Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morphy
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Lehet én írtam rosszul valamit, de hibát jelez.
A G1-be amit beírok, az alapján az AO oszlopban lévő Keresés fejléc alatt álló sorokba egy képlet alapján kidobja, hogy az adott szó szerepel-e a sorban. Ha igen kiírja, hogy Találat, ha nem akkor azt, hogy Nincs.A makró úgy működik, hogy ha a G1-be beírt szöveg után egy gombra kattintok (amihez a makró hozzá van rendelve) akkor szűri a "Találat"-ra az AO oszlopot.
Az tök jó lenne ha megoldható, hogy ne kelljen kattintani a gombra, hanem a szöveg bevitel után egyből keresne.
Bocsánat, hogy kicsit nehezen megy, de örülök, hogy ideáig legalább eljutottam.

-
Morphy
csendes tag
Egy kis segítségre lenne szükségem, mert van egy dolog amit nem tudok megoldani.
Van egy excel táblázat nevekkel, címekkel, egyéb adatokkal. Azt sikerült megoldanom, hogy egy cellába beírva (G1) egy szót vagy szórészt megkeresi a táblázatban azokat a sorokat amik tartalmazzák azt és leszűri, hogy csak azok jelenjenek meg.
Ennek a makrónak a futtatásához egy ikont (gombot) kell megnyomni.Viszont arra nem tudtam rájönni, hogy hogyan lehet azt elérni, hogy a cella változtatása után (cellából kilépve) automatikusan induljon el a makró gomb megnyomás nélkül. Illetve ha kitörlöm a cella tartalmát akkor törölje a szűrési feltételek.
A kereses makrót szeretném futtatni, de a lenti kóddal nem tudom életre kellteni, csak gomb megnyomással.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "G1" Then
Call kereses
End If
End Sub
Sub kereses()
'
' kereses Makró
' mindenhol keresi a beírt szót
'
Range("adatbazis[[#Headers],[Keresés]]").Select
ActiveSheet.ListObjects("adatbazis").Range.AutoFilter Field:=41, Criteria1 _
:="Találat"
Range("M3").Select
End Sub
Előre is köszönöm a segítséget! -
Morphy
csendes tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Igen, megnéztem a formátum is egyezik.
Csak azt nem értem még mindig, hogy a felvett makrót sem futtatja le, ugyanerre kiáll.
Illetve ha a reset gombot (ami megjeleíti a rejtett cellákat is) nyomok, szintén kiáll bizonyos esetekben ugyanerre a hibára.
ActiveSheet.ShowAllData
-
-
Morphy
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem:
Van egy napi szinten használt file.
Egy ügyfél adatbázisban végez szűréseket. Egy gombot megnyomva leszüri azokat a sorokat amik az idei évre vonatkoznak, illetve üressek az adott oszlopban. Az egyik napról a másikra kiállt Run-time Error '1004'-re Rage osztály AutoFilter metódusa hibás problémával.ActiveSheet.ListObjects("adatbazis").Range.AutoFilter Field:=3, Criteria1:= _
Array("="), Operator:=xlFilterValues, Criteria2:=Array(0, "01/01/2020")Megnéztem a itt a fórumon, hogy volt-e hasonló eset és be is kapcsoltam a bővítményeknél az Analisys-el kezdődőket, de sajnos nem változott. Youtube-on is néztem megoldásokat, de azok alapján a fenti sorokben sem lehet probléma.
Mi az amin változtatnom kellene?
Előre is köszönöm segítségeteket!
-
Morphy
csendes tag
válasz
Morphy
üzenetére
Na, az első részt és a mentési részt sikerült megoldanom. Már csak egy maradt:
Ha az info lapon az A1-be kerül adat, akkor a nyomtatási terület legyen a final lapon A1:B2
Ha az info lapon az A2-be kerül adat, akkor a final lapon A3:B4
Ha az info lapon az A3-ba kerül adat, akkor a final lapon A5:B6
....Egy külön cellába kihozom, hogy melyik területet nyomtassa, de a makrónál a .PageSetup.printArea -t nem tudom paraméterezni a váltózóval, mert béna vagyok.
Tudna valaki erre megoldást?
-
Morphy
csendes tag
Sziasztok!
Egyszerre két segítséget szeretnék kérni, mert egyszerűen nem boldogulok vele:
Két lap van a munkafüzetben, az info és a final.1.) Az Info lapon A1, A2, A3 és A4 cellában jelenhetnek meg adatok egy lista alapján. Amennyiben nem üres az A1 akkor szeretném a B1 cellákban lévő internetes cím hivatkozást egy a final lapon lévő képre tenni, hogy az PDF-ként mentve is kattintható legyen. A B1-ben lévő hivatkozás link változhat az A1 függvényében. Illetve ugyan ez igaz az A2, A3, A4-re is. Ha nincs adat az A oszlop valamelyikében, akkor abból a sorból nem kell másolnia.
2.)A final lapon lévő részt szeretném elmenteni pdf-ben, de úgy, hogy az előbb említett A1, A2, A3, A4 függvényében legyen kijelölve a nyomtatandó terület.
Pl: A1-be került adat, akkor a B1-ről másolja a linket a final egyik képére. Az A2 üres, de az A3 ismét adatot tartalmaz, így a B3-ről másolja a linket a final másik képére, az A4 szintén üres. A nyomtatási terület az A1 és a A3 által meghatározott rész lenne.
Pár napja már küzdök vele, de nem tudtam még bemakrózni.
Segítségeteket nagyon köszönöm!
-
Morphy
csendes tag
Sziasztok!
Egy szűrési feladatra nem találok megoldást. Tudna valaki segíteni?
Adott egy excel file amiben van két munkalap (Munka1 és Munka2). A Munka1-ben egy táblázat található a következő oszlopokkal: Sorszám, Dátum, Név, Cím, Telefonszám, Email és még vagy 20 egyéb...
A Munka2-be csak a következő oszlopokat szeretném megjeleníteni:
- Sorszám
- Dátum
- Név
- TelefonszámViszont ezek közül is csak azokat amik Dátum oszlopában a mai és a leendő napok sorai találhatóak, illetve azokat amik Dátum oszlopában nincsenek értékek.
Ami még érdekessé teszi az egészet, hogy a már meglévő 200 soros táblázat a Munka1-ben folyamatosan nő és a Munka2-be kiszűrt adatokat viszont dinamikusan szeretném látni, csak azokat amik éppen aktuálisak.
Előre is köszönöm a segítséget! Remélem sikerült jól és érthetően megfogalmaznom.
-
Morphy
csendes tag
Sziasztok!
Egyszer már segítettetek, amit újra köszönök! De most ismét elakadtam:
adott egy excel file két füllel. Az első fülben az A1-et egy gombnyomásra (makrót aktiválva) a második fül legfelső üres sorába illeszti (jelenleg az A12-be, de a következő alkalommal az A13-ba, majd az A14-be, ami a legfelső üres sor...)
Egyszerűen fogalmazva:
az első fül A1 celláját szeretném átrakni a második fül legelső üres cellájába. Sajnos a makró mindig ugyan abba a cellába írja az adatokat (pl második fül A12-be), nem tudom vele megtanítani, hogy hova tegye.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Morphy
csendes tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Elnézést, én voltam figyelmetlen, így működik.
Az első írásom melyben a megoldandó feladatot írtam lehet kicsit hiányos vagy nem pont érthető volt:
Ugyan ebben a táblázatban amit írtatok azt szeretném elérni, hogy a kép jelenjen meg egy adott helyen (pl A3 környékén), de ne úgy mint egy megjegyzés, hanem mint egy állandóan látható kép. -
Morphy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
excel 2013árajánlat készítéskor egy legördülő listából (mely a termékek neveit tartalmazza) kiválasztok egy elemet, aminél azt szeretném, hogy egy adott kép kerüljön megjelenítésre egy adott helyen. Egy másik termék nevet kiválasztva egy másik kép legyen megjelenítve ugyanazon a helyen.
Van erre lehetőség?
Ha igen, milyen módon tehetem meg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest