- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dolas
csendes tag
Szia,
tényleg elég összetett feladat, ahogy azt Delila_1 is írta. Ezt kb. egy napos meló elkészíteni, ha pontosan tudod, mit és hogyan érdemes csinálni.
Néhány jó tanács:
Nézd meg a KIMUTATÁSADATOT.VESZ függvény működését, az egész riport ezáltal fogja az adatokat kinyerni a forrástáblázatra épülő pivotból. A függvény paraméterei alapértelmezettként fix értékek, de ezeket le lehet cserélni hivatkozásokra. Itt figyelni kell az adattípus egyezőségre, azaz ha a függvény dátumot vár az adott dimenzióban paraméterként, akkor neked is dátum formátumban kell azt megadnod.
A FACT_ERTEKESITES lapon a kumulált oszlopok nem kellenek, a pivot automatikusan fogja majd felösszegezni az adatokat.
A FACT_ERTEKESITES lapon a dimenzió kulcsokhoz tartozó értékek kikereséséhez jó ötlet az FKERES, illetve a keresési tartomány elnevezése. Külön jó, hogy a dimenzió értékeket tartalmazó listát táblázattá alakítottad (azaz névvel hivatkozol rá), mivel frissítéskor, vagy az új lista rámásolásakor az adattáblád nevéhez tartozó cellahivatkozások automatikusan frissülnek. Ez a Képletek/Névkezelőben ellenőrizhető le, hogy tényleg így történik.
A FACT_ERTEKESITES lapon szereplő listát is érdemes táblázattá alakítani (CTRL+R).
Ha a forrás tényleg egy adat export, azaz minden egyes frissítéskor egy új excel fájl áll elő, akkor a számított értékeket tartalmazó mezőket (FKERES és társai) az utolsó adatot tartalmazó oszlop utáni oszlopokba célszerű tenni.
Remélem tudtam segíteni egy kicsit, vagy legalább irányt mutatni.
-
kekkec
aktív tag
Szia!
lappy, így csináltam.
Sajnos azt nem lehet, vagy én nem tudom hogyan kell megoldani, amit én szeretnék.
Lehet nem fogalmaztam jól, de akkor megpróbálom még egyszer a Te példádon:
A1 - A9 cellák tartalmazzák a százalékot ("Értéket") ugye, azokkal működik a színskála formázás, de én szeretném, ha B1 - B9 felvenné azt a kitöltési színt, amit a párja felvesz az A oszlopban, tehát a B1 A1-ét, a B2 A2-ét... stb.
Mivel változik (a Te példádra levetítve) az A1 értéke, mert egy képletet tartalmaz ezért fix színek nem jók B1-ben, illetve amiket már leírtam azok a szempontok is számítanak.Szóval itt vhogy meglehet adni, hogy más cella értékét vegye figyelembe az aktuálisan kijelölt cella formázásánál?
-
kekkec
aktív tag
Naja.
Pont a babra munkát próbáltam volna elkerülni, ezért is akartam színskálákkal megoldni, és ami lényegesebb, hogy a különböző árnyalatok szemléltessék az esélyeket, de ahogy elnézem az Excelt ilyet színskálával nem tud ezek szerint. Százalékonként meg nincs kedvem játszani a színekkel és szabályokkal.
-
kekkec
aktív tag
Hi.
Amit linkeltél 2010es verzióhoz segítség.
Ahogy első válaszodban javasoltad, úgy nem megy, mivel az adott cella értéke alapján fogja formázni a színskálákkal, nem az alatta lévő alapján, nekem pedig úgy kell.
Tehát például a képen látható "Formázandó cella" (N20) kitöltő színét az alatta lévő "Érték" (N21) cella értéke alapján szeretném színezni. Ergó N21 értéke adná meg a saját maga és N20 színét is a színskálán.
Bocs, ha félreértettelek, de még mindig nem vágom, hogy lehet ezt megoldani.
-
Geryson
addikt
Köszönöm, kimásoltam, bemásoltam, de sajnos nem működik. Hibajelenség nincs, de nem számol, így valószínűleg nem jól írtam le a feladatot. Az egyszerűség kedvéért bemásolom a táblázat ezen részét és leírom, hogy nekem mire lenne szükségem:
az "M" és "N" oszlopokban a képlet: =HA(SZÁM(J3);J3*L3;"") és =HA(SZÁM(K3);K3*L3;"")
Tehát továbbra is az "O" és "P" oszlopokra kellene baromira egy képlet, aminek a következőt kellene számolnia:
- A "H" oszlopban van/nincs érték
- A "J" oszlopban van/nincs érték
- A "K" oszlopban van/nincs érték- Ha van a "H"-ban, akkor "H" és ha van a "J"-ben, akkor +"M" és ha van a "K"-ban, akkor +"N"/1,27 és mindezt persze úgy, hogy pl. lehet, hogy nincs "H" és "J", de van "K".
-
Attas
aktív tag
-
-
bozsozso
őstag
Szia,
A kiindulásom excel tábla több munkalappal. Ezen táblázatból futtatom a makrót ami egy word doksit nyit meg és a táblázatból szedi ki a megfelelő adatokat és azt illeszti be a doksi megfelelő helyére (élőfej, élőláb megfelelő szöveget majd egy táblázatot). A szöveg beillesztésénél egy adott cellából kell beilleszteni egy dátumot a megfelelő sorba olyan formában, hogy a hónapot teljes névvel ki kell írni. Ez mind sikerül is, de a hónap nevét nem magyarul írja ki hiába magyar az office.
Nem tudom de remélem érthetően írtam le.
-
Delila_1
veterán
A fájlok nevét az aktuális lap A oszlopába vittem fel, innen veszi a FileLista névre hallgató ListBox az adatokat. A kigyűjtést a CommandButton1 gombra bíztam.
Private Sub CommandButton1_Click()
Const utvonal = "E:\Eadat\" 'Írd át az útvonalat!
Dim FN As String, sor%
ChDir utvonal
FN = Dir(utvonal & "*.xls", vbNormal)
sor% = 1
Do
If FN <> "." And FN <> ".." Then
Cells(sor%, "A") = FN
sor% = sor% + 1
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
Set Rng = Range("A1")
Set Rng = Range(Rng, Rng.End(xlDown))
Me.FileLista.List = Rng.Value
FileLista.SetFocus
End Sub -
wetomi
aktív tag
Csak azt figyeltem, hogy szalagmenü, nem 10-es, hanem 2007-es Excell, sp2.
Jó ötletet adtál, de nem találtam egyelőre megfelelő lehetőséget. Sajnos a fájl még a korábbi verziós xls.
Amit hiányoltam/nem találtam meg, az az automatikus mentés megtartása opció. De ezek szerint ez lehet már 2010-es feature.
De a továbbiakban legalább jobban tudom, merre induljak, még keresgélek és írok, mire jutottam.
A kedves kollégának pedig (már a második eset, hogy közel fél napi munkának veszik nyoma) talán sikerül megértenie, hogy olvassa el kiírt dolgokat. -
repvez
addikt
Igen ez egy félmegoldásnak jó, de jobb lenne ha megoldható lenne mint régen hogy 2 vagy több különálló ablak lenne az asztalon mintha különböző programok lennének.
Igy ha 2nél több excelt nyitok meg akkor már nem mindig kerül felülre az aktiv rész .
Nem tudom , hogy mi okozza ezt ,de régen jól müködött ez a verzió is,lehet valamilyen frissités ceszte el. -
zhari
csendes tag
90%-ban sikerült. Pár módosítással:
B oszlopból szedi a címeket. D-E oszlopokból a csatolmányokat.
Abban tudnátok segíteni, hogy CC-be tegye a C oszlopban szereplő mail címet?Sub email_kuld()
Dim OutApp As Object
Dim OutMail As Object
Dim sh As Worksheet
Dim cell As Range, FileCell As Range, rng As RangeWith Application
.EnableEvents = False
.ScreenUpdating = False
End WithSet sh = Sheets("lista") 'munkalap neve
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
For Each cell In sh.Columns("B").Cells.SpecialCells(xlCellTypeConstants)
Set rng = sh.Cells(cell.Row, 1).Range("D1:E1") 'D-E oszlopig a csatolmányok. Bármi lehet.ok
If cell.Value Like "?*@?*.?*" And _
Application.WorksheetFunction.CountA(rng) > 0 Then
Set OutMail = OutApp.CreateItem(0)With OutMail
.To = cell.Value
.cc = "" 'CC-ket a C oszlopból kellene hivatkozni
.Subject = "teszt tárgya " & cell.Offset(0, -1).Value & " 2013.01.02 riport" ' Tárgyat frissíteni.ok
.Body = "Tisztelt " & cell.Offset(0, -1).Value & "!"For Each FileCell In rng.SpecialCells(xlCellTypeConstants)
If Trim(FileCell) <> "" Then
If Dir(FileCell.Value) <> "" Then
.Attachments.Add FileCell.Value
End If
End If
Next FileCell.Send 'Or use Display.
End WithSet OutMail = Nothing
End If
Next cellSet OutApp = Nothing
With Application
.EnableEvents = True
.ScreenUpdating = True
End With
MsgBox "E-mailek elküldve."
End Sub -
akyyy
senior tag
EZ AZ AMI SEGITETT szuperjó, de ujból gondom lett.
van olyan mikor az alap listából elfogynak a nevek. és ahol a második munkalapon hivatkozok, és nincs név 0-át tesz ki. neveknél sztem jobb ha nem tesz ki semmit.
aztán melette vannak a pontok. itt jó ha nincs semmi 0-át tesz ki olyannál ahol az A oszlopba van név. de ha nincs név, 0át se tegyen ki itt sem.gondolom HA függvény, de hogy mondjam meg neki hogy 0 vagy üresség van ott?
-
lacipapi
csendes tag
Köszönöm, jól működik. A sorokat próbálom megérteni ami elég nehezen megy, de majd átrágom magam rajta. Közben egy hibájára rájöttem, ha nem haragszol akkor próbáld meg kijavítani. Ez pedig a kiterjesztés megtartásának a hiánya. Ha egy *.xlsm fájlt töltök be akkor a másolat is xlsm legyen, ugyanazzal a fálj formátummal. A makróban kijavítottam a kiterjesztést "&.xlsm" -re de akkor egy régebbi 2003-as fájlnál jelentkezik ez a hiba, sőt ha a másolatot beakarom tölteni hibával leáll (ismeretlen fájltípus, vagy sérült fálj üzenettel).
Az hiba kijavítását is előre köszönöm. -
thee
csendes tag
Kösz!
Sok ebben a számomra ismeretlen parancs, ha jól látom, akkor worksheet-re menti az adatokat.
Most én is hasonló megoldást használok, de lehet, hogy tömbre kéne váltani, mert az a módszer könnyebben kezelhetőnek és gyorsabbnak tűnik, nekem meg sok és sokféle műveletet kellene csinálnom az adatokkal. -
Traxx
őstag
És Fire/SOUL/CD: köszönöm a segítséget
A 2003-ban nincs ilyen névkezelő, de a Beszúrás / Név... pont alatt megleltem, ami kellett nekem. És meglepődtem, hogy tényleg mennyi minden volt az elvileg üres munkalapokon
Az egyes fülekről kitöröltem a tartományneveket, így már csak a Kódok fül alattiakat kellett ismét megcsinálni - és lőn öröm, boldogság, valóban működött
Tehát valóban ez volt a kulcs, a szerencsétlen excel kicsit megzakkant a sok hivatkozástól.
Fire: az a baj az 1-2 betűs elnevezésekkel, hogy azok a Terv munkalap miatt kellenek olyanra, amilyenre. Ugyebár az oda beírt adatok jelennek meg az egyes városok munkalapjain, és ez hozza a listákat is. Írnék én egyértelműbbet, meg kiírnám szívem szerint ha nem is teljesen, de rövidítve, viszont ebben az esetben a kezem kötve van. nem az enyém lesz a táblázat, én csak szívok vele
Vagy erre is van valamilyen "kecske is, káposzta is" csel? Az abszolút hivatkozásokat viszont beletolom.
A csalamádét meg szeretem, ma készült egy adag itthon
Köszönöm még egyszer mindkettőtöknek
-
foregister
tag
Köszönöm, hogy segíteni próbálsz!
Elmondom a teljes történetet:
Van két adattáblám:
- adattábla #1 tartalmazza az adatok egyik felét (forrás neve + pl. kattintások számát, látogatók számát, látogatási idő), míg
- adattábla #2 a másik felét (forrás neve + pl. kifizetett összeg, vásárlók száma).Eddig nem is lenne probléma, hiszen összemásolom egy táblába, ügyelve arra hogy a közös adatok egy egy oszlopba kerüljenek (forrás neve), míg a különböző adatok különböző oszlopba.
A probléma innentől kezdődik: a források helye ugyanaz, de a két adattáblában más-más nevet használtak, ugyanakkor mivel ezek ugyanazok az adatok csak más néven, ezeket a neveket kell egységesíteni. Itt én behoztam képbe a szótár (vocabulary) sheetet ahová leírom az összes előforduló forrásnevet A oszlopba és B oszlopba azokat amire akarom majd konvertálni. Ezeken végigfutva a források neve végre egységesítve lesz, így az adatok Pivot táblában összemoshatóak lesznek és a két táblából máris össze van szűrve a két adat egy összegzőbe.
Remélem így már érthető
A fenti xls-ben pedig a vocabulary tartalmazza azokat a szavakat amikből (A oszlop) amit kell varázsolni (B oszlop). A script ezen futna végig és a Data Name mezőjében eszerint változnak (vagy nem) a nevek. A való életben 2000 sorról beszélünk az adatok közt és a szótárban kb 30-40 szóról. CTRL+F-fel végigmenni meg eléggé macerás lenne és az extra számolós (formulás) sor, amit Delila is mutatott egy helyes, de az én esetembe nem megoldás, ezért maradna a VB script.
-
foregister
tag
Szia Lappy!
Igen, ez tény azóta módosítottam rajta, mert tényleg félrevezető volt.
Itt megtalálod a frissített változatot. Link
A data-result sheet tartalmazza a várt megoldást.
Az a bajom, hogy a segédtáblás megoldás nekem nem járható út, tehát egyszer végig kéne futtatnom egy scriptet, hogy az átnevezés megtörténjen. -
bozsozso
őstag
2 táblázat adott.
1.táblázat:
"B" oszlopban találhatóak terméknevek
C-D-E-F oszlopban hozzá tartózó adatok2.táblázat
"B" oszlopban szintén terméknevek, de csak részben ugyanazok mint az 1.táblázatban
C-D-E-F oszlopban vannak az fkeres függvények amik keresik az 1.táblázatban azokat a termékeket amik itt a B oszlopban találhatók.pl.: C2 tartalma
=FKERES(B2;'[1.táblázat.xls]Munka1'!$B$2:$F$83;2) -
psg5
veterán
15 fő, 40 verseny egy évben, mind a 15 kap pontot (utolsó 5 pont 14. 10 pont stb., de a pontszámítás nincs kikötve bárhogy lehet) minden verseny után, így nyilván alakul egy rangsor.
Feladat: Ha ráklikkelek egy névre kiadná, hogy kikkel játszhat a következő versenyen (1.-5. egymással, 6.-10. egymással, 11.-15. egymással vagyis a legrosszabb nem játszhat azonnal a legjobbal csak ha kellő pontja összejön)
Valamint ha az 5. megveri az 1.-őt akkor azért a győzelemért több pont járna vagyis nem csak a helyezés ér pontot, hanem egy győzelem is.
Plussz összesített ranglistát mindig mutassa.
Kb ennyi. Keresgettem, de nem nagyon használnak ilyent. (lehet mi sem fogunk) -
Traxx
őstag
Ezt megint emésztenem kell
No, akkor a te képeden keresztül leírom, mit csináltam, és mi az, ami (ismét
) nem teljesen tiszta...
A jellegek szerint megcsináltam a táblázatot, és az egyes jellegek listáit az Adatok - Listák - Lista létrehozása ponttal. A Jelleg listát is megcsináltam, vagyis a te ábrád alapján kijelöltem a 11-es sor elemeit, és a Név mezőben elneveztem Jellegnek.
Leginkább az utolsó bekezdéseddel van problémám. Ugyanis azt írtad, hogy "Ezután a B57 hez teszel egy érvényesítési listát! a lista a jelleg nevű lesz!" Nos, ezt azért nem tudom, mert a kérdéses cellában maga a Jelleg van megjelenítve, ami az összesítő lap celláira hivatkozik...
És a következő mondatodat sem értem: "és az érvényesítés cellához pedig a következő listát kell tenni aminek a forrásához az indirekt fgv. használod (segítség a képen van) =INDIREKT(B57) nálad". hogy ha jól értem, ez az indirekt függvény hozná az adott jelleg elemeit? Vagy hogy van?
Megkavarodtam...nem egyszerű kenyér ez az excel
-
Traxx
őstag
Még egy dologban kérném a segítségedet. Az excelnek megvan az a nyűgje, hogy csak 7 függvényszintet tudok egymásba ágyazni. Amit írtál az előbb, az nagyon jó lett, és jelenleg így néz ki a képletem:
=HA(B57="E";AB56:AB64;HA(B57="O";AB74:AB81;HA(B57="O/Sz";AB82:AB87;HA(B57="Sz";AB89:AB100;HA(B57="H";AB68:AB69;HA(B57="V";AB101:AB102;HA(B57="M";AB71;HA(B57="E/H";AB65;0))))))))
Frankón működik is, viszont van pár kód, aminek így már nem maradt szintje. Tehát nem tudok helyet találni az F, S, L kódnak, és ahogy a legutóbbi hozzászólásomban írtam, arra gondoltam, hogy ezek előfordulása esetén ne szűrjön (mert relatíve úgyis ritkán fognak előfordulni az ezekhez kapcsolódó feladatok), hanem az egész listában keressen. Mit kellene módosítanom ehhez a képleten?
Köszönöm ismét a segítséged
-
Traxx
őstag
Köszönöm, az, amit írtál, tökéletes, szűrődik az E és az O is megfelelően
Annyit finomítok még rajta, hogy van 1-2 pont, ahol nincs ennyi végrehajtandó művelet, hanem csak 1 (máshol meg 10 is), tehát ami ilyen ritkásan szerepel, azt úgy próbálom majd megoldani, hogy nem szűröm, hanem az egész listát betolom, és jónapot...és azért így, mert egyébként túl hosszú lenne a képlet, és nem férne ki
Ha nem lenne ilyen korlát, akkor nyilván mindegyik jellegpont kapna saját szűrést, de ha nem, hát nem...
De ez nagyon nagy segítség volt, amit adtál...nagyon köszönöm
-
Traxx
őstag
Melegedik a helyzet
Viszont egy valami még nem stimm nálam...Beírtam Adatok - Érvényesítés pontba a képletemet:
=HA(B57="E";AB56:AB64)
És ez így pöpec is, a B57-ben megjelenik az E, és a legördülőben pedig a kódos listából csak az "E" kódosakat listázza ki. Viszont. Lenne még egy pár kód az E-n kívül...azokat próbáltam a függvény után fűzni, így:
=HA(B57="E";AB56:AB64);HA(B57="O";AB65:AB68)
Ami a logikám szerint azt csinálná, hogy ha E van a B57-ben, akkor a legördülő menüben csak az E kódosak nyílnak meg, ha O, akkor csak azok...viszont itt hibaüzenetet kapok ('Nem használhat uniót, metszetet vagy tömbkonstanst Adatok érvényesítése feltételek megadásánál''). Pedig érzem, hogy már csak egy nagyon kevés hiányzik a teljes boldogsághoz...
Kicsit már szégyellem, hogy ennyit szerencsétlenkedek ezzel, de nem akarja az igazat
-
Traxx
őstag
No...a tanácsod alapján a kódos listát átmásoltam a város munkalapjára. Ez alapján már meg tudtam csinálni az adott cellában a legördülőt. Úgy csináltam, hogy az AA oszlopba raktam magukat a betűkódokat, az AB-be pedig az elvégzendő feladatot.
A legördülő listát tartalmazó cellába pedig tettem egy függvényt:
=HA(B57="E";AB56:AB64)
Ahol a B57-es cellában jelenik meg a javítás jellege, és az AB56-64 pedig az ennek megfelelő feladatokat tartalmazza. Azt vártam volna, hogy akkor a legördülőben csak ezek lesznek kiválaszthatóak, de nem ez történt
Mit csináltam rosszul szerinted?
Mod: amit az előző hozzászólásban írtál, azt kipróbálom
De nem szeret valamit...
-
Traxx
őstag
Jövök ismét sírni
Az első gondom a legördülő listával van...mivel az adatok más fülön vannak, ezért azt nem nagyon tudom létrehozni...legalábbis itt, 2003 alatt nem akarja engedni az Adatok menü - Érvényesítés fül alatt...És ha jól olvasgattam, ez volna az első lépés, tehát itt mindjárt elvéreztem.
Az a gond, hogy ilyen legördülő cuccot még nem csináltam...és így kicsit nehezen boldogulok
-
lappy
őstag
A második lépésnél kell a képlet!
A lista lehet elnevezve vagy adott tartomány is! a képletben most adott tartomány!
a szüksége képlet =HA(B57="Ü";$B$8:$B$15;HA(B57="ü";$B16:$B20;"") ami azt csinálja hogy ha Ü kerül a B57-be akkor az adott listából lehet választani
ha B57= ü akkor egy másik listából választhatsz!
a buktatója a dolognak hogy ha a Jelleg több mint 7 (2003 excelben ha jól tudom csak ennyi a HA fgv száma) akkor már makró kell hozzá!!
A névkezelő most neked nem kell csak ha módosítani akarod az elnevezett listádat! -
Traxx
őstag
Ez most egy hiperláma kérdés lesz
Szóval az "elrejtendő" C3 cellába beírtam a Delila-féle képletet:
=HA('Nyíregy'!L57<>"";1;0)
Ez ugye ha van érték (a la dátum) a Város munkalap cellában, akkor betol egy egyest, ha nincs, akkor nulla...eddig tiszta, ezt feltételesen meg is tudnám formázni, ha egyes, akkor srafozás, ha nulla, akkor semmi. Nade, a problémám: hogy ez a C3, és nekem a C2-t kéne feltételesen formáznom...oda pedig írok be kézileg adatokat
Vagy így, hogy van benne önállóan 1-1 betű, hogy tudok mellé képletet is beírni?
Lehet tényleg elbeszélünk egymás mellett, de nekem nem tiszta valami...
Elnézést a lámaságért
-
Traxx
őstag
Lehet valóban képpel lenne a legegyszerűbb
És Delila_1 segítségét is köszönöm...tisztább, ha inkább így, képként mutatom meg. Szóval ez volna az összesítő táblázatom. A "sorbeszúrós" módszeredet alkalmazva sikerült a satírozás, és olyannak kellene lennie, mint amilyen ott a C3-ban van...a feladat meg ugyebár az lenne, hogy a C2-ben lévő Ü legyen satírozott... És ez a 3. sor pedig akkor a tanácsodnak megfelelően elrejtésre kerülne...
És ez volna az egyes városok lapja, pontosabban ilyesmi:
A Jellegnél lévő Ü az az összesítő sorból jön, vagyis ha az összesítő lapon beírok az adott hónapokra egy kódot, az a B oszlop megfelelő sorában megjelenik. És ott van a végrehajtási időpont, ami hogy ha kitöltésre kerül, akkor satírozódjon be az első képen látható Ü betű
Remélem így kicsit tisztább a kép mindkettőtök számára...mert hogy őszinte legyek, vakargatom most a fejem azon, amit írtatok...lehet csak lefáradtam ma, de nem akarja az igazat a progi
-
Traxx
őstag
Lehet, hogy én nem értelmezem jól, amit mondasz, de talán elbeszélünk egymás mellett
A C2 cellában már eleve van adat...ide kerülnek be a végrehajtandó események kódjai. Szóval az előző példámat folytatva, a C2 már egy Ü betű személyében foglalt volna. És a tervezet összes többi cellájában, leszámítva az általad javasolt rejtett sorokat persze, vagy lenne ehhez hasonló szöveges érték (vagy nem, ez ugye függ attól, hogy az adott héten és városban van-e esemény, de ha lenne, akkor ugye oda nehezen tudnék képletet beírni...vagy mégis?)
Szóval első körben arra gondoltam, ha megvalósítható, hogy nyitnék még egy rejtett sort...és ebbe írnék egy olyan képletet, hogy ha a C3-ban b van, akkor színezze a C2-t...ilyet lehet?
Elnézést az értetlenkedésemért
-
Traxx
őstag
Kiegészítem magam: a rejtett soros gondolatmeneted alapján eljutottam az általad javasolt rejtett sorban a CELLA függvénnyel addig, hogy ha üres a cella, akkor a "dátumos" cellára hivatkozva beír a cellába egy b betűt, ha meg van benne adat, akkor v-t. És ezt az adatot már tudnám feltételesben srafozni. Tehát eddig a dolog jó.
Viszont odáig nem jutottam, hogy ezt az adatot (tehát a b és v betűt mint eredményt) hogyan tudnám az "eredeti" sorra érvényesíteni? Tehát valami olyan függvény kellene nekem, hogy ha létezik, ami olyasmit csinál, hogy ha pl. C3 cellának az értéke v, akkor a C2-t színezze...
Megvalósítható ez valahogyan?
-
Traxx
őstag
Szia!
Először is köszönöm a tippet
Megeshet, hogy jót írsz, csak én nem értem, vagy nem írtam le pontosan, hogy mi a harci helyzet
Tehát az összesítő lapon eleve ki volna töltve az időbeosztás, szóval ott mindenképpen lenne adat, még ha nyilván nem is minden cellában. És ez jelenik meg az egyes füleknél (pl. Nyíregyháza fülön a 2. hónapban egy Ü jelzéssel üzemlátogatás). És ha ez megvalósul, akkor beírnám a dátumot egy másik cellába, teszem azt 2012.02.14. És ha ide, a dátumos cellába beíródik az adat, akkor színezzen, de ne a Nyíregy fülön, hanem az összesítő lapon.
Ezek alapján azt le tudod írni, hogy abba a rejtett sorban hogyan is kéne kinéznie a dolgoknak?
Vagy ezzel kibővítve 2003 alatt nehézkes lesz a dolog?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged