- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amice
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14371 üzenetére
Gond lenne, de azt megoldottam: amikor szükség van új számra, az éppen aktuálisan generált számot egy makróval kimásolom, és Irányított beillesztés/Érték bemásolom.
-
Amice
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14369 üzenetére
Nem módosítom, de biztos ami biztos alapon átírtam
Valóban elfelejtettem előre mondani, hogy a nulla nem játszik...(teljesen feldobódtam ettől a makrótól
Jó pár napja mókolok egy táblázattal, és ez a 8 jegyű szám az alapja az egésznek, de amíg készítettem, előre beírtam a számokat, csak amikor kész volt az egész, jöttem rá, hogy nem tudok 8 különböző véletlen számot generálni
)
Köszi +1x a segítséget!!
-
Amice
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14367 üzenetére
Működik!!
(gondolom ez neked nem újdonság
Jól okoskodtam, hogy ha nem szeretnék a számsorba nullát, akkor a "MyDigits = Array(..." sorból kivettem a "0"-át? (a próbálgatások alatt nem rakott bele)Köszi szépen!!!!
-
Amice
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14346 üzenetére
Köszi a választ!
Sajnos nem müxik
Biztos én rontok el valamit (az egészet, amit írtál, bemásoltam), de rendszeresen "Expected End Sub" hibaüzenettel leáll.
Hozzá kell tennem, hogy nem sokat konyítok a makrókhoz
Egyébként melyik cellá(k)ba írná ki az eredményt?
Ja, és Office 2007 amit használok (magyar)Köszi a segítséget!
-
Amice
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogyan lehet egy 8 jegyű (vagy 8, egy jegyű) számot generáltatni Excelben úgy, hogy ne legyen benne ismétlődő érték?
Pl. 57391428 - jó
68263917 - nem jóElőre is köszi a segítséget!
-
Amice
csendes tag
válasz
Vizes Tomi #13127 üzenetére
Üdv!
Ha Cella formázás/Szám-nál az Ezres csoport elől kiszeded a pipát, nem javul a helyzet? (elötte kijelölve az egész oszlopot) -
Amice
csendes tag
Sziasztok!
Egy problémával fordulnék Hozzátok. 3 műszakos dolgozói munkaidő nyilvántartó táblázatot szeretnék készíteni. Itt a fórumon találtam már egy hasonló megoldást, de nem felel meg teljesen az elvárásoknak. A táblázatban lenne vezetve a munkaidő kezdése, és vége, amiből ki kellene számítania, hogy ebből mennyi időt dolgozott délelőtt, délután, és éjszaka. A gond a műszakbeosztással van, mert a délelőtt az 6:00-14:30, a délután 13:30-22:00, az éjszaka pedig 21:45-6:15 (mindhárom műszakban 30 perc szünet)
A műszak kezdések, és vége 1-1 cellában lennének, ha változik, akkor ne kelljen átírni minden képletet (jelenleg is tervben van a munkaidő beosztás változtatása) Továbbá a táblázatnak rugalmasan kellene kezelnie ezeket az időpontokat, mert vannak dolgozók akik 8:00-ra, 9:30-ra járnak, és több, esetleg kevesebb időt dolgoznak mint 8 óra. A 30 perc szünetet abból a műszakból vonja le, amelyikben több időt volt a dolgozó.
Amit találtam megoldást, azzal az a gond, hogy a műszakok nem fedik egymást (6:00-14:00, 14:00-22:00, 22:00-6:00)
Makrót nem szeretnék használni, remélem tudtok segíteni ennek a megoldásában, mert én már napok óta töröm a bucim, de nem tudtam kitalálni a olyat, ami 100%-ba megfelelne.
A segítségeteket előre is köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Medence topik
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest