Hirdetés
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
sziasztok, a minap belefutottam egy *.mkv-fileba, amit szerettem volna átkonvertálni DVD_re, tudom van minőségromlás, stb, de akkor asztali lejátszóval is meg lehetne nézni, sokat olvastam utána próbálkoztam, de sehogy nem jött össze. belegondoltam, hogy ha sikerülne is megoldanom a problémát mindig is lesznek ilyenek a jövőben, ráadásul jó sok időmet is elviszi, ekkor döbbentem rá hogy nekem (is) egy HTPC-re van szükségem, mindet tud amit a jelenlegi pc-m, persze játékra nem használnám, ráadásul a 8800-as karikból ki lett hagyva a videomirror-üzemmód (tv-re kitolja fullscreenbe a videót monitoron meg lehet mellette dolgozni) ez azóta is hiányzik.. Páromnak már régóta akarok egy külön gépet építeni nezetni, filmetnézni és vannak is hozzá már alkatrészek, arra gondoltam hogy egykalap alatt jó lenne elintézni mindegyik igényt.
jelenlegi hardverek:
-jetway 965GDAG alaplap ATX, integrált VGA-val, Core2 ready
-2x512Mb DDR2 667Mhz-es ram
-160Gb-Samsung sata HDD, 3.5''
-DVDRW-samsung sata, 5,25''
-360w enermax táp, normál méret.
amiben segítségeteket szeretném kérni, ajánljatok nekem ezekhez egy házat, ill procit (E4300-ban gondolkodom)
ár teljesítmény aránya legyen jó, eddig amit találtam és tetszett az a thermaltake mozart sorozatból való ház, távirányítós változata [link], sajnos eddig itthon sehol nem találtam meg árlistában, aki esetleg ebben tudna segíteni azt is megköszönném!
minden további helpet pedig előre is köszönök!
üdv! helkis -
freddirty
senior tag
Nos a HTPC az HTPC
Aki kíváncsi a definícióra az itt nézelődjön:
http://en.wikipedia.org/wiki/HTPC
Lehet egy szórakoztatási célszerszámra photoshopot telepíteni de akkor az már nem a fotelből kapcsolgatok kategória, hanem egy általános felhasználású PC, vagy még inkább munkaeszköz. Tehát nem eme topik alanya. -
egoistus
tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem tud-e valaki olyan fekvő házikot amibe befér egy 8800 gts320(evga) atx-es lap 3, esetleg 4
vinyo fekete szinü és oan ~25.000.- huf az ára. Alapvetően nem htpc-nek épül csak teccenek ezek a házak és most butor vásárlás után kiderült hogy a chieftec dragon-om nem fér csak a szoba közepén
az meg gáz, köszi előre is a javaslatokat remélem sikerrel járok általatok
-
Ja no
aktív tag
bocs, kétszer ment el a post...
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
nézegettem -belülről- a Glacialtech új házikóját. [link] De nemtudom, hogy ebbe gyakorlatilag bármilyen mATX lap bele tud menni, vagy van ahol nem egészen ott van az északi híd; és ezért nem lehetne rátenni a heatpipe-ot?
-
NandApc
csendes tag
Köszönöm mindenki segítségét!
Én is úgy gondoltam,hogy hibrid gép lesz!
Bár csak megengedhetném magamnak a külön erre,külön arra gépet
Csak ilyen sufnihtpc-re futi. -
válasz
NandApc #1875 üzenetére
''a HDCP bekavarhat a HD-k lejátszásába?''
Roviden: nem.
Hosszabban: a HDCP akkor aktivalodik, ha gyari keklezeres DVD-t akarsz megnezni hivatalos lejatszoval, sot, ezek el se indulnak, ha nincs HDCP (ebben az esetben a monitornak is tamogatnia kell a HDCP-t). Ha vmi letoltott cuccot jatszol le, akkor a HDCP nem is kapcsol be, vagyis nem zavar. -
beencee
őstag
válasz
NandApc #1881 üzenetére
Általában - a mellesleg nagyon rossz - HTPC elnevezés alatt egy olyan szórakoztató-elektronikai eszközt értünk, amely történetesen PC alapú. De az általános (ideális) használat során a felhasználónak akár nem is kell tudnia, hogy egy PC van a dobozban. Így tehát valóban semmi keresnivalója egy Photoshop-nak egy HTPC-n. Mit is tudnál ''képszerkeszteni'' a karosszékből, a TV-n, távirányítóval...
Amiről te beszélsz, az egy PC, amelynek vannak HTPC-s funkciói is, tehát gyakorlatilag egy általános, mai PC.
[Szerkesztve] -
NandApc
csendes tag
válasz
wassermann #1882 üzenetére
Köszi.
Engem az érdekelt volna,hogy a ''letölthető'' HD filmeket nem rontja-e le -
wassermann
addikt
válasz
NandApc #1877 üzenetére
A HDCP-s képesség majd a HD vagy BR lemezek lejátszásánál lesz igazán hasznos néhány év múlva: ez egy titkosítási eljárás, azért hogy ne tudd a lejátszóból (itt PC) kimenő nagyfelbontású jelet útközben megcsapolni és rögzíteni. Természetesen a dekódoláshoz a megjelenítőnek (pl. LCD TV) is tudnia kell a HDCP-t!
Ha valamelyik eszköz nem tudja a HDCP-t, csak visszaskálázott, lerontott DVD minőségben fog a nagyfelbontású anyag megjelenni. -
b.vr
őstag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne. Fekvő _normál_ ATX házat keresve találtam egy ilyet:
http://www.pcx.hu//?action=termekOldal&azonosito=01174
(a terméklapja:
http://www.thermaltake.com/product/Chassis/desktop/mozart_SX/mozartsx_vc7000.asp
itt van kép minden merőleges nézetéről)
Az ára sem rossz, az arányai is tetszenek (merthogy lapos), egyedül azzal van a bajom, hogy nem elég ''minimál'' a külalakja.
Azaz pl. ilyen egyszerűt szeretnék:
http://www.pcx.hu//?action=termekOldal&azonosito=00964
(csak ez nekem túl ''zömök'')
Tudtok ajánlani valamit, ami hasonló arányú, mint a Thermaltake Mozart, de egyszínű fekete vagy ezüst? (ha a nettó ára meg nem sokkal tér el a 20e-től az külön nagyszerű! -
NandApc
csendes tag
Üdvözlök mindenkit.
Mi a véleményetek,ezekből milyen HTPC lenne,valami pofás fekvő házzal?
- Asus m2a-vm HDMI
- AMD Athlon 64X2 3800+
- Kingston 2x1GB 667Mhz DDR2 Kit
Játékra abszolút nem használnám,max. Zuma,Luxor stb.
Háznak meg ezt néztem ki:
[link]
még egy láma kérdés:a HDCP bekavarhat a HD-k lejátszásába? -
freddirty
senior tag
válasz
canniball #1873 üzenetére
Furi az biztos, érdekes lenne kipróbálni!
Egyébként nekem az MCE távról igazából tényleg az egér hiányzik. Valami módon állítólag meg lehet oldani hogy menjen az egér is a távirányítóval de nekem vistán még nem jött össze. Igaz nem is próbálkoztam túl sokat
Van még egy Logitech cordless gamepad-em amin van 12 gomb és két analóg kar. Még nem jöttem rá hogy tartósan hogy lehet a HTPC desktopon vezérelni az egeret vele, de egész jól irányítható amikor éppen működik. -
canniball
nagyúr
Nézzétek mit találtam: [link]. Kíváncsi lennék ez vajon mennyire működőképes a gyakorlatban...
-
ploteus
aktív tag
válasz
wassermann #1870 üzenetére
Köszönöm szépen! Olvasgatok ezután is!
Néztem a Abit Fatality HD lapját is, azis korrektnek tűnik, bár sokan olcsósága miatt AMD írt. Azt mondják, mutlimédiában jobb valamivel, mint a core rendszerek.
freddirty Nem is segítettél, nem neked kéne hőbörögni.
[Szerkesztve] -
ploteus
aktív tag
Nagyon pörög a topik....
-
ploteus
aktív tag
Sziasztok
Valaki tudna ajánlani egy jó HTPC-s alaplapot?Amin van integrált video és 1080p is elboldogúl ha kap memót meg procit rendesen. -
Palika71
őstag
Sziasztok!
Ha esetleg van valakinek arra vonatkozóan tapasztalata, hogy egy mobil P4 1.86GHz (nem cerka), elbír-e a full HD-vel, akkor azt kérném szépen, hogy küldjön nekem egy priv üzit, mert ide ritkán járok!THX
-
freddirty
senior tag
válasz
gergobaby #1855 üzenetére
Hosszú vívódás után pont a héten vetem egy ilyet:
http://www.aerocool.com.tw/case/aerocube/aerocube.htm
Microatx, elég pici, hasonló egy mini hifi kinézetéhez, fekete és plexis. Bár én most keresek fóliát hogy letakarjam a plexiket. Nem szeretem ha kilátszik egy gép bele
Nekem bejött, méretre kinézetre egyaránt. Egy dolgot hiányolok: hdd led. Egyébként pöpec. -
freddirty
senior tag
válasz
Enszuke #1858 üzenetére
Azt nem mondtam hogy játék közben 50w a fogyasztás, csak azt hogy 48-52w között fogyaszt. Játék közben 60w-ot mérek, egyéb alkalmazásokban pl. mediaportal filmlejátszás átlag 50w a fogyasztás.
Hangsúlyozom ez a kisebb C2D kevesebb tranzisztorral, alaplapra integrált videokártyával.
Nézd meg ezt a tesztet it a ph-en:
http://prohardver.hu/cikkek/2007-02-05/core_2_duo_e4300_gazdalkodj_okosan/oldal_2.html
Egy komolyabb alaplap+c3d4300+ütős videokártya ~70-80w-ot evett alapon. Az FSP tápom pedig igen jó hatásfokú (a ph apróból rendelt mini táp eszméletlenül pazarló volt), a mérőműszerem pontos - 60w-ot mutatott amikor megvettem és rápróbáltam egy 60w-os izzóval.
Szóval nincs tévedés ez egy egyszerű rendszer mindenféle izmosabb áramzabáló videokártya nélkül, hangatlanra leszabályozott ventikkel. -
gergobaby
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani 20k vagy az alatt valami fekete vagy plexis HTPC házat? p5pe-vm alaplap beleférjen... köcci! PLS
-
freddirty
senior tag
válasz
wassermann #1853 üzenetére
Hát igen, az én Abit F-I90HD+C2D4300+1Gigz mem+FSP táp is ~63 _bruttó_ boltban! 48-52Watt között fogyaszt 1.8Ghz-en. Ja és még játszani is lehet vele. Flatout 2 Virtua tennis 3 megy 25-30 fps-el az alaplapi videokártyával. (ATI 1250) Egy drótnélküli gamepad és mehet is a gama
-
atuci
őstag
-
válasz
Traptor #1842 üzenetére
Az SPDIF kimenetek kozott minosegi kulonbseg gyakorlatilag nincs, ami Creative-nal problemas, az az, hogy meg mielott a jel elerne a kimenetet, azelott csinal vele vicces konverziokat.
''Valamint melyik kártya tudja AC3-ba tenni az összes hangot, amit kiad a digitális kimeneten?''
Nem biztos, hogy jol ertem a kerdest, szoval: a filmek terhatasu hangja eleve AC3 v DTS, igy azzal a kartyanak semmi dolga, egyszeruen kirakja az SPDIF kimeneten. Amivel ilyen szempontbol problema szokott lenni, az a helyben generalt sokcsatornas hang (tipikusan a jatekok hangjai), amibol a legtobb kartya nem tud AC3 streamet csinalni, igy az SPDIF kimeneten csak sztereo hang megy ki, nem AC3. Van egy par hangkartya, aminek a drivere tud sokcsatornas hangbol AC3-at generalni (ezek tipikusan vmilyen CMI chipet hasznalnak, mert eddig egyedul ok licenszeltek a technologiat), meg majd jon az Auzentech X-Fi-je, ami allitolag szinten tudni fogja ezt.
Ha az alaplapon veletlenul nem lenne SPDIF kimenet (bar lassan mar ez is olyan standard feature lesz, mint az USB v az integralt ethernet), akkor se feltetlenul az X-Fi az egyeduli alternative, a nevesebb cuccok kozul ott a Terratec, Turtle Beach, M-Audio, de nalam a HTPC-ben evekig egy par ezer forintos CMI 8738-alapu noname cucc teljesitett kivaloan (aminek nem csak hogy volt teljesen standard coax es optikai kimenete, de volt ezekbol bemenet is - az SPDIF csatlakozok kulon kis hatlapi panelen voltak, mert a kartya hatlapjara egyszeruen nem fertek ra).
-
Yo-Da
csendes tag
Köszi szépen!
Azok a ventik valóban akkorák, csak pici a levegőszállításuk tehát kb olyan mintha én fújnám a procit
Annál egy kicsit nagyobb kellene, és a rackekben általában 10 mm vastag ventik működnek, aminek meg nagyobb teljesítménye van az minimum 20-30 mm vastag.
Neten találtam sok helyen, hasonlókat, de csak külföldön -
Traptor
aktív tag
válasz
dabadab #1841 üzenetére
Most nézem, az erősítőm 96kHz/24bit DA-val rebdelkezik, szóval a 192 biztosan nem lesz jó neki.
Van minőségi, hallható különbség a hangkártyák által kiadott digitális jel között?
Valamint melyik kártya tudja AC3-ba tenni az összes hangot, amit kiad a digitális kimeneten?
Amúgy a HTPC-n filmet, zenét szeretnék nézni, hallgatni.
Az asztali lejátszómat is ki akarom váltani vele.
És még egy: a leírtak alapján - ha nem akarok az alaplaptól függni, vagyis, hogy mindenképpen digitális minettel rendelkezőt kelljen választanom - csak az X-FI marad mint alternatíva? -
válasz
Traptor #1840 üzenetére
Az X-Fi elotti Creative kartyak nem valok HTPC-be, mivel mindent atraktak 48 kHz-re, raadasul mindenfele egyedi csatlakozokat hasznaltak, nem a szokasos RCA-t.
Az, hoyg milyen kartya kell, az attol fugg, hogy mit szeretnel. A szokasos HTPC-s felhasznalasra (zene es filmek) akar az alaplapi cucc is megfelel, ha van SPDIF kimenete. Ha nincs, akkor bonyolodik az ugy, mert Mo-n Creative-on kivul mas hagkaryat alig kapni, abbol meg a regiek vackok, az X-Fi meg draga.
A 24/192-es kartya csak akkor gond, ha az erositod nem ismeri ezt a formatumot es a kartya tenyleg ilyen jelet ad ki (ami altalaban azt jelenti, hogy maga a forras is ilyen formatumban van (ilyesmivel valoszinuleg csak keklezeres lemezeken lehet talalkozni, de ugy remlik, hogy azokon meg kotelezo kellek a 16/48 hangsav is)), vagyis a gyakorlatban ezzel nem valoszinu, hogy gondod lenne. -
Traptor
aktív tag
A Pundit-on még gondolkozom, igazatok van a benne lévő nem szokványos alkatrészeka jövőben gondot okozhatnak.
Következő kérdésem a hangkártya:
Jelenleg van egy Onkyo erősítőm, aminek vannak digitális bemenetei. Én ezeken keresztül összekötni a HTPC-vel.
Milyen hangkártyát érdemes venni?
Ha 24bit/192kHz -es kártyát veszek lehetséges, hogy az erősítő nem tudja értelmezni a jelet?
További kérdésem: a neten böngészve azt olvastam, hogy az SB Live SPDIF kimenete nem a ''szabványos'' digitális kimenet. Valakinek van tapasztalata e téren? -
Yo-Da
csendes tag
Van valami ötletetek, hogy egy 1U-s házat hogyan érdemes hűteni?
Vagy valami tanács, hogy merre kaphatok olcsón 40x40 es ventilátort, ami jól is hűt? A hang engem igazából nem érdekel, inkább az ár. -
róland
veterán
válasz
Traptor #1835 üzenetére
Ha nem gond, hogy egy sugárhajtású repülőgép hangját élvezheted mozizás közben, akkor jó választás.
Ilyen P1-kkel van tele a cégünk, szörnyű hangja van, szar a hűtése, az előlapi ajtó rögzítése inkább nincs, mint van (kb. 2 hét alatt leesett az összes ilyen ajtó).
A mi gépeink Intelesek, így az AMD hűtőinek hangjáról nem tudok nyilatkozni.
ASUS Q-Fan Technology: Inkább ne lenne, mert másodpercenként kapcsol be, majd ki.
[Szerkesztve] -
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
ASUS Pundit-tal van már valakinek tapasztalata HTPC terén?
Konkrétan ezen a típuson gondolkozom: [link]
(Természetesen elfektetve)
Vélemények?
Alkalmas ez HTPC alapnak?
Az egyetlen dolog amit nem látok rajta, hogy az erősítőmmel hogyan fogom összekötni digitálisan, mert a leírása szerint csak elöl van neki SPDIF kivezetése és azt nem akarom, hogy elöl is zsinórok legyenek.
Traptor -
válasz
-cobra- #1829 üzenetére
s-videon meg kompoziton csak sima PAL jel megy at, szoval mindenkeppen inkabb az elso kettovel. A VGA akkor johet jol, ha mondjuk 1360x768-as a panel, es igy akkor azt meghajthatod nativ felbontasban is (kepminoseget illetoen is elvileg a VGA RGB-je van elonyben, mivel az a nativ formatum, az YPbPr-t az konvertalnia kell a kartyanak meg a TV-nek is).
[Szerkesztve] -
-cobra-
aktív tag
Azt írja az oldalon:
Diversified displays connectivity (DVI, Dual VGA, HDTV-Out)
Szóval sztem ez a hdtv kimenete, ami (a fénykép szerint) tulajdonképpen egy színenkénti kompozit kimenet, amit ha a tv támogat, akkor rá tudod kötni 3 rca kábellel. De valaki erősítsen meg, mert még én se próbáltam ki konkrétan. -
Gzolo
senior tag
válasz
wassermann #1825 üzenetére
Ebbe a kábelbe be le lehet dugni RGB kábelt? Mert akkor egyszerűen meg tudnám oldani az összekötést a tv-vel, vagy ez nem lehetséges?
Lehetséges, hogy ez a VGA Hdtv kábele? Mert nagy betűkkel rá van írva a dobozára, hogy HDTV.
Ilyen videókártyám van: [link] -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mivel lenne érdemesebb összekötni az htpc-t az lcd-vel?
1. Hagyományos VGA (D-SUB)
2. Színenkénti bemenet (Asus M2NPV-VM-em van)
3. Svideo
4. Kompozit
Előre is köszi! -
Gzolo
senior tag
Ez milyenfajta kábel, és hogy tudom vele összekötni a gépet nomrál Tv-vel?
A fórummotor miatt csak linkben tudom betenni, amúgy kilóg a lényeg...
[link]
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
válasz
Neil Watts #1820 üzenetére
Panelba, méretre egy jó LCD a megfelelő. Mindenképp menj el egy áruházba és nézzd meg a különböző méretű TV-ket olyan távolról, ahogy otthon néznéd!
Egy ismerősöm vett egy plazmát, aztán 2hét elteltével rájött mi zavarja baromira. Hiába vitte a szobában legmesszebb a széket, a pixeleket akkor is meg tudta számolni... azóta persze eladta és vett egy kisebb LCD-t, amivel már nincs baj.
Vigyázz, mert az áruházak bemutató készülékei mind HD-forrásról mennek, te meg valószínűleg az esetek 90%-ban alacsonyabb felbontású normál TV-műsort fogsz nézni! -
válasz
Nem tudom, en meg szep kepu hatulrolvilagitos projektoros TV-t nem lattam. Amugy megfontolando lehet az LCD is, attol fugg, hogy mennyi penzed van, mit akarsz nezni a TV-n, milyen tavolsagbol, ilyenek.
-
freddirty
senior tag
válasz
Szerintem egyértelmű a két termékfajta közti otthoni felhasználási különbség. A plazma mindennapos használatra, a projektor alkalomszerűen, esetleg társaságban jön jól. Te tudod hogy mire van szükséged ergo a döntés a tied.
-
-
válasz
Neil Watts #1818 üzenetére
A plazmanak szebb kepe van, a projektornak meg nagyobb
(ot meterrol siman lehet olyan negy meter koruli kepatlot produkalni)
A projektor azert maceras dolog: ido kell neki, amig ki- meg bekapcsol, hangos, sotet kell, a fenysugar utjaba ne maszkaljon senki, az osszes tobbi cucctol messze van es ezert maceras a kabelezes, ilyenek, viszont cserebe tenyleg brutalis mereteket ad (most van valam egy projektor, remek kertimozit lehet vele csinalni, ami feelingben erosen veri a benti 40''-es LCD-t).
-
Sziasztok!
Végre van 5 méterem a projihoz!
Kérdem én, hogy melyiknek van jobb képe? Egy PLAZMA TV-nek vagy egy projektor által vetített képnek?
530.000 Ft-ból milyen gépet lehet összerakni (GÉP-TV) HTPC célra?
[FÉLIG OFF]
Az én elképzelésem:
50'' plazma HD-TV
+
X-BOX360
(Beencee ha van jobb 5leted NE TARTSD MAGADBA!)
[/FÉLIG OFF] -
freddirty
senior tag
válasz
wassermann #1815 üzenetére
''A HDMI-n keresztül simán megy a panel felbontásának megfelelő felbontás, átméretezés nélkül?''
Ez LCD TV függő. Pl. asszem a Pana TV-k tudnak nem HDTV felbontást is HDMI-n, és a Samsung R8 széria is tud már ilyet. (az enyém még csak 720p-t tud de teljes képernyőn)
''Egyáltalán láthatóan jobb a képe mintha sima analóg VGA-n hajtod vagy csak azért használod, mert a hang is együtt megy a vezetéken?''
Sokkal jobb a kép! Szerintem ez köszönhető annak hogy az alaplapi VGA kimenet elég gagyi, homályos. (Vagy az én árnyékolt VGA kábelem volt a rossz) Tény hogy mind DVI-n az LCD monitoromon és mind HDMI-n az LCD TV-n szuper kép van.
IMAX 720p mozik majd leugranak a képről
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
válasz
freddirty #1814 üzenetére
... csak azért kérdeztem. mert én még nem tudom min kipróbálni. Majd talán Karácsonykor...
Egyébként én meg azért vettem pont ezt a lapot, mert HDMI-s AMD és ATI : )
- A HDMI-n keresztül simán megy a panel felbontásának megfelelő felbontás, átméretezés nélkül?
- Egyáltalán láthatóan jobb a képe mintha sima analóg VGA-n hajtod vagy csak azért használod, mert a hang is együtt megy a vezetéken? -
freddirty
senior tag
válasz
wassermann #1813 üzenetére
Persze, azért vettem a lapot mert inteles és HDMI-s. Megy LCD TV-re kötve hétvége óta. Nincs probléma vele. Miért?
-
canniball
nagyúr
Legegyszerűbb megoldás ha bemész valamelyik elektronikai áruházba és keresel olyan kábelt, aminek az egyik vége scart, a másikon pedig van komppozit. Kicsit bonyolultabb, de talán olcsóbb ha megveszed a kábelt és csatlakozókat aztán összeforraszt(tat)od. Ez után már csak a videokártyádat kell úgy beállítani, hogy egyszerre küldje mindkét megjelenítőre a képet.
-
Rusty
csendes tag
Hellosztok!
A gépemet szeretném összekötni a tőle ~10 méterre lévő tv-mel, úgy, hogy egyidejűleg a tv-n és a monitoron is látszódjon a kép. A tv-be 20as scart csatlakozó kéne, hogy bemenjen. Videokártyám Asus 7950gt.
Milyen kábel(ek)re van szükségem?
Hol és milyen áron tudnék ilyet venni?
Előre is köszi! -
freddirty
senior tag
Összeállt a gépem és pár szoftvert le is teszteltem az utóbbi pár napban. Ime az én receptem hátha ez valakinek tanulságos lesz:
Hardver:
Mobo: Abit Fatal1ty F-I90HD (mert ezen van HDMI kimenet)
Proc.: Core 2 Duo E4300 1.8Ghz (a hűtő egy Spire borda plussz egy leszabályozott Noctua 8cm-es venti=nulla hang hideg borda mellett!!)
Mem.: 1Gbyte
Remote: MS MCE remote
Power supp.: FSP 350W
A remote elég drága de nem láttam más megoldást. A tavir.hu USB-s vevője nem képes PC ki/be kapcsolásra és szoftveres oldalon „kihívásokkal” küzd. A MS megoldása drága ám jó. Ráadásul a távirányítóját rakhatom el vagy dobhatom ki, mert nyilván az univerzális tanítható távirányítómat használom.
Szoftverek:
OS: Vista 32 bit. Egy ideig próbálkoztam a 64bitessel is de érezhetően lassabb volt(!) és volt olyan program ami nem futott!
HTPC frontend sw: Mediaportal. Kipróbáltam a Vista Media Center-t és a Meedio-t is.
A Vista Media Center szép, ámde nem túl rugalmas (értsd pluginok hiánya).
A Meedio pedig valahogy nem tűnt egy kiforrott rendszernek az 1.41 verziószám ellenére sem. Néha hibaüzenetek kilépésnél, feltelepítve a skin-eket nem úgy néztek ki mint ahogy kellene, a magyarítás elég gagyi (vagy valami rossz elavult verzió linkje volt itt a fórumon) és valahogy túl van bonyolítva - nem áll kézre az egész.
A Mediaportal 0.2.2.0-es verzója szép, teljesen stabil, kellően magyarított, sok a plugin kellemes a konfigurálás. Ingyenes!!
Codecs: A K-Lite legújabb Mega codec pack-ja ment fel. Ez pont azt tartalmazza ami egy ilyen HTPC-hez kell. (kicsit még talán többet is). Főleg azért ez a pack mert ebben már benne van a CoreAVC 1.3.0.0!! És szabadon letölthető!!! (Talán mert a CoreAVC forgalmazása behalt és a homepage-en is a legfrisebb az 1.2.0?!?)
Other tools:
- Vista Manager 1.1.5. Optimalizására, gyorsabb bootolásra, és be lehet állítani a vistát hogy automatikusan logon-oljon egy jelszavas account-ot.
- Terminál szerver (hogy egyszerre benn lehessen a HTPC frontend user és párhuzamosan még manage-elni is lehessen távolról): http://www.missingremote.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1220&Itemid=1&mosmsg=Item+successfully+saved
Ismert hibák, hiányosságok:
-Vista nem ébred fel sleep módból, egyenlőre a hibernálás megy csak.
-A tápventi (12cm) még hallható, oda még beszerelek egy potit.
-Nincs ház. A tervek szerint egy használt de nem működő CD lejátszót veszek 1-2e Ft-ért és annak a házába települök be. Drágább alternatítvaként (+18-20e) egy Aerocool Aerocube merült fel, a csúnya átlátszó plexik eltakarására fóliát ragasztva.
-Egy wireless gamepad mert az alaplapi videokártya elviszi a közepes hwigényű játékokat is. Pl. Virtua Tennis 3 k. jól néz ki LCD TV-n -
100b
tag
Sziasztok!
Valaki tud véleményt mondani az iMON Ultrabay-ról? Nem rég még az iMON VDF-fel szemeztem, aztán megláttam az Ultrabay-t is. Igaz kicsit otromba, de ha mindent tud, amit elsőre kinéz belőle az ember (és amit a VDF-es verzió tudott), akkor nem olyan rossz (persze csak akkor, ha valaki megalkuszik egy álló házzal).
Szóval?
Menü, kezelhetőség, megbízhatóság stb.?
(Az iMON szériához a VDF-ig volt magyar menü. Ehhez is lehet letölteni valahonnan?)
wassermann-nak: Én sem látom a képet (pedig érdekelne a dobozos HTPC!!!) -
ftc
nagyúr
válasz
wassermann #1802 üzenetére
nem lehetne inkabb linket adni a képre? nálam nem jön be kép
-
wassermann
addikt
Sajnos még mindig nem találtam lapos pici házikót, így a HTPC-m (ASUS M2AVM-HDMI) ideiglenesen két összevissza szabott kartondobozban lakik, íme:
Ami nem látszik, a belső rögzítés, szerkezet, távtartók: kartonból és parafadugóból.
[Szerkesztve] -
freddirty
senior tag
válasz
freddirty #1794 üzenetére
Kicsit hosszabb teszt alá vetve az új ph apróból származó tápot már nem vagyok megelégedve. Annyira hogy parkolópályára került. Lekpacsolt állapotban 24W-ot fogyasztott folyamatosan! Lecserélve a tápot egy 350-es FSP-re ugyanaz a konfig a megszokott 6w-ot ette. Emellé még erősebben is melegedett a megszokottnál. Szóval nem ajánlom senkinek.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest