- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KBaj
kezdő
válasz
Fferi50 #45373 üzenetére
Kedves Fferi50 !
Szomorú vagyok. Nem gondoltam volna, hogy a feltételes formázás ilyen galibát tud okozni. Úgy látszik más utat kell választanom.
Hát így jártam.
Na, nem baj tovább keresem az utat. De sokat tanultan.
Köszönöm szépen az eddigi segítséget, tájékoztatást és útmutatást.
Üdvözlettel:
KBaj -
KBaj
kezdő
válasz
Fferi50 #45364 üzenetére
Kedves Fferi50!
Először is köszönöm a gratulációt. 4 éves, imádom.
Köszönöm szépen a segítségeket és magyarázatokat is. A Set sort kiszedtem. Az If sorban betettem a DisplayFormat. szót, azonban így sem működik rendesen. Leírom mit tapasztaltam:
Function CountCcolor1(CellaSzín1 As Range, range_data As Range) As Long
Dim cel As Range
Dim xcolor As Long
xcolor = CellaSzín1.Interior.ColorIndex
For Each cel In range_data.Cells
If cel.DisplayFormat.Interior.ColorIndex = xcolor Then
CountCcolor1 = CountCcolor1 + 1
End If
Next cel
End Function
- Az utolsó sorba tettem margón kívülre egy megállító pöttyöt, hogy ha az Excel rámegy akkor megálljon.
- A DisplayFormat. beírás nélkül lefut. Azt, hogy lefut látom, mert megáll a pöttynél és besárgul. A kis háromszögre kattintva tovább megy (ahogy kell) és az eredménycellában nulla szám jelenik meg.
- DisplayFormat. beírással nem tudom mi történik, de nem jár a pöttynél, mert nem áll meg. Azonban az eredménycella #ÉRTÉK hibaüzenetre vált.
- Az eredménycella újraszámolását (függvényem meghívását) F2 billentyű előhívással és javítás nélkül enterrel újrabeírással kényszerítettem ki.
A CountCcolor1 és CellaSzín1 végén az 1-es (majd 2, 3, ...) jelzi majd, hogy melyik színt keresi.
Próbáltam beírni a xcolor = CellaSzín2.DisplayFormat.Interior.ColorIndex sorba is, de ugyan úgy nem állt meg a pöttynél és #ÉRTÉK hibaüzenet adott.
Nem tudom mit csináljak, pedig szerintem a feladat nem olyan nehéz: meg kéne számolni, hogy egy területen hány piros, kék, …. kitöltőszínű cella van.
Üdvözlettel:
KBaj -
KBaj
kezdő
válasz
Fferi50 #45362 üzenetére
Kedves Fferi50!
Nagyon köszönöm, hogy ilyen hamar reagáltál a problémámra.
Válaszod felsorolása szerint fogok én is viszontválaszolni:
A függvény leírás és hívás paraméterek sorrendjét szinkronizáltam. (Tanultam: azt hittem mindegy a sorrend, hisz a VBA nevek szerint tudja azonosítani öket.) A függvénybe a Set sor azért került bele, mert később, sok-sok futás után VBA szinten módosítani (növelni) akarom a terület nagyságát. Ez gondolom felülírja az induláskor Excel táblán manuálisan beállított értékeket. Feltételes formázás: nem tudtam, hogy cella interior.color színe nem változik. Kicseréltem a feltétel sort. (Tanultam: feltételes formázás csak a mutatott képet (Display) módosítja?) Táblafüggvény: Eddigi értelmezésem szerint az a függvény ami az Excel megnyitásakor képernyőn jelentkező táblázat bármely cellájában beírható vagy található =f(x) formátumú, kódja „gyárilag” Microsoft programban vagy egyénileg VBA Modullapon van megírva. Tapasztaltam már, ha pl. átlagot akarok számolni VBA-ban For-Next ciklussal nagyon-nagyon lassabb mint a beépített ÁTLAG() függvény.
Még nem teszteltem a módosításokat, mert megjött az unokám, aki nagyon vártam.
Köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel:
KBaj -
atyca
senior tag
válasz
Fferi50 #45346 üzenetére
Van, és egyazon munkafüzetben.
A név is stimmel,nehéz lenne elrontani.
És manuálisan linkelve formailag ugyanaz, és működik is.....
A listába mind parancsra megjelennek a találatok, védelem kikapcsolva a lapon.
A neten sem találtam megoldást, bár ebbe sekélyes angol tudásom biztos belejátszik.
Közben egy régebbi hónap beosztástervezetét véve alapul sablonként helyre állt (kop-kop-kop) a rend, de továbbra sem értem mi történt.
Megsérült a fájl?
Megbuggyant az Office? -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fferi50 #45326 üzenetére
TextToColumns megoldás: ez érdekes, ki fogom próbálni.
AdvancedFilter függvény: lehet ez a legegyszerűbb erre nem is gondoltam
Esetleg csak a feltétel tartományokat beolvasni: ezt nem igazán értem. A bemenő tömbbel nincsen gondom, a kiíráshoz viszont a bemenő tömb sorának minden eleme kell. -
szbie
újonc
válasz
Fferi50 #45242 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm, ez csak félig oldja meg a problémámat, de abszolút jó megoldás arra amit kérdeztem. Nagyobb tételeknél már nincs értelme, mert kb amennyi idő alatt felviszem az adatokat a körlevélhez annyi idő alatt megcsinálom excelben is. A gondom, hogy a felvitt adatokból csak egy kis részt használok fel a körlevélhez, de akkor mindent át kéne variálni.
Köszönöm
Erika
-
astradejo
újonc
válasz
Fferi50 #45272 üzenetére
Akkor a minta táblázat szerint nézzük meg légy szíves.G oszlopban sima SZUM függvénnyel kiírja hogy a személyek a héten mennyi almát ettek.
J oszlopban NAGY függvénnyel csökkenő sorrendben mutatja a G oszlopban összesített számokat.
A cél, hogy a K oszlopban megjelenjenek a heti almafogyasztáshoz tartozó megfelelő nevek.Itt lép be az, hogy változnak a számok. Ha beírom a pénteki fogyasztást. új számok lesznek a G oszlopban, a J oszlop sorrendje is megváltozik, így a nevek sorrendje is megváltozna.
Nekem ez nem sikerült.
Ebben kérek segítséget.Üdv.
Dávid -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fferi50 #45253 üzenetére
Az a baj hogy nincs lehetőségem személyesen ellenőrizni a nyomtató beállításait, de a kolléga azt mondja, hogy az első oldal előtt kétoldalasra állítja de nem nyomtat kétoldalasan. Nem tudom, hogy miért törlődik - ha egyáltalán ez a baja - de kénytelen vagyok hinni neki.
Egyébként a
.PrintOut
metódust használom (paraméter nélkül) és ez az első ilyen makróm amiben nyomtatást használok. Nincsen benne semmilyen gyakorlatom. -
lrobertoc
tag
válasz
Fferi50 #45120 üzenetére
Szia,
köszönöm. közben én is eljutottam idáig, azaz a törzsből vettem a szervezeti adatokat, illetve a sorösszegzéseket is bekapcsoltam.
Az oké, hogy a pozíció betöltő szintjére nem tud tervet szumházni a riport, mivel csak pozíció szintig van terv. A betöltője pedig változhat....
Viszont azt nem tudom, hogy pozició szinten miért a total tervet hozza minden sorban és miért nem csak az adott pozire szummázottat.... -
tamasgal
senior tag
válasz
Fferi50 #45040 üzenetére
Igen hálozatban van és sokminden fut rajta, de a file az a gépen van, megnyítottam a task managert és a prociból és ramból alig fogyaszt valamit a gép a háttér folyamatokhoz és az excel is csak 30% proci használatot harap ki belőle, ramot meg kb 100MB-ot. Majdnem 2 órát szöszölt míg ugyan ez a táblázat másik gépen lefutott 10 perc alatt. Rejtélyes ügy, remélem, hogy a céges IT dolgozók megoldják neki mert az életét a gép előtt tölti így.
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
Fferi50 #44947 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a tanácsaidat - nagy segítség voltál ma!
Nagyjából 1200 tervrajz revizíóit kellett összehasonlítanom három külön helyről (model, szerver, DropBox) szóval rengeteget segítettél!
Közben találtam egy ideiglenes - nem elegáns - megoldást. Egyszerűen egy "-" (mínusz) jelet raktam be minden B cellába, aminek nem volt értéke és így az F cella maradt fehér.
De majd este átírom a képletet, hogy ne kellejen a "-" (mínusz) jelet használni. Még egyszer nagyon szépen köszönöm!
Különben DeFranco egyenlete tökéletesen működik - ha vesszőt használok az pontos vessző helyett (tudod angol-magyar Excell).
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
Fferi50 #44943 üzenetére
Ááá...! Itt volt a probléma!!! Igen, angol Excellem van (említenem kellett volna).
Beírtam az általad megadott képletet és u.a. hibaüzenet jelent meg, mint amit egy korábbi hozzászólásban beillesztettem. Aztán átírtam a pontos vesszőket vesszőkre és egyből elfogadta.
Köszönöm szépen - egyetlen egy apró dolog: az F üres cella piros lesz, ha a B cella üres. Hogy lehetne azt megoldani, hogy ha a B cella és az F cella is üres, akkor az F fehér maradjon?
-
válasz
Fferi50 #44941 üzenetére
Szia!
Örülök, h tudunk jókat kérdezni
Szóval majdnem jó, de a 2-es értékre hibát dob:
Tökre nem értem, ugyanúgy néz ki mind 3 tábla, mégis bárhova 2-est írok hibát dob...
Közbe meglett:
=VLOOKUP($C9;CHOOSE($D9;$K$2:$L$8;$K$10:$L$16;$K$17:$L$24);2;1)hiányzott egy K$10Mégse, az csak arra a sorra vonatkozik
CSak meglesz az:
=VLOOKUP($C2;CHOOSE($D2;$K$2:$L$8;$K$2:$L$16;$K$17:$L$24);2;1)Így már jó (aszem)
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
Fferi50 #44935 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ!
Akkor másképp írom: B és C oszlopok értékei különböznek A oszlop értékeitől. Pl.:
- A = 6
- B = 5
- C = 4
B és C értékét egyénileg szeretném összehasonítani A értékével. Ha B és/vagy C értéke különbözik A értékétől, akkor legyen piros háttér B és/vagy C cellában. Ha B és/vagy C értéke egyenlő A értékével, akkor nincs formázás.Szeretném ezt úgy, hogy ne legyenek a cellák pirosak, ha B és/vagy C cellák üresek, de A cella üres vagy van értéke.
-
válasz
Fferi50 #44928 üzenetére
Szia!
Működik, nagyon köszi
Igazából nem teljesen értem, h dolgozik, kb. ezt szűrtem le:
C2 - ezt a cellát nézi (ezt fogja felszorozni)
$J$2:$K$8 - ez a tartomány (cellák összessége) ahonnan veszi az adatokat. Na itt már elvesztettem a fonalat. Ennyiből honnan tudja, h az első oszlop a "bemenő" adat a második oszlop meg az eredmény?
;2;1 - ezek a kerekítés beállításai -
Sprite75
tag
válasz
Fferi50 #44918 üzenetére
Ne viccelj már nincs miért elnézést kérni.
Ha lenne egyszer több időm ezzel a makrózgatással foglalkozni biztos kiszúrtam volna én is mi a gond. Jelenleg még mindíg csak a mások álltal írt makrókat heggesztgetem, de nem mindíg értem mi mit csinál
Így már tökéletesen működik minden, (legalább is addig amig a kollega aki haszálja nem "fedez fel" valami olyan hibát a táblázatban amivel foglakozni kell) müködnek az automatikus mentések, másik táblázat haszálatakor szépen szünetel a mentés makró, és bezáráskor sincs hibaüzenet
Belinkelem ide újra a jelenlegi működő mentés makrókat, hátha kell ilyen másnak is legközelebb
(előző hozzászólásban is már ajól működő makró van linkelve)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget újra
-
Sprite75
tag
válasz
Fferi50 #44908 üzenetére
Lehet hogy feladom
A "TimerPDFStart" fut, mert a beállított (jelenleg 20 perc után működik a mentés.
Nem igazán értem ezt a idoleall makrót amit javasoltál.
Ennek csak enniynek kell lennie?
Neki igy is értelmezni kell a kovidoPDF -et, hogy az a TimerPDFStart makróban van "meghatározva" ?
(azért írtam át kovidoPDF-re, mert irtad, hogy külön kellene definiálni másik változót is, ha két különböző időzítő lenne. Azért szertném amugy hogy két különböző időzítő legyen, hogy a file mentése 2 percenként fusson le a PDF export meg nem olyan fontos, az jó kb 15-20 percenként is)Ha lenne egy kis időd, rá tudnál esetleg nézni a leljes kódra, hogy mit írtam el mert nem találom a hibát.
Köszönöm szépen előre isFelrakom txt-be ide
-
Sprite75
tag
válasz
Fferi50 #44891 üzenetére
Sajnos hibaüzenetet kapok a táblázat bezárásakor.
Hiba
Beirtam hogy
Public kovido As Date
Valamit az egyik időzítő makró első sorába ezt
If kovido>Now Then Exit SubNem az a gond, hogy ugye két időzítő is van, az egyik 2 percenként a másik 15 percenként ?
Azt hogyan kellene hogy mindkét időzítőt leállítsa bezáráskor? -
Sprite75
tag
válasz
Fferi50 #44889 üzenetére
Még szerencse, hogy a makrós tudásomnál a kitartásom sokkal nagyobb
Köszönöm szépen az ötletet. Először alíg értettem de csak sikerült értelmeznem amit írtál.
Sőt tovább is fejlesztettem a dolgot.
Van ugye a File mentés automatikusan és a PDF mentés automatikusan.
Mindkettőnek külön-kölön időzítőt hoztam létre, hogy külön lehessen állítani az idejüket, hogy milyen gyakran fussanak le.
Kipróbáltam, hogy ha megnyitok ezen a rendelős táblázaton kívül mást, akkor valóban szünetel az automatikus mentés, ha a másik táblázat aktív.Ez is volt a cél, hogy ne legyen hibaüzenet, ha más táblázatban is dolgoznak, miközben meg van nyitva a rendelés felvevős táblázat.
Még egy apró probléma lenne, ami eddig is megvolt, de együtt tudott vele élni a kollega, de hátha megoldható ez is:
Amikor megnyit egy másik táblázatot amikor nyitvan van a rendelős tábla, és ilyenkor bezárja a rendelős táblázatot, de a másik nyitva marad, mert abban még akar dolgozni, akkor az történik, hogy a mentés időzítés lejártakor magától megnyílik ujra a rendelős táblázat és lefut a mentés.
Ilenkor be szokta zárni teljesen az excelt, és újra megnyitja a másik táblázatot amiben dolgozni szeretne.
Szóval az kivitelezhető, hogy a rendelős táblázat bezárásakor leálljon az időzítő ha az excel továbbra is nyitva marad egy máik táblázat miatt?
Íme a jelenlegi állapot az automatikus mentéses makrókról A makro txt ben
[kép]Köszönöm az eddigiket
-
zsolti_20
senior tag
-
törölt tag
válasz
Fferi50 #44883 üzenetére
Nem jó sajnos, teljesen szétveri a táblázatot.
Az a baj ezzel az egész dátum konvertálással, hogy utána nem tudom ugyanazt az adatot kinyerni a cella típusának módosításával, hanem generál egy új számot a dátumból. Érthetetlen, hogy ezzel miért nem csináltak még valamit, amikor csv meg mindenféle adathalmaz kezelésére alkalmas a szoftver.
Oké, megvan a megoldás: WPS Office
-
scha_vagyok
friss újonc
válasz
Fferi50 #44870 üzenetére
Jaj, nagyon hálás vagyok a segítségért! Inkább a helyzetet írom le, hátha akkor célirányosabban tudtok segíteni.
Egy 147 soros excelről van szó, bizonyos sorokban szerepel egy "X" (abban a sorban, amelyik a helyes válasz).
Az oszlopokba bemásolásra kerül a delikvensek által adott válasz (sok ilyen oszlop lesz).
Feltételes formázással csak az a sor lesz piros az oszlopban, ahol rossz helyre tette az "X"-et.
Meg kellene számolni, hogy hány piros cella van az oszlopban (majd utána kivonni a helyes válaszok számából).
Fenti modult nem én írtam, gondolom, látszik, hogy egyáltalán nem tudok programozni.
Nagyon köszi minden javaslatot, segítséget! -
napoleon2323
tag
-
napoleon2323
tag
válasz
Fferi50 #44845 üzenetére
Szia!
Egyelőre a Te módszeredet próbálom, de valamiért az utolsó (G3-as cellába) #ÉRTÉK hibát dob. Próbálom ki kutatni mi lehet. De különben tökéletesen működik, köszönöm!
#44848 DeFranco: Kész táblát kell feldolgoznom, de jelezni fogom az adatokat begyűjtő Kollégának, hogy használják a lenyílós menü ötleted. Én is ettől tartok, hogy úgysem formátum alapján fogják tölteni a Kollégák... -
Csanaky
csendes tag
válasz
Fferi50 #44858 üzenetére
Annyi bizonyíték van csak rá, hogy amennyiben azt szeretnék, hogy normálisan tudjanak benne dolgozni, akkor úgy kell megnyitniuk, amíg meg nem javul.
Rengeteg képlet van benne, mivel a havi riportot és annak a ppt-jét is ebből szolgáljuk ki. A nevek definiálását nem tudom, hogy tudom megnézni. A képletekben egész sorok és oszlopok vannak, főleg szumhatöbb, fkeres, vkeres.
Sajnos nem tudok mutatni belle semmit.
Köszönöm! -
-
zsolti_20
senior tag
-
hushshs
csendes tag
válasz
Fferi50 #44822 üzenetére
Hú. Pár kérdés:
1. A makronál ha beírom azt az Immediate ablakba alul, akkor ha Entert ütök akkor csak ott lesz sortörés.
2. a makro mit csinál amúgy? ez csinálja azt, mintha beleklikkelnék a cellába és ettől frissül?
3. Ha megcsinálom amit írtál így =JOBB(A1;1), akkor asszem az lesz a vége, hogy kiszedi a cellából azon üres sorokat is, amik nem a végén vannak. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Fferi50 #44800 üzenetére
akkor már ránézhetek a sorfejlécre is, az is bekékül, akkor van gond, ha szűrök valamire, elvégzem rajta a műveletet, csak elfelejtem hogy másik két dologra is szűrtem már tehát eleve részhalmazon dolgozom.
nem életbevágó a kérdés, csak pont most húztam fel magam rajta újra
-
ReSeTer
senior tag
válasz
Fferi50 #44788 üzenetére
=HIPERHIVATKOZÁS("pdfelérésiútja\pdfneve-0098.pdf";"PDF")
Jelenleg itt tartok. Ezt a sor függvényt nem értem. A sorok sorszáma nem egyezik meg a pdf-ek nevében szereplő számmal.
Tehát mondjuk a lista a 344. sorban kezdődik, és ott van a pdfneve-0098.pdf link.
A 345. sorban már pdfneve-0099.pdf kellene ugyanabban az oszlopban. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Fferi50 #44755 üzenetére
köszönöm
néha elgondolkodom hogy mit össze tudna optimalizálni egy hozzáértő a "kódjaimon" (főleg hogy pl. én nem is deklarálom rendesen a változókat csak úgy odahányok mindent ahogy esik)
szerencsére legalább rendesen futnak és nem annyira bonyolultak hogy komolyabb időt igénybe venne a futásuk, de igyekszem tanulni és fejleszteni magam.
-
Telda
addikt
válasz
Fferi50 #44738 üzenetére
Az a baj, hogy csomó tranzakcióhoz nincs hozzáférésem. Vagy nincs megvéve a modul.
Dolgozz benne, de az infó rejtegetve van...
Igy csak ilyen scriptekkel tudok operálni.
Ezeket a cellákat kellene feltöltenem.
Ez pedig lenne az excel, amiből feltölti.
Valami olyasmi lenne az elképzelésem, hogy az A oszlopot figyelve, amig nem változik az érték, jelen esetben a 4192805 addig nem menti el a BOM-t. Hanem lépked lefelé és feltölti a cellákat. Amint megváltozik, pl.4192806 akkor elmenti és újra kezdi az egészet.
Találtam valami hasnonló elképzelést a sap blogon.
[link] -
KBaj
kezdő
válasz
Fferi50 #44726 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ.
Is merem a felhozott javítási módokat, meg is akartam próbálni, de amikor behívtam úgy láttam működik. No akkor -mondom TESZT-. Elkezdtem próbálgatni a korábban felépített funkciókat, de belebukott, mert az Excel összekavarodott és azt mondta: újraindulok. Na elég -mondom- elég. Folytatom egy korábbi, még működő példány újbóli felépítését - nem lesz egyszerű.
Üdvözlet. -
dssport
tag
válasz
Fferi50 #44722 üzenetére
A feltöltött minta az sajnos vagy szerencsére nagyon messze áll a tényleges táblázattól.
Ott csak 1 ellenőrző oszlop van, egy sokkal összetettebb képlettel, ami több értéket is ellenőriz/figyelembe vesz. Az irány jó lesz, így már meg tudom csinálni! Köszönöm szépen a segítséget!
-
dssport
tag
válasz
Fferi50 #44718 üzenetére
Értem. Jó ötlet! A csavar annyi a sztoriban, hogy az eredeti táblázatban az ellenőrzést végző/másik lapra hivatkozó cella a táblázat közepén van mondjuk ,,D" oszlopban...
A;B;C;E;F stb... körülötte mind rendezendő úgy, hogy a feltétel ami szerint rendezek pedig a táblázat legvégén van mondjuk ,,W" oszlopban. Lehet az lenne a legegyszerűbb, ha átrendezném a táblát, ,,D" oszlop tartalmát átraknám mondjuk ,,Y" oszlopba, előtte ,,X" oszlop üres, ott megszakad a táblázat és nem rendezi.Úgy rögzíteném a paneleket, hogy ,,D" oszlop helyére oda tudjam vízszintesen ,,görgetni" az ,,Y" oszlopot, így bár kényelmetlen de azért használható marad és az adatokat is látom 1szerre, 1 képernyőm.
-
jackal79
aktív tag
válasz
Fferi50 #44707 üzenetére
Szia!
"Meg van osztva a fájl és úgy használják, akár egyidőben is vagy külön-külön, egyszerre csak egy személy." - egyszerre csak egy személy tudja szerkeszteni
"Van-e lapvédelem a munkalapon?" - nincs
"Talán szerencsésebb lenne a listát tartalmazó tartományt elnevezni és a névvel megadni az érvényesítésnél." - sorry, de ezt nem értem pontosan. Jelenleg úgy néz ki, hogy egy külön fülön van oszloponként meghatározva a lista.
Legördülő listát már több táblázatban is alkalmaztam és ezt leszámítva eddig működött. Nem értem, hogy mi lehet a gond!
Köszi!
Üdv -
dssport
tag
válasz
Fferi50 #44716 üzenetére
ÁÁÁÁ értem a félreértés okát.
visszafelé persze működik. Amikor ,,visszajavítod".
de itt a kiindulási alap nem a -rossz végződésű lapokon van. Azok csak példák a hibára.Próbáld a sima ,,alap" és ,,adat" lapokon megfordítani a sorrendet A oszlop szerint csökkenőre, tehát úgy, hogy a narancs legyen az első a listán. Egyből nem lesz jó.
-
dssport
tag
válasz
Fferi50 #44714 üzenetére
Az egész táblázat ki van jelölve mindkét lapon
A2<>'adat-rossz'!A10,('alap-rossz'!C10+'alap-rossz'!D10)<>'adat-rossz'!E10) <<<< csak az A2 frissült, mert nincs előtte 'munkalap neve'!
itt ennek kellene lennie az újrarendezés után, hogy jól működjön a táblám:
A2<>'adat-rossz'!A2,('alap-rossz'!C2+'alap-rossz'!D2)<>'adat-rossz'!E2) <<<< csak az A2 frissült, mert nincs előtte 'munkalap neve' -
dssport
tag
válasz
Fferi50 #44712 üzenetére
Megnéztem újra a problémát és összedobtam egy gyors mintát is.... Most úgy látom, hogy nem is a rögzítés a problémám...
Ha a sorrendet fel akarom cserélni "alap" és "adat" lapon egyaránt A, oszlopban található számok szerint csökkenőre, akkor a számítás hibás lesz, mert pl az alapF2 értékét továbbra is adatF10-ről veszi.....
-
jackal79
aktív tag
válasz
Fferi50 #44704 üzenetére
Szia!
Van-e makró a munkafüzetben? - NINCS
Milyen módon csináltad meg a legördülő listás választást? Adatérvényesítéssel?
1. kijelöltem az oszlopot
2. Adateszközök/ÉrvényesítésAzt szeretném elérni, hogy azokban az oszlopokban, ahol legördülő lista van csak azok az adatok kerüljenek be, amiket meghatározok. kimutatásoknál (szűrés) lenne fontos, mert ugyanazt az adatot többféleképpen is be lehet írni, így a kimutatás nem lesz pontos. Ha viszont a legördülő listát használjuk az előbb említett problémát ki tudom küszöbölni.
Több személy is használja a file-t.
Köszi! -
Louro
őstag
válasz
Fferi50 #44689 üzenetére
Amúgy nagyon brutál különbség jött ki a két megoldás között.
40000 sorral:
A For Each ciklussal 10 másodperc alatt iterált végig.
Ha a tartományba "beíratom" a képletet, majd felülírom az értékével a cella tartalmát, akkor 0,1-0,2 másodperc.Pedig azt hittem, hogy ha képletet írok be, akkor a vége felé belassul a sok képlet miatt. Tudom, kikapcsolhattam volna az automata kalkulációt és a végén vissza. Vagy cellánként beiratom. Bár úgy látom, hogy ha a tartományba íratom be a képletet, akkor egyszerre írja be a program.
-
-
Louro
őstag
válasz
Fferi50 #44689 üzenetére
Köszönöm, akkor marad a ciklus.
Első körben pont egy mini tesztet akartam, hogy melyik a gyorsabb.
1. ha beírom, mintha az Excel-be írnám be a képletet, majd Paste As Values.
2. ha egyből beírom az eredményt a tartományba
3. ha ciklussal végigiterálva beírom az eredményt cellánként.Persze így se lassú a makró, de gondoltam kísérleteznék, afféle személyes fejlődés gyanánt.
Köszönöm!!!!
-
Peterhappy
őstag
válasz
Fferi50 #44682 üzenetére
Basssssszus én voltam a hülye
Szinte biztos voltam benne, de mégis átnéztem minden eshetőséget - vagyis ezek szerint mégsem. Egy rejtett oszlopban csúszott el a képletezés.
Elnézést kérek... szégyellem magam, hú de hülye voltam/vagyok...
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a villámgyors segítő szándékot!
-
-
Soulfly842
addikt
válasz
Fferi50 #44654 üzenetére
Köszi, megnézem!
'Rá' nem gondoltam.
A cellák tartalma viszont nem szám, hanem szöveg, és hogy melyik szöveg hányszor szerepel (külsős adatbázisból legyűjtött karakter pontosan azonos tartalmak) elsősorban arra kell a kimutatás. Nem tudom, hogy ez kezeli-e, de valamikor délután átnézem!
Köszi a tippet!
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Fferi50 #44634 üzenetére
Szia! Sajnos a filenak maradnia kell a mappában, mert bárki más lekérdezheti a későbbiekben automatizálás nélkül is.
Egy FTP szervert indítottam a PC-n és egy mappát adtam meg FTP mappának. Erről a PC-ről tudja majd mindenki lekérdezni a file tartalmát amikor akarja.
Arra gondoltam, hogy lenne mondjuk TEST1 és TEST2 file. A TEST1 file a 10 percenként beérkező file a TEST2 pedig a beérkezés után 2 perccel automatikus létrehozott másolat.
A TEST2 fileból kérdezni le mindenki, mert lehet másolás közben nem esik szét a file annyira mint amikor a letöltéskor jön létre.
Vagy van egy másik ötletem, az egész file formátumát átalakítom .csv-re ami szinte már csak TEXT file és lehet ott nem lesz semmi probléma. -
Delila_1
veterán
válasz
Fferi50 #44634 üzenetére
A módosítás időpontja is lekérdezhető. Ímé pár adat lekérdezése:
Sub info()
Dim fn, size, crdat, uhf, um, fs, lapn
fn = ThisWorkbook.FullName
lapn = ActiveSheet.Name
Set fs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set fn = fs.GetFILE(fn)
size = Format(fn.size, "# ##0")
crdat = fn.DateCreated
uhf = fn.DateLastAccessed
um = fn.DateLastModified
With Sheets(lapn)
.Cells(1, 1) = "Útvonal, név: " & fn
.Cells(2, 1) = "Méret: " & size / 1024 & " KB (" & size & " bájt)"
.Cells(3, 1) = "Létrehozva: " & crdat
.Cells(4, 1) = "Utolsó hozzáférés: " & uhf
.Cells(5, 1) = "Utolsó módosítás: " & um
End With
End Sub -
KBaj
kezdő
-
KBaj
kezdő
válasz
Fferi50 #44625 üzenetére
Kedves Fferi50!
Köszönettel olvastam a leveledet. A képletekről írottak nehezen mennek bele a fejembe. De ha így is van, megoldja a programozó, vagyis oldja meg, figyeljen oda. Jó következtetésre jutottam? Különben azóta beépítettem egy külön elindítható leglassabb számolással számoló rutint, ami jelez ha a megfelelő helyen nem ugyanolyan számot talál, nem csak 4 tizedest vizsgálva hanem amennyit lehet.
Az alt billentyű gyorsító hatását nem direkt kerestem és használtam, hanem véletlenül fedeztem fel. Szerintem azért lehet érdekes másoknak is, mert futás közben véletlenül is meg lehet nyomni (gondolok itt az elvetemült felhasználóra), és ha olyan a program, hibás eredményt hozhat.
A minta feltevése nem olyan egyszerű. Több nehezebben megoldható problémával is szembe kell néznem. Az előbbiekben említett programrész egy nagy fájlnak a része. Kísérletezek és sok minden van a fájlban. Néhány jellemzője: Totál Commander szerint 23,8 MB hosszú, van benne 31 db munkalap (nem üresek) , 13 db modul több oltalas VBA-val. Igaz találkoztam már nagyobbal is. Nem egyszerű ezt úgy megtisztítani, hogy publikus legyen, de ha sikerül megküldöm.
Köszönettel:
ui: Most vettem észre, hogy Delila is írt és hiányolja a válaszomat.
Sűrű elnézést kell kérnem Tőle, nem tudom jól használni a weboldalt: azt hittem, hogy amit Ferinek írok azt látja Ő is. Ezért a legutolsó komplett bejegyzésemet és ezt a bejegyzést is megküldöm Neki.
Üdvözlettel. -
KBaj
kezdő
válasz
Fferi50 #44622 üzenetére
Üdvözöllek Kedves Fferi50! és Üdvözöllek Kedves Delila_1!
Meglepődtem, talán gyorsabbak vagytok mint a gépem. De félre a tréfával, köszönöm a válaszokat. Viszontválaszomat igyekszem egy-két szavas idézet után megadni:
„leállítanod a futást” : Természetesen annyit már tudok, hogy ha valami folyamatot félbeszakítunk, az nincs kész. Nem is néztem annak az eredményét. Örültem, hogy nem vesztettem el a fájlt, nem kellett újra indítani a gépet.
„bemenő adat egy képletnél egy másik képlet eredménye”: A többszintű képletezést azt hiszem már értem. Azt nem értem miért befolyásolja ez a számítást. Úgy emlékszem, hogy az Excel felülről lefelé és balról jobbra irányba hajtja végre a számolást. A VBA pedig ahogy a szerkesztőben látom felülről lefelé végzi el az utasításokat. Szerintem amit el kell végezni azt el kell végezni, függetlenül attól, hogy az milyen hosszú vagy újabb bemenő adat-e. Javítsál ki legyél szíves, ha nem jól gondolkodom. Ha ugyanis nem várná meg az egyik utasítás a másik elkészültét, nagy káosz lenne.
„képleteket egymásba építjük” : Ezt a törekvést is valószínűleg értem. De szerintem a „végtelenségig” nem lehet egymásba építeni. Ugyan nem ismerek gépi korlátokat de emberit igen: külalak, logika, átláthatóság, hibakeresés, stb.
„nagyméretű fájloknál” : Természetesnek tartom, hogy vastagabb könyvet tovább tart elolvasni, még ha gyorsan is tudok olvasni.
„Alt billentyűről” és „futás végén egy újabb számolást” : Ami jelenleg jobban izgat: az alt billentyű. Kipróbáltam a programomat: Vannak „szerintem” jó adataim (hosszú Long típusúak), amin mérni tudom az eltéréseket. Egy-egy ciklust futtattam mindig ugyanazzal a bemenő adatokkal, futás közben nem nyúltam semmihez csak az alt billentyűhöz. Felváltva indítottam a ciklusokat, egyszer normál módon, másszor indítás után bal oldali alt billentyű lenyomásával. A normál módú futás ideje 3 perc volt, az alt billentyűs 1 perc 07 másodperc. Öt futást néztem, a futások ideje közötti eltérés elenyésző volt: 2-3 másodperc, ami mérési hibának is tekinthető. De az eredmények igazolták korábbi írásomat. A normál futás minden egyes eredménye (számítógéphez híven) megegyezett az eredeti adatsorral, igaz nem néztem csak 4 tizedes jegyet. Az alt billentyűs futásnál az első kettő adat megegyezett, a többi három mindig más és más volt.
Ennyire jutottam. Kérdésekre szívesen válaszolok.
Köszönettel:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- ASUS routerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest