- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
Jim Tonic #2202 üzenetére
Ja, tenyleg, HDCP.
Elvileg lehetne (a gyari Nvidia meg ATI driverek nem GPL-esek es lehet nem-GPL BD/HD-DVD lejatszot is irni), gyakorlatilag - amennyire tudom - nincs tamogatva.
Momentan a linuxos HTPC szoftverek nem tudnak keklezeres filmeket lejatszani, bar - amennyire kepben vagyok - a lemezek titkositasat a szukseges mertekben feltortek es a programok is leteznek, vagyis valoszinunek tartom, hogy elobb-utobb erre is kepesek lesznek. -
dabadab
titán
válasz
Jim Tonic #2198 üzenetére
Ja, akkor jo.
Egyebkent igen, erdemes vele foglalkozni (a HTPC-m linuxos volt), az mplayer pl. szerintem konkretan a legjobb medialejatszo (a MythTV meg az XBMC is ezt hasznalja), a szukseges cuccokhoz (tuner, taviranyito, videokartya) vannak driverek rendesen, egy par dolog (pl az xmltv, ami a TV musort gyujti be) ugyanaz, mint amit pl a Medios is hasznal (a Windows MCE ilyen szempontbol valoszinuleg erosen hendikeppes)
(Errol jut eszembe: van LinuxMCE is [link], ami szinten egy MythTV-s disztro.) -
Tuib
aktív tag
válasz
Jim Tonic #2195 üzenetére
OEM-et vehetsz nyugodtan, teljesen legális, sokat puhult a licenszelése a microsoftnak ezügyben.
Tehát annyi a lényeg, hogy ha OEM-et veszel, az kötődni fog ahhoz a géphez, amire feltepítetted. Ezt fogja igazolni a gépre ragasztott matrica, ezt ne hagyd el.
Aktiválós, első mehet a neten, a többi viszont telefonos lesz.
kb ennyi.
Ami viszont a HTPC-t illeti: ilyet tervezek leendő lakásom nappalijába. Általános multimedia központnak szánom, úgyhogy ha lesz kérdésem, akkor majd még jövök.
Tuib -
dabadab
titán
válasz
Vannak direkt a MythTV kore epitett Linux disztribek, talan a MythDora [link] a legkiforottabb, de lehet, hogy mire elkeszulsz a rendszerrel, addigra a MythBuntu [link] is elkeszul.
(Mondjuk en a backenden futtotak MythTV-t, a frontendek XBMC-vel felszerelt Xboxok)
(Ja, igen, az XBMC-nek is keszul a linuxos valtozata, de az azert nem mostanaban lesz kesz.)
Ha odaig fajulnak a dolgok, akkor valoszinuleg segiteni is tudok vmennyit, ha elakadnal vhol.
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
Ha jól tudom az OEM verziót nem csak full géppel lehet megvenni, hanem bármely harware elemmel (pl. egy vinyóval) is. Ha jól tudom. De ha nem Vista, akkor miért rögtön Linux? XP vagy ''kisebbek'' már nem is jöhetnek szóba?
Ha mégis Linuxban gondolkodsz (ha jól emlékszem) a MythTV-t használja itt egy-két kolléga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest