- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ekkosh
tag
válasz
canniball #26253 üzenetére
Értem. Majd ezen még agyalok. Egy dolog jutott még eszembe, Netflix HD-t is nézek sokat. Ha jól tudom az Silverlight alapú és oda jobban elkel a proci erő. Nem problémázna ezen egy brazos? Ha jól néztem az XBMC-be integrált Netflix app, is külső chrome plugint használ.
-
Ekkosh
tag
válasz
canniball #26249 üzenetére
Igen, sőtt a nálam az előállított hang minősége kb az elsőszámú szempont. Illetve azért nem szeretnék fél évmúlva fejlesztgetni sem, szóval nem lenne jó az alsó határra belőni a rendszert. Ezek a Brazosok tényleg elegek lennének? Cpu benchmarkon 752 vel elég gyenegéscskének tűnik. 3D semmiképpen sem fog kelleni.
Láttam még AMD A6-6400K-t mint best buyt, az alaplappal együtt lenne mondjuk 80 GBP (Ja, mert angliában élek) a Brazos meg mondjuk 50 GBP. Csak gondolom akkor kell komolyabb táp is?
4GB Ram elég, ugye?
Fontos hogy Win Server 2012 R2 lesz rajta.(#26243) regger Milyen áron várható egy ilyen Asrock + Kabini proci? Teljesítményben hol lehet az előbbi kettőhöz képest?
+ Ez a 24p dolog ez azt jelenti hogy nem szaggat/ugrál a 24 kockásra rippelt film a lassú kameramozgásoknál? Mert ha igen, az megőrít, akkor nekem is olyan kell
Köszi mindnekinek!
-
válasz
canniball #26242 üzenetére
Finoman megjegyezném, hogy az én HTPC konfigom bár nem éppen "szokványos" de mégis gamer létére halk.
Táp: Seasonic Platinum 660W Hybrid ez azt jelenti, hogy 30%os terhelésig nem kapcsolja be a ventit és egészen 60%os terhelésig csak 16dBA a venti max hangja, ergo nem hallod meg filmezés, zenehallgatás közben az életben.
CPU cooler: Zalman FX100 passzívan hűti a 4770K-s procimat stabil 40 fokon ugyanis 95W-os TDP-t bír el a cooler és a core i7 meg max 84W...
VGA: Powercolor R9 270 SCS3 max 150W TDP-s a gpu és ezt is lehűti a rajta lévő borda simán.
Ház: Silverstone CW02 hatalmas ház, kényelmesen elférek benne 7x HDD és 1x SSD, könnyű szerelni és még a Marantz erősítőkhöz is passzol, bár Denon 4310-esem van jelenleg...Mit nyertem ezzel? Hangtalan gamer PC-t igaz nem olcsó, de meg tudtam valósítani ez a lényeg. Továbbá nem kell külön NAS-t sem üzemeltetni mert sok HDD férőhely van benne gumis csillapítású fémkeretekkel... Csak ajánlani tudom ezt a házat, nagyon ott van, az meg hogy távirányítóval kapcsolom be és nem kell kapcsolót nyomnom már csak hab a tortán...
Egy szó mint száz az a táp vagy pontosabban ezek a minőségi hibrid és moduláris tápok nagyon jók és hangtalanok még játékok alatt is.
-
zzola
titán
válasz
canniball #26087 üzenetére
Végül ez lett a konfiguráció:
-GIGABYTE i3140 ház
-GIGABYTE GA-C1037UN-EU alaplap
-2x CSX 1GB DDR3 1333Mhz memória
-egy régebbi 2TB-os HDDopenELEC-et szeretném használni...
Már csak a bizonyos távirányító kell, de nem akarok e-bay-ról rendelni, mert sokára jön meg. Valamit idehaza kell találnom...
-
-
zzola
titán
válasz
canniball #26020 üzenetére
Ez a dolog nem hagy nyugodni. Elviekben egy ASRock E350M1-es lap lesz vásárolva. Off helyzetből a távirányítóval való indulás azért nem működik, mert az infra vagy USB port nincsen áram alatt?
Itt PH-n van egy srác, aki csinál "USB-s távirányító vevő, PC, HTPC, ki- és bekapcsolása,távirányítása bármilyen távirányítóval" vevőt. Azt tudom, hogy Asrock-hoz van egy driver/program, ami kikapcsolt állapotban is ráengedi a feszültséget az USB portokra. Nem tudom, hogy openELEC alatt működésre lehet-e bírni az USB-t kikapcsolt állapotban? A másik kérdés, hogy a CIR vezérlő az non-stop áram alatt van-e?
Ha nem jó mondok valamit, javítsatok ki! -
-
törölt tag
válasz
canniball #25640 üzenetére
Igen, vagy kevésbé kell akadoznia. Sajnos LCD tévék amúgy sem a mozgásmegjelenítésükről híresek a maguk 300 sorával, ugye a te tévéd még nem tud interpolálni. Szóval a stáblista mindenképp remegni/akadozni fog picit. Film közben is ugyanez az akadás látható a kamara lassú oldalazó mozgásánál (svenkelés), na ez most nagyon lecsökken az eddigi 60Hz-es képest. Sokkal folyamatosabbnak, mozisabbnak kell lennie, amit látnod is kéne.
Igaza van MasterMark kollégának, nézz meg egy ilyen jelenetet egymás után, lehetőleg nagytotál lassú mozgást. Ezután 60Hz-en kb remegő kocsonyának fog tűnni a lejátszás. Az említett film harmadik-negyedik percénél, mikor kisétál a hajójához is látható egy szép totál svenkelés.
-
törölt tag
válasz
canniball #25636 üzenetére
Akkor jól sejtettem, hogy nálad csak a tévén kellett megfelelő képernyőformátumot választani.
Igen, úgy értettem, hogy "kapcsoló", de valóban félreérthető. Pl LG tévéken van egy Valósághű Mozi opció, ezen belül be-vagy ki állással tudod aktiválni vagy deaktiválni a 24p-t. Nálad akkor 24p jel estén automatikusan 60Hz-ről 24-re vált a tévé.
Harmadikra nem tudom a választ. Viszont most, hogy OK a dolog, látod a 24p vs 60Hz-es lejátszás közötti óriási különbséget? Főleg a mozgásmegjelenítésnek kellett javulnia. Természetesen 24p judder jelen lesz és svenkelésnél tapasztalsz némi vibrálást vagy recegést, ahogy nevezzük, de mégsem a 60Hz-es folyamatos minimális akadozással kell szenvedni.
-
-
MasterMark
titán
-
törölt tag
válasz
canniball #25602 üzenetére
Nem feltétlenül kell PC-re átnevezni, sőt, régebbi tévék PC bemenetén csak 60Hz-en üzemeltek. Egyébként valószínűleg automatikusan vált ha 24p-s jelet érzékel. A túlpásztázás, overscan-t pedig driverben kell állítanod. Samsung tévé esetén, ahogy írod "teljes képernyőhöz" a menüben 16:9 helyett képernyőhöz igazít opciót keress, ez felel az 1:1 megjelenítésért. Mostanában biztos így hívják, nem tudom mennyire régi a tévéd.
-
törölt tag
válasz
canniball #25597 üzenetére
Némelyik Catalyst driver esetében én is tapasztaltam, hogy frekvenciánként, azaz 23, 24, 50 és 60Hz esetén is külön-külön be kellett állítani az overscant, különben teljes képernyős frekiváltáskor kilógott. Ha pedig 24p-s filmet köztes képkockák beillesztése nélkül 60Hz-en játszol, ez folyamatos apró akadást okoz, nem időközit. Ha 24p-hez szokna a szemed, akkor már nem bírnád nézni. Tehát ha frekvenciánként beállítod a túlpásztázást, egész nyugodtan használhatod az XBMC frekiváltó opcióját, ahogy a tévében is bekapcsolhatod a 24p funkciót.
-
Celtis
veterán
válasz
canniball #23923 üzenetére
A TV-den ki van kapcsolva a túlpásztázás? Mert illene tökéletesen passzolnia.
Ha egyáltalán XBMC-ről van szó, a megoldás az, hogy a képernyő kalibrációt lejátszás közben kell elvégezni. Ugyanis ahány féle képfrissítést használ az XBMC, annyi külön kalibráció tartozik hozzá. Tehát ha megy egy film, és kilóg vagy képarány probléma van, akkor lejátszás közben enter gomb és ott a képbeállítás menü megnyitása, melynek legalján van a kalibrálás.
Azt is meg lehet csinálni, hogy menüben lépegetsz végig az összes használt frekvencián (24, 50, 60), és egyenként kalibrálod, de a fent említett módszer szerintem jobb.
-
-
MasterMark
titán
válasz
canniball #25560 üzenetére
Na ez tetszik. Beraktam az Aeon háttereit, és vízszintes menüt, így már egész korrekt lett.
Viszont pár dolog itt is zavar. Lejátszás közben a pause-nál a filmborítót hogy lehet eltüntetni? Lejátszás közbeni gombokat valahogy testre tudom szabni? Meg a felső logo-dátum-idő sávot el tudom valahogy távolítani?
Ja igen meg ami fontos, hogy nincs ilyen most játszott menü, vagy hasonló. Ha véletlen kilépek escape-el a lejátszás alól, akkor a háttérben az még fut, és nem tudok visszajutni rá. Van erre valami menü?
Az meg hogy megint tök értetlenül állok néhány fura jelenség előtt, már nem is mondom. PC-s lejátszás...
Catalyst képpontformátum beállítása kiterjesztett módban nem hat... (Szerencsére pont jóra áll be.) Ha a TV az egyetlen kijelző akkor az XBMC nem vált frekit... Berregő hang, ami kimenet oda vissza váltásra megjavul...
Hát nem könnyű... -
Celtis
veterán
válasz
canniball #25462 üzenetére
Szerintem az OE, ahol legkevésbé fordulhat elő ilyen. Az oprendszer fix, nem kell piszkálni. Amit a user hozzáad plugin, beállítás stb, az meg mind tökéletesen el van szeparálva.
Nem mondom, nekem is volt többször, hogy nem értettem a viselkedést vagy az eltérést két rendszer között. Volt, hogy újrahúztam egy szűnni nem akaró hülyeség miatt, ami meg is javult, de elég hamar rájöttem, egy gombnyomással ki/bekapcsolható az a bizonyos viselkedés...Szóval és inkább user errort gyanítok.
-
vjozsef
senior tag
válasz
canniball #25359 üzenetére
Nekem csak ezek jutottak:
Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B erősítő
Scythe Kro Craft Speaker Rev. B, sztereó hangfal
-
robim
tag
válasz
canniball #25336 üzenetére
Nem, újonnan vettem, igazából nem volt hangos, csak pont egy olyan apró búgó hangja volt, ami engem idegesített. Igazából ez már nem lényeg, mert most egy teljesen passzív konfigom lesz, mindenféle mozgó alkatrészek nélkül.
(#25339) A Chieftec házakon a másik tekerő navigációs célt szolgál(na), én Openelec alatt tudtam vele jobbra-balra mászkálni a menüben, viszont a lényegi funkció nem működött, azaz ha rányomtam a gombra, akkor fizikailag kattant ugyan, de nem lépett be vele a kiválasztott menüpontba.
-
KisTücsök
addikt
válasz
canniball #25323 üzenetére
mATX ahogy látom. Vagy másra érted?
De most vettem csak észre -bár nem akkora érvágás azért-, hogy DVi nincs rajta.
Amúgy 20-25e Ft-ig jöhet egy-két ajánlás, ha vannak bevált típusok, nem vagyok annyira otthon ezekben. Ami fontos, hogy legalább alaplapi spdif tüske legyen rajta, és azért ne csak két HDD-t lehessen rádugni.
Persze keresgélek én is.
-
KisTücsök
addikt
válasz
canniball #25316 üzenetére
Igen, gondoltam, végül is ezzel a két dologgal kb eldöntöm az egészet.
A nagy többség melyik verziót használja? Gondolom kis HTPC, de NAS-t hozzá vagy külső vinyókat?
Amúgy a fogyasztásnál nem kell lemenni ilyen 30-40 maxokra, annál lehet több, de ne is fogyasszon annyit, mint a mostani PC-m (kb 400 watt terhelve).
Mert pl egy ilyen irány szerintem nem lenne rossz: Silverstone SST-ML03B Milo ház (ebbe két 3.5-ös hely van, de mondjuk a mostani WD + egy SSD mehetne bele akkor), vagy hasonló, plusz egy mATX-es lap (esetleg valami tipp? koax kijárat legyen rajta, az fontos), plusz a lent említett videókártyám (szükséges? vagy alaplapra integrált elég?) + 4 giga ram. Plusz valamilyen táp.
Emlékszem, hogy volt egy - azt hiszem Silverstone - ház, ami az egyik webshopban 80 ezer körül volt, a másikban meg 20-30 ezer körül, és ugyan az volt. Az melyik volt? Az tetszett nekem múltkor.
-
dabadab
titán
válasz
canniball #25213 üzenetére
"UPC-nél nem lehet, vagy box vagy modul a lehetőség."
Hat mar hogy a viharba ne lehetne, tessek, UPC Mediacard. Odaadjak a CI+ kartyat, bedugod a TV-be / tunerbe, aztan megy.
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #25223 üzenetére
Szintén új technológia az AMD Fluid Motion Video, mely az előbbi opcióhoz hasonlóan a Catalyst meghajtó része lesz. Ez sajnos csak Kaveri APU-n fog futni, mivel egy rendkívül komplex algoritmusról van szó. Talán a legtöbben tudják, hogy a mai Blu-ray filmek 24 képkocka/másodperces sebességgel futnak, ugyanakkor számos kijelző képes 60 Hz-es frissítésre, amire a 24 Hz-et eleve nem lehet jól ráilleszteni, de ez a frissítési frekvencia átállításával megoldható probléma. A HTPC-sek keménymagja azonban szívesen nézne 60 Hz-es tartalmat a tévéken, ami eddig leginkább álom volt, ám az AMD újítása a 24 képkockából másodpercenként 60-at készít. Teszi ezt két egymás után következő eredeti képkocka elemzésével, majd ezután a frissítési frekvenciához igazítva két-három számolt képkockát szúr az eredeti tartalom közé. A mozgó tartalmak a számítások után a megfelelő pozícióba kerülnek.
Ez érdekes leszAki vesz ilyet szóljon ha mehetek megnézni
Engem a szerverekbe szán 15W-os APU érdekelne, hogy lehet-e majd kapni
-
LógaGéza
veterán
válasz
canniball #25180 üzenetére
Eddig meg-lennék, csak ugyebár azt irja, hogy nem kompatabilis velem
Ez alapján telepitettem, az E350-es rendszer miatt, ergo X-server sincs fenn. Felrakok egy openboxot mindjárt, hátha ez a baja. De akkor jó volt az eredeti elgondoloásom
-
sirarcheer
senior tag
-
sirarcheer
senior tag
válasz
canniball #25137 üzenetére
Igaz.
Ez a lap?
Asrock AD2550-ITX
Itt már van USB3 és optikai kimenet, viszont nem tudom hogy ez a Intel PowerVR SGX545 elegendő lesz-e.Esetleg van valami javaslatod 25e környékén?
-
naja
aktív tag
válasz
canniball #25083 üzenetére
Ahh, köszönöm szépen, szuper-fehér!
Megtaláltam az összelegózós leírást is hozzá: AMD Brazos HálóbanEz amúgy mennyire lesz ügyes/okos/szép/gyors? Csak mert ha jól látom közel három éves ez a konstrukció.
Tutira nem fog akadozni a film lejátszás.Jut eszembe egy SATA2-es SSD-vel milyen bekapcsolási időre számíthatok? Fél perc, vagy kevesebb? Vagy ezeket nem szokás kikapcsolni, csak sleepeltetni? Ilyenkor mennyit fogyaszthatna nagyjából?
-
BullZeye
veterán
válasz
canniball #25095 üzenetére
Így csináltam, és így van a fentebb (utólag) linkelt 3 kép, ahogy most kinéz. Médiatár működik, csak mikor föléviszem az egeret nem írja ki az "ajánlott néznivalókat" ahogy alapból a Sorozatoknál teszi a főmenüben.
Ha bele lépek, akkor normális médiainformációk vannak, viszont hiányzik a főmenüből, hogy miket érdemes nézni, mert így 1 kattal tudom folytatni amit néztem előző nap, és nem kell végigmásznom 100 sorozaton.
-
MasterMark
titán
válasz
canniball #25080 üzenetére
Közben kiderült, hogy az erősítőn, ha nincs bekapcsolva a Surround Back csatorna, akkor csak sima DTS-t jelez.
Azért köszi a segítséget.
Viszont akkor azt mondjátok meg, hogy a DD True HD embed részét miért sztereóban adja ki?
Erősítőn 5.1-nek mutatja, és a hangsávoknál is annak írja.Itt tuti nem erősítő beállítás a baj, mert két különbözővel is ezt csinálja, és minden True HD-s film.
-
bigdady
nagyúr
válasz
canniball #24846 üzenetére
Tudsz ilyen megosztast/programot ami kivulrol kodolas nelkul lejatszik stream videot brazos nelkul? Mert a kliens gep csak halozaton belul jatszik le kodolas nelkul. Azzal nincs is gond.
Celtis: samba belso halozaton tokeletes is, van is ilyen kliensem ami kodolas nelkul stremben lejatszik. De samba megosztast elerni kivulről egyaltalan? Nekem olyan kéne amit elerek. Egyelore openelec akkor ugyanazt tudja csak mint win (fontos hogy winen tudok wol-t meg torrent fut meg net)
-
válasz
canniball #24786 üzenetére
Igen, ezt a modszert ismerem, akkor mukodik is, de nem akarok manualisan csinalni semmit, szoval rakja be magatol angolul.
Celtis: Ezt neztem, hogy az elvileg tud port.hu-t is kezelni, de ahogy vegigbongesztem a beallitasokat, csak a tartalom letoltesnel lehetett azt megadni.
Tehat azt mondod, hogy ha abban mindent magyarra konfigolok, akkor a film cimek, boritok, tartalom, minden magyar lesz, ha megtalalhato a tmdb-n, ha nem, akkor pedig magatol fallback-el angolra? -
válasz
canniball #24784 üzenetére
Egyet neztem, az pl. van, de nem talalja meg valamiert, feltetelezem azert, mert van egy ":" a neveben, ami meg ugye nem engedelyezett fajl nevben, igy ha anelkul rakeresek, akkor valoban nem ad talaltot.
Nem magyarul vannak elnevezve a mappak, mielott kerdeznetek, mert 2 gepen van XBMC, ugyanazokkal a forrasokkal(kulon HTPC-re egyelore nem ruhaztam be), de egyiken angolul kell minden, masikon meg magyarul. -
válasz
canniball #24704 üzenetére
Akkor egy bonusz kerdes.
Ket gepre raktam fel az XBMC-t, asztali es laptop, mindkettore hasonlo beallitasokkal.
Lejatszas kozben egy ido utan kezd nagyon belassulni a progi, a film is akadozik, de ha leallitom a filmet, akkor magahoz ter.
Magas mem vagy cpu hasznalatot viszont nem latok ilyenkor, feltelezem valami konfig gond lehet.
Ha kulso lejatszoval nezem a filmet, akkor is akadozik a progi(eger mozgas pl szaggat mint allat), de maga a film nem, az kulso lejatszoval fut kozben tokeletesen.
Barmi tipp, hogy mitol lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest