-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
karlkani
aktív tag
válasz
Delila_1 #52524 üzenetére
Köszönöm!
#52530 Fferi50
Nincs akadálya. Azért van így vezetve, mert különféle színek vannak hozzájuk rendelve feltételes formázásnál, meg számolok is velük, de ez itt most lényegtelen. Azért kérdeztem, hogy lehet-e 3 oszloposra módosítani a képletet. Végül is, igazad van, beírom a dátumokat erre a lapra KETTŐ oszlopba, majd elrejtem, jövőre meg módosítom...#52532 Fferi50
Megnézem ezt is, köszönöm! -
karlkani
aktív tag
válasz
Delila_1 #52519 üzenetére
Azt, hogy 16 óra után a következő napra ugorjon két külön feltétellel megoldottam. Ebbe még bele kéne venni a többi kritériumot, egyelőre hagyom a ...
#52512, #52514 és #52520 Fferi50
Nálam ezek a dátumok három oszlopban szerepelnek (nem szeretném módosítani, megvan az oka, újat létrehozni sem ilyen formában).
- Áthelyezett_munkanapok
- Munkaszüneti napok
- ÜnnepnapokMódosítottam a képletet. Kipróbáltam a dátumot szombatra, áthelyezett munkanapra, munkaszüneti napra, ünnepnapra állítva. Frankón működik, azonban 12.24-et megadva 12.27 kerül a cellába (12.30 helyett), pedig az szerepel a munkaszüneti napoknál. 12.27-et beállítva 12.30 az eredmény.
Egy harmadik oszlopot belehet tenni a képletbe (8.19, 12.24 és 12.27 kerül oda az "unnepes"-ből)?
-
-
karlkani
aktív tag
válasz
Delila_1 #52511 üzenetére
Vannak hétköznapra eső ünnepnapok, ebben a formában sajnos nem jó.
#52512 Fferi50
Ezért írtam következő munkanapot. Más miatt van egy lapom, ahol fel vannak véve egymás alá az áthelyezett munkanapok (szombatok), munkaszüneti napok (ilyen lesz idén pl.: augusztus 19, hétfő), valamint ünnepnapok (még Delila_1 segített benne).
Nem akarok én semmit írni a C1 cellába. A táblázat már kész, nem akarok rajta változtatni. Azt szeretném, hogy a feltételes formázás ugorjon mindig arra a napra, amit az előzőben leírtam.
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
Pá
addikt
válasz
Delila_1 #52460 üzenetére
Köszönöm, a makró jól működik, csak pont a tegnapi filehoz nem tudtam használni. De félretettem későbbi hasonló esetekre.
Viszont a ByVal működést/logikát nem igazán értem. Ezt nem szoktam használni.
Így raktam be és végül is működik, de nem tudom ez a helyes interpretáció-e vagy barbárkodtam.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then
Dim ter As Range
Set ter = Range("B2:B" & Range("B2").End(xlDown).Row)
ter.NumberFormat = "#,##0 [$" & Range("A1").Text & "]"
End If
End Sub
-
Pá
addikt
válasz
Delila_1 #52450 üzenetére
Az a baj, hogy egy táblázatban lévő számokra szeretném.
Sok országban használják a táblázatot Europán belül és nem egyértelmű, hogy mikor melyik pénznemben mutatja az értékeket tábla.Jelenleg a tábla sarkában van egy cella, ami aktuálisan mutatja, hogy milyen pénznemben kell érteni a benne lévő számokat.
Szóval szerepe nincs (nem is kell őket átváltani), egyszerűen csak vizuálisan jobb lenne, ha a táblázatban lévő számok is fel tudnák venni a táblázat sarkában lévő pénz formátumot.szerk: pontosan ezt az egyéni formátumot szeretném --> # ##0" USD"
Csak azt kéne, hogy az USD helyett mondjuk mindig azt írja ki, ami az A1 cellában van.
Szóval az USD rész kéne dinamikusan változzon egy cella alapján. -
-
-
-
NGA
addikt
válasz
Delila_1 #52309 üzenetére
megrendelés Munka1 - A2-tól H2-ig lefele 2-50 között bármennyi lehet - itt a E,F,G,H oszlop képletet tartalmaz, ami előre ki van töltve 50 sorban A lényege az lenne, hogy mikor kijelöli a Munka1 táblán az adatokat és ott csak 3 sor van kitöltve, akkor ne jelölje ki mind az 50 sort.
Göngyölített: Munka2 - AXXX-tól HXXX-ig lefele annyi, mint amennyi a Munka1-ben van. -
-
-
Morphy
csendes tag
válasz
Delila_1 #52271 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Lehet én írtam rosszul valamit, de hibát jelez.
A G1-be amit beírok, az alapján az AO oszlopban lévő Keresés fejléc alatt álló sorokba egy képlet alapján kidobja, hogy az adott szó szerepel-e a sorban. Ha igen kiírja, hogy Találat, ha nem akkor azt, hogy Nincs.A makró úgy működik, hogy ha a G1-be beírt szöveg után egy gombra kattintok (amihez a makró hozzá van rendelve) akkor szűri a "Találat"-ra az AO oszlopot.
Az tök jó lenne ha megoldható, hogy ne kelljen kattintani a gombra, hanem a szöveg bevitel után egyből keresne.
Bocsánat, hogy kicsit nehezen megy, de örülök, hogy ideáig legalább eljutottam.
-
Rhair
csendes tag
válasz
Delila_1 #52180 üzenetére
Uh köszi
Most elsőnek ezzel próbálkozok, megérteni a működését
Problémám, hogy ha rámegyek a frissítésre, akkor a Balázs és Gábor sort átmásolja és törli, de ott marad a József és Antal
Ha újra rámegyek a frissítésre, akkor a József és Antal-t másolja át, de felül írja a másik kettőt, illetve ha jól láttam, aklpr mindig felülírja a munka2 oldalon a 1. és 2. sort, nem pedig folytatja
Másik pedig, hogy magát a frissítés vezérlőt is átmásolja a másik munkalapra
-
BagyiAti
tag
válasz
Delila_1 #52165 üzenetére
Update:
Van olyan másik vba-s tábla ami jó nála, de ami kell az még mindig nem..
Beléptem az ő gépére az én jogosultsági szintemmel, és nekem se működik az ő gépén. Majd belépett ő az ő az én gépemre, és akkor működik neki.
Kértem IT-tól egy office ujratelepitést a gépére, nincs más ötletünk... -
Dolphine
addikt
válasz
Delila_1 #52111 üzenetére
Persze, nem titok.
Egy képet teszek be, úgy egyszerűbb!
Viszont egy újabb kérdés jutott eszembe!
Olyat meg lehet oldani, hogy csak egy adott részt rendezzen névsorba az Excel, vagy a Google Táblázat és ne az egész oszlopot?
Tehát, hogyha van A2 és A8 között több név, de A 11-nél van egyéb információ, akkor a névsorba rendezésnél az A11-et ne vegye figyelembe, csak az A2 és A8 közötti tartományt? -
andreas49
senior tag
válasz
Delila_1 #52104 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek az infót. Két mezőbe beírsz 111111 és 999999, az egyiket beállítod Arial (egyoldalas) a másikat Work Sans Light (nem egyoldalas)
Eltérő lesz a 6-6 karakter mezőszélessége (Arial szélesebb lesz)
Ezek egyoldalasok: Book Antiqua, Garamond, Palatino Linotype, Times New Roman, Arial, Helvetica é még jó pár. Csak régóta használom a Work Sans Light-t, de nem tetszik, hogy nem lehet úgy igazítani, hogy egymás alatt legyenek a számok. -
Dolphine
addikt
válasz
Delila_1 #52096 üzenetére
Nem, a változtatást, a megadott tartományon belül szeretném, de a tartomány ne változzon!
Itt a példa: Tehát, hogyha az ötödik sorba szeretnék egy újabbat beszúrni, akkor a I3: K8 közötti tartomány is változik, tehát oda is beszúr egy sort. Ha törlök, akkor ugyanez. A célom az lenne, hogyha törtök, vagy hozzáadok sort a 3. és 8. sor között ez ne történjen meg a ponthatár tartománynál. Nem tudom, hogy ez egyáltalán lehetséges-e! -
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #52072 üzenetére
"/" karakterekkel és nem "\" karakterekkel adja vissza az útvonalat.
hülye onedrive szivat jól látom?
Viszont ezt a fájlt nem én, hanem egy másik szervezet (asszonyság melóhelyén) fogja futtatni, így nem tudom előre definiálni a mentési pontot. Egy ideig simán működött, hogy lerakta maga mellé, de gondolom idővel felszinkroinizálta magát és azóta megy így. Viszont ha jól sejtem, akkor ha átkerül a asszonyság környezetébe, akkor ez akár helyre is jöhet.
Vagy csináljam inkább azt, hogy a mentési hely megadásához megnyissak egy dialogot? milyen dialoggal tudok csak egy könyvtár útvonalat beszedni? Soem csináltam még ilyet.
köszi!
fg
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
Delila_1 #51928 üzenetére
Szia!
Na ez már alakul, köszi, de így jobbra lépeget cellánként. De én meg azt szeretném, hogy lefelé lépegessen. Sajnos elírtam a korábbi bejegyzésemben. Nem az a cél, hogy B9, C9 D9, STB:, hanem az, hogy B9, B10, B11, stb. Elnézést a félreinformálásért.
Megcserélem, és módosítom a Cells értékeket és jó lesz.
Köszönöm! Nagy segítség vagy!
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
Delila_1 #51926 üzenetére
Hát csak nem sikerül.
Eléggé összekutyultam a sok próbálkozással. Letisztázva ez is azrt csinálja, hogy végiglépked a worksheet-eken és átmásolgatja az A2 értéket a B9-be. Innen hogyan tovább? Hogy a következő ciklusban már B9 helyett C9 legyen?
Private Sub CommandButton7_Click()
Dim ws As Worksheet
ThisWorkbook.Sheets("Maradek_TEMPLATE").Copy
ActiveWorkbook.Sheets("Maradek_TEMPLATE").Name = "Maradék szabadságok"
For Each ws In ThisWorkbook.Worksheets
ActiveWorkbook.Sheets("Maradék szabadságok").Range("B9") = ThisWorkbook.Sheets(ws.Name).Range("A2")
Next ws
End Sub
-
karlkani
aktív tag
válasz
Delila_1 #51901 üzenetére
Nem tudom régebbi verziók esetén hogyan működik, 2021-nél egyetlen képlet elég ehhez, igaz a számok egymás alá kerülnek. Cellahivatkozásokkal megoldható az elrendezés, ha így nem megfelelő.
=SORBA.RENDEZ(INDEX(EGYEDI(VÉLETLENTÖMB(6^2;1;1;45;IGAZ));SORSZÁMLISTA(6)))
Cellába kattintással frissül (F9-re tenyerelve még jópofa is, akkor áll le, amikor elengedem a gombot). Lehet egy rövid makrót írni, ami egy ideig pörgeti a számokat, majd megáll (gombot kitenni).
-
KubanitoS
veterán
válasz
Delila_1 #51878 üzenetére
Még egy kérdés.
Most rakom bele az excelbe a függvényeket és az alábbinál=R2-SZUM(INDIREKT("R5:R" & R1))
ezt kellene jobbra elhúzni, hogy minden oszlopban legyen, de ha a jobb alsó sarokban lévő kis négyzettel húzom akkor ez lesz az eredmény a mellette lévő cellában
=S2-SZUM(INDIREKT("R5:R" & S1))
az R5: R-nek kellene S-re "változni" és aztán tovább ugyanígy
erre van valami varázslat?
-
-
karlkani
aktív tag
válasz
Delila_1 #51847 üzenetére
Tudom. Én is használom már az INDEX és HOL.VAN párost, itt viszont elég az FKERES, ezért tettem fel ezt a változatot is. Nálam is rögzíteni kellett volna az oszlopot, áthúzás esetén. Nem akartam visszamenni a képletben a cellára, majd megnyomni az F4-et. Szerkesztőlécről másoltam, majd illesztettem be a C1 és D1 cellákba (időben ugyanott voltam).
-
BagyiAti
tag
válasz
Delila_1 #51832 üzenetére
Az a baj hogy pivothoz kellenek a dátumok. Annyit csináltam, hogy "hibás" keresésnél kitöröltem a keresési értéket, átformáztam szövegre, majd ujra beirtam akkor megjelent a zöld kis háromszög a cella bal felső sarkában, ezt megcsináltam a tartományban is, és most jó
Köszönöm az ihletet mindenkinek!
-
lacipapi
csendes tag
válasz
Delila_1 #51764 üzenetére
Szia!
Ez a linkes megoldás csak akkor müködik ha a pdf fájl ugyanazon a gépen van? Én úgy szeretném mintha egy megjegyzést szúrnák be egy cellához, szerepelne egy kis jel, hogy ebbe a cellába van még valami pl. a számla. Hogyha elküldök valakinek pl. egy számla összesítőt, ne keljen külön minden számlát elküldenem, hanem magában az Excel fájban benne lennének, úgy mint a megjegyzések. Ha ez így nem megoldható akkor felejtsük el az egészet, és köszönöm az eddigi segítségeket.
Üdv Laci -
erdey_a
addikt
válasz
Delila_1 #51740 üzenetére
szuper, köszi. nem tudtam, hogy a feltételes formázásba ilyen képleteket is lehet tenni. de sikerült.
Kérdezek még egy izgalmasat.
Hogyan lehet megcsinálni, hogy ha van egy sorom, amiben vannak kitöltendő cellák és képletekkel rendelkező cellák, akkor ha a sor betelik, akkor a sor végén tabot nyomva új sor nyíljon, ami üres a kitöltendő cellákban, de tartalmazza a szükséges képletekket a számolósokban? -
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #48502 üzenetére
Delila_1
Ez nagyin hasznos kis kód, fel is használom!
Egy olyan kédésem lenne vele kapcsolatban, hogy ha bővíteni akarom a kezelt számokat, akkor hogyan kellene bővíteni a kódot? Nem kell megcsinálnom, pusztán a kód megértését és tanulása miatt szeretném kérni, hogy ha 1-2 sorban tudnál róla írni.
Köszönöm,
föccer
-
karlkani
aktív tag
válasz
Delila_1 #51581 üzenetére
Ráadásul jobb is! Amit találtam, annál első elkattintás után ott marad a szálkereszt, vissza kell állni a cellára, majd ismét el, hogy eltűnjön (legalábbis nálam). Ennél viszont nincs ez a jelenség, szuper!
Köszönöm, elrakom, hátha szükség lesz rá valamikor!
Megoldható, hogy ki-be kapcsolható legyen az eszköztárról?
#51583 excelkerdes
Nincs mit! Ha ott is hasonlóképpen működik, szerintem cseréld a makrót. -
-
válasz
Delila_1 #51503 üzenetére
Pedig nem. Hogy érthetőbb legyen a problémám:
Ha az A2:A3 mező kis zöld négyzetét lefelé húzom, végigszínezi kékkel az "A" oszlopot és minden második sorban meg is vastagítja a cella szegélyét, mivel az A2 cella felső szegélye vastagabb. Na, ezeket a formázásokat nem akarom, hogy vigye.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen processzort vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Interactive Brokers társalgó
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged