- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyren
aktív tag
válasz
repvez #14716 üzenetére
2007 és 2010-ben először a ribbon testreszabásánál (lletve a menüben) engedélyezni kell a Fejlesztőeszközöket. Ha ez megvan, akkor azok közül a "Visual Basic" ikonnal elindul a VB (meglepő módon
).
Ha ez megvan, akkor jobb oldalt kiválasztod azt a VBAProject-et, amelyik után a szóban forgó excel neve áll. Insert - Module. Ekkor autómatikusan megnyílik a modul ablaka (ha nem, akkor katt rá). Ide másold be a kódot. Mentés. A munakfüzetben a makrók nevű ikon megnyomásával előjönnek a makrók, kiválasztod ezt (a kód alapján a neve "passwordbreaker" lesz).Ha jól látom a kódban, akkor minden kódolt munkalapon le kell futtatni, de ebben nem vagyok biztos, én is elég amatőr vagyok.
Remélem így már menni fog. -
Tyren
aktív tag
Még egy kérdés:
Excelben elméletileg van olyan gyorsbillentyű, ami beírja (értékként) az aktuális dátumot az adott cellába. Az aktuális időt a (ctrl+shift+.) beírja, de a dátumra ilyet nem találok és ami a súgóban van (ha jól emlékszem (ctrl+, az sem működik. Esetleg ha valakinek van ötlete, megköszönném.
-
Tyren
aktív tag
válasz
Delila_1 #14685 üzenetére
Kösz, de próbáltam nézni minden elképzelhető néven...
Más fórumokon azt találtam, hogy a calendar active-x vezérlőt a 2010-ből kiszedték és helyette egy datepicker van, de néha azt is külön kell telepíteni. Nekem pedig fontos lenne, hogy akkor is működjön, ha átküldöm másnak.
Találtam egy ilyet [link], ami nem lenne rossz, de valamiért nem működik, ha az aktuális naptári napot akarom beszúrni egy üres (vagy nem dátumot) tartalmazó cellába. -
Tyren
aktív tag
válasz
Delila_1 #14674 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást, de 2010-ben én nem találok "Naptár" nevű vezérlőelemet. Az egyetlen, aminek a neve legalább hasonlít, az a "Ms Outlook Date Control". A többinek a neve alapján még köze sincsen semmilyen naptárhoz/dátumhoz.
Utánaolvastam egy kicsit és néhány külföldi fórumban olvastam, hogy a 2010-es Excelből állítólag kivették ezt az elemet...
Ez csak azért gond, mert nekem olyan megoldásra lenne szükségem, ami akkor is működik, ha valakinek átküldöm az Excel-t...
Még keresgélek egy darabig, de lehet, hogy ezzel most belehúztam
Más nem ütközött még ebbe a hibába? -
Tyren
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy munkalap és annak egyik oszlopa. Ennek az oszlopnak dátumokat kell tartalmaznia, amiket be lehet írni kézzel is, de én szeretnék egy olyan opciót, hogy ha rákattintok a cellára, akkor kihoz egy "dátumválasztót". Nem lista kéne, hanem az a naptár nézetű dátumválasztó, aminek az alján van egy "Ma" gomb is.
Próbáltam excel súgóból, de VBA-ban kezdő vagyok és súgó alapján nem megy.
Előre is köszönöm a tippeket!
(Jah és Excel 2010 64 bit.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Autós kamerák
- Sorozatok
- NVIDIA® driverek topikja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest