezt átalakítom, hogy csak dátum legyen és azt adom át a Cella nevü változónak.
delila_1: felhasználtam amit még legelőször küldtél táblázatot, és az alapján keresi meg, a Settings fülön a dátumot majd megnézni, hogy mellette lévő oszlop az holiday vagy workday-e. Annyi workdayt számol le, amennyi a m_Day változóban van megadva.
Hogy biztos jól működik a script, ezét kiírattam a Cella és a valtozo értékét is.
Jelenleg (elvileg) a gomb megnyomására, kiszámolja ezt a napot és beírja az adott cellába. Ezt a megoldást azért kerülném, mert ez a táblázat folyamatosan lenne feltöltve adatokkal, és mindig más által, így jó lenne, ha függvényként lehetne a makróra hivatkozni. Köszi, hogy ránéztek -
-
TrollBalint
addikt
válasz
Delila_1 #25725 üzenetére
Igazából félre is érted és nem is
Az első feladat, amivel most szenvedek, az annyi lenne, hogy egy dátumtól számolva a paraméterben megadott számnyi munkanapot leszámol és azt a dátumot adja vissza. Viszont ha ezen túl vagyok lesz olyan is, hogy két dátum között kell kiszámolni a munkanapok számát.
Tegnap kicsit haladtam és odáig jutottam, hogy a makró (első tesztek alapján jól működik), csak ugye az a gond, hogy csak akkor, ha gombbal hívom meg. Ha függvényként, akkor nemfferi50: Alapvetően ha sok adatot kell felvinni nem gond, mert egyszer kell csak megcsinálni évente és a lényeg, hogy működjön. (Legjobb lenne, ha másfél hét múlva működne már, mert akkor reprezentálnom) Egyébiránt mindenféle megoldás érdekel, ami jól működik, és nem kézzel kell felvinni.
Közben csináltam egy excelt, amibe belementettem a lényegi adatokat, ahogy most nálam működik. Késő délután átküldöm.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Delila_1 #25710 üzenetére
Hát ennek nem örülök, de mindegy, megoldani nem tudom szerintem, azért még tovább próbálkoztam, részleges sikerrel
Írtam egy makrót, cellából meghívva nem igazán akar működni, de ha gombbal hívom meg, akkor valamit csinál
Amit küldtél munkanapos excelt, azt használtam alapnak. Az első (Settings) fülön "E" oszlopban vannak a napok, mellette ("F" oszlop) hogy workday vagy holiday. A makrót egy másik fülről hívom meg. Ahonnan meghívom, ott hivatkozásként egy cellát kellene átadni, ami dátum formátumú. Cells 10,10-be kiíratom, amit beadtam neki, de érdekes módon nem azt dobja ki. A kezdő dátumom 2015.01.20 a makró 1905.06.16-ot ír ki. Ha a listában beírom ezt a dátumot, akkor megtalálja és jól is számolja ki a munkanapokat. Két kérdésem lenne:
1. Miért nem jó a dátum átadás, (ha gombbal hívom meg, ott 2015 - 1 - 20 ként adja át, ha cellából, mint függvény, akkor pedig #VALUE az eredmény...
2. Miért nem lehet meghívni, mint függvény? Csak gombbal sikerül?Itt a makró, hátha segít, ill. ha ehhez valami beállítás kell nézni, vagy bármit, akkor megnézem. Köszi minden segítséget
Makró:
Option Explicit
Function Munkanap(Cella As Date, Day As Integer)
Dim x As Integer, workday As Integer
x = 2
workday = 0
Cells(10, 10).Value = Cella
Do
Cells(11, 11).Value = x
If Sheets("Settings").Cells(x, 5).Value = Cella Then
Do
If Sheets("Settings").Cells(x + 1, 6).Value = "Workday" Then
workday = workday + 1
End If
x = x + 1
Loop Until workday = Day
Munkanap = Sheets("Settings").Cells(x, 5).Value
End If
x = x + 1
Loop Until workday = Day
Munkanap = Sheets("Settings").Cells(x, 5).Value
End Function -
TrollBalint
addikt
válasz
Delila_1 #25648 üzenetére
Szia,
le akartam tesztelni a makrót, de nem akar működni
Hiába csinálom meg újra és újra, vagy azt mutatja #VALUE vagy pedig ?NAME Nem tudod mi lehet a gond? Minden ugyanúgy van, ahogy legutóbb. Ugyanazok az adatok, semmit nem neveztem át.
Másik kérdés, hogy tudom elmenteni a makrót, hogy ha megnyitom az xls-t, akkor megnyissa automatikusan a makrót is?
köszi -
TrollBalint
addikt
-
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
A Workday függvénnyel kapcsolatban lenne kérdésem. Hogy tudom megoldani, hogy a magyar ünnepeket ill. munkanapokat vegye figyelembe? Az excel angol, de a windows-ban (amit meg tudtam nézni hirtelen) minden területi, nyelvi beállítás magyar.
Olvastam olyan tippet, hogy a magyar ünnepeket vegyem fel egy külön táblázatba, de hogy tudom elérni, hogy a plussz munkanapokkal számoljon? (Például, ha aug. 20-a csütörtök, akkor a következő pénteket le kell valamikor dolgozni, és azt a szombatot munkanapnak számolja?) Valamint, hogy az angol ünnepnapokat ne vegye figyelembe?
Az excel a 2007-es verziójáról lenne szó. (Céges, így nem lehetséges az újabbra váltás, ha esetleg az meg is oldaná a gondomat)
Köszi előre is -
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
van táblázatom pdf-be (egész pontosan táblázatos elrendezés), amit ha beillesztek excelbe, egy cellába tesz minden sort. Meg lehet valahogy azt csinálni, hogy ahol szóköz van, ott ő ugorjon egy cellát? Néztem az irányított beillesztést, de ott nem láttam ilyen verziót
-
TrollBalint
addikt
Ez az FKeres nekem müködik, de az a baj vele, hogy fel kell irni minden pontszámhoz a megfelelő jegyet
Ez egy olyan 20 pontszámnál még nem akkora meló, de mondjuk 100-nál...
szerk. nem tudom miért éltem abba a hitbe hogy ezt még nem sikerült megoldanod... lehet már végre ki kellene aludnom magamat?
[Szerkesztve] -
TrollBalint
addikt
Gondoltam kicsit utánna nézek ennek az FKERES függvénynek, és kiprobálom mit tud. Arra gondoltam ha beirom az egyik oszlopba, hogy 0-11 akkor azt úgy veszi, hogy 0tól 11-ig vannak ott a számok. Alatt lévő sorba beírom, hgy 12-20. Erre az excel nagy bőszen átalakítja 20 dec. re. (Frissen nyitott táblázatról azért szó), mondom semmi baj, adtam egy általános tulajdonságot a cellának erre átirta valami 38000-res számra. Kitörlöm és újra beirom, hogy 12-20 erre megint átirja. Akár hogy törölgettem meg minden, csak ragaszkodott a dátum formátumhoz.
-
TrollBalint
addikt
nem.
Azzal amit irtam azt akart érzékeltetni, hogy hiába állitom be dátumnak vagy időnek a cellatulajdonságot, nem akarja léptetni a dátumot.
én meg azt hittem megsértödtél valamit, azért nem irtál
ha gondolod elküldöm a file-t és megnézheted, (bár van egy sanda gyanúm, hogy nálad menne)
-
TrollBalint
addikt
sziasztok!
Ha megadom egy cellának, hogy dátom típusú legyen, miért nem lépteti a hónapot, ha napokat adok hozzá?
Konkrétan az a helyzet, hogy egyik oszlopba vannak a dátumok, a másikba egy 14 nappal későbbi dátum. De ha mondjuk április 20 van és hozzáadok 14-et akkor nem május 4-ét ir ki, hanem a szokásos: #érték -et
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest