-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dssport
tag
válasz
Fferi50 #44722 üzenetére
A feltöltött minta az sajnos vagy szerencsére nagyon messze áll a tényleges táblázattól.
Ott csak 1 ellenőrző oszlop van, egy sokkal összetettebb képlettel, ami több értéket is ellenőriz/figyelembe vesz. Az irány jó lesz, így már meg tudom csinálni! Köszönöm szépen a segítséget!
-
dssport
tag
válasz
Fferi50 #44718 üzenetére
Értem. Jó ötlet! A csavar annyi a sztoriban, hogy az eredeti táblázatban az ellenőrzést végző/másik lapra hivatkozó cella a táblázat közepén van mondjuk ,,D" oszlopban...
A;B;C;E;F stb... körülötte mind rendezendő úgy, hogy a feltétel ami szerint rendezek pedig a táblázat legvégén van mondjuk ,,W" oszlopban. Lehet az lenne a legegyszerűbb, ha átrendezném a táblát, ,,D" oszlop tartalmát átraknám mondjuk ,,Y" oszlopba, előtte ,,X" oszlop üres, ott megszakad a táblázat és nem rendezi.Úgy rögzíteném a paneleket, hogy ,,D" oszlop helyére oda tudjam vízszintesen ,,görgetni" az ,,Y" oszlopot, így bár kényelmetlen de azért használható marad és az adatokat is látom 1szerre, 1 képernyőm.
-
dssport
tag
válasz
Fferi50 #44716 üzenetére
ÁÁÁÁ értem a félreértés okát.
visszafelé persze működik. Amikor ,,visszajavítod".
de itt a kiindulási alap nem a -rossz végződésű lapokon van. Azok csak példák a hibára.Próbáld a sima ,,alap" és ,,adat" lapokon megfordítani a sorrendet A oszlop szerint csökkenőre, tehát úgy, hogy a narancs legyen az első a listán. Egyből nem lesz jó.
-
dssport
tag
válasz
Fferi50 #44714 üzenetére
Az egész táblázat ki van jelölve mindkét lapon
A2<>'adat-rossz'!A10,('alap-rossz'!C10+'alap-rossz'!D10)<>'adat-rossz'!E10) <<<< csak az A2 frissült, mert nincs előtte 'munkalap neve'!
itt ennek kellene lennie az újrarendezés után, hogy jól működjön a táblám:
A2<>'adat-rossz'!A2,('alap-rossz'!C2+'alap-rossz'!D2)<>'adat-rossz'!E2) <<<< csak az A2 frissült, mert nincs előtte 'munkalap neve' -
dssport
tag
válasz
Fferi50 #44712 üzenetére
Megnéztem újra a problémát és összedobtam egy gyors mintát is.... Most úgy látom, hogy nem is a rögzítés a problémám...
Ha a sorrendet fel akarom cserélni "alap" és "adat" lapon egyaránt A, oszlopban található számok szerint csökkenőre, akkor a számítás hibás lesz, mert pl az alapF2 értékét továbbra is adatF10-ről veszi.....
-
dssport
tag
Sziasztok!
Bocs a láma kérdésért de nem vagyok toppon a programmal kapcsolatban:
Excelben adott egy táblázat ami mondjuk 20 oszlopból és 500 sorból áll.
A táblázat soronként dolgozik képletekkel pl A3=A1+A2; B3=B1+B2 (nyilván több és bonyolultabb ezt csak a példa kedvéért írtam) + vannak más munkalapról szedett értékek is, szintén soronként.
Az a problémám, hogy ezeket a cellákat rögzítenem kellene, mert a táblázat gyakran újra lesz rendezve bizonyos feltételek szerint, soronként.
Legegyszerűbb módon ugye ezt $ jellel tudnám megtenni (A$3=A$1+A$2; stb...), így viszont a képleteket nem tudom ,,lehúzni".Tudtok erre valami gyors és egyszerű megoldást ajánlani úgy, hogy az excel makró része nekem kínai?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest