-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
temporello #48521 üzenetére
Megnézem, köszi!
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: meg lehet azt oldani, hogy a feltételes formázásnál az ismétlődő értékeknél az Excel csak azokat a cellákat jelölje meg ahol az ismétlődések száma min. 3-szor vagy többször fordul elő, tehát a duplikációkat hagyja figyelmen kívül és ne jelölje meg?
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Mr.Mercury #44419 üzenetére
Esküszöm az utolsó kérdés, nem sajátítom ki a topikot tovább.
Már csak egy lépés választ el a sikertől: megvan a 2 táblázatom, a feltételes formázással kiszedtem belőlük, hogy melyek azok az értékek, melyek mindkét oszlopban benne vannak (ezeket pirossal jelöltettem meg). A végső célom az lenne, hogy a segédtáblázatom számomra lényeges oszlopában pirossal megjelölt, duplikált adatokat meg tudjam jelölni az eredeti oszlopában is. Erre van valami megoldás?(Tudom, hogy életképtelen vagyok, de sajnos az Excel sosem volt az erősségem...
)
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Fferi50 #44377 üzenetére
Szia, ismét kérném a segítségedet! Miért lehet az, hogy miután a segédcellában összefűzöm a kívánt oszlopokat a 3. és 4. oszlop közötti értékek közé az összefűzésben berak egy plusz szóközt? Megnéztem 100x is a képletet és ott minden rendben, az első 3 oszlopot szépen meg is csinálja, az utolsót meg nem...
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Fferi50 #44377 üzenetére
Köszönöm, eddig minden tökéletesen sikerült a leírásod alapján!
Még egy utolsó kérdésem lenne, amit nem tudok: Mondjuk ott van az "A" oszlopban egy cím, legyen pl. "1000, Budapest, Példa utca 12/b, 5. em 45". Ez a cím ott van az összehasonlítandó oszlopban is, de úgy, hogy "1000 Budapest, Példa utca 12/b, V/45". Ebben az esetben az összehasonlítás ki fogja dobni az egyezőséget vagy nem? Illetve, ha nem, akkor van rá lehetőség, hogy azt mondjam az Excel-nek valamilyen módon, hogy ha az első x karakter stimmel, akkor a végét már ne nézze, hanem vegye egyezőségnek?
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: van két címeket tartalmazó táblám melyeknél meg kéne mondanom, hogy hol van egyezőség a két táblázatban. A helyzet nehézsége, hogy az egyik táblázatban az összehasonlítandó adat 3 külön oszlopba van beírva (míg a másikban egybe, vesszővel elválasztva) és nem tudom hogyan egyesíthetném őket, mert cellaegyesítésénél azt az infót a kapom, hogy csak az első cellában lévő érték marad meg. Ráadásul ugye itt az egyesítés után az egész címadat egybe csúszna, míg a másikban ott lenne vesszőkkel elválasztva, ami miatt gondolom alapból nem is menne az összehasonlítás.
A másik problémám, hogy ezen összehasonlítandó adatok bizonyos módon az egyik táblázatban több sorban szerepelnek, míg a másikban csak 1-ben.
Példa rá: az egyik táblázatban egy sorban szerepel egy cím, hogy mondjuk "xy utca, z házszám"
A másik táblázatban ez a cím annyiszor szerepel egymás alatt, ahányan mondjuk a házszám alatti házban laknak. Itt sem tudom hogyan tudnám megmondani az Excel-nek, hogy ezekből a többszöröződésekből csináljon csak egy sort az összehasonlítás érdekében.
Tömören erre szeretnék valamilyen megoldást, 2013-as Excel-el szeretném megoldani.Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest