- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Excel táblám, amit szeretnék kiértékeltetni valamilyen függvény(ekk)el.
Az elrendezése a következő: 8 oszlop, benne négyszer ismétlődve: egy cella listából érvényesített adat (szöveg), köv cella szám. (szolgáltatás lista darabszámokkal)
Minden érvényesített cellára ugyan az a lista vonatkozik, tehát bármely adat szerepelhet bármely oszlopban. Itt egy kép róla, hogy egyértelműbb legyen:Szeretném az ide felvett szolgáltatásokat összesíteni, úgy, hogy megkapjam az adott szövegrész mögé írt számok összegét a teljes lapon.
Ahogy meg tudnám oldani, hogy fkeressel soronként végignézetem a teljes táblát, és összeadogatom a sor melletti számokat. Viszont ez egyrészt nem túl szép megoldás, másrészt olyan hosszú lenne a függvény, hogy az Excel már nem tudná kezelni. (az fkerest pedig nem tudom csak soronként betenni, mert ha egy mezőben többször szerepel ugyan az a kifejezés, akkor azokat nem adja össze....)
Van erre esetleg valamilyen ötletetek?
Köszi előre is!
-
bajor14
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14365 üzenetére
köszönöm a segítséget, az volt a hiba, amit írtál, így már hibátlanul lefut a makro!!
-
lacid90
csendes tag
Sziasztok!
Írtam egy makrót amit a munkafüzet minden lapján használok. Betettem egy modulba, majd a füzet lapjairól hivatkozok rá, A lapokon nyomógombok vannak és egy gomb megnyomásával adok értéket a változóknak, és hívom meg a subrutint. A gond az hogy a változók értékeit nem adja át a subrutinnak. Ha az egész szubrutint bemásolom az oldalra akkor jól működik. Nem akarom a füzet minden oldalára bemásolni. mert szerintem felesleges, csak én rontottam el valamit. Kérlek segítsetek. Köszönöm -
Traxx
őstag
És Fire/SOUL/CD: köszönöm a segítséget
A 2003-ban nincs ilyen névkezelő, de a Beszúrás / Név... pont alatt megleltem, ami kellett nekem. És meglepődtem, hogy tényleg mennyi minden volt az elvileg üres munkalapokon
Az egyes fülekről kitöröltem a tartományneveket, így már csak a Kódok fül alattiakat kellett ismét megcsinálni - és lőn öröm, boldogság, valóban működött
Tehát valóban ez volt a kulcs, a szerencsétlen excel kicsit megzakkant a sok hivatkozástól.
Fire: az a baj az 1-2 betűs elnevezésekkel, hogy azok a Terv munkalap miatt kellenek olyanra, amilyenre. Ugyebár az oda beírt adatok jelennek meg az egyes városok munkalapjain, és ez hozza a listákat is. Írnék én egyértelműbbet, meg kiírnám szívem szerint ha nem is teljesen, de rövidítve, viszont ebben az esetben a kezem kötve van. nem az enyém lesz a táblázat, én csak szívok vele
Vagy erre is van valamilyen "kecske is, káposzta is" csel? Az abszolút hivatkozásokat viszont beletolom.
A csalamádét meg szeretem, ma készült egy adag itthon
Köszönöm még egyszer mindkettőtöknek
-
lappy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14381 üzenetére
SZVSZ Delila_1 NYARAL
-
Erre mondják, hogy csalamádé.
Elég csak benézned a Névkezelőbe és látod, 5-6 (vagy több) tartománynak ugyanaz a neve. [link]
Másik tipikus hiba, hogy az érvényesítési lista forrásában a cellákra abszolút hivatkozással kell hivatkozni, azaz a oszlop- és sorazonosító elé is kell a dollár jel, pl INDIREKT($A$1)Szerintem ugorja neki még egyszer, egyértelmű és ne 1-2 betűs tartományneveket használj. (Ha a rosszak ki vannak törölve és újra át vannak nevezve, akkor működnek a listák)
-
lappy
őstag
Szia!
A következőket tettem és MŰKÖDIK!
1. Töröld az összes tartománynevet!!!
2. Én átrendeztem a Kódok lapot függőleges nézetre( egymás alatt vannak a lista elemei)
Bár lehet a 2. lépés nem kell!
3. Újra elneveztem a tartományokat!
4. Minden működik!
Szerintem a névkezelőben sok felesleges tartományelnevezés került bele! Nekem csak 6, ill. 7 (kódok tartománynév) van!
Lehet az okozta a gondot! -
Traxx
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14385 üzenetére
Feltöltöttem a fájlt ide. amit nem tudok, az az, hogy miért kb. 2 mega, mert ez az eredeti méret kb. ötöde, viszont az eredetiben voltak képek is szép számmal
A táblázatban található képletek az eredetivel teljesen megegyeznek. A kódok fülre csináltam meg a tartomány elnevezéseket, és ezeket az Nyh munkalap kifogástalanul hozza is, a többinél pedig az van, amit már mondtam
A tervben az egyik cella direkt van srafozva, de az egy másik dolog, és az kifogástalanul működik is mindegyik fülön (lappynak ismét köszönet érte
...mint ahogy a mostani segítségért is, de kevésbé tudom dekódolni...és így, látva az eredetivel megegyező vázat, hátha könnyebben kibogarászható lesz számotokra, mi a gond.)
Még annyit, hogy az Nyh. munkalapon nem, de az összes többin ha újra érvényesíteni akarom a Leírás blokkban lévő adatokat, akkor A kijelölés adatérvényesítés nélküli cellákat tartalmaz. Kívánja kiterjeszteni az adatérvényesítést ezekre a cellákra?" üzenetet kapok, az eredeti táblázatban is így van. Ezek után ha az Igenre kattintok, akkor ugyanazt adja be az Excel, mint a kifogástalanul működő Nyh munkalapon
Magyarul: papíron minden jó, de az igazságot csak nem akarja...
Remélem valaki ki tudja szúrni, mit is hibáztam
-
válasz
atillaahun #14387 üzenetére
A példádnál maradva
1. vidd a cellakurzort a B oszlop bármely cellájára (ami tartalmaz képletet, ne üres legyen), majd CTRL+C
2. vidd a cellakurzort az A oszlopba, majd CTRL + Kurzormozgató LE(így az A oszlop utolsó, adatot tartalmazó cellájára áll a cellakurzor)
3. vidd a cellakurzort ebben a sorban maradva a B oszlopba, majd CTRL+SHIFT+Kurzormozgató FEL, majd CTRL+V és ESC -
lappy
őstag
Szia!
Ha átmásolod egy másik munkalapra akkor már nem tudod ugyanolyan névvel elmenteni az a listádat! mert egy globális név lesz!! (ill. lehet csak) amire bárhol hivatkozhatsz!
Nem tudom mitől nem működik neked ez a lista más munkalapon!
Az érvényesítésnél a forrásba pl.: beírod =jelleg (ilyenkor fog feljönni hogy L, M, ME, stb)
és minden egyes jelleghez tartozó megnevezésnél az érvényesítési forrásba pedig beírod pl.:
munka1 munkalapon =indirekt(E8)
munka2 munkalapon =indirekt(F8)
munka3 munkalapon =indirekt(G8)
ahol az E8, F8, G8 celláknál tudod kiválasztani a jelleget! -
atillaahun
veterán
Üdv, hogy tudnám adott oszlop celláit végteleníteni?
Pl. B oszlop cellái az A oszlop celláira hivatkoznak.
A oszlopba változó, hogy hány ezer vagy tízezer cellányi adat kerül.
Ha nem akarom folyton lehúzgálni méter hosszan az A-ra hivatkozó oszlopokat, akkor mit kell beállítanom? -
Traxx
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14385 üzenetére
Rendben, csak ahhoz a nem publikusakat kiszedem, meg a fülek számát megritkítom, mert 40-re nem lesz úgysem szükség, tekintve, hogy elvileg az elsőnek a klónjai
Viszont. Ugyebár nem sikerült csak a "kódos" munkalappal megcsinálnom a listázást.Ezért kipróbáltam egy olyat, hogy azokat az adatokat átmásoltam egy munkalapra (konkrétan a harmadikra), és ott végeztem el ismét a tartománynevek megadását. És amikor megnéztem a Beszúrás - Név - Név megadása pontban, a következőt kaptam:
Ahogy látható, a hivatkozás a hármas fülre mutat (és ott prímán hozza is a legördülőket), de a többin nem. Lehet ennek vajon jelentősége?
Arra gondolok, hogy valami beállítás vagy nem tudom mi folytán mégsem terjesztődne ki globálisra a tartomány elnevezés, hanem megragad munkalap szinten?
Bár ez tényleg csak fejtegetés, sajnos nem vagyok olyan képzett az excelből, hogy meg tudjam ítélni, hogy helyes-e a gondolatmenetem...és ennek ellenére a feltöltést elvégzem majd
-
-
Traxx
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14383 üzenetére
Köszönöm azért, hogy próbáltál segíteni
Hátha más rájön, mi lehet a gond...egészen biztos vagyok benne, hogy valami apróságon csúszik el a dolog. Kipróbáltam az itthoni gépen is, és az első munkalapon hozza rendesen a legördülőt, de a többin nem. Ha pedig megpróbálom ismét érvényesíteni, akkor "A forrás kiértékelése jelenleg hibát eredményez" üzenetet kapom a nem működő lapoknál, holott abban a cellában, amire az INDIREKT() függvénnyel hivatkoznék, ott figyel a lista elkészítéséhez megfelelő adat
-
"Ezt a dinamikus tartományt egyébként a 2003-as excel is tudja?"
Igen."...magyarán azt mondod, hogy azért van az egyiken, és nincs a többin, mert statikus a tartomány dinamikus helyett?"
Nem, mivel a névvel ellátott tartományok globálisak, azaz bármely munkalapról elérhetőek. Ebből következően a "Ez pedig, számomra rejtélyes okból, CSAK az első munkalapon működik - és nem csupán az, hogy új elemet szúrhassak be a listába, hanem maga a legördülés is." kérdésedre nem tudom a választ sajnos. -
Traxx
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14381 üzenetére
Nagyjából értem, amit írsz, de lehet, kicsit elbeszélünk egymás mellett
Nálam úgy néz ki, hogy az egyes listázandó jellegek mondjuk B3:B10, B11:B15, B16:B23 stb. módon néznek ki (a lista nyomtathatósága miatt, bár nyilván, amit te írsz, hogy 1 jelleg - 1 oszlop, kevésbé lenne macerás
)
Viszont a gondom azzal van, hogy adott az a munkalap, ami ezeket a jellegeket tartalmazza így felsorolva, és "tartományosítva", és az excel ebből készíti az egyes munkalapokon a legördülő listát. Ez pedig, számomra rejtélyes okból, CSAK az első munkalapon működik - és nem csupán az, hogy új elemet szúrhassak be a listába, hanem maga a legördülés is. Magyarán a 2., 3.,... munkalapomon egyáltalán nincs lista (illetve van, mert a legördülő menü gombja ott van, csak teljesen inaktív...holott képletileg, stb. 100%-ban megegyezik az első, mindenben tökéletesen funkcionáló munkalappal).
Ezt a dinamikus tartományt egyébként a 2003-as excel is tudja? Vagy (és itt jön a kulcskérdés) éppen ezzel tudnám kiküszöbölni a többi munkalapot érintő problémát, hogy nincs legördülőm, magyarán azt mondod, hogy azért van az egyiken, és nincs a többin, mert statikus a tartomány dinamikus helyett?
-
Egyszerűség kedvéért névvel ellátott tartományok lesz a példában, pl UBUL.
Vannak statikus és dinamikus tartományok, ezeket az Excel(típustól függetlenül) dinamikusan tudja frissíteni, adott esetben.Statikus tartomány az, aminek van "jól behatárolt" eleje és vége, pl $A$1:$A$10. Ha az A11-be írnál valamit, az nem kerül be az UBUL tartományba, Excel sem fogja dinamikusan bővíteni, manuálisan kell kibővítened az UBUL tartományát $A$1:$A$11-re.
Ha viszont az A10 cellának megfelelő sorban van a kurzor és beszúrsz egy sort, akkor azt az Excel dinamikusan frissíti, azaz manuális beavatkozás nélkül, az UBUL tartomány forrását $A$1:$A$10-ről, $A$1:$A$11-re bővíti.Dinamikus tartomány az, aminek nincs jól behatárolt eleje/vége, tipikusan amikor egy teljes oszlop vagy sor tartozik a tartományba, pl $A:$A vagy $1:$1
Itt nincs dolga az Excel-nek, ezen nincs mit bővíteni, az adott oszlopba vagy sorba beírt adatok értelme szerűen az UBUL tartomány részét fogják képezni, az UBUL tartományt használó objektumokba (pl az érvényesítési listába) a beírt adat automatikusan bekerül.Szintén dinamikus tartományokhoz tartozik, amikor egész sor vagy oszlop a forrás, de bizonyos kivételekkel, azaz az UBUL tartomány ne a teljes oszlopot vagy sort tartalmazza, hanem pl csak a 2. sortól vagy 2. oszloptól legyen a teljes oszlop vagy sor az UBUL nevű tartomány forrása.
Pl ha az a terv, hogy az UBUL nevű tartomány F2-től kezdődően a teljes F oszlopot foglalja magábal, akkor az UBUL tartományt így kell megadni: [link]Az ily módon létrehozott dinamikus tartományok nagy előnye, hogy nem kell manuálisan módosítania a felhasználónak és természetesen az üres cellák sem jelentenek gondot, hisz (maradva az érvényesítési listáknál) van olyan opció, hogy az üres cellákat ne jelenítse meg.
Kicsit hosszú lett a hsz, de remélem azért érthető.
bugizozi és lacid90
Bocsesz, most nem válaszolok, kicsit szellőztetem a fejem, mert nem rég értem haza ilyen "teganelőtre kelle, totálkáros gépekbe életet lehelni" kategóriájú melóból, fáradt vagyok. (Ráadásul szabin vagyok, de "kénytelen voltam" elvállalni)
Remélhetőleg Delila_1 is feltűnik (tényleg, amúgy merre "csatangolsz?) vagy valaki más és leírja, hogy mi a megoldás. Én max eset valamikor fogok válaszolni(ha tudok persze), addig pihentetem a szürkeállományt.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy a hálózaton megosztott Excelekkel dolgoznak a userek, és többen is tapasztalták, hogy van hogy elmegy a hálózata és nem tudja elmenteni amit dolgozott. Win7 64 bit + Office 2010 32 bit. Csak akkor fordul elő, ha Excellel dolgoznak huzamosabb ideig, de ott sem mindig, néhány naponta...
Túrom a google-t már egy ideje de még nem tudom hogy mi baja lehet, eseménykezelő valami mso.dll fájlra hivatkozik, de eddig tanácstalan vagyokValakinek ötlet?
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Korábban már zaklattalak sajnos titeket egy-két kérdéssel egy elég nagy táblázat kapcsán, és most lenne egy újabb...A táblázat lényegében egy ütemterv, az első oldala egy átfogó "kódos" rész, míg a további fülek az egyes helyeken végrehajtandó eseményeket részletezik. ezen események részletezésével volna gondom, pontosabban azt, ami van, szeretném kézenfekvőbbre, "elegánsabbra" elkészíteni.
Lappy kolléga korábban segített nekem, hogyan tudom, az egyes eseményeket kategóriánként legördülő listából kiválasztani, konkrétan itt. Ez gyönyörűen működik is
(nálam ez úgy néz ki, hogy a Jelleg cella alatti M betű egy másik fülről jelenik meg, és a listában csak az M-nek megfelelőek jelennek meg). Szóval megcsináltam egy darab fülön ezt a tartomány elnevezést, és ezt a fület másolgatva elkészítettem még pár szükséges fület, amelyek felépítésükben ugyanolyanok.
Viszont itt jön a gondom, hogy mi van akkor, ha jön egy új esemény, és a tartomány elnevezésnek (és ezzel együtt a legördülő listának) bővülnie kell? Nyilván beszúrom, de minden fülre beszúrni egy kicsit sok lenne. Ezért csináltam egy olyat, hogy a legördülő lista elemeit átmásoltam egy új, "kódos" fülre, és megpróbáltam ott elvégezni a tartomány elnevezéseket, ezzel párhuzamosan a többi fülről kitöröltem ugyanezen elnevezést. Úgy gondoltam, hogy ezzel a módszerrel ha bővíteni szeretném az egyes tevékenységek legördülőit, csak be kell szúrnom ebbe a fülbe egy új sort, beírom az adott tevékenységet, és kész, a kérdéses füleken legördülő listában megjelenik, és nem kell minden egyes fülbe külön-külön beszúrogatni.
Nos ez igaz is volt, az első fülön...ott pontosan ez történt, jött a legördülő, és jött vele együtt az újonnan beszúrt tevékenység is
Viszont a többi fülön nem...legalábbis úgy nem, hogy még menüt sem engedett legördíteni, olyan volt, mintha (lappy előzőleg linkelt példájára hivatkozva) a Jelleg cella alatt semmi nem lett volna
Magyarán egy fülnél hoz mindent, és a többinél (annak ellenére, hogy "tesófülek", tehát az alkalmazott képleteket tekintve ugyanazok), zsákutcába futok...
Mit csinálok szerintetek rosszul?
Elnézést kérek a hosszú irományért, és köszönöm ismét a segítséget
És még valami: 2003-as excel alatt igyekszem bűvészkedni
-
lacid90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14377 üzenetére
A két monitoros megjelenést sikerült megoldanom. A WIN+R variációt nem ismertem, köszi szépen.
A két füzet közötti másolást nem tudom elkezdeni. Mit értesz azalatt, hogy "egy makró elmenti a munkafüzetet, ha bármilyen módosítást észlel", ez egy automatikus mentés? Hogy lehet ezt kivitelezni. A másik füzetben van egy olyan makró ami egy előre beállított időközönként csinál egy beolvasást, és felülírja saját magát? Ezt sem tudom megcsinálni.
A kezdeti nehézségek átlépésére kellene egy kis segítség, amit nagyon megköszönnék. Nem azt akarom hogy te írd meg a makrókat, mert így nem sokat tanulnék belőle, és ha nekem nem megy akkor úgyis újra hozzád fordulnék.
Köszönöm a segítséget. -
válasz
lacid90 #14375 üzenetére
Nem, csak 2 Excel-nek kell megnyitva lennie, nem 3-nak. Nem tudom milyen OS-t használsz, de Vista/W7 esetén (előtte zárj be minden megnyitott Excel-t) WIN gomb +R/beír excel és enter, majd megismétled még1x.
(XP-nél erre nem emléxem és most nem is tudom kipróbálni sajnos) -
lacid90
csendes tag
A két monitoros megjelenítés közben megoldódott !!!!!!!!
-
lacid90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14374 üzenetére
A válaszod második részében felvázolt lehetőség is jó lenne. Ha jól értelmezem akkor összesen három excel lenne megnyitva, az 1-es - amibe írom, a 2-es amibe át kell adni az adatokat, és lenne egy segéd (a 3-as) ami csak arra szolgál hogy 2-est bizonyos időnként felülírja. Sajnos halvány gőzöm sincs hogy hogyan kezdjek neki.
A két monitoros megjelenítéssel sem jutok semmire, már egy órája szenvedek. csak úgy tudok két excelt külön-külön megnyitni ha az egyik Excel 2003 a másik 2007-es. Hogy minkét monitoron 2007-es legyen az nem megy. -
válasz
lacid90 #14373 üzenetére
Ez már megint más programozást igényel, mint amit korábban kérdeztél...
Az Excel-t 2 példányban kell megnyitni, így az egyik ezen, a másik azon a monitoron lesz látható (nyilván most a videokari beállításaira nem térek ki), és ez eddig rendben is van, ez az egyszerűbb része a dolognak. Viszont a 2 alkalmazás közti kommunikáció megint más tészta és oda Windows API függvények bevonása is szükséges, amit kezdő, az excel-el, makróval stb csak most ismerkedő versenyzőnek igen kemény avagy kivitelezhetetlen feladat.
(OS és Office függő, ezen belül x86 avagy x64 sem mindegy, más és más deklarációt igényel a makróban az API függvények, és az sem árt, ha tudja valaki, hogy mik is azok az API függvények és hogy abból van több száz/ezer...)Ezt elkerülendő egy kerülőmegoldást tudok elképzelni, azaz 2 példányban van megnyitva az Excel, az egyikben egy makró elmenti a munkafüzetet, ha bármilyen módosítást észlel, a másik excel meg meghatározott időközönként ebből a munkafüzetből olvassa be az adatokat, pl másodpercenként.
-
lacid90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14348 üzenetére
OK. az rendbe van hogy mondjuk az A1-es cellát átmásolja, de én úgy szeretném, ahogy írom be az 1-es füzet táblázatának bármely cellájába az értékeket, megjelenjenek a 2-es füzet azonos celláiban. Sőt ha beszúrok egy sort az is jelenjen meg a 2-es füzetben.
Itt merült fel egy másik probléma, hogy két monitoros rendszerben hogy lehet azt megcsinálni, hogy az egyik monitoron az 1-es füzet a másik monitoron a 2-es füzet jelenjen meg.Jelenleg a tálcán egymás alatt vannak az ikonok és itt tudom váltogatni a füzeteket. Windows 7 és Office 2007 van a gépen.
Köszönöm a segítséget. -
Amice
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14371 üzenetére
Gond lenne, de azt megoldottam: amikor szükség van új számra, az éppen aktuálisan generált számot egy makróval kimásolom, és Irányított beillesztés/Érték bemásolom.
-
-
Amice
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14369 üzenetére
Nem módosítom, de biztos ami biztos alapon átírtam
Valóban elfelejtettem előre mondani, hogy a nulla nem játszik...(teljesen feldobódtam ettől a makrótól
Jó pár napja mókolok egy táblázattal, és ez a 8 jegyű szám az alapja az egésznek, de amíg készítettem, előre beírtam a számokat, csak amikor kész volt az egész, jöttem rá, hogy nem tudok 8 különböző véletlen számot generálni
)
Köszi +1x a segítséget!!
-
Igen, az járható út, de ha korábban írtad volna, akkor már úgy írtam volna a makrót, nem szeretem az utólagos hegesztéseket. (mert az olyan kihatással lehet a makró működésére, hogy még a gép is beakadhat tőle)
Ha kiszedted az Array-ből a nullát, akkor az alábbi részben
If NumberOfDigits < 1 Or NumberOfDigits > 10 Then
FSCD_Generator = "A számjegyek száma 1 és 10 közé kell, hogy essen!"
Exit Function
End Ifmódosítsd a > 10-et > 9-re és a hibaüzenetben is "1 és 9 közé"
Végül si ha a makróban a NumberOfDigits értékét nem módosítod, akkor nincs gond.
-
Amice
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14367 üzenetére
Működik!!
(gondolom ez neked nem újdonság
Jól okoskodtam, hogy ha nem szeretnék a számsorba nullát, akkor a "MyDigits = Array(..." sorból kivettem a "0"-át? (a próbálgatások alatt nem rakott bele)Köszi szépen!!!!
-
Üres munkafüzet legyen nyitva, ALT+F11/Insert menü/Module, a megjelenő üres ablakba bemásolod a kódot (Copy/Paste-el), munkafüzet pl A1 cellájába(vagy bárhova) meg beírod:
=FSCD_Generator()
A cella másolható, a munkafüzetet makróbarát munkafüzetként kell menteni.
Ez a makró egy saját készítésű függvény, egy 8 jegyű "kódot" ad vissza, amiben nincs ismétlődő számjegy.
-
Amice
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14346 üzenetére
Köszi a választ!
Sajnos nem müxik
Biztos én rontok el valamit (az egészet, amit írtál, bemásoltam), de rendszeresen "Expected End Sub" hibaüzenettel leáll.
Hozzá kell tennem, hogy nem sokat konyítok a makrókhoz
Egyébként melyik cellá(k)ba írná ki az eredményt?
Ja, és Office 2007 amit használok (magyar)Köszi a segítséget!
-
-
pero19910606
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14361 üzenetére
Jó érdekesen fogalmaztam, igaz
De meg van és, nagyon szépen köszönöm!
Ezt szerettem volna
Kicsit körülményes lesz, de csak egyszer kell végig zongorázni
Köszönöm még egyszer!!
-
bugizozi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14362 üzenetére
Igen, bocsánat ez lemaradt, pedig szoktam írni
Amúgy műxik, nagyon fasza, köszönöm!!!
-
válasz
bugizozi #14360 üzenetére
Igen, ezért kéretik leírni, hogy milyen verziójú az Excel...
Excel 2003 - Definiált név módosítása vagy törlése -
válasz
pero19910606 #14359 üzenetére
Igen, így érthető, bár ennek fényében a "Valami ilyesmi igen, de így nem kell azon a gépen futni az exelnek a hibátlan megnyitáshoz amin dolgozom? " kérdésedre csak az lehet a helyes válasz, hogy:
Hol fusson? Afrikában a batu olimpián, százméteres palackfafutó versenyen, csörgőkígyóval a nyakában, kiéhezett hiénacsapattal a potrohában nem tud futni az Excel.Szóval beszúrsz egy megjegyzést, megjegyzés keretén jobb egér/megjegyzés formázása/színek és vonalak fül/kitöltés csoport->szín lenyíló/kitöltési effektus/kép fül és kép kiválaszt.
Ennek ez az eredménye: Cella fölé viszed az egérkurzort megjelenik, ha elviszed eltűnik.
Nyilván 100-as nagyságrendű képnél ez eltart egy ideig manuálisan, kivéve bizonyos feltételek mellett. Pl: A1-től A100-ig kellene minden cellával ezt eljátszani, akkor egy mappába gyűjteni a 100 képet, azokat átnevezni sorszámozva, pl akarmi_0001.jpg, akarmi_0002.jpg stb stb.
Így lehetne olyan makrót írni, ami A1 cellába beszúrna megjegyzést és az akarmi_0001.jpg használná, egészen A100-ig, ahol már az akarmi_0100.jpg lenne a megjegyzésben.
-
bugizozi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14353 üzenetére
Ezt a névkezelőt csak én nem találom a 2003-as Excelben, vagy így nincs benne?
-
pero19910606
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14357 üzenetére
Na
Akkor megpróbálom érthetően leírni
Tehát árlistát szeretnék csinálni.
Feltüntetem magát a terméket, az árát és a 3. oszlopba szeretném ha ott lenne a kép is az adott termékről.
Ezt szeretném úgy megcsinálni, hogy ne linkelnem kelljen ( mondjuk képfeltöltés.hu-ról a képet), hanem magába az excelbe legyen benne. Ezt ugye meg tudom simán tenne egy kép beszúrással, de ez nekem azért nem jó mert kb 100 képről van szó így zavaró lenne a sok kép a 3. cellába.Ezért keresek olyan megoldást, hogy a 3.cellába szúrnám be képet, de mint egy hivatkozás úgy nézne ki, tehát nem maga a kép van ott, hanem csak a neve amit én adtam neki és azt szeretném elérni, hogy ha rákattintok a névre, akkor megjelenjen a kép.
Erre volt az az ötletem, hogy munkalaponként rakok be képeket és akkor ha rákkantintok a kép nevére kiadja azt a munkalapot ahol a kép van, de ez kissé körülményes. Ezt szeretném leegyszerűsíteni valahogy.
Így érthető?
-
bugizozi
őstag
válasz
Köszönöm a gyors választ, jónak tűnik, délután kipróbálom
-
válasz
pero19910606 #14356 üzenetére
Szívesen segítenék(segítenénk), de a korábbi hozzászólásod is zavaros volt a számomra, de a mostani hozzászólással teljes köd szállt az agyacskámra, halványlila gőzöm nincs, hogy mit is szeretnél.
Talán valaki tudja értelmezni és tud segíteni. -
pero19910606
csendes tag
válasz
Valami ilyesmi igen, de így nem kell azon a gépen futni az exelnek a hibátlan megnyitáshoz amin dolgozom? Működni fog olyan gépen ahol nincsenek a HDD-n a forrás képek?
-
pitman
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14346 üzenetére
Köszi
-
bajor14
csendes tag
Sziasztok!
Írtam egy egyszerű makrot egy szűz excelbe, ami remekül működik is. Viszont mikor egy riportokkal teli excelbe írom be ugyanezt a makrot, akkor vmiért nem akar működni...
Valószínű én rontottam el vmit,kérlek, de nem jövök rá, hogy mit!
Ha van ötletetek minden segítségnek örülök!Sub abrakadabra_legyen_nulla()
Dim sor
sor = 2
Do Until Cells(sor, 14).Value = ""
If Cells(sor, 14).Value = 0 Then Cells(sor, 6).Value = 0
sor = sor + 1
LoopEnd Sub
-
válasz
bugizozi #14350 üzenetére
Az egyik (szvsz legegyszerűbb) kivitelezése ez.
1. Névvel ellátott tartományokkal kell dolgozni. Itt a példában 3 tartomány van és lett elnevezve, C oszlopban a különböző autótípusok vannak felsorolva (C2-től), D oszlopban csak a Fiat típusok (D2-től), E oszlopban csak az Opel típusok (E2-től). Ha egy új autótípust vennél fel, akkor azt a D4-be kellene írni és F oszlopba, F2-től kellene felsorolni a csak az adott gyártó típusait és F2-től valameddig el kell nevezned a tartományt. Az egészben az a "trükk" (ami leegyszerűsíti az egész feladatot), hogy a különböző autótípusok nevei (Fiat, Opel), azok egyezzenek meg a tartománynevekkel, amit típusonként megadsz. Mindez jól látszik a linkelt képen.
2. Ha az 1 pont rendben van, akkor már egyszerű a dolog
# A2 érvényesítés és forrás
# B2 érvényesítés és forráspero19910606
Valami ilyesmire gondolsz? -
pero19910606
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek
Az lenne a lényeg, hogy internet kapcsolat nélkül is megtudjam nézni a képeket amiket beillesztek excelbe, viszont nem akarok óriási helyet elfoglalni a táblázatból. Ezért arra gondoltam, hogy úgy kéne megoldani hogy leírom a képnek a nevét és amikor fölé húzom az egeret akkor előjönne a kép. Webszerkesztésnél tudom, hogy lehet, de ezt excel-ben is meg lehet oldani?
Tehát beillesztek egy képet, aminek adok egy nevet és ha fölé viszem az egeret akkor megjelenne a kép.
Valaki?
Köszönöm előre is!
(szerk. Azt kifelejtettem, hogy úgy is meglehetne oldani, hogy amiket én beszúrok [kb 100 kép] egy másik gépen is meg lehessen nyitni?)
-
válasz
Tepsifüles #14349 üzenetére
Ha nem ActiveX vezérlőről van szó, akkor ráállsz arra a cellára, "amiben" a legördülő listát látod, majd Adatok fül/Adateszközök csoport/Érvényesítés lenyíló/Érvényesítés és a megjelenő ablakban ott lesz a tartomány. Ha a tartománynak névvel ellátott tartomány van megadva, akkor azt a Képletek fül/Definiált nevek csoport/Névkezelő segítségével (is) tudod megnézni és szerkeszteni (ha kell).
Ha ActiveX vezérlőről van szó(ComboBox), akkor jobb egér a vezérlőn/Tulajdonságok és a ListFillRange tulajdonságban van a tartomány.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Adott egy feladat leegyszerűsítve.
Az A és B oszlopban érvényesítéssel megadtam az E és F oszlopot. Az lenne a kérdésem, hogy megoldható e az, hogy ha az A oszlopban kiválasztom, hogy Fiat, akkor a B oszlopban csak a Punto-t és az Uno-t hozza fel a legördülő listában?
Köszönöm!
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem: hogyan tudom kideríteni egy legördülő menü választási lehetőségei melyik cellába vannak elrejtve? Egyik munkámhoz kaptam egy táblázatot, és ott módosítani kellene a legördülő menü elemeit, de átegerésztem az összes munkalapot, és nem találom sehol
.
Előre is köszi a válaszokat.
p.s.: Office 2010
-
válasz
lacid90 #14347 üzenetére
Megnyitod Excel-el mindkét munkafüzetet. Amelyikből másolod az adatokat, annak a munkalapnak a Change eseményébe kell írni a kódot.
Egy egyszerű példa: Adott 2 munkafüzet, Munkafüzet1 és Munkafüzet2 néven. Mindkettő meg van nyitva az Excel-el és a Munkafüzet1, Munka1 lapjának A1 cellájának módosításakor (és csak az A1 cella módosításakor) átmásolja az A1 cellát, a Munkafüzet2, Munka1 lapjának A1 cellájába.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then
Workbooks("Munkafüzet2.xlsm").Sheets("Munka1").Range("A1") = Range("A1")
End If
End Sub -
lacid90
csendes tag
Sziasztok!
Az megoldható, hogy egyszerre két munkafüzet van megnyitva, amik nagyon hasonlóak. Mindkét füzetben az adatbeviteli cellák ugyanazon a helyen vannak, a bevitt adatok is ugyanazok, csak az adatok feldolgozása más-más formában történik. A kérdés az, hogy amig az egyik füzetben beírom az adatokat, azok jelenjenek meg a másik füzetben is. -
válasz
pitman #14342 üzenetére
Ezt csak makróval lehet.
Amice
Function FSCD_Generator() As Variant
Dim NumberOfDigits As Integer, RNDRange As Integer, MyIndex As Integer
Dim MyDigits As Variant, MyNumber As Variant
MyDigits = Array("0", "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9")
'Hány számjegyű legyen a generált szám
'(10 számjegyűnél nem lehet több, mert akkor biztosan ismétlődik legalább 1 számjegy)
NumberOfDigits = 8
If NumberOfDigits < 1 Or NumberOfDigits > 10 Then
FSCD_Generator = "A számjegyek száma 1 és 10 közé kell, hogy essen!"
Exit Function
End If
RNDRange = UBound(MyDigits)
MyNumber = ""
For i = 0 To NumberOfDigits - 1
MyIndex = WorksheetFunction.RandBetween(0, RNDRange)
MyNumber = MyNumber + MyDigits(MyIndex)
If MyIndex <> RNDRange Then
For j = MyIndex To RNDRange - 1
MyDigits(j) = MyDigits(j + 1)
Next j
End If
RNDRange = RNDRange - 1
Next i
FSCD_Generator = MyNumber
End Function -
XP NINJA
őstag
hello
van 3 oszlop: vétel - eladás - profit
olyat szeretnék, hogy megadom a profitot, és úgy adja meg az eladás értékét. azt hogy lehet?
-
Amice
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogyan lehet egy 8 jegyű (vagy 8, egy jegyű) számot generáltatni Excelben úgy, hogy ne legyen benne ismétlődő érték?
Pl. 57391428 - jó
68263917 - nem jóElőre is köszi a segítséget!
-
pitman
őstag
Sziasztok!
A következő problémát meg lehet oldani sima képlettel (nem makróval):
Adva van egy munkalapon mondjuk 30 oszlop, melyeknek egy adott sorában logikai értéket visszaadó függvények vannak, melyek a munkalapba bevitt különböző adatoknak megfelelően igaz vagy hamis értéket vesznek fel.
A munkalap egy adott cellájába szeretném összegyűjteni azon oszlopok sorszámát, melyekben a fenti függvények igaz értéket adnak. Az eredmény cella értéke mondjuk így kellene kinézzen: 1, 5, 12, amennyiben az 1., 5. és 12. oszlop esetén a logikai érték igaz.A segítséget előre is köszönöm.
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Lehet az excelben olyat csinálni, hogy egy cella hivatkozásába egy másik cella eredményét belefűzni?
Valahogy így képzelném el (persze így nem jó):
=Ha(A2='Munka2'!A[A1];...)
Az A1-ben függvénnyel keresném meg hogy a másik oldalon lévő táblában hanyadik sorban van az amivel össze kell hasonlítani (hol.van-nal)
Gondolkodtam S1O1-ben is, de abban sem tudom egy cella értékét hozzárendelni a cella helyének meghatározásához. -
Delila_1
veterán
válasz
marchello1 #14333 üzenetére
Esetleg megfordítva, hasáb helyett sávdiagram.
A felső sor feltételes formázásának a képlete B1-től G1-ig: =$A1>OSZLOP()-2.Itt a háttér piros, a szegély körben fehér.
A második sor képlete: =$A2>OSZLOP()-2. Itt csak a háttér színe tér el.
Nem szükséges szegélyt adni. -
Delila_1
veterán
-
lacid90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14336 üzenetére
Nagyon köszönöm és pipa vagyok hogy ez nekem nem jutott az eszembe
.
-
-
detroitrw
addikt
válasz
Delila_1 #14330 üzenetére
Szia!
2010-el próbálkozok
a különböző kategóriák külön táblázatot alkotnak szal egyénileg szűrve vannak
és duplán nem lehet szűrni (legalábbis nem jöttem rá hogyan lehet)kipróbáltam hogy csak ez a szín szűrés legyen, ki is listázta azokat a cellákat viszont ha kijelölöm őket egybe ("E1116:E1308") akkor ha megszüntetem a szűrést a többi számot is hozzáadja
ha meg egyessével csinálom akkor egyszerübb ha manuálisan végzem az összegzést mint eddig is tettem
a másik az hogy két oszlopba lennének ezek az értékek persze más más sorba ... -
lacid90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14332 üzenetére
Igen ez úgy van ahogy írtad, a makró dolgoznak a védett cellákkal. Arra az időre amíg a makrók dolgoznak a makrón belül hogyan tudom feloldani a védelmet, majd újra levédeni, azt viszont nem tudom. A segítség tárgya éppen ez lenne. Előre is köszönöm.
-
marchello1
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis grafikonos kérdésem volna felétek
Vannak oszlopok, és szeretném ha azokhoz tartozó oszlop grafikon alattuk jelennének meg. Tehát egy oszlophoz egy grafikon tartozzon, mint ha benne lenne magában a cellába.
Valahogy így csak jó lenne ha úgy passzolna meg ha állítom az oszlopszélességet akkor nem kéne mindig utána állítgatni...
Valahogy így...:Valakinek valami tipp esetleg?
-
válasz
lacid90 #14331 üzenetére
Valószínűleg a munkafüzetben található makró(k) dolgoziz/dolgoznak olyan cellával, amelyeket levédtél. Ha ez a szitu, akkor ezt a "logikai buborékot" csak Te tudod feloldani, azaz át kell írni a makróban azokat a sorokat, amelyek védett cellával dolgoznak úgy, hogy a művelet idejére makróval feloldod, majd a művelet befejeztével makróval újra engedélyezed a védelmet/zárolást.
-
lacid90
csendes tag
Sziasztok
A problémán hogy leszeretném védeni a munkalapot, ami makrókat tartalmaz,de futás közben a VB a következő hibaüzenetet írja ki.
Azért szeretném levédeni a lapot, mert a kijelölt védett cellákban olyan képletek vannak aminek az átírása az egész táblázatot tönkre teszi.
A segítséget előre is köszönöm. -
detroitrw
addikt
Sziasztok!
olyat lehet csinálni hogy egy kijelölt területen a színes (pl. piros) cellák értékeit összeadja?
-
foregister
tag
válasz
foregister #14327 üzenetére
Siker!
Ez a kód a megoldás a Mass Find & Replace-re:
Sub findreplace()
Dim x, i&
x = Sheets("Vocabulary").Range("A1").CurrentRegion.Value
ReDim y(1 To UBound(x), 1 To 4)
With CreateObject("Scripting.Dictionary")
.CompareMode = 1
For i = 1 To UBound(x)
.Item(x(i, 1)) = x(i, 2)
Next i
With Sheets("Data-source")
x = .Range("B1", .Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp)).Value
End With
For i = 1 To UBound(x)
If .Exists(x(i, 1)) Then x(i, 1) = .Item(x(i, 1))
Next i
End With
Sheets("Data-source").Range("B1").Resize(i - 1).Value = x
End SubKöszönöm mindenkinek aki segíteni akart!
-
foregister
tag
Köszönöm, hogy segíteni próbálsz!
Elmondom a teljes történetet:
Van két adattáblám:
- adattábla #1 tartalmazza az adatok egyik felét (forrás neve + pl. kattintások számát, látogatók számát, látogatási idő), míg
- adattábla #2 a másik felét (forrás neve + pl. kifizetett összeg, vásárlók száma).Eddig nem is lenne probléma, hiszen összemásolom egy táblába, ügyelve arra hogy a közös adatok egy egy oszlopba kerüljenek (forrás neve), míg a különböző adatok különböző oszlopba.
A probléma innentől kezdődik: a források helye ugyanaz, de a két adattáblában más-más nevet használtak, ugyanakkor mivel ezek ugyanazok az adatok csak más néven, ezeket a neveket kell egységesíteni. Itt én behoztam képbe a szótár (vocabulary) sheetet ahová leírom az összes előforduló forrásnevet A oszlopba és B oszlopba azokat amire akarom majd konvertálni. Ezeken végigfutva a források neve végre egységesítve lesz, így az adatok Pivot táblában összemoshatóak lesznek és a két táblából máris össze van szűrve a két adat egy összegzőbe.
Remélem így már érthető
A fenti xls-ben pedig a vocabulary tartalmazza azokat a szavakat amikből (A oszlop) amit kell varázsolni (B oszlop). A script ezen futna végig és a Data Name mezőjében eszerint változnak (vagy nem) a nevek. A való életben 2000 sorról beszélünk az adatok közt és a szótárban kb 30-40 szóról. CTRL+F-fel végigmenni meg eléggé macerás lenne és az extra számolós (formulás) sor, amit Delila is mutatott egy helyes, de az én esetembe nem megoldás, ezért maradna a VB script.
-
lappy
őstag
válasz
foregister #14324 üzenetére
Szia!
az a baj hogy nem látom mi függ össze mivel.
pl a Name1 ből lesz NewName 6
de hogy miért az lesz belőle azt nem tudom kilogikázni se! Vmi összefüggés kell hogy legyen vagy meg kell hogy legyen a lista hogy mit kell mire cserélni, de gondolom ezt nem 10-20 szó -
lappy
őstag
válasz
foregister #14322 üzenetére
Szia!
Delila erre adta neked azt a függvényt!! -
foregister
tag
Szia Lappy!
Igen, ez tény azóta módosítottam rajta, mert tényleg félrevezető volt.
Itt megtalálod a frissített változatot. Link
A data-result sheet tartalmazza a várt megoldást.
Az a bajom, hogy a segédtáblás megoldás nekem nem járható út, tehát egyszer végig kéne futtatnom egy scriptet, hogy az átnevezés megtörténjen. -
lappy
őstag
válasz
foregister #14321 üzenetére
-
-
foregister
tag
válasz
foregister #14321 üzenetére
Egy kis további segítség:
A következő parancsot szeretném végrehajtani:
Ha az [Adatok sheet, B oszlop] valamelyik értéke megegyezik a [Szótár sheet, A oszlop] valamelyik értékével, akkor cserélje le az [Adatok sheet, B oszlop] értékét [Szótár sheet, B oszlop] értékére (ami megegyzeik a szótár A oszlopára.
Remélem érhető, mert "nem nehéz" a feladat csak bonyolultan magyarázom.
-
foregister
tag
válasz
Delila_1 #14320 üzenetére
Köszi Delila a választ, de ez jelen esetben sajnos nem megoldás.
Az nem tettem egyértelművé, hogy az Adatok sheeten az "A" oszlop nem forrás a "B" oszlopra, tehát ott teljesen más értékek / adatok vannak, amit B oszlop nem tud hasznosítani.
Az adatok sheeten a kiszínezett "B" oszlop az egyedüli amivel lehet operálni, tehát ezek értékeit kell megváltoztatni a Szótár sheeten látható tartalomra.
Az "Adatok" sheeten lévő A, C és D oszlop csak szemléltetésre van, azok jelen pillanatban teljesen "értéktelenek", tehát nincs segédcella.
Amondó vagyok, hogy erre VB makró a megoldás, csak tőlem az nagyon messze áll, ezért kérek segítséget
-
Delila_1
veterán
válasz
foregister #14319 üzenetére
Az Adatok lap B2 cellája legyen
=INDEX(Szótár!A:B,MATCH(B2,Szótár!A:A,0),2)
Ezt lemásolod, majd felülírod vele a B oszlopot. Ne a képletet másold, hanem az értékét tedd be irányítottan a B-be.
-
foregister
tag
válasz
foregister #14317 üzenetére
Sziasztok!
A Mass Find & Replace-ben továbbra sem vagyok előrébb, de készítettem egy példa xls-t, hogy milyen adataim lennének ezt innen letölthetitek: find-replace.xlsx
Ebben az xls-ben a Szótár sheet az amit használnék a mit és a mire szavakhoz, míg az Adatok sheeten sárgával bejelöltem, hogy melyik oszlopot szeretném változtatni.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
foregister
tag
Sziasztok!
Egy sokszavas Find & Replace-t (Keresés és cserét) szeretnék végrehajtani egy excel sheeten.
2 sheetről beszélünk:
1. "szótár sheet" - ez tartalmazza, hogy mit mire kell cserélni
--> A oszlop tartalmazza a mit és a B oszlop azt, hogy mire akarom majd nevezni.2. "eredmény sheet" - ez lesz az ahol cserélni kell
--> itt az A oszlop tartalmazza a neveket amiket cserélni kell a szótár sheet alapján.Hogyan érdemes megcsinálni? VBA script vagy formula? Esetleg tudtok rá példa scriptet adni?
Angol Excel 2010-ben próbálkozom, ha esetleg számítana
Ha formula lenne a megoldás jöhet magyar vagy angol is, nem gond egyik sem.
Válaszotokat előre is köszönöm!
.foregi
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14315 üzenetére
Köszi ez így már menni fog.
-
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14313 üzenetére
Na ezt jól benéztem vagyis inkább nem voltam elég figyelmes, de így akkor meg is van a hiba. Köszönöm.
Akkor már lenne még egy kérdésem. 2 fkeres-t valahogy egybe lehet ágyazni? Tehát ha az 1.táblázatban A oszlopában megtalálja a 2.táblázat pl. A2 tartalmát csak akkor keressen a B2-ben. De ze már annyira nem lényeges csak hátha tudja valaki ezt is.
Mégegyszer köszönöm a segítséget.
-
válasz
bozsozso #14312 üzenetére
Az FKERES függvénynek van egy 4. paramétere is, egy logikai érték(IGAZ vagy HAMIS) amit jól láthatóan nem használsz. Ez határozza meg, hogy pontos egyezéssel keressen avagy másképp.
HAMIS esetén pontos egyezéssel keres, ha így nincs találat, akkor #HIÁNYZIK értéket adja.
IGAZ esetén (vagy ha elhagyod 4. paramétert), akkor is pontos egyezéssel keres, de ha így nincs találat, akkor közelítő egyezéssel keres tovább és a keresési értékhez "legközelebbi" értékkel tér vissza.Leegyszerűsítve, használd így (a példádnál maradva):
=FKERES(B2;'[1.táblázat.xls]Munka1'!$B$2:$F$83;2;HAMIS) -
bozsozso
őstag
2 táblázat adott.
1.táblázat:
"B" oszlopban találhatóak terméknevek
C-D-E-F oszlopban hozzá tartózó adatok2.táblázat
"B" oszlopban szintén terméknevek, de csak részben ugyanazok mint az 1.táblázatban
C-D-E-F oszlopban vannak az fkeres függvények amik keresik az 1.táblázatban azokat a termékeket amik itt a B oszlopban találhatók.pl.: C2 tartalma
=FKERES(B2;'[1.táblázat.xls]Munka1'!$B$2:$F$83;2) -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
2003-as excelben FKERES fügvénnyel keresek, de amikor olyan cella tartalom kerül keresésre akkor az előző találat eredményét rakja be. Mi lehet ennek az oka?
-
zz76zz
csendes tag
válasz
ChiliChili #14308 üzenetére
-
cousin333
addikt
válasz
pirit28 #14303 üzenetére
Lehet, hogy rosszul értelmezem a leírtakat, de szerintem a megoldás a Rendezés és szűrés. Ez a 2010-es verzióban a Kezdőlap fülön van, a jobb szélén levő Szerkesztés csoportban.
Előtte kijelöld a táblázatot a nevekkel és adatokkal, amiket sorba szeretnél rendezni, majd itt kiválasztod az Egyéni sorrend...-et.
Ha ez megvan, akkor meg tudod mondani, hogy sorokba vagy oszlopokba rendezzen, illetve, hogy mely sorok/oszlopok alapján.
Próbálkozáshoz azért javaslom a biztonsági másolatot.
-
pirit28
csendes tag
Sziasztok !
Fél nap alatt sikerült a kérdésemet megfogalmazni ,remélem nem volt hiába való.
A következő problémában szeretnék segítséget kérni.
Van egy szabadság nyilvántartó táblázatom,hozzá egy másik összesítő táblázat.
Képpel illusztrálva megprobálom szemlélteni hogy miről is lenne szó.
Ez lenne az összesítő táblázat ahol,a B oszlopban a nevek a D -től a K-ig az adataik amiket egy másik táblából fügvénnyel nyerek ki.A következő oszlopkban pedig az egyes emberek által kivett szabadság van hónapra lebontva.Ez lenne az a táblázat amiben az egyes emberek távollétét jegyzem fel,az egyes oszlopokban.
Az összesítő táblázatban az emberek nevei a B oszlopban találhatóak,és mellettük balra a sorszámuk egyben az azonosítójuk.Az azonosító szám azért fontos mert a másik táblában a B sorban a nevek indexelve vannak.Remélem érthető voltam.
A problémám a következő lenne.
Hogyan tudnám ebben a két táblában a neveket ill a hozzájuk tartozó adatokkal együtt sorba rendezni ?
Mindig ha egy új nevet írok be akkor az összesítő táblába beírom a nevet és a másik táblában megjelenik a név, de már annyira össze vissza vannak a nevek hogy sok időbe telik valaki megtalálása hogy láthassam hogyan is áll az adott pillanatban az adata.
Az egyes oszlopk elmozgatása a második táblában meg túl sok időt vesz igénybe.
A válaszokat előre is köszönöm.
És ha valakinek lenne egy jobban használható ötlete vagy már egy kész táblázata akkor azt is megköszönném. -
pirit28
csendes tag
Sziasztok !
Fél nap alatt sikerült a kérdésemet megfogalmazni ,remélem nem volt hiába való.
A következő problémában szeretnék segítséget kérni.
Van egy szabadság nyilvántartó táblázatom,hozzá egy másik összesítő táblázat.
Képpel illusztrálva megprobálom szemlélteni hogy miről is lenne szó.
Ez lenne az összesítő táblázat ahol,a B oszlopban a nevek a D -től a K-ig az adataik amiket egy másik táblából fügvénnyel nyerek ki.A következő oszlopkban pedig az egyes emberek által kivett szabadság van hónapra lebontva.Ez lenne az a táblázat amiben az egyes emberek távollétét jegyzem fel,az egyes oszlopokban.
Az összesítő táblázatban az emberek nevei a B oszlopban találhatóak,és mellettük balra a sorszámuk egyben az azonosítójuk.Az azonosító szám azért fontos mert a másik táblában a B sorban a nevek indexelve vannak.Remélem érthető voltam.
A problémám a következő lenne.
Hogyan tudnám ebben a két táblában a neveket ill a hozzájuk tartozó adatokkal együtt sorba rendezni ?
Mindig ha egy új nevet írok be akkor az összesítő táblába beírom a nevet és a másik táblában megjelenik a név, de már annyira össze vissza vannak a nevek hogy sok időbe telik valaki megtalálása hogy láthassam hogyan is áll az adott pillanatban az adata.
Az egyes oszlopk elmozgatása a második táblában meg túl sok időt vesz igénybe.
A válaszokat előre is köszönöm.
És ha valakinek lenne egy jobban használható ötlete vagy már egy kész táblázata akkor azt is megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Energiaital topic
- Házimozi haladó szinten
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest