- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #23253 üzenetére
Külső scrappert használok de sz.tem ez lényegtelen. A következő képpen működik a dolog:
Season 0 könyvtár azon belül meg XYZ.s00e01 és akkor szerintem a belső scraper is lehúzza az infókat
Ezzel nálam csak egy baj van hogy pl. az egyik sorozatnál a második és harmadik évad között volt special rész amit én tudok mert követem de aki nem követi annak gőze nincs róla hogy a specialt mikor kéne megnézni, mert ugye nem oda rakja hanem egy special "könyvtár" lesz az évadok mellett.
-
gorbep
senior tag
-
-
elmouse
aktív tag
válasz
canniball #22940 üzenetére
A linkelt oldalon levő repository-t fel kell telepíteni:
Rendszer -> Kiegészítők -> Telepítés zip fájlból
Ilyenkor megjelenik egy új forrás a "Kiegészítő beszerzése" alatt: Angelscry Repository. Innen rakd fel az Advanced Launcher-t (2.0.10).
Én a Chrome-hoz csináltam most tesztként parancsikont, betettem a kedvencek közé és működik. Az az egy gondom vele, hogy indításkor leteszi a tálcára az XBMC-t, de ha bezárom a Chrome-ot, akkor nem jön vissza automatikusan teljes képernyőre.XBMC Eden-t használok.
-
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #22845 üzenetére
Az tudom, hogy "mélyebb" csak én úgy gondoltam ezt ahhoz találták ki és nem a alvó módból való felkeltésért.
De most nézem abból is kelteni tudja valamit hibernációból is.
(#22846) bigdady
A portokat be állítottad, hogy a router melyik porton jövő csomagot melyik gép melyik portjára küldje? Azt hiszem a 9 vagy 11es ez a port, ha ezeket nem tetted meg akkor nem is fog eljutni a magic pack oda ahova kéne. -
Celtis
veterán
válasz
canniball #22521 üzenetére
Pont egy perccel több, mint amit rászánnék.
Amúgy a gyerekek szedik le sorozatokat. Engem nem érdekel, ezért nem akarok vacakolni vele. Az elsőt megnéztem és mindjárt nem volt egyértelmű, úgyhogy hagytam a francba.
Viszont szeretném ha rend lenne a HTPC-n. De nem lesz. -
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #21511 üzenetére
De igen, de vettem egy ilyen házat, és ebbe van imon
-
sirarcheer
senior tag
válasz
canniball #21418 üzenetére
Még nem, de este kipróbálom ez alapján.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
canniball #21158 üzenetére
Leellenőriztem ezt is, és a win 7 gyárilag felrakta a DX11-et.
Amit viszont észrevettem a Pi élete, és a Tron BD25 formátumban van meg és mindkettőnél előjön ez a hiba (pedig megbízható release), az Avatar, Hobbit BD50-nél viszont semmi gond a bekapcsolt gyorsítással, pedig sokkal nagyobb a bitráta. Emiatt kíváncsiságból kikölcsönöztem a Pi élete BD50-et és az is tökéletesen megy (direkt leellenőriztem azoknál a részeknél, ahol gond volt). Úgyh maradok az érintetlen 3D BD-knél.
-
tom_tol
addikt
válasz
canniball #21160 üzenetére
Mindenre reagál, a Harmony-ra is, csak hiába állítom be hogy az OK gomb legyen az enter, akkor is csak a táv alján lévő E-enter gombra reagál.
Ezzel együtt lehet élni csak nem igazán kényelmes.
Sokkal jobb lenne ha a dedikált gombok működnének, pl. a close, backspase, esc csak a Harmony kijelzőjén működik. -
ferensz
senior tag
válasz
canniball #21015 üzenetére
Számomra nem túl esztétikus a Windows 8 felugró hangerőállító berendezése, és ha már egyszer eltököltem a library-k rendezgetésével, meg az egész kicsinosításával, akkor ne ez rontson már bele az összképbe.
Egyébként a hangerőre rákeresve a topicban ez volt a legközelebbi hsz amit találtam:
Ez lenne egyébként az, ami minden helyzetben, még XBMC alatt is látszódik a beépített hangerőszabályzó mellett. Szerintem ez a gyári nem túl esztétikus egy Aeon Nox mellett.
-
Taragas
aktív tag
válasz
canniball #21002 üzenetére
canniball:Hú ez jól néz ki, csak azt nézem már nem nagyon kapható, bár biztos rá akadok valahol egyre. Ehhez milyen cpu hűtőt tudnál ajánlani? Ez a 380-es táp amúgy elbírná a konfigot, ha véletlen meghúzom a procit is....
?
Pista000: Gondolkoztam ezen gyönyörűségen is, de egy: Nem htpcnek kinéző ház, kettő, nem lenne sokkal halkabb mint a mostani házam sajnos....
-
mandras81
senior tag
válasz
canniball #20986 üzenetére
Köszi ezt is!
A DLNA nekem azért jó, mert úgy a tv távirányítóját használom (hiszen a tv beépített médialejátszója van használatban), és külön távot nem akarok venni, tehát a gép csak akkor működne HTPC-ként, ha olyan fájlformátumot akarnék lejátszani, amivel a tévé nem bírkózik meg, vagy pl. vannak mkv-k, amikbe nem lehet beletekerni.
-
mandras81
senior tag
válasz
canniball #20983 üzenetére
Hát ez óriási, le is fogom másolni!
KÍváncsi vagyok, hogy a gyári procihűtő elég lesz-e. Főleg, hogy muszáj lesz, mert dvd íróra is szükségem van, az pedig nem fér be tőle...
Ja, még valami! Most van egy router-em, amihez USB-n csatlakozik egy vinyó, és ennek tartalma DLNA-n van megosztva a TV-mmel. Az a tervem, hogy a géppel is lesz DLNA kapcsolat. Jól gondolom, hogyha a gép standy módban van, akkor fel lehet ébreszteni DLNA-n keresztül valamilyen Android-os szoftverrel, kvázi távirányítva (ha jól tudom, az sima ügy, hogy az XMBC-t Android appal távirányítsa az ember a hálón keresztül)?
-
mandras81
senior tag
válasz
canniball #20979 üzenetére
Olyasmi infókat hallottam ezekről a 10k körüli házakról, hogy nem igazán jó minőségűek. Ez helytálló?
Van valami best buy a 10-15e Ft-os kategóriában, amit szívesen ajánlotok? Vagy esetleg olcsóbb ház + táp? Mivel nem lesz külső vga, és csak egy vinyó, vagy SSD lesz a rendszerben plusz optikai meghajtó, úgy gondolom, hogy simán elég 150W körüli táp, de javítsatok ki, ha tévedek.
-
mandras81
senior tag
válasz
canniball #20975 üzenetére
Hát, az átalakító nem túl minőségi megoldás, de végszükség esetén megteszi, ha amúgy is csak tök drágán tudnék RCA out-os külső hangkártyát venni.
Csak az árkategória a lényeg, és az apró volt a legközelebb. Bár, ha az apróból is 3 év kiskergarival adják, akkor nekem megéri azt a 1,5e Ft-ot.
A házzal és a hűtéssel kapcsolatos kérdéseimre is kérhetek választ?
-
mandras81
senior tag
válasz
canniball #20967 üzenetére
A hangkártya azért kellene, hogy a hifi erősítőt össze tudjam kötni a géppel. Tehát, RCA kimenet kellene, de pont azt nézem, hogy ilyen csak a nagyon drága hangkártyákban van (valaki javítson ki, ha tévednék), szóval ezt még át kell gondolnom...
Azzal már megbékéltem, hogy csak egy digit kimenet van a lapon, szóval az is elég, ha egy sima vga van a hdmi mellé.
Mondjuk újonnan itt az aprón az MSI FM2-A85XMA-P33 17500 Ft, az AMD A10-5800k 28500 Ft, ehhez még 4 giga memória (9k körül látok 1600-as Kingston-t, az okés?), plusz 10-15 körül ház táppal, ha lehet, az kb. 65-70e Ft, és nem is sürgős annyira a vásárlás, így talán beleakadok valami jó használt vételbe.
Nézegetem a PH!-s trinity tesztet, és ha jól látom, akkor még az A8 is simán megbírkózik egy Fifa13 szintű játékkal 1680-on, vagy akár full HD-n is. Ebben esetleg meg tudsz erősíteni?
A Codegen MX31-ről milyen az általános vélemény? Érdemes megvenni? Tudom, hogy a tápegységeik nem a felső kategóriát jelentik, de első körben kiegyeznék egy ilyennel. Ha mondjuk pár éves játékokat futtatnék a gépen, akkor hűtés tekintetében mire érdemes figyelni? Milyen procihútőt érdemes venni, ami hatékony, csendes, és belefér egy ilyen házba?
-
mandras81
senior tag
válasz
canniball #20956 üzenetére
Köszi, és bocs a tudatlanságomért...
Igazából, a vga csak egy plusz lenne, eddig is megvoltam nélküle, inkább a kis méret (tévéállványon elférjen), és a csendesség a lényeg, szóval még mindig maradnék a mITX mellett, mert ezek szerint a hangkártya ráfér.
HDMI+DVI kimenetes, megbízható, relatíve olcsó lapot ajánlanátok?A paneltápos kijelentésed alatt pontosabban mit értesz? Találtam pl. 120W-osat 8e Ft körül. Az nem felelne meg nekem így vga nélkül?
-
vegyszer
addikt
válasz
canniball #20949 üzenetére
a hibát bezony a tűzfal okozza. :-(
Hiába engedem neki a portot, hogy nyissa ki, ő jobban véd engemet, mint szeretném.
(eddig nem ment a vezérlés, most meg mégis működik, idáig még nem jutottam el vala, csak egyszer, de akkor is csak kékfogon keresztül, instabilan...)Azt tudjátok, hogyan lehetne a tűzfalat falatnyit finomhangolni? (ESS 6)
-
törölt tag
válasz
canniball #20913 üzenetére
Jaaaa
, az FM2A75M-ITX-et kell lecseréljem, de a Kabini elgondolkodtatott. Menne az A10 az asztali gépembe, és inkább a kicsi borsra építkeznék, ha tudnám, hogy hamarosan megérkezik. Ha nem, akkor jöhet az Asrosk A85 és abba - a feleslegesen erős A10 helyére - kerülne egy Richland. (addig pedig ideiglenesen egy A4) Tudom kissé bonyolult
-
tom_tol
addikt
válasz
canniball #20888 üzenetére
Reméltem hogy ránézel a hsz.-re, köszi.
A beállítás alatt azt értettem hogy, az összes gombocskát szeretném használni.
Valójában majd egy harmony 600 lenne a végleges megoldás, de el sem tudom képzelni azon hogy működik pl. az egér.
Ha van egy szájbarágós leírás azt igen megköszönném.
Üdv -
Pista0001
addikt
válasz
canniball #20571 üzenetére
Nekem ilyen infra vevőm van, meg a hozzávaló MCE táv. Duplázni nem szokott, de néha más nyelvet beszélnek.
Alvó gépet hibátlanul ébreszti.
(#20556) Warter: Nekem csak akkor megy le kicsibe ha indulás után egyből nem piszkálom meg kicsit. Ha már legalább a menüben mozgok kicsit akkor már a napi Avira reklám sem tudja háttérbe rakni. (W7, XBMC 11)
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #20596 üzenetére
ezt itt letöltöd, és felülírod a saját fájlodat vele...
Win esetén valahol itt található
C:\Users\Sajátgépedneve\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube
Frodotól származik a kis írás aki a Noxot fordítja, én nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Netflix
- TV antenna és jelerősítés
- Vírusirtó topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest