- DIGI Mobil
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
-
róland
veterán
Talán Hauppauge WinTV PVR-150 lehet a nyerő.
Pinnacle tunerek nagyon érzékenyek a kábelen érkező jel minőségére. (Míg a tv-den semmit nem veszel észre addig a tuner képe már szétesik, ugyanazon a kábelen nézve.)http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
peti85
senior tag
Hali mindenkinek!
Amennyibe építenék egy HTPC-t, milyen TV-tuner-t kéne bele venni, hogy a kép minősége olyan legyen, mint a TV-mnek(Panasonic TX-29PS11)? Vagy ezt felejtsem el?
Jelenleg egy KWorld RF878-as tunerem van, ami PC-n DScalerrel kisalkalmazásban internetezés közben azért jó, de arra már nem, hogy ezen nézzek mindig TV-t.HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
DesertDog
tag
Sziasztok!
A kérdésemet már betettem az alaplapos topicba, de itt talán nagyobb eséllyel találok valakit, aki az adott alaplappal már foglalkozott korábban. Tehát a probléma:
Abit IL-90MV alaplapom van, és képtelen vagyok feltuszakolni rá a viiv és a quick resume drivereket. Jumper és BIOS beállítások a leírás szerint (S3 suspend enable, USB wake up enable) de a viiv install programja azt mondja, a hardverem nem viiv kompatibilis. Ez persze nem igaz. Kipróbáltam az Intel kompatibilitási teszt programját is, ami azt mondja, hogy a chipsettől elkezdve, gyakorlatilag semmi sem viiv kompatibilis a gépemben, ami egy baromság. Szóval valahogy át kéne verni a drágát, vagy kitalálni azt a BIOS beállítást ami miatt ezt csinálja.
Igazából nekem nem is a viiv a lényeg, hanem az S3 suspend (quick resume). Ha valaki esetleg azt meg tudja mondani, hogyan tudom működésre bírni viiv nélkül (XP MCE 2005), az lenne az igazi királyság. Sajnos az Inteles drivernek előfeltétele, hogy a viiv szoftver fent legyen, tehát valami kerülő út kéne, vagy a viiv-et életre hívni. -
atuci
őstag
Abit Fatal1ty F-I90HD
Láttátok már ezt a lapot itthon valamelyik boltban?Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
szbalogh
addikt
KERESEK KERESEK
Nick: HE_Storm
-
beencee
őstag
válasz lajos001 #1380 üzenetére
A HTPC arra kell, hogy használjuk és kellemes perceket szerezzünk vele magunknak és a családunknak.
Ha ez az egyik hobbim, mániám, nyilván annak örülök, ha minél többen foglalkoznak vele, ráadásul a tipikus felhasználása manapság a zenehallgatás, divx filmek megnézése, on-line tartalmak megtekintése, PVR szolgáltatások, stb. Még tanuljuk ezt az új valamit a nappalinkban... Erre tökéletesen elegendő egy ''gyengébb gép'' is, ahogy te fogalmazol. Szerintem a szoftveres, a szolgáltatási és a user interface oldala sokkal kiforratlanabb és érdekesebb ennek az új eszköznek, ezekkel kellene többet foglalkozni.
Aki pedig nagyobb erőforrásigényű HD műsorokat akar nézni, az nyilván valamilyen HD (és nem HD-ready !!!) megjelenítőn tesz azt, amelyhez nyilván nem gond az ''erősebb gép'' párosítása. Azon pedig persze lehet vitatkozni, hogy az mennyire legyen ''erős''. Mivel a HTPC az én nézetem szerint egy PC alapú szórakoztató-elektronikai eszköz, ezért az én tippem az erre egyre inkább specializált alaplapok, alkatrészek megjelenése lesz (mint ahogy ez a folyamat már el is kezdődött), ezek pedig valamilyen szinten kiváltják az erős procit, gamer video-kártyát, stb. -
YouCanCANON
aktív tag
HTPC építőknek ajánlanám... van egy eladó PCI riser karim [link]
You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *
-
YouCanCANON
aktív tag
You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *
-
dabadab
titán
válasz lajos001 #1380 üzenetére
Ami megizzaszthatja a processzort, az max a h.264, mivel az 1.7-es P-M is siman dekodolja az 1080p WMV-ket. Viszont a 6-os sorozattol kezdve a GeForce-oknal ott a PureVideo (ill az ATI-nak is van hasonlo cucca), amivel a GPU besegit a dekodolasba. Momentan meg viszonylag keveset de a jovoben minden valoszinuseg szerint egyre jobban (egyszeruen a driver fejlesztesevel).
[Szerkesztve]DRM is theft
-
lajos001
aktív tag
Én kicsit csodálkozom azon, hogy itt a legtöbb ember inkább a gyengébb gépeket ajánlja. Persze megértem, hogy minél kevesebb hőtermelés a kulcsa az alacsony zajnak, de mire kell a HTPC? A jövőre senki sem gondol? Már le lehet tölteni HD anyagokat, amik bizony (másik fórumról származó tapasztalat) igenis combos konfigot igényelnek.
-
hati
addikt
válasz gaspikoma #1378 üzenetére
Szia!
Hogy kell-e bika erő sgép, az attól függ milyen felbontású/kodolású/bitrátájú videót akarsz lejátszani. Egy h264-es HD anyag, már eléggé erős CPU-t igényel.
Az alaplai VGA SD anyagoknál elég, de HD anyagoknál már gondok lesznek vele, mert szűk lesz a ram sávszél neki.
Ha megfelelő tv karit veszel, akkor használhatod a hozzá adott távirányítót is (Leadtek, Hauppage tunerek előnyben).
Ha LCD tv vagy projektorra kötöd a HTPC-t, akkor mehet dsub vagy dvi kimeneten, nem kell a tv kimenetet használnod és jóval szebb lesz a kép is. -
gaspikoma
csendes tag
Sziasztok!
Töröm a fejem, hogyan lehetne pici pénzből összehozni egy HTPC-t. Végigböngésztem a hozzászólásokat és van egy-pár dolog ami még nem állt össze a fejemben.
1. Ha jól látom egy HTPC-nek nem kell ''bika'' gépnek lennie.
2. Hogy minél olcsóbb legyen, elég az alaplapi VGA (lehetőleg a legújabb csipesek, ATi 1150, Nvidia 6150).
3. Talán a legjobb választás egy AM2-es alaplap alacsony fogyasztású processzorral (még az is lehet, hogy egy sima Sempron elég. Megjegyzem több boltban érdeklődtem a 35 wattos processzorokról, de az eladóknak fingjuk sincs mi az.
[link] )
4. Ott kezdődik a problémám, hogy a HTPC-t az ember leginkább TV-re kötve szeretné használni viszont az alaplapi VGA-s lapok csak elenyésző hányada rendelkezik TV kimenettel. Kettőt találtam amit nálunk is lehet kapni ASUS M2NPV-VM (Nvidia 6150 és MSI K9AGM (ATI 1150) bár ez utóbbinál opcionálisként írta a doksi.
5. Ár körülbelül: alaplap 21eFt, proci 15e (Sempron 3200), memória 23e (667-es DDR2 1 Giga), tápegység 15e (valami nagyon csendes márkás FSP ? ), proci hűtő 10e (ez lehet hogy sok nem tudom), TV kártya HW-s Mpeg2 20e, távirányító 15e (Imon): ez eddig kb. 119eFT.
És még a ház (de ezt esetleg építhet is az ember magának, ha van türelme hozzá és elég ügyes).
Ezeket kérdés jelleggel írtam le, hogy körülbelül jól látom-e a dolgokat. -
bluepulse
csendes tag
Köszönöm, kipróbálom.
-
bluepulse
csendes tag
Már megvettem pár alkatrészt. Ezen már nemtudok változtatni. Van egy 3.7-es amd proci,ugy gondoltam ha alulhúzom valódi 1G-án akkor nem melegszik ,kevesebb zaj. Asus alaplap is megvan mATX-es nem nagy.Avid.karit még nemvettem meg egy nvidia 7xxx-es regondoltam passiv hűtéssel.A tv-kari megfelelt volna hiszen tv-ből felvnni-megnézni-törölni jónaktűnt,edig.
Ez bizony hátráltat egy kicsit, de majd akkor sokszor nézem a vaterát. -
beencee
őstag
válasz bluepulse #1371 üzenetére
Igen, ez ilyen egyszerű, ahogy hati is írta a válaszában.
Válassz eggyel (vagy kettővel) kisebb procit, mint amit terveztél (még az is bőven sok lesz), még fokozottabban tedd ugyanezt a videokártyával és a különbséget költsd egy jó TV kártyára, távirányítóra, VFD kijelzőre, kábelekre. Ugyanott tartasz anyagiakban, kevésbé lesz meleg és sokkal használhatóbb lesz a HTPC-d. Persze, ha valóban ''dedikált'' HTPC-ről beszélünk, nem pedig egy erre a célra is használt PC-ről.
Ja a ''64 bites Meedio''... Természetesen nincs, de minek és hogy is Melyik része is lenne 64 bites és milyen célból, milyen előnyökkel?
[Szerkesztve] -
bluepulse
csendes tag
Köszi a gyors választ.
Tehát még 25.000 kellene költenem.Kérdeznék még. 64 bites változatban a Meedio létezik? -
bluepulse
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Az első HTPC-met kezdtem barkácsolni. Olyan problémába ütkőztem amit magamtól aligha tudnék megoldani. Tehát a Nero Home-t kivánom használni, de a hang késik a képhez képest.
Egy sima 878 chipes tv-kari van a gépben, de a Cyberlink.PowerCinema.v4.0 - val simán müködik. Minden segitséget előre is köszönök. -
róland
veterán
Reméljük, hogy 25.000,- Ft alatt lesz az ára. (100,- USD) Nagyon jó kis alaplap, a régi Radeon x700-as GPU-t kapta meg, HDMI kimenettel. Még én is gondolkodok a beszerzésén. (Ha lenne AMD-s változata, akkor jobban motiválna.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
atuci
őstag
Olvastátok már ezt a hírt a PH-n? [link]
Érdemes, jó kis alaplapnak tűnik. Reméljük az ára 25k körül lesz.Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
atuci
őstag
De kihalt ez a topik!
Most vagy mindenki buzgón épít, vagy már készen vagytok és élvezitek a cuccostBasil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
DesertDog
tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget! Úgy döntöttem, hogy az ominózus lapba megpróbálok egy Core Solo procit szerezni, feltételezvén, hogy ennek a teljesítménye már elegendő és a Speed Steppinget is tudja.
-
dabadab
titán
Az, hogy a C-M-ben feleannyi cache van mint a megfelelo P-M-ben (ebbol kovetkezoen a Dothan Celeronokonban ugyanugy 1 M van, mint a Banias Pentiumokban), a gyakorlatban semmi sebessegkulonbseget nem okoz, az FSB meg pont ugyanannyi, mint a megfelelo Pentium modellben (400 v 533 MHz).
DRM is theft
-
Chaser
legenda
Ha már a HD movieknál tartunk...nekem 3000+ a64 -alapon 1 ghzen-, 256 mb rammal -amiből a vga levesz 32-t, és ezzel az integált 6100gf-szal rezzenéstelenül viszi az 1280x720-as videót..a nagyobb, talán 1920*xxxx videóknál mi a követelmény? Még nem töltöttem le ilyen nagyobbat, csak érdekelne, pár helyen azt olvastam elég erős gép kell neki.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
róland
veterán
válasz DesertDog #1357 üzenetére
Részben, az igaz, hogy nem mobil processzor, de nagyon alacsony a TDP-je, tehát nem rossz választás. Az iL-90MV alaplapon pedig normál LGA775-ös foglalat van, tehát passzol bele.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
DesertDog
tag
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos az még nem derült ki, hogy a régi P4-es mobil-hoz képest ezek mit tudnak.
róland: A Core2 Duo E6300-as E sorozatú, nem T, szóval szerintem nem mobil proci és nem megy bele az IL-90MV-be. Pls szólj, ha rosszul tudom, mert az nagyon jó hír lenne.
hati és dabadab: Na akkor most mit is tud a Celeron M a Pentium M-hez képest? (és egyáltalán a mostanában kapható Pentium M-re gondoltatok?). Sajnos a Pentium M nincs rajta az Abit honlapján az IL-90MV kompatibilitási listáján a Celeron M viszont igen. Ezek a procik elvileg kompatibilisek. Egyforma socket? Ha igen, a lapok amik az egyiket felismerik a másikat is? Ilyesmikről semmit nem találtam az Intel honlapján az adatlapoknál. Ott még a szükséges socket sincs leírva. -
dabadab
titán
''Ha HD filmeket is akarsz nézni, akkor a Celeron M eleve kiesett.''
Miert esett volna ki? Teljesitmenyben ugyanazt hozza, mint a Pentium M, a PM annyival tud tobbet, hogy van benne SpeedStep, vagyis amikor nem kell dolgoznia, akkor szepen vissza lehet venni rajta az orajelet 600 v (az ujabbakon) 800 MHz-ig, igy uresjaratban joval kevesebbet fogyaszt (=kevesbe melegszik).
[Szerkesztve]DRM is theft
-
róland
veterán
válasz DesertDog #1353 üzenetére
Én valószínű, egy Core2 Duo E6300-as processzort vennék. Ha jól emlékszem, nemrég itt a PH!-n is volt teszt róla. Nagyon jó processzor és a maga 45.000,- FT körüli vételára sem magas. (Ennél pár ezerrel olcsóbb az E4300-as modell, de az már nem az igazi.)
-
DesertDog
tag
Sziasztok!
Én is építenék egy HTPC-t. Ha a kérdésem ismétlés, elnézést kérek. (Az elejéről olvasom a topicot, de még csak 1111-ig jutottam.) Az utóbbi időben nem nagyon követtem a hardverpiacot, és most egy kicsit bajban vagyok. Mindenképpen mobil processzor szeretnék tenni a gépbe, de nem tudom eldönteni, hogy milyet? Az én notebookom egy 2,8GHz-es sima P4. Ezen már rendesen szaggat egy 720p-s HD film, tehát ennél azért gyorsabb processzort szeretnék. Viszont ahogy elnézem, mostanában 2,8GHz-nél jóval alacsonyabb órajelű procik futnak. Azt nem hiszem, hogy ezek lassabbak lennének, mint a korábbi processzorok, gondolom, volt valamilyen jelentős architektúra változás a procikban. A kérdés lényege az lenne, hogy létezik -e, tudtok -e valahol a hálón valamilyen teszteredményt, amiben ezeket a procikat összehasonlították:
- régi Intel P4 mobil család
- Intel CoreDuo T sorozat (mobil procik)
- Celeron M sorozat?
Még fontosabb, hogy nektek van -e ezekkel a procikkal valamilyen tapasztalatotok???
Én sajnos semmi használhatót nem találtam a neten, így nem tudom eldönteni, hogy a Celeron elég-e vagy a CoreDuo kell? A gépet csak HTPC-nek és letöltésre használnám, az alaplap egy Abit IL-90MV lenne.
Fontos lenne a dolog, merthátugye a CoreDuo árában a ''pókos nyolcszáz'' és a ''pukkasztott egyes'' faktorok sajnos nem játszanak. -
róland
veterán
Beencee!
Elküldtem mailben a kért programot. De nevezd át .jpg-ről .zip-re a fájlt felhasználás előtt.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
Nekem is lenne egy kérésem a fórumozók felé. Ugy látom, hogy a spéci PQI memóriák beszerzését fel kell adjam, mert itthon nem hajlandó meghozni egy nagyker sem.
Ezért kinéztem magamnak az alábbi Corsair Kitet: [link].
Remélem ez az, amit a Corsair oldalán találtam: [link]!
A kérdésem, hol lehetne olcsóbban beszerezni, mint az iPON áruháza?http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
kollDani
csendes tag
Szia róland! A válaszod minden gondom eloszlatta egycsapásra, nagyon-nagyon sokat segítettél nekem tényleg, igen csak hálás vagyok. Megyek is és veszek ilyet, még valószínűleg a szerszámkészletet is, hogy ilyenekkel több gondom ne legyen.
Még egyszer nagyon szépen köszönöm.
Üdv:Dani
-
kollDani
csendes tag
válasz beencee #1340 üzenetére
Szia beencee. Nagyon szépen köszönöm válaszod. Ezt amit leírtál, két számteches cégnél nem tudták megmondani, bárkinek - ha érdekli - szívesen leírom a nevüket privátban, mert szerintem azért ez valamit elárul a hozzáértésükről, ráadásul az egyik hely az volt, ahol a ventit megvettem.
Sajna most a venti valóban úgy van megcsinálva, hogy a molexszéből két vezeték jön ki, egy piros és egy fekete, de mielőtt nagyon örülhettem volna, ha rádugom a táp molexszére, akkor a venti piros vezetéke a tápvezeték sárgájával néz farkasszemet, ezek szerint 12V-ot vesz fel most. Szerinted ilyen átalakítót lehet készen kapni, vagy barkácsolni kell? Ha barkácsolni kell az se baj. iIgazán sokat segítettél, nagyon köszönöm.
-
róland
veterán
Most nézem, hogy 1.003,- Ft-ért van átalakítós csatlakozó, mely a 4-es molexről leszed 2 db 12V-os csatlakozást és 2 db 5V-os csatlakozást. Szerintem ez kell neked. Az utolsó termék a linkelt oldalon: [link].
Terméknév: Zalman MC-1
Cikkszám: ZAL0133
[Szerkesztve]http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
válasz kollDani #1345 üzenetére
Computermode boltjában molex készletek is kaphatók, szerszámmal. tehát házilag szerelhetsz magadnak olyan molex toldást, amilyet szeretnél.
Molex csatlakozók: [link]
Szerszámok a molex szereléshez: [link]
Csatlakozók olyan 170,- Ft körüli áron kaphatók, szerszámok 3.000,- Ft környékén.
Vagy egy PSU Modding Tool Kit közel 8.000,- Ft-ért, amely minden szükséges molex szerszámot tartalmaz.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
kollDani
csendes tag
Szia róland! Leírtam az adataimhoz a konfigom, ahogy írtad, nem vmi sok helyet hagynak rá , de lényegileg minden elfért. Ez a venti átalakító adapter nagyon tetszik, ha nem leszek megelégedve a 6 cm-es Chieftecekkel, akkor igénybe fogom venni, kösz az ötletet. Előre azért terveztem be az Arctic Fan 8-at, mert egy épp itt a Ph-n olvashott hírből úgy művelődtem, hogy ez pwm szabályozható, akár a procihűtő alaplapi csatlakozójától is át tudja venni a pwm jelet, és így ha nem kell annyira pörögnie, jelentős halkulásra számítok. Hátul szeretném a két Chieftec 6 centist 5V-n járatni, ahogy beencee is írta, csak azt az egyet nem tudom, hogy hogyan vegyem ki a molex csatlakozókból a 12V-ot, hogy csak az 5V-t kapja a venti az ő molex csatlakozóján. Létezik esetleg valami átalakító, vagy magának kell az embernek ezt barkácsolni, szélsőséges esetben megoldás, ha egyszerűen levágom a 12V-os vezetékeket (persze utána azért valami szigetelőszalagos, vagy ilyesmi védelem rövidzárlat ellen , csak a tápot sajnálnám, a venti a maga 800 Ft-os árával megér egy kísérletet a halkság kedvéért.
Minden jó tanácsot köszönve, üdv:Dani
-
róland
veterán
válasz kollDani #1341 üzenetére
Ventilátor átalakító adapter: 6-ról 8 cm-esre alakítja át a felfogatást. tehát a nálad lévő 6 cm-es hátlapi szellőzők egyikébe tudsz 8 cm-es ventilátort tenni.
Egy kérésem hadd legyen. Add meg kérlek az adataidnál a konfigodat, vagy azt, amit szeretnél így HTPC-nek összerakni.
Jó lenne tudni pontosan milyen alaplapot fogsz használni. Szívesen utánanézek, annak hány ventilátor csatlakozója van. Sok alaplapgyártó mellékel szoftvert a CPU ventilátor szabályozásához. Ahol az északi híd (NB) is ventilátoros hűtésű, ott azt is tudja vezérelni a szoftver. Pl.: Abit alaplapokon BIOS-ban is állítható a ventilátorok hőmérséklettartományokhoz rendelt fordulatszáma (pontosabban a minimum és maximum beállított hőmérsékletnél kap a ventilátor).
De létezik egy SpeedFan nevű külön szoftver, amely szintén tud hasonlókat.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
kollDani
csendes tag
Szia róland, és mindenki!
Nagyon köszönöm a linkeket, amiket küldtél, az ajánlott oldal igen ígéretesnek tűnik, olyan cuccokat árulnak, amikről sok helyen talán még csak nem is hallottak. Beleolvastam a ''Zajcsökkentés'' c. cikkbe, az is igen ígéretes, persze ha folytatják is majd.
Bocs, a képeket nem látom, ez a ventillátor átalakító adapter - ha ezt röviden el lehet mondani - milyen módon alakítja át a ventit? Lelassítja/zajszigetel/a kettőt együtt, esetleg a feszültséget változtatja?
A másik dologgal (fordulatszám szabályozók kijelzős/nélküli) annyi gondom van csak, hogy még csak szabad 3,5''-ös helyem sincs, mert a képernyőolvasó progi autorizációjához szükség van ezen elavult eszközre, ha lenne helyem, biztos vennék egy Scythe Katana-t, vagy vmi hasonlót, mert talán ez lenne a legesleg kényelmesebb megoldás a fordulatszámok és hőmérsékletek kézbentartására.
Ja, hogy ki ne hagyjam, 12 cm-es ventis tápot már nem tudok betenni, mert a Chieftec házhoz járt egy 8 cm-es ventis SFX táp (300W).
Bár újonc vagyok, nincs sok tapasztalatom - csak azért írom le, hát ha mást is érdekel ez a ház, a cs01-b nekem igen könnyen szerelhetőnek tűnik, az első 8 cm-es ventihely elhelyezése, és a szellőzés ''elrejtése'' az előlap mögé is nagyon ötletes (szerintem). Szerelhetőség: pl. az egy 3,5-ös belső és egy 5,25-ös külső helyet tartalmazó keret egy kényelmesen kitekerhető (kis műanyag fogantyús csavar) eltávolítása után teljesen kivehető, így kényelmesen lehet bele bármit szerelgetni. Árnyoldal: nekem úgy tűnik, ha kiderül az ellenkezője, akkor bocsánatot kell kérnem a Chieftectől, hogy csak akkor van belső 3,5-ös helyből kettő (ahogy a specifikációban írták), ha kívülről nem használjuk a 3,5-ös helyet.
Minden segítséget köszönve, üdv:Dani
-
beencee
őstag
válasz kollDani #1339 üzenetére
A tápbó kijövő molex csatin van 4 vezeték a két középső fekete (ez a 0), van egy sárga (ez a 12V) és van egy piros (ez az 5V). Ha van a ventiken molex csati, akkor úgy kell átalakítanod, hogy azt a vezeték, amely a tápből kijövő molex sárgájához csatlakozott, ezután a piroshoz csatlakozzon. Így 12V helyett 5V-ot fog kapni.
-
kollDani
csendes tag
válasz beencee #1332 üzenetére
Szia beencee! Köszönöm válaszod. Idő közben már találtam két csúszócsapágyas 6 cm-es Chieftec (af-0625s) ventit, a Chieftec egyébként ezt ajánlja a házához - a cs01b 13 cm magas, hátra két 6 cm-es ventit terveztek be. Szerintem ez igen jó megoldás, mert így egy szélesebb sávban tudják együttes erővel kihúzni a meleg levegőt, ráadásul sejtésem szerint épp a ventik szomszédságába kerül a PCIe 16x-es bővítőhely, és gondolom egy videokártyának ez nem utolsó szempont, pl. ha passzív hűtésű.
Nagyon-nagyon sokat segítenél, ha le tudnád tömören írni, hogy hogy oldható az meg, hogy a ventiket 5V-n járatod. Helyzet nálam: van a tápról lejövő két Molex csatlakozóm, amikre úgy egyébként szükségem sincs, mert csak egy optikai meghajtó lesz pata-s. Szóval arra gondoltam, hogy minthogy a ventiknek is van Molex csatlakozójuk, ezt így valahogy össze lehetne hozni, meg hát ott van 5V is, csak hogy magyarázom el a ventinek, hogy a 12V-t ne vegye figyelembe. Tudsz esetleg ajánlani vmi átalakítót, amit valahol meg is lehet venni, ami vagy egy vagy két a tápról lejövő Molexes csatlakozójú kábelről 5V-n tudná tartani a két ventit. Ja, van a ventiknek 3pines alaplapi csatlakozójuk is, ha ez lendít vmit a dolgon.
Bocs, hogy ezzel terhellek, de elég reményvesztett vagyok, miután tapasztaltam, hogy a kereskedők csak néztek, amikor ilyet mondtam, hogy 5V-on járatni, semmi ötletük nem volt. Persze biztos van olyan kereskedő, akinek van, mert hát egy másik helyen, amikor 6 cm-es ventit kerestem ugyan ilyen döbbentek voltak.
Ha lenne ötleted, és megírnád, előre is nagyon szépen köszönöm.
-
róland
veterán
válasz Sándor -P20- #1337 üzenetére
Nero DriveSpeed. Ingyenes.
Esetled DVD Idle, bár az fizetős, meg nem is ismerem.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Sándor -P20-
senior tag
Kellene némi segítség...
Ismertek valami egyszerű progit, amivel az asztalról vissza lehet venni az optikai meghajtók sebességét??
A lényeg az lenne, hogy filmnézés, zenehallgatás előtt egy klikk, és csendben mennek a meghajtók, ha pedig másolni, vagy gyorsan akarok dolgozni, akkor egy újabb klikk után ismét maxon tekerjenek a cuuccososk...
A segítséget előre is köszönöm....40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
róland
veterán
válasz kollDani #1330 üzenetére
Megoldás lehet például egy ventilátor átalakító beszerelése: [link],
vagy egy jobb 12 cm-es hűtővel rendelkező táp, pl. Zalman, FSP,
vagy fordulatszám szabályozás: több alaplap is biztosítja ezt a lehetőséget, de lehet kiegészítő: [link], [link].
Igen, a cikket én írtam. Remélem sokaknak segít megismerni a HTPC mivoltát!http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
joco1114
csendes tag
Nekem most nagyon bejönne a Fujitsu-Siemens SCALEO EV.
[link]
Tud valaki valamit róla?
Joc
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
válasz kollDani #1330 üzenetére
Az én tapasztalatom szerint mindenféleképpen jótékony hatású (különösen egy laposabb házban, mint az én Sony-m is a maga 9cm-es magasságával), ha van hátul egy venti, ami kihúzza a meleg ájert + nálam a tápban lévő 6cm-es kifelé fúj, 5V-ra kötve. tts fórumtársunknál találsz segítséget (típus, hang, bekötés, stb.). Céges linkje, a 6cm-es ventikkel: [link], illetve a topikja itt a PH-n: [link]
-
kollDani
csendes tag
Kedves róland, köszönöm válaszaid. Sajnos/szerencsére közben kiderült, hogy van a nagykernek egy bemutató darabja a Chieftec CS-01B-ből, és ezt már egy ideje megrendeltem egy kisker cégtől, csak ők valamiért - ki tudja miért - nem érdeklődnek a nagykerüknél, hanem nekem mint végfelhasználónak kell utánanézni, hogy van-e a keresett árú . Ennek a háznak nagy előnye az ára (huszonegynéhány K), ami jónak mondható, és nincs rajta kijelző, meg távirányító sincs. A hátránya már biztos, hogy hátul két 6 cm-es ventihely van rajta, mit gondoltok, a hátsó szellőztetés kihagyhatatlanul fontos? Valaki találkozott már valahol viszonylag alacsony fordulatú és halk 6 cm-es ventivel. Gondolom e két dolog - alacsony fordulat és halk - összefügg, és gondolom azért ha két ventit terveztek bele nem kell teljes fordulaton menniük. Valakinek volna valami gyakorlati tanácsa, hogy hogy lehetne a ventiket lelassítani - hallottam ilyesmit, hogy ellenálláskábel, meg hogy 5V-n járatni, sőt még fordulatszám szabályzót is emlegettek néhány tesztben it a Prohardveren, de újoncként nem sokat értek ezekhez, ha valaki adna egy kis gyakorlati útbaigazítást, pl. hogy mit kérjek a boltban ehhez, azért nagyon hálás lennék!
Róland, úgy emlékszem, te írtad a cikket a HTPCről, gratulálok hozzá, szerintem nagyon jól összeszedted, hogy mik ennek az architektúrának az előnyei.
Üdv mindenkinek, és köszönöm a segítséget:Dani
-
Chaser
legenda
válasz golyani #1324 üzenetére
Értem én Én meg közben tesztelgetem a cuccot, c'n'q-val venti nélkül is elmegy vidáman Szóval még a táp ventijét kell leszabályoznom, vagy cserélem egy silnetblade-re, és alapjáraton elmegy csak a táp ventijével Ha meg netalántán néha kicsit gamelni akarok, akkor beizzítom a proci ventit és meg van oldva. Már kezd kialakulni a ház terve is
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
róland
veterán
Visszatértem XP-re, hogy kipróbáljam az új drivert a PCTV-mhez. Erre nem a megfelelő drivert telepíti alapból a szoftver. Nekem kellett utólag kézzel telepítenem a megfelelőt: PCTV713x meghajtó kell a kártyámhoz.
Valószínű, emiatt nem ment Vista alatt se. Na majd egy hónap múlva kipróbálom ott is.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
válasz kollDani #1323 üzenetére
Néztem neked pár másik terméket:
Zalman HD-160 (160 mm magas, olcsóbb, mint a 135-ös modell.)
Ahanix/D-Vine MCE-601 - [link] (150 mm magas, 3,5''-os bővítőhellyel egy lenyíló előlapi ajtó mögött.)
Magyarországi elérhetőséget még keresek.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
válasz kollDani #1323 üzenetére
Origen házak, a B and L forgalmazza őket Budapesten.
De jobb vákasztás a Zalman HD-135 (Ez 135 mm magas, tehát normál kártyákat fogad, rendes ATX alaplap belefér és rendes ATX tápegység is. Jól szellőzik. A csomag tartalmaz egy iMON VFD kijelzőt és Zalamnosított távirányítót.) Csak az ára borsos egy kicsit, kb. 90.000,- Ft.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
kollDani
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném, tudnátok-e ajánlani vmi mATX, esetleg ATX alaplapot befogadó (jelenleg egy Asus p5ld2-vm hd mATX lapom van) nem túlságosan magas, de azért még normál kártyákkal bővíthető - esetleg hagyományos táppal is, de ez nem feltétel - kombi/fekvő házat ajánlani, amit még valahol BP-n meg is lehet venni.
Én gondolkodtam a Chieftec CS-01-b-ben (Maestro sorozat) (ez mATX), csak egy baj van vele, hogy tapasztalatom szerint ez jelenleg még nem kapható (forgalmazó a Kellytech - www.kelytech.hu). Ugyancsak a Chieftec Maestro sorozatában az AE01-gyel meg az a bajom, hogy nincs rajta külső 3,5-ös hely, nekem ez meg kéne floppyhoz, ami meg egy szoftverem miatt kell (mindkét ház kombi, fekvő/álló).
Szóval ha valaki tudna segíteni, hogy a fent emlegetett CS-01-b-t ho lehetne már errefelé megkapni, vagy valami hasonló - jobb lehet - házat tudna ajánlani, lehetőleg fekvőt, kérem írjon akár privátban is. Mivel látássérült vagyok és a gépet amúgy is képernyőolvasó progival (JAWS) használom, nem feltétel, hogy legyen kijelző a házon, sőt jobb ha nincs az ára miatt.
Ja, az alaplapon meg 4 USB 2.0-t lehet előre kivezetni, nincs FireWire, ami viszont az általam nézett Chieftec házaknál mindenütt van az előlapon. És nincs az alaplapon infraport kivezetéséhez sem semmi. Kérdés: szerintetek az infratávirányítós házaknál az infrát lehet USB-re is kötni, vagy hogy megy ez? Ezt csak persze úgy megkérdeztem, mert érdekel, de nem hiszem, hogy ilyen táviráníthatós házikóra lenne pénzem .
Segítségteket előre is nagyon szépen köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz golyani #1321 üzenetére
Láttam, hogy vannak kütyüid De azokat el is lehet ám adni Ha kiszámolod, mennyiért tudod eladni, nem sokat kell még hozzátenned, hogy pl egy a64 konfigot összedobj/ vagy intelt, ahogy érzed/
XP2200+ --5k
KT600-as lap --5-6k
9200-es VGA--4-5k
6600GT-- gondolom ez agp-s, 15k-t biztos adnak érte
ram: 4k..de mehet akár 754-es vagy 939-es konfigba is
40-es vinyó--4.5-5k, de ez is mehet az új konfigba
meg gondolom ház+táp is van ami ha eladod a cuccokat belőle, feleslegessé válik
A p3-as gépeket is jó áron el lehet adni, mert keveset fogyasztanak, és valaki 24/7-ben töltöget, annak sokat ér egy ilyen
lap: pl s939 újan bruttó 15k alatt mATX integrált gf6100-zal, meg minden földi jóval/nyilván használtan 10-12k-nál nem több/
proci:3200+ athlont 10k-ért már kapsz itt
halk venti a64-re: 2400ft bruttóért vettem AC64 Alpine-t, kicsit leszabályozva nincs hangja nyitottan se, 20 centiről, 12 óra prime után volt 50 fok alatt még kicsivel átlaghasználatnál leszabályozva is 30 alatt
ezen kívül még elég a táp ventije sztem, én gépemben 350-es FSP lesz/vagyis már van, bruttó 6100 volt az ára, 12 centis venti meg minden védelem ami kell
Házat meg ahogy mondod, ígyis-úgyis csinálni kell, bármilyen konfigot is építesz..na ha osztasz-szorzol, akkor sztem nem 35k lenne a ráfordítás, ha csak a sA cuccodat is ''áldoznád'' fel érte
Nem akarlak rábeszélni semmire, csak nézd + a ph-s árakat Én se sietem el, kütyük már megvannak, mostmár jöhet a ház tervezése
szerk: a 111 tényleg jó, nekem is olyan van, csak iszonyat hangos nekem külső odd lesz, nem csak a hang miatt, de legalább nem foglalja a helyet a házban, notis odd-ben meg nem gondolkozok, mert csak nec-et tudnék venni most emberi áron, olyan meg nem kell, meg nagyrészt úgysincs használva, én pl dvd-t is vinyóról nézek, írót csak felmásolás erejéig használom, szóval elfér az a gép mellet vagy a fiókban is
[Szerkesztve]_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
golyani
őstag
az a helyzet h van itthon 2 fullos P3-as IBM gép+ az én érgebbi konfigom(XP2200+, 256 ram, 6600GT, 40-es vinyó, KT600-as lap), meg havernál van egy 9200-es VGA
saz lenekm nagy különbség lenne mert az A64-ből minden venni kéne de lap+ram+procc minimum esetleg egy Hangkrai. bár az ithoniba is mindbe van integrált lan, hang.
szal ha P3 mellett döntenék ezt kéne vennem:
-ODD( pio 111 mer nekm van és kira)
-esetleg hangkari
-pár venti
-házat kéne barkácsolni mer én sok tízezeret ki nem adok érte)
ha A64:
-lap
-halk hűtő
-procc
-ram
-ODD
és ami fentebb van a P3-nál.
és esteleg egy tuner de az mindegyikbe kéne előbb utóbb.
ezért döntenék a p3-as mellett mert megspórolnék 30-35k-t és az nem mind1.
szal majd még körvonalazódik a dolog...
és köcce a helpet!
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz golyani #1319 üzenetére
Mindenki úgy csinálja, ami az elképzeléseinek megfelel Noti se rossz ilyen célra, csak az ár, és a bővíthetőség hibádzik, mert ebbe vinyót is annyit pakolok ha kell, hogy ihaj-csuhaj Vagy esetleg tunerkarit, bár most az biztos nem lesz, vagy külső hangkarit..stbstb..na meg erre akkora lcd-t kötök amekkorát akarok /vagy épp megengedhetek magamnak/, noti az meg fix..lehet mellé persze külsőt csatlakoztatni, csak az már túl drága project lenne..legalábbis nekem És a legfontosabb: ez egyedi lesz Meg amit előző hsz-emben nem írtam le, amiért nem pl p3 mellett döntöttem, bármilyen konfigot építesz, táp úgyis kell bele/p2 vagy a64, normális minőségű és halk táp, ugyanannyi pénz/, ram 256 vagy 512, esetleg nagybb l/árilag használtan kb meg újan is egy árban van sd és ddr is,tehát ugyanannyi/, vinyó úgyis kell bele/árban szintén ugyanannyi/..lapról meg annyi, int vga-s s754, 939, vagy am2 15k bruttó alatt is van, de ezen legalább van egy normális vga, ha veszel egy frankóbb p3 lapot az legalább 3k, de mellé kell vga is, legalább mx440,3-4k, ha nincs integrálva lan és hangkari az is kell, és akkor hol van még az usb2.0, meg a sata,pcix1,pcx16....egy p3 proci is 3k környéke, s939es a64-et meg már 9k-tól vehetsz használtan/ ennyire lementek az árak/, szóval nem nagy különbség van pénzügyileg pl egy p3 vagy egy a64 konfig közt, de teljesítmény és szolgáltatások, bővíthetőség területén elég nagy..fogyasztani meg c'n'q segítségével az a64 se fogyaszt sokkal többet átlagfelhasználás mellett, mint egy 20-30W-os p3. Tanácsok meg ingyen vannak, soxor én is rászorulok, úgyhogy nagyon szívesen
szerk: jah, és természetesen az odd is/akár külső vagy belső/ ugyanannyiba kerül minden konfigba -ezt kifelejtettem-
[Szerkesztve]_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
golyani
őstag
jaja így urólag belegondolva én is rájötttem h vagy az athlon konfig lenne jó egy Athlon MP-vel
vagy várni amíg a jelenlegi konfig elavul.
ezt majd úgysi magaman kszertném meg csinálni msot meg gép előtt vagyok cas kmondom ah van értlem akkor megbórelom teszt képpen P3-ból és később komolyan esteleg saját lakásba illet MSC alatt kituggya hova kerülök... és oda meg viszont jó lenne koliba albiba egy ilyen kompaktabb cuccos... tom vegyek laptopot de ez olcsóbban lenne kivitleezhető
na mind1 köszi a tanácsokat hát akkor ezzel még várok egy keveset. -
Chaser
legenda
válasz ***HG*** #1315 üzenetére
Fekvőt szeretnék, de ez még nem biztos, hogy így is lesz, még az sem dőt el, hogy plexi vagy fa lesz-e a burkolat -vagy a 2 kombinációja - az igazság az, hogy nagyon mutatós lett a kicsike, kár lenne fa mögé rejteni, viszont a fa az jobban hangszigetel...kanóc probléma megoldva, 1 darab vinyó lesz majd a végleges, az is sata-s, tehát nem lesz sok kanóc, odd az minden bizonnyal külső usb-s, kanóc még a gatewatch szenzoraihoz kell ugye,de azt a lap mögött, az egyik távtartó furaton szépen ki lehet vezetni, és mivel a lap piros,a kanóc látszó része nem is üt el, mert a kanóc piros-fekete Hútő is megvan már, AC64 Alpine lett, a GW szépen leszabályozza 1300 rpm-re, és 20 centi távolságból már nem is hallom szabadon állóan se, procit terhelve se vitte 35 fölé Még a táp ventijét is le akarom szabályozni, perpill az a leghangosabb. Mivel annyira baba így egyben az egész, valszeg egy kis álló fullplexi ház lesz, de olyan kicsi, hogy egy szatyorba bele fog férni Természetesen ha kész lesz, örömmel látlak Ha nincs kész anélkül is
szerk: jah,arra elég egy p3 is, sőt egy p2 is, még dvdírásra is, csakhát mellette nem nagyon tudsz mást csinálni. A másik meg az, hogy azok a lapok már nem mai gyerekek, tehát hosszú távon nem biztos, hogy jó választás..na meg a sata vinyó lehetőség/ oké, bővítő karival meg lehet oldani/, az usb 2.0 lehetőség/ bővítő karival azt is meg lehet oldani/..de ez mind plusz pénz, arról nem is beszélve, hogy ezen a lapon egy gf6100 integrált vga van, amivel régebbi játékok is vidáman elmennek, ez mellett ha úgy adódik tudom bővíteni is, proci az fix, egy 3000-es a64 mire nem elég átlagfelhasználónak? ramot meg annyit rakok bele ha kell, amennyit nem szégyellek/ vagy amennyit a pénztárcám enged/..szóval teljes mértékben bíthető, ha úgy alakul, hogy szükségem lenne rá. Ha meg már ennyi időt rászánok a házra, tervezésre, hangtalanításra, akkor azt nem p3-mal tervezem
-
Chaser
legenda
válasz golyani #1313 üzenetére
Túl sok lesz úgy a venti..
Fa az jó 5let, nem véletlen gondoltam rá én is hangszigetelés miatt is főleg, bár hang az nem sok lenne. Az athlonra igencsak nagy bordát kellene raknod, de sztem passzívan akkor se menne.. azért vettem s939-es athlont, mert a c'n'q helyrerakja, ha nincs különösebb dolga, egy 3000+ alap 1.8ghz-ről,1.4V-ról levesz 1ghz-re, 1.1V-ra, kicsi alubordával is el van így passzívan, nem olyan nagy pénzért hozzá lehet már jutni+laphoz is használtan, hűtés meg sok fajta lehet, én szeretném, ha csak a táp ventije dolgozna, esetleg a procihűtésre rásegítenék ha szükséges néha_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
golyani
őstag
hát én úgy gondoltam h lenne egy a táp venti egylasú8 -as kifelé és oldalról 2 lassú 8-as küldené be a friss levegőt.
fa meg azért lenne jó mert jól ellehet mögé dugni a drájvot és még jól is néz ki, mellesleg hangszigeteléként is jó lehet.
az helyezt h minnél olcsóbban akarnék kijönni a dologból.
mondjuk ha egy kellően nagy bordát raknék rá az athlonra, vmi AC freezerre gondolok. és sikerülne jól elhelyezni... ha másnme csinálok neki kis csatornát egy hátsó kifelé fújó ventihez... -
Chaser
legenda
válasz golyani #1310 üzenetére
Sztem a p3 gyengusz lesz, az athlon meg túl meleg és sokat eszik..
Fából mért ne lehetne megépíteni? Pár hsz-szel ezelőtt leírtam én miként tervezem. Egyébként kindulva pl egy erősítőből, amineka teteje lyukacsos, a fát is szépen ki lehet fúrni pár helyen, ha valaki parázik, hogy megfő a gép. Ha egy 100k-s erősítőt nem féltenek a portól, akkor egy htpc-t se kell
szerk: vagy szerzel egy dual p3 lapot, és az már tuti lesz
-
-
golyani
őstag
van itthon 2 db P3-as gép melyekből szeretnék majd egy HTPC-t varázsolni első körben a házzal van bibim.
de eszembe jutott az h ismerek asztalost és h miylen lenne egy HTPC ház fából feketére festve vagy lakkozva?
hűtésélig milyen lenne a helyzet?
illetve milyen VGA-t lenne érdemes beszerezni hozzá? van itthon 9200 és 6600GT-is de sztem a 6600GT kicsit sok lenne és macerásabb lenea hűtése is.
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Jó lesz a cikk
Pár észrevétellel és saját tapasztalattal kiegészíteném a leírtakat A saját tapasztalatok és megvalósítások remélem adnak legalább 5leteket hasonló pc építésén gondolkodó emberkéknek
Először is - mindennek az alapja: az alaplap. Ahogy te is írtad, fontos, hogy passzív legyen. Nekem a méret is fontos, mert minél kisebb gépet akarok építeni, ezért csak mATX lap jöhet szóba. Szerencsére ezek a lapok integrált vga-t tartalmaznak, szóval egy gonddal kevesebb/ és mindezt passzívan teszik/
Másodszor - processzor: előfordulhat, hogy nagyobb teljesítmény is szükséges, ezért régebbi p2-p3 pentiumok nem feltétlenül a legideálisabb választás egy ilyen gép megépítéséhez/ bár ezek gond nélkül mennek passzívan/, szóba jöhetnek a mobilprocik, kis fogyasztás/nagy teljesítmény..de az áruk is természetesen több, mint asztali társaiké. Alaplappal is gondok lehetnek, és nem utolsósorban nem olyan egyszerű egy ilyen procihoz hozzájutni, mint egy asztalihoz. A fontosabb szempont nálam: alacsony hőmérséklet, kis fogyasztás, ha szükség van rá nagy teljesítmény, jó ár/érték arány. Ezeket figyelembe véve s754-es vagy am2-s sempronok c'n'q-val, vagy s939-es athlonok jönnek nálam szóba.Ilyen célra talán a legtökéletesebb választás, egy energiatakarékos /EE, 25-35W max TDP/ proci, de annak a beszerzése sem egyszerű, és nyilván az ára is magasabb kategóriába esik.
Mivel még eddig nem volt s939-es rendszerem, úgy döntöttem kipróbálom ezt, nem bántam meg/ cpu:3000+ venice, lap: biostar gf6100-m9/ A proci 1 ghz-en nyamvadt kis p3-as alubordával, netezés, videózás, zenehallgatás, stb..dolgok mellett nem ment 30 fok fölé passzívan. A nagyobb hűtő most jön rá, az reményeim szerint alapórajelen /esetleg - feszemelés nélkül - tuningolva is/ elviszi passzívan. Ez a lap, ha úgy hozza a helyzet könnyedén bővíthető ''erőművé is'', ez mellett szerencsére tuningos is
Harmadszor- HDD és ODD: ahogy mondtad, egy notivinyó jó választás htpc-hez, főleg, hogy mostmár lehet kapni sata-sat is, így átalakítóval sem kell vesződni. Másik jó választás még a seagate asztali 5400 rpm-es vinyók használata. Nemrég vettem ilyet HG fórumtárstól, meglepően halk/ asztalon csak a seek hangját lehet hallani, de az is halk, házban ennyi se lesz/ és hűvös, mindamellett megfelelő teljesítmény nyújt. A 7200 rpm-es nagyobb testvéreivel se volt gond, hűvösek, kicsit hangosabbak, de még asztalon sem volt zavaró a hangja az enyémnek, házba beépítve nem hiszem, hogy hallható lenne. ODD-esetleg szintén egy noti megoldás, áruk már nem olyan vészes, 15k körül újan is lehet kapni, ha jól tudom, ezek szabványos IDE csatival rendelkeznek, tehát átalakító sem kell. Esetleg, amin én gondolkozok, egy külső USB-s optikai egység használata..ha szükség van rá bármikor lehet csatlakoztatni, az ára szintén a notimegoldáshoz hasonló, vagy alatta is van pár k-val, nagy előnye, hogy még kisebbé tehetjük a htpc-nket.
Negyedszer - tápegység: kedvenc tápom FSP-350PNF, eddig is kedvező áron lehetett kapni, de most egyes boltokban/ ahol én is vettem/, szinte egy codegen áráért meg lehet kapni. Megfelelő védelmet és teljesítményt nyújt, 12 centis ventije van, bármilyen ATX laphoz használható /P2-höz is használtam/ Szóba jöhetne passzív táp is, de a következő ''menüpontnál'' leírom, mért nem ajánlom.
És végül - a ház: mint írtad, a kész megoldások drágák, és ha már készen vannak, akkor nem is egyediek. Én egy fa, vagy egy plexi ház építését tervezem, vagy a 2 kombinációját / bőven 10k alatti kategória/. ha ház, akkor szellőzés: az én esetemben passzív a vga, északi híd, és remélhetőleg a cpu is passzív hűtéssel beéri. ez eddig rendben is van, de: ezek az alkatrészek termelnek hőt, és ott van még a HDD is, ezt a hőt valahogy el kell vezetni, erre tökéletesen megfelel a táp ventije, ezért nem is ajánlom a passzív megoldást /meg az ára miatt se/, ha túl hangos a venti, lecserélem egy silent blade-re.
Kb ennyit akartam hozzátenni az általad leírtakhoz. Esetleg még akinek feltétlen fontos a távvezérlés, arra is van ''házi'' megoldás. Távirányító kell az alkalmazásokhoz? Pl. nokia 3650, 7650 vagy egyéb, symbianos telcsi erre bőven megfelel. A 7650-eshez jó áron hozzá lehet jutni, mindent tud ami erre a célra kell, és sok egyéb jó tulajdonsága mellet még telefonálhatunk is vele
Ha valaki esetlegesen szeretné, ha sw nélkül is figyelemmel kisérhetné a belső hőmérsékleteket, arra tökéletes megoldás az Aerocool panelok használata . Nemrég egy Gatewatchot vettem /szintén HG fórumtárstól /, a hőmérsékletek követése mellett lehetőség van ventiszabályozásra/ bár ez az én esetemben nem játszik nagy szerepet/, a hangerő vezérlésére, és egy kis 3 sávos kivezérlésjelző is helyett kapott az elején, és nem utolsósorban 3 színű háttérvilágítása van. Elég sok fajta aerocool panelt lehet kapni, amik természetesen sok fajta funkciót töltenek be. Én a magam részéről tervezek még bele egy ütemvillogós neont/ vagy többet/, ami egy inverter segítségével a zene ütemére villog, kb. olyan jelenség, mintha az audiokimenetre rákötünk egy LED-et. Ez mellett természetesen villogás nélkül is képes működni, és kikapcsolható is
Nagyjából ennyit akartam leírni/hozzátenni az általad leírtakhoz, vannak fedések is természetesen Egy általános célú / net, zene, dvd, kisebb játék, tanulás, irodai progik/ pc-t akarok összehozni - gondolva arra az esetre is, ha netán később bővíteni akarom - minél kisebb és egyedi házikóban, a tápot kivéve mindent passzívan hűtve. A legtöbb alkatrész már megvan hozzá, mostmár lassan nekiállok a ház tervezésének is Ha érdekel valakit a végeredmény, majd beszámolok
szerk: sorry a hosszúra sikerült hsz-ért
-
Stalker-2572
veterán
válasz Stalker-2572 #1300 üzenetére
Aki új gépet akar építeni az nézze meg a #1300-at up
All Black...
-
róland
veterán
válasz ***HG*** #1305 üzenetére
Kihúzod a hálózati csatlakozót a konnektorból. S addig nem használod míg új távirányítót nem veszel. (Amúgy a legtöbb távirányító hiba egyszerű tisztítással orvosolható. A gomobk belső fele egy grafit érintkező az zárja a panelen az áramkört. Ez a grafit szokott elzsírosodni, s azért nem működik. Nagy tisztaságú alkohollal lemosható a kosz a grafitról és a nyákról is.)
-
***HG***
aktív tag
Nekem van egy Terratec 5.1 Home Arena hangrendszerem, amin az összes kezelőszerv egy Power gomb, a többi távirányítóról.. Természetesen pont akkor merült le benne az elem amikor 1-esen volt hagyva a hangerő. Na ekkor gondolkodtam el egy kicsit hogy mi van ha véletlenül tönkremegy/megsemmisül a táv??
"Aki a világot akarja jobbítani, kezdje mindjárt saját magával!" :D
-
MuFFo
tag
Köszönöm, bár több sebből vérzik a dolog. Vajon, miért csak a drága és nagy méretű házakba építik be?
Esetleg külön kapható vezérlő gombsorról hallott valaki? Esetleg leírás a házi elkészítésről? Valószínűleg nem is a gombok a probléma, hanem hogy hová is csatlakoztassuk? Valószínű ps/2 csatiba, de akkor milyen szoftverrel hajtjuk meg?
Elektronikai szagemberek help...Ha nincs semmi gipszer, akkor minden klopfol, avagy porhab, infulzió, pénztálca, magányóvoda, pogárcsa, szandár, kaukció,anterna
-
dane
senior tag
Halihó!
Akinek van otthon MŰKÖDŐKÉPES Vistája (beépitett MCE-vel) az küldjön egy privátot!
Kellene egy kis help a topicnyitónak!
Thx -
róland
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest