Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• helkis

veterán

válasz Gyuri27 #1929 üzenetére

kipróbáltam még valamit, ha azt választom, hogy lekapcsolt állapotban ne legyen a kijelzőn semmi, akkor is kiír mindenféle ''UDT''-t (azonosíthatatlan-kijelzett-szöveg :DDD) :F

• helkis

veterán

válasz Gyuri27 #1927 üzenetére

hát ez az, hogy lehet jumperrrel kapcsolgatni blockonként az usb-k állapotát (hátsó-külső 2x2db + alaplapi-belső 3x2db) egyébként az alaplap egy Jetway 965gdag [link], hogy mi tartsa-e vagy ne a feszt, és egyik állapottal sem megy, így még mindig nem tudom, hogy az lenne-e jó, ha mindig kapna feszt vagy ha shutdown-után egyáltalán nem kapna. de mivel van kijelzés (gondolom innen kapja a kraftot), valszeg kell neki. ;) hibernáláskor is elromlik a kijelzés, de készenlétbe kapcsoláskor oks a dolog. :F

ps.: lehet egy usb-hosszabító kábellel megpatkolom a ''+5v, gnd'' pontokat egy másik gépröl így esetleg fény derülhet a rejtélyre.. :D
    ps2: most hogy lebegondolok, lehet hogy nem is a táp a probléma, hanem maga a vezérlés, a ''D-, D+'' jellemzők nem megfelelően kerülnek kiírásra a kijelzőre, ezesetben tipp? :R

• helkis

veterán

megjött a thermaltake mozart vc 4001sns házam, nagyon profi, mindennek megvan a helye, korrekt csomagolás + útmutatók, imon vfd-vel. ezzel viszont akadt egy kis problémám! be lehet állítani a frontendjében (multi-median), hogy kikapcsolt állapotban mutassa az időt, vagy bármilyen infót a kijelzőn. ez eddig ok, de amint shutdown-ol a gép a karakterek szétesenek (restartnál nincs ilyen gond), és sajnos csak egy táp on/off-ra (vagy boot-up alatti shutdown-ra) gyógyul meg, próbáltam már mindent: alaplapi-, hátsó- USB-kre kötve, usb+5v on/off, wake on USB on/off.. mindig ez a helyzet mikor a táp lekapcsol.. valahogy azt kéne megoldani, hogy a táp lekapcsolása után még mindig kapja meg a +5v-ot a kijelző..
    ötletek? előre is köszi! :R

• helkis

veterán

sziasztok, a minap belefutottam egy *.mkv-fileba, amit szerettem volna átkonvertálni DVD_re, tudom van minőségromlás, stb, de akkor asztali lejátszóval is meg lehetne nézni, sokat olvastam utána próbálkoztam, de sehogy nem jött össze. belegondoltam, hogy ha sikerülne is megoldanom a problémát mindig is lesznek ilyenek a jövőben, ráadásul jó sok időmet is elviszi, ekkor döbbentem rá hogy nekem (is) egy HTPC-re van szükségem, mindet tud amit a jelenlegi pc-m, persze játékra nem használnám, ráadásul a 8800-as karikból ki lett hagyva a videomirror-üzemmód (tv-re kitolja fullscreenbe a videót monitoron meg lehet mellette dolgozni) ez azóta is hiányzik.. Páromnak már régóta akarok egy külön gépet építeni nezetni, filmetnézni és vannak is hozzá már alkatrészek, arra gondoltam hogy egykalap alatt jó lenne elintézni mindegyik igényt.
    jelenlegi hardverek:

-jetway 965GDAG alaplap ATX, integrált VGA-val, Core2 ready
    -2x512Mb DDR2 667Mhz-es ram
    -160Gb-Samsung sata HDD, 3.5''
    -DVDRW-samsung sata, 5,25''
    -360w enermax táp, normál méret.

amiben segítségeteket szeretném kérni, ajánljatok nekem ezekhez egy házat, ill procit (E4300-ban gondolkodom)
    ár teljesítmény aránya legyen jó, eddig amit találtam és tetszett az a thermaltake mozart sorozatból való ház, távirányítós változata [link], sajnos eddig itthon sehol nem találtam meg árlistában, aki esetleg ebben tudna segíteni azt is megköszönném! :R
    minden további helpet pedig előre is köszönök! :R
    üdv! helkis

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés