- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
as_Rock
őstag
válasz
dabadab #1990 üzenetére
Kösz a tippet
Nem szeretném a meglévő cuccokat cserélni (videó-, TVkártya) csak a ház+tápot, így ez a formátum nem nyert
Nem klasszikus htpc-t akarok, csak azért itt érdeklődöm, mert a kis házak területén szerintem itt van a legnagyobb szakértelem és ismeret Ph-n belül
Eddig a T3 lenne a nyerő, de azt csak alaplappal együtt árulják -
Petrelli
csendes tag
http://prohardver.hu/cikkek/2007-07-30/25_huvelykes_merevlemezek/
A samsung jó választás. Viszont azt kell bekapcsolva hagyni és a nagyobb, hangosabb vinyót kell kikpacsolni.
Nekem bejön ilyen olcsón egy ilyen ház is. Max a tápot kicserélem benne. Mit szóltok?
http://www.depo.hu/codegen/ms-32-c9
http://kepfeltoltes.hu/070822/SANY05272_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Ja no
aktív tag
dabadab, köszi!
somebody: 2,5'' hitachi 5K160-es HDD-t, vagy samsung M80S-est hol lehet venni pesten? árlistákban nem nagyon látok. Esetleg e7k100-at... -
as_Rock
őstag
TalánOFF talán nem
Az Asus T3-on [link] (36x18x29) kívül tudtok-e ajánlani olyan viszonylag kicsi házat, amibe belemegy mATX lap+ X2 proc, 1 vga, 1 tv-kártya, 1 odd, 1 (esetleg 2) vinyó, 20k (használtan max 15) alatt van táppal és kisebb mint a a thermaltake Lanbox (30x23x43) és az X-qpack (29x23x35)
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
válasz
dabadab #1984 üzenetére
Azt ránézésre meg tudnád mondani, hogy a Fusionban a kártya-bővítőhelyek normál magasságúak, vagy félprofilosak? Mert nézegettem képen de nem vagyok benne biztos.
Hát, ezen a vinyó dolgon még agyalok egy kicsit. Az igazság az, hogy 120 gigásat tudnék venni annyiért, amennyibe egy 320-as kerül kb, és azért az majdnem 3x-os kapacitás. Szted tényleg megér ennyit?
Közben kicsit nézelődtem.. mondjuk lenne 2x120GB Samsung 2,5''-os, összesen 36k-ért. -
-
válasz
marcias #1983 üzenetére
A zajcsillapito keret csak a vibracio ellen ved (seek, ill. a HDD-k alapban is vibralnak egy kicsit), a suvites ellen sajnos nem.
Az en Samsung Spinpointjaim a storagereview.com szerint a halkabbak kozul valok, de mondom, olyan hangot produkalnak, mint egy hangosabb ventillator (osszesen 3 db van, de kiprobaltam, mar egy is hangos). (A silentpcreview-n meg mostanaban leginkabb csak notebook HDD-k vannak, 3,5''-esekkel nem nagyon foglalkoznak.)
A gumis felfuggesztest szerintem nem kell feltetlenul eroltetned, az Antec ureges gumibakjai eleg jol neznek ki (bar az igazat megvallva nem probaltam ki oket, mert a P150-ben gyarilag van gumifelfuggesztes is).
Tunerbol nalam is Hauppauge van (PVR-250, a PVR-150 elodje), hasznaltam vettem (talan tizenotert?...), ujonnan ugy 20-25 ezer tajan lehet a PVR-150. Elotte egy Pinnacle szoftveres tuner volt, a ketto kepminosege eg es fold, a PVR-150 analog resze sokkal tisztessegesebben meg van csinalva, valamint tenyleg nem kell hozza semmi kulonosebb eroforras, csak szepen el kell menteni az mpeget (a bitrate-et (ami egyebkent VBR, nem CBR) lehet valtoztatni, nalam 4 GB / ora tajan van (vagyis kb mint a DVD), ott mar a bejovo jel minosege a szuk keresztmetszet), ami kijon belole, igy nem kell azon aggodnom, hogy ha fut valami mas is vele parhuzamosan, akkor elromlik a felvetel (a sw tunerek nem csak a processzort, de a PCI buszt is sokkal jobban terhelik).
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
válasz
beencee #1982 üzenetére
Viszont nagy megkönnyebbülésemre a 2000-es ott van a listán!
És ezek a Hauppauge tunerek mit tudnak, milyen árban vannak? Itt inkább a személyes tapasztalat, mintsem a hivatalos honlap sallang szövege érdekel
Ill: Jobbak-e mint a Leadtek?
A HDD üggyel még mindig vacilálok... A merevlemezek egyébként merőlegesen állnak a Fusionban, szóval egy ilyen gumi nemtom hogyan tartaná meg (igaz még sosem láttam ilyet, bevallom). A 3,5-ös merevlemezek sem mind ugyanolyan hangosak, nem ajánlasz / ajánlatok azok közül vmi halkabbat?
Aztán, ha tényleg sokkal zajosabbak még ebben a zajcsillapító keretben is akkor megadom magam.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
válasz
marcias #1980 üzenetére
Hirtelen azt mondanám, hogy sehogy... Alapvetően ezek támogatottak: [link]
De azért itt is körbe lehet nézni a Meedio -- TV és a Meedio -- Hardware szekcióban.
Én a felesleges idegeskedés elkerülése érdekében maradok inkább a Hauppauge tunereknél, valaki itt még az itthon nagyon ritka low-profile verziót is árulja a PVR150-ből: [link]
Több mindenben is nagyon csatlakoznék dabadab véleményéhez, a noti vinyó ügyében különösen. Szerintem is fontold meg, zaj, hőtermelés, stb. szempontjából is sokkal jobb. Rögzítés pedig a sokunk által alkalmazott gumis felfüggesztés, én pl. patikai nyersgumit használok erre a célra, lásd a korábban linkelt képeimnél. -
válasz
marcias #1973 üzenetére
''Ha ránézel egy Fusion házra, és a 2db 12-es ventire a proci mellett''
Akkor latom, hogy legalabb eggyel tobb venti van ott a szuksegesnel
A noti HDD-knel (legalabbis IDE daraboknal, SATA-rol nem tudok nyilatkozni) amugy is kell adapter, mivel azokon mas formaju csatlakozo van, en itt a PH!-n vettem egy keszletet (adapter+beepito keret) olyan 1500 penzert.
A HDD leallitasa mukodik.
Egyebkent egy 120-as HDD nem annyira kicsi, kerdes, hogy nagyszuleid mekkora mediakonyvtarat akarnak rajta tartani -
marcias
őstag
válasz
dabadab #1970 üzenetére
Hát, sztem a procihűtő még 8k-t is megér, ha tényleg jó
Ha ránézel egy Fusion házra, és a 2db 12-es ventire a proci mellett, sztem nem sok dolga lesz a procin lévő ventinek, ezért még a full passzív proci hűtés is esélyes lenne, csak félő hogy ezek az általában jó nagy bordák nem férnek be a max 10-11 cm magas helyre
Hm.. És egy olyan variáció milyen lene, hogy egy notis HDD-n lenne a rendszer, és lenne mellette egy nagyobb vinyó, ami csak akkor működne, ha mondjuk filmet akarnék nézni vagy ilyesmi, az alap esetben nem hallatszana. Amúgy 2,5-ös vinyót hogyan lehet jól rögzíteni? Kell neki vmi keret, vagy ilyesmi?
Igazad lehet, a videokártya talán mégsem olyan fontos. Elvileg az alaplaton van egy x1250, vmire talán elég 2d-ben -
Petrelli
csendes tag
http://mobilarena.hu/f.php?mod=40&id=96020
A procihűtéssel jobban törődnék, hogy halkabb legyen, mivel elrontja a ház szépsége által varázsolt eléményt, ami nem volt olcsó.(60e)
http://www.tomshardware.com/2007/07/16/cpu_charts_2007/page21.html
Ezek szerint nem kell plusz videokártya. full-hd-t is vinne kell. -
kovasz
senior tag
-
válasz
marcias #1968 üzenetére
''notisra nem gondolnék, mert állítólag jól meg van oldva a rezonancia-védelem a házban.''
Nekem egy Antec P150 van, remek haromretegu oldallemezekkel, a HDD gumin log (vagyis ilyen szempontbol valamivel jobb, mint a Fusion), es megis, a vinyo hangos, suvitenek a lemezek (500 GB-s Samsung, harom lemezzel). Gyakorlatilag ez az egyetlen hallhato zajforras a gepben.
''A plusz videokártya sztem hasznos lehet HD filmeknél, illetve, ha esetleg vmi videokártya igényesebb alkalmazás befutna..''
Szerintem ezen majd raersz akkor aggodni, ha tenyleg befut az az alkalmazas (addig tok foloselegesen all benne a penz, foloslegesen eszi az aramot es futi a hazat), foleg azert, mert akkor azt is tudni fogod, hogy annak az alkalmazasnak mire van szuksege, milyen kartya kell neki ill lehet, hogy addig kijon vmi ujabb kartya, ami sokkal jobb.
A HD filmek dekodolasanak a segitese meg kedves dolog, de mondom, az X2 egyedul is elboldogul ezzel (barmilyen filmmel - a sima felbontasuakkal mar egy 366-os Celeron is megbirkozott)
szerk: CPU hutobol nalam egy Zalman 7500 van, minimumra letekerve halk es ugy is normalisan hut (szinten egy 3600+-at), bar teny, hogy az inkabb 8k, mint 5.
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
válasz
dabadab #1966 üzenetére
Szívesen várok másik hűtőre ötletet, tényleg az a legfontosabb, hogy halk legyen, megér ez akár 5000 forintot is nekem. Azért ezt néztem, mert sajna nem fér bele alaplapra párhozamos, csak alaplap felé fújó a szűkös hely miatt.. Szerinted egy Zalmi jobban tudná a dolgát?
Hangkártya akkor nem lesz
A sima filmeket tényleg bírni fogja a proci, de mi van a 720p-s filmekkel? A HD2400-ban van hardveres gyorsítás. Igaz, nem létszükség, de sztem nem árt
Igen, mindenképpen hardveres lesz, nem adom alább.
Nos, a HDD-k közül az a halkabb, amiben kevesebb a tányér? Amúgy ez a ház pont azért tetszik, mert azt hallottam róla, hogy a HDD-ket szinte nem is hallani. Esetleg hajlanék 3,5-ösök közül halkabb felé. És érdemes 2 db-ot rakni bele, vagy akkor sokkal hangosabb lesz? Hogy van ez? Notis HDD-vel inkább foglalkoznék, túl sokba kerül a kapacitásához képest, bár tényleg hangtalanok, de ennyit azért nem ér meg a dolog, inkább a 3,5-ösök között a halkabbak érdekelnének
És köszi hogy ilyen sokan érdemben válaszoltatok, mivel nem vagyok otthonos a témában sokat segítettetek! -
marcias
őstag
válasz
beencee #1965 üzenetére
Hm.. most elgondolkodtam
Hogy tisztázzuk a dolgot, a HTPC a nagyszüleimnek lesz (modern idősek, nemtom ismerős-e vkinek)
A felhasználási terület főként a ''netezés a nappaliban'', illetve filmletöltés/lejátszás lenne, meg persze filmnézés (akár HD is), és a tv-ről való rögzítés. A hangkártya valóban fölösleges, már kezdem belátni, még azt sem tudom, milyen hangfalakra lesz kötve, külön erősítő egyelőre nincs betervezve (de gondolom a digitális hangkimenettel a későbbi csatlakoztatás megoldható). Viszont, van egy régebbi 5.1-es házimozi, sztem egyelőre az lenne az erősítő, abban elég jó van. Szted erre jó a meedio? Én letöltöttem, és telepítettem pár plug-in-t, netezni elég jól lehet is vele, de az e-mail írásnál pl nemtom lehet-e csatolni meg ilyesmi.. Te, mint tapasztalt Meedio-használó, biztosan meg tudod mondani, hogy milyen tv-tunerekkel lehet jól használni, vagy esetleg egy listát, amiben bogarászhatok?Rémálmaimban jöjjön csak elő, hogy megveszem a 60ezres házat direkt azért, mert van benne alapból infra vevő és nem kell vacakolni külön adapterekkel, és ne ismerje fel
Remélem nem lesz evvel gond. Felvettem a kapcsolatot a Senerit nevű Antec forgalmazóval, és ott közöltek vele egy jó és egy rossz hírt. A jó, hogy van már Fusion 2, amiben távirányító is alapból van, és ha jól sejtem, egy nagyon profi Imon darab! A rossz, hogy beláthatatlan ideig nem szállítanak Fusionokat egyáltalán hazánkba (azért még máshol is utána nézek).
Igen, a HDD-n lesznek a tartalmak. Ha nem lesz hangkártya, akkor a fennmaradó összeget lehet, hogy egy halkabb HDD-re cserélném.. notisra nem gondolnék, mert állítólag jól meg van oldva a rezonancia-védelem a házban. A plusz videokártya sztem hasznos lehet HD filmeknél, illetve, ha esetleg vmi videokártya igényesebb alkalmazás befutna.. az új radeonok támogatják a HD filmeket.
A témák között azért voltak jók -
válasz
marcias #1957 üzenetére
Ha belebeszelhetek:
Thermaltake TR2-R1: Biztos, hogy eleg halk lesz? (Nem tudom, nem hallottam, csak ilyen teren vannak nemi fenntartasaimmal a TT-vel szemben.)
Creative SB Audigy SE OEM: Errol konkretan lebeszelnelek. A digitalis kimenetevel csak a szivas van, az analog meg zajos. Ha SPDIF kell, arra az alaplapi is tokeletes, ha meg analog, akkor inkabb valami Terratec, v ilyesmi.
MSI RX2400PRO: Ez miert kell? Van az alaplapon is video, a processzornak meg birnia kell a filmeket segitseg nelkul is.
Leadtek TV2000XP Global: Ezt mar mas is mondta, de inkabb egy HW encoderes darabot, a szoftveresekkel mindig csak a szivas van.
Western Digital 320GB Raid Edition2: Ez, ha minden igaz, haromtanyeros, vagyis hangos. Ha mar mindenkeppen a HTPC-n akarod tarolni az adatokat hangos HDD-n, akkor rakjal be inkabb egy 500 gigasat, amugy meg talan erdemes lehet megnezni a 2.5''-eseket.
A haz meg csinos
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
válasz
marcias #1957 üzenetére
Nos, nekem ez egy kicsit a szokásos ''lovon való fordítva ülés'' esete, mert én inkább a használni kívánt funkciók, illetve a képi megjelenítő, illetve a hangrendszer felől közelítenék.
Tehát gondold végig, (1) mire szeretnéd használni a HTPC-t, milyen TV-hez és erősítőhöz kötöd. (Ebből rögtön a kérdés, minek a hangkártya?) (2) Hol lesz a cucc, asszonyfaktor esetleg, bővítési lehetőségek, kinézet, stb. ebből egy csomó minden következik a házra (bár pont a Fusionnal sztem semmi gond nincs...) (3) A funkcióknak melyik front-end szoftver felel meg a legjobban (erről később) és ez milyen op-rendszert kíván? (4) Ez a front-end milyen TV kártyákat támogat, illetve támogatja-e a Fusionban lévő kijelzőt, infravevőt, stb. És akkor (5) ebből az egészből fog következni egy konfigigény, pl. miért kell az alaplapi video mellé plusz videokártya, ezen tartod-e a tartalmakat és ezért kell ekkora HDD, milyen TV kártya, milyen távirányító, bill, stb.
Valahol lejjebb-feljebb írod, hogy a Meedio felülete kicsit ''gagyi''.. Ezek szerint nem találtál a 43db theme-ben olyat, amely tetszett volna és nem gagyiEzt elég nehezen hiszem. Pl. szerintem az általam alkalmazottak sem tűnnek annak, pedig nem is a HDTV-képes theme-ket alkalmazom [link] [link].
Itt vannak a theme-k: [link], illetve a továbbiakhoz itt elérhető mind a 366db Meedio plugin [link], valamint ez is egy elég jó honlap [link]. Jó nézelődéstés várjuk a további beszámolóidat.
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
Egyelőre csak a Meedio-t próbáltam, az tetszett, bár a felülete kicsit ''gagyi'', de tetszik benne a testre szabhatóság, meg okos is eléggé. De gondolokozom az XP MCE-n is, illetve bármilyen egyéb ajánlást fontolóra veszek.
A konfig szerintetek rendben lesz? Max 720p-s HD filmek mennének rajta.
-
Petrelli
csendes tag
http://prohardver.hu/cikkek/2007-08-09/asus_v3_htpc_reszkessetek/oldal_1.html
Ehhez volt -e már valami hozzászólás? Mert én nem nagyon láttam. -
marcias
őstag
Na, akkor, egyelőre ennyi állt össze:
Antec Fusion V2-es ház benne 430W-os halk táp (a V2-es azért jó, mert a beépített kijelző mellől nem spórolták ki az infravevőt, így nem kell külön; maga az egység egyébként egy Imon VFD)
Sajna távirányítót nem mellékelnek hozzá, így külön egy Imon távkapcsoló lesz hozzá...
A beltartalom:
ASUS M2A-VM HDMI
AMD A64 X2 3600+ Thermaltake TR2-R1 hűtő (milyen hasznos, hogy van alapból + jel a proci után)
2x512MB Geil Value 800MHz KIT
MSI RX2400PRO (passzív)
Leadtek TV2000XP Global
Creative SB Audigy SE OEM
Western Digital 320GB Raid Edition2
ASUS DVD-RW
És lenne mellé egy 108Mbit-es SMC WIFI, USB-s adapterrel
A HTPC a videokártya DVI kimenetét használná fel a Thomson Scenium 82cm-es HDTV-vel való kapcsolatra, sajna HDMI csatlakozó nincs a tv-nA hangrendszer még kérdéses...
Tippeljétek meg az árat -
marcias
őstag
Időközben bogarásztam az interneten és nagyjából alakul a HTPC-m. Ha valakit érdekel hogy néz ki akkor leírom
-
ave
tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy létezik e valamilyen vezeték nélküli jeltovábbító ami a vga out kelét és a hangkártya optikai vagy koax jelét közvetíti a tv felé. Ugyanis van egy uptodate gépem csak a tv 2 szobával arrébb van. Ja és valami jó minőségű jeltovábbításra lenne szükségem mert házimozi erősítőre akarom dugni a hangot.
előre is köszi az ötleteket.
üdv -
marcias
őstag
Üdv!
Mivel még nem szereltem össze HTPC-t, ezért érdekelne, hogy megoldható-e TV tuner kártyával, hogy egy UPC direkt beltéri egységből (műholdas) jelet küldjek a HTPC-nek, és ha igen, akkor hogyan fog kinézni a kép? Esetleg soros porttal össze lehet kötni a beltéri egységet és a pc-t? Van vkinek erről tapasztalata? Köszönöm -
beencee
őstag
válasz
marcias #1938 üzenetére
Ha telepíted a plugineket, attól még a Meedio nem fogja használni őket. Ehhez a Configure Meedio-ban a Full-time plug-ins fülön be kell pipálnod a használni kívánt plugint és beállítani a tulajdonságait.
Ez után fog megjelenni a Menu fülön az Add funkciónál az adott plugin, ekkor már fel tudod venni menüpontként. -
marcias
őstag
válasz
beencee #1936 üzenetére
Nos, böngésztem a konyhai számítógépet, letöltöttem a programot, nagyon ígéretesnek tűnik. Egy komoly gondom van, hogy nem tudom jól konfigurálni. Hiába telepítem a full-time pluginokat, nem tudom elérni őket, pedig szeretném a menübe tenni az indítókat. Hogyan csináljam meg? Köszi
-
-
marcias
őstag
Sziasztok!
HTPC építésére adtam a fejem. Asztali gépet már raktam össze, de azért ez nem egészen ugyan az, ezért kéne más segítsége.
Annyit sikerült kiderítenem, hogy speciális házat kell hozzá beszerezni. Az első gondom itt kezdődik. Hogyan oldható meg a távirányítóval történő kezelés? Az alaplapra kell vmit integrálni, vagy a ház elejébe egy érzékelőt? A a ház elejére, akkor hogyan lehet összekötni az alaplappal úgy, hogy tudja, mit nyomkodok a távkapcsolón?
A másik dolog a szoftver. Csak halvány elképzelésem van róla, hogyan működik, illetve fogalmam sincs róla, melyiket érdemes telepíteni. Eddig hallottam fizetős (Asyis) megoldásról, ingyenes, winre vagy linuxra telepíthető szoftverekről, de állítólag az XP Media Center is erre való... Esetleg valaki elmagyarázhatná, hogyan működik ez, mert én úgy képzelem el, hogy van az asztalon egy ikon, és ha rákattintok onnantól kezdve már távkapcsolóval is irányíthatom..
Aztán azon is gondolkoztam, hogy adott egy 1280x720-as felbontású hdtv, DVI csatlakozással. Ha erre rákötöm a gépet, akkor hogyan tudok ilyen (PC-knél nem használatos) felbontást beállítani? Ezen túl gondolom nem lehet akadálya a kapcsolatnak.
További nehézségeket okoz a bővítőkártyák megoldása. Érdemes egy jobb alaplapot választva letudni a hang (esetleg video) kérdését, vagy vegyek külön tunert, hang- és videokártyát? Ezen túl tuner és hangkártyák terén sem vagyok vmi tájékozott, azt sem tudom itt milyet érdemes beszerezni?Ha viszont mind a 3-at szeretném, akkor már jónéhény htpc házról le kell mondanom a szűkös hely miatt. Én speciel egy olyan micro-ATX házat gondoltam, amire egy HD2400PRO kerülne, meg egy tv-tuner, és a hangnak az alaplapit használnám..
Köszönöm a segítséget! -
djsunny
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak ezt a számítógépházat: [link]
A kérdésem az lenne, hogy mit jelent az ATX PS2 kifejezés? Ez valami szabványtól eltérő tápegység? Ha igen hol lehet ilyet kapni, mert még sehol nemláttam?!
[Szerkesztve] -
válasz
Gyuri27 #1924 üzenetére
Ha TV-t akarsz felvenni, akkor ahhoz nem VGA kartya, hanem tunerkartya kell.
En a magam reszerol a Hauppauge PVR-150 es PVR-250 kartyakat ajanlanam, bovebben a Milyen tunert vegyek? topikban olvashatsz ezekrol meg a tobbirol.
Passziv huto nem feltetlenul kell, Zalman 7000 Cu minimumra tekerve gyakorlatilag hangtalan tud lenni. Konkret darabtol is fugg, meg valoszinuleg mar csak hasznaltan van, de az, ami az en HTPC-mben volt, az tenyleg hangtalanul tette a dolgat, csendes este, nyitott haznal (amiben ez az egyetlen CPU huto volt az, aminek hangja volt) ugy egy meterrol egyaltalan nem hallottam a hangjat, sokkal kevesebb hangot adott ki, mint mondjuk egy 5 V-on jaratott 8 centis Papst, Panaflo v Zalman venti.
Egy msik peldany, ami a desktop gepembe kerult, az produkalt nem zajt, de mondjuk a HDD suvitese mindenkeppen elnyomja a hangjat.
Szoftverbol en a MythTV-t hasznalom, az odabasz, viszont csak Linuxra van.
-
helkis
veterán
válasz
Gyuri27 #1927 üzenetére
hát ez az, hogy lehet jumperrrel kapcsolgatni blockonként az usb-k állapotát (hátsó-külső 2x2db + alaplapi-belső 3x2db) egyébként az alaplap egy Jetway 965gdag [link], hogy mi tartsa-e vagy ne a feszt, és egyik állapottal sem megy, így még mindig nem tudom, hogy az lenne-e jó, ha mindig kapna feszt vagy ha shutdown-után egyáltalán nem kapna. de mivel van kijelzés (gondolom innen kapja a kraftot), valszeg kell neki.
hibernáláskor is elromlik a kijelzés, de készenlétbe kapcsoláskor oks a dolog.
ps.: lehet egy usb-hosszabító kábellel megpatkolom a ''+5v, gnd'' pontokat egy másik gépröl így esetleg fény derülhet a rejtélyre..
ps2: most hogy lebegondolok, lehet hogy nem is a táp a probléma, hanem maga a vezérlés, a ''D-, D+'' jellemzők nem megfelelően kerülnek kiírásra a kijelzőre, ezesetben tipp? -
helkis
veterán
megjött a thermaltake mozart vc 4001sns házam, nagyon profi, mindennek megvan a helye, korrekt csomagolás + útmutatók, imon vfd-vel. ezzel viszont akadt egy kis problémám! be lehet állítani a frontendjében (multi-median), hogy kikapcsolt állapotban mutassa az időt, vagy bármilyen infót a kijelzőn. ez eddig ok, de amint shutdown-ol a gép a karakterek szétesenek (restartnál nincs ilyen gond), és sajnos csak egy táp on/off-ra (vagy boot-up alatti shutdown-ra) gyógyul meg, próbáltam már mindent: alaplapi-, hátsó- USB-kre kötve, usb+5v on/off, wake on USB on/off.. mindig ez a helyzet mikor a táp lekapcsol.. valahogy azt kéne megoldani, hogy a táp lekapcsolása után még mindig kapja meg a +5v-ot a kijelző..
ötletek? előre is köszi! -
Gyuri27
félisten
Sziasztok.
A kérdés a következő: olyan htpc-t(v valamit) szerétnék építeni amivel a tv adásokat lehetne rögzíteni (további felhasználása céljából).
A lap, proci, hdd adott egy régi sempronos gép formájában.
Tehát kellene egy agp-s a célra alkalmas vga (+ kábel, nem tudom milyen)? Illetve milyen programokkal lehet ezt végre hajtani? Passziv socketA-s hűtő?
Ötleteket, ajánlásokat várok?
Thx -
freddirty
senior tag
válasz
LordAndrew #1918 üzenetére
Na nézzük. Ugye egyik helyiségben van egy PC a másikban az LCD TV. Mivel HDMI bemenetről írsz, ezért gondolom azon akarod lejátszani a HD anyagokat. Két lehetőség van: vagy magát a tömörített adafolyamot küldöd át az UTP kábelen (ezt még elbírja az UTP sávszélessége), vagy tömörítetlent küldesz át a HDMI kábelen. Az első esetben kell egy HD lejátszóképes HTPC a TV mellett amit összekötsz HDMI-n a TV-vel, második esetben kell egy hosszú HDMI kábel.
Más megoldást nem látok. A HDMI sávszélességét elméletileg nem bírja el a CAT6 szabvány (max. 5 Gbit/s). Ha barkácsolni próbálnál akkor egy kábel nem is lenne elég, mert a CAT6 egy 8 eres tyúkbél a HDMI meg 19.
Dedikált HTPC a megoldás (ami nem olcsó), vagy vársz addig, amíg meg nem jelennek a h.264/x.264 képes asztali lejátszók+még egy kis ideig amíg le nem megy 20e alá az áruk... -
hati
addikt
válasz
LordAndrew #1920 üzenetére
Én próbaképpen két utp kábellel átvittem már 10m-re analóg vga jelet, de nem volt túl szép a képe.
-
LordAndrew
tag
Sziasztok,
adott egy PC, ami szerintem alkalmas lenne HD anyagok lejátszására (AMD Athlon64 3500+, 1GB RAM) és egy LCD televízió HDMI bemenettel. A kettő között X méteres távolság van és normál cat6-os UTP kábel. Más nincs. Nincs módom monitorkábelt, vagy bármilyen más kábelt kihúzni, valahogy az UTP-n kéne átvinnem a képet és a hangot a TV-re. Teljesen tanácstalan vagyok. Milyen kütyüvel (lehetőleg olcsó) lehetne ezt megoldani?
Ha esetleg dekóderes kütyüben gondolkodna valaki (tudom, hogy már ilyen is van, bár az 50e ft feletti ár eltántorítana), akkor a most divatos Matrjoska fájlokat szeretnék nézni és persze Xvid/Divx, magyar feliratokkal.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Petrelli
csendes tag
Sziasztok!
Hát átrágtam magam a topikon, nagyon tetszett eddig+ megjött a kedvem HTPC-vel foglalkozni, ezért köszönet a kezdeményezőknek!
A végén most ott tartok, hogy kezdem kicsiben.. nem szabad fejest ugrani..
1. Kérdés: Van -e olyan progi ami támogatja a RX-V440 -es erősítőm távját és ezáltal tudnám programozni a távomat, hogy kezelje a HTPC frontendeket?
2 .Veszek egy infravevőt olcsón ehhez a távhoz. Milyet?
3. Kicsit hallkítok a gépemen valamilyen olcsó hűtővel. (Athlon 1200)
4. Beleteszem egy régi fekvő házba. Hol lehet kapni ilyet? Van valakinek?
5. Kipróbálom rajta divX-es vagy dvd filmjeimet mindenféle frontenddel.
-------------------
6. Ha mindez megvan már lesz tapasztalatom, ill. az árak is lejjebb mehetnek, hogy vegyek egy svideo(régi tv-hez) és
hdmi vagy YPbPr, dvi kimetü alaplapot. Mi sorrend a minőségben? (svideo az utolsó, de kell)
pl: M2A-VM- HDMI -re gondoltam. Ennek milyen az svideo-ja és a többi video kimenet minősége? Van ennél jobb most?
(Azért gondoltam ilyenre, mert akkor nem kell vennem videókártyát(+hangosabb is))
7. Veszek minden mást is főleg vinyót, mert ebbe az Athlonban nem nagyon lehet 500gb-os vinyót rakni..+ házat, ram-ot, stb.
Üdv' -
rene85
aktív tag
Nemtom még én se! pII-es valami hulladék. De szóljon jól a cucc amit ráteszek, ha ez lesz a zenegép......
-
rene85
aktív tag
válasz
Komplikato #1909 üzenetére
úristen az x-fi már ennyibe kerül?? mennyit aludtam én?? én még ott tartok hogy 20-30k között van.. a linux támogatásról mondjuk nem sokat tudok.....
-
rene85
aktív tag
na meglett a megoldás, tegnap kipróbáltam a gépen a damn small linuxot, és piszok jól megy, zenegépnek jó lenne a cucc, arra elég a 200mhz-es pII is. Milyen hangkártyát vegyek max 10k-ért ami szépen szól. Nem kell semmi stúdiószintű cucc, egy egyszerű hifire lesz kötve.... meg max majd netezni akarok rajta.
-
rene85
aktív tag
sit. akkor muszáj még 10k-t rááldoznom
gondoltam nem veszek új gépet kompletten
-
emre
veterán
Egy Chieftech alapu, Viglen gyártmányú normal ATX-es fekvő ház.
Táp nélkül, a Mogyoro-ban 2,5k
Az AT és ATX formátum közöttt bazi nagy különbségek vannak.
Gyakorlatilag az összes alaplapi csavarhelyet át kell fúrni, hogy rögzítani lehessen.
A táp valószínűlen nem fér bele, a PCI kártyák magassága és elhelyezése teljesen más.
Nekem kevés pénzem van a dologra, és adott egy NF2-es tuti alaplapom procival,
ezért ezt a házat vettem meg.
20k-ból már lehet venni faxa cuccot.
Csak Mini ATX, vagy normál ATX házzal foglalkozz! -
rene85
aktív tag
Ez kicsit kurvajó lenne. Bár ahogy elnézem az olcsóbb barebone házak is megállnak az aquánál mondjuk 22 rugónál, konkrétan én azt néztem.
[link]
mod: és úgy néz ki telepofázom a topikot. Holnap teszek fel képet is a gyönyörű házról. Én se hittem el, de van rajta turbo gomb, meg kiírja leddel, hogy 586remek, egész remek. A p200ason az ubuntu live cd kb 20 perc alatt áll fel
és Emre, a képet nemtom megnézni mert melóhelyen vagyoka cucc neve, ami rajta van?
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Jah szóval még valami. A furatok azok az összes alaplapon ugyanott vannak? úgy értem, at-s a ház, atx micrós alaplapot bele lehet tenni pl? van egy sanda gyanúm hogy nem... de a rohadt albiban még csavarhúzó sincs, úgyhogy először azt kell beszereznem, megnézem hogy milyen lap van benne most, meg hogy milyen lehet.
-
rene85
aktív tag
Még egy jó hír: a ház AT-s
egyébként szomorú lettem. nem kell nekem atx-es alaplap! valami mini kéne amire egy proci fér meg egy 6800gs. egyelőre ennyi! és mindez 15k-ért. de gondolom valószínű hogy ez se fog menni, mivel a rögzítők az alaplapon máshol vannak, mint a házban. vagy nagyon hülyeséget beszélek?
mod:
Ja meg gondoltam hogy legalább a házat meg a tápot (bár ez se volt sanszos), meg a vinyót megspórolom ha ezt alakítom át.... shit.
[Szerkesztve] -
emre
veterán
Helló!
Röviden: nem!
Bővebben: nem kívánom senkinek sem azt a lakatosmunkát amit az igényelne, hogy egy AT formátumú házba egy normál ATX-es lapot bele lehessen préselni.
És akkor még a korrekt szellőzésről, a bővítőkártyák elhelyezéséről nem is beszéltünk.
Nézd meg azt a linket a mit feljebb dobtam be.
Ennél olcsóbban nem láttam fekvő normál ATX-es házat.
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Holla! van egy mini torony (piszok kicsi), pII 200 mhz, 128 ram-mal, ami ugyebár használhatatlan htpc-hez. valami olcsó amd-s konfigot akarok, am2, valami olcsó x2-es (3800 pl), 1 giga ram.
Első kérdés: alaplap, ezt bele lehet tenni (tom sok mindentől függ)? az atx form factor az a kisebb lapot jelenti? a többinél csak atx van. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest