- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magyarított Android alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biga
őstag
Erröl tud valaki valamit: [link]? Ha tényleg tudja azt, amit írnak róla, akkor best-buy lehet egy Media Server mellé. (géppel etherneten csatlakozik, a TV-vel meg közvetlenül). Árlistán 23e nettó körül már láttam
-
dane
senior tag
-
lazydog
addikt
Itt a Leadtek PVR 2000, hardware MPEG-2 tömörítő chip-el. [link]
-
dane
senior tag
Vagy inkább egy hibrid + analog párositás jobb lenne
Már csak azt kellene tudnom hogy mi az a kis fehér csatlakozó pontosan és mi a lábkiosztása!
[Szerkesztve] -
dane
senior tag
Akkor nekem az össze hauppauge tv tuner közül melyiket kellene vennem?
Ezek szerint a PVR sorozat nem tudja a DVB-T-t viszont tud hardveresen dekódolni.
A HVR sorozat nem tud hardveresen dekódolni viszont 2 féle jelet is tud fogadni.
Olyan nincs ami mindkettőt tudja??
Még esetleg FM tuner is van rajta??
...Ja és MCE kompatibilis? -
dane
senior tag
Ezen a képen látszik is hogy a tuner kártyára van rádugva egy kábel ami a SCART AUX-hoz megy! Valószinüleg egy bemenet lesz... csak a kérdés hogy hogy kell rádugni. Mert nekem a csatlakozóm nem olyan ami pontosan abba a fehér aljzatba megy bele hanem olyanból van 2db ami az optikai meghajtó audio csatlakozója (4 pines).
Remélem érthető voltam
[Szerkesztve] -
dane
senior tag
Halihó Mindenkinek!
Látom pörög a topic! Ennek nagyon örülök!
Lenne pár kérdésem.
Hauppauge HVR-1300-as kártyát akarok venni ami egy hibrid tv tuner!
Igazából azért kellene ilyen mert Scaleo E gyári kiszerelésében is ilyen.
A kérdés az hogy lehet-e mondjuk helyette PVR-250 vagy 350??
Mi a különbség a HVR és a PVR sorozat között??
Mit jelent az hogy Hibrid TV tuner? MItől lesz hibrid??
És végül a nagy kérdés.
Aki látott már Hauppauge TV kártyát az tudja hogy van a nyákon fent egy kb 10 tűs fehér csatlakozó. Na ennek a csatlakozónak kellene a lábkiosztása és hogy mi is az a csati pontosan.
Itt egy kép a csatiról:
Köszi a válaszokat! -
Devil81
csendes tag
Hát utánakukkoltam és nagyon úgy néz ki hogy a Pinnacle család 1ik tagja sem hardware-s tömizést csinál :S:S Még jó hogy csak kaptam a kártyát
Viszont 1 kérdés:
Hauppauge WinTV PVR-150 PCI -- hardware encode, software decode
Hauppauge WinTV PVR-350 PCI -- hardware encode, hardware decode
Mi a külömbség? decodolás mikor kell? lejátszásnál?
Mert van köztük 7k külömbség.
[Szerkesztve] -
bizi990
senior tag
Na most azt nem tudom, hogy a Pinnacle PCTV 310i hardware-s e vagy nem? Ezt honnan lehet kispekulálni mert nem nagyogyon írják sehol
Van egy ökölszabály: ha hardveres, akkor azt nagyon kiemelik minden anyagban. Tehát, ha nincs odaírva, hogy harveres, akkor nagyon nagy valószínűséggel szoftveres.
bizi -
Devil81
csendes tag
1 jó hardware-esen tömiző tunercard-hoz is nagy gép kell? Mert ugye ott inkább a kártya végzi a tömizést. (lehet hogy rosszúl tudom).
Na most azt nem tudom, hogy a Pinnacle PCTV 310i hardware-s e vagy nem? Ezt honnan lehet kispekulálni mert nem nagyogyon írják sehol :S:S Ugye ennek 1 hátránya van hogy nem túl jó a támogatottsága a htpc progiknál. Viszont: pöckölgettem a Nero 7.x.x.x ban a HOME részt és elég jól elboldogúl a mindennel sőt még elég kellemes kinézete is van. Érdemes rákukkantani mármint aki még nem tette meg és foglalkozika témával. -
zLegolas
őstag
Film lejtszásra felesleges 2 magos proci. Egy 3GHz-es egymagos intel vagy inkább 3000+ körüli AMD bőven elég erre, s kevésbé lesz gondod a hangzavarral.
Hehe... nézz rá a GeexBox-ra, milyen az erőforrásigénye.
Amit te írsz, az kábé az ötszöröse ennek.
Nekem egy 700-as PIII-am van a nappaliban a TV-re kötve, remekül szuperál - mondjuk fel nem veszek vele, meg nem is kódolok, csak lejátszás megy rajta. -
jodamester
tag
HD-filmek nekem már erősen szaggattak a 3000+-os alapórajelén. 2.4GHz-re húzva viszont szépen futottak. A hangzavarról annyit, hogy c'n'c opciót+q-fan opciókat használva a prociventi alig-alig hallatszik, sőt néha el sem indul..
Egyébként szerintem ha csak filmre használunk egy pc-t, akkor az elég kihasználatlan. Én most építettem egy 'univerzális' ht és játékpécét.
A megfelelő ház kiválasztása az egyik legfontosabb: pici, hangszigetelt és csendes táppal szerelt legyen. Az enyémben egyébként duplamagos amd van és ddr3 7300gt van. A tápon és a procin van venti, a többi passzív. Tényleg mindenre jó és a játékok sem fektetik meg. -
Winzsolt
aktív tag
Hát mostanában egyre kevesebbet foglalkozok kodolással, de ha elvétve csinalom akkor tenyleg nem lehet muszáj ez a proci.
De akkor melyik proci?
Melyik az a merevlemez ami 160-200gb környékén csendes?
Asrock 775Twins-HDTV<< ezen a lapon x300-as ati vga van, ez elég lehet filmnézésre? -
Kobak77
aktív tag
Nekem Pio van, lassítani a Nero Drivespeed-el próbáltam, de felemás az eredmény... amíg lassú a pörgés, addig csendes, viszont nem zökkenőmentes a lejátszás
. Aztán meg időnként felpörög, de veszettül, ekkor utoléri magát, stb... nec-ről semmit nem tudok, de a plextor állítólag ebben nagyon profi
. No persze az előzőekkel nem is egy árkategóriában van
-
róland
veterán
válasz
Winzsolt #759 üzenetére
Én nem ragaszkodnék hozzá. (Hacsak nem akarsz filmeket kódolni, nem lesz egy ilyen erőműre szükséged.) Inkább egy TV-tunerhez.
HTPC építésnél egyik legfontosabb szempont, hogy halk és esztétikus legyen a gép. Egy hardveres tömörítésű TV-tunerrel (Hauppauge-ból már 2x.xxx,- Ft-ért is van talán ilyen) egy kisebb teljesítményű processzor is megfelelő lehet. Következménye, hogy egy halkabb hűtés is elég egy ilyen processzorhoz.
Memória: ebből 512 MB a minimum, de ha van lehetőséged, akkor a 2 GB sem rossz. Kevesebbet fog a merevlemezzel dolgozni a gép, így halkabb.
Merevlemez: Nagy tárolókapacitás és halk működés.
Tápegység: valami márkás 300-400 W-os darab jó hatásfokkal, halk hűtővel (talán FSP GreenPower)
Minden egyéb alkatrésznél fontos a lehetőség szerinti passzív hűtés.
Ja, míg el nem felejtem: NEC (és úgy hallottam Pio) ODD-k csak lassú üzemben halkak (bár filmnézéshez elég az 1×-es tempó is).
[Szerkesztve] -
Winzsolt
aktív tag
Üdv!
Lenne pár kérdésem a htpc épitéssel kapcsolatban a tapasztaltabbakhoz
-Asrock 775Twins-HDTV, 805D proci,512mb ddr,x600xt,160gb hdd, dvd.
Ezt a konfigot szeretném összerakni, de 1-2 dologban nemvagyok biztos:
1.szabad e 805d procit beletenni? magas fogyasztásra gondolok, ekkor csak nagyobb táp kell bele? És kb mekkora táp lenne ideális ehez a konfighoz?
thermaltake mozart házra gondoltam.
Kössetek bele pls. had tanuljak belöle
Ha még vmi eszembejut leirom. -
beencee
őstag
Az ugyanúgy angol verzió sztem (vagy benne kell, hogy kegyen az english.language file, az pedig tetszőlegesen átírható).
Különben én is szívesen átküldöm az én hungarian.language fájlomat, de nyilván ez az én ízlésem szerinti magyarítást, illetve az általam használt pluginek szövegeit tartalmazza a core rendszeren kívül. -
beencee
őstag
A Meedio Windows alatt fut, igen. Amiket felsoroltál, azokat mind tudja. Hogy mennyire bonyolult konfigurálni, hát pont annyira, mint a többit. Ha alapbeállításokkal akarod (ha elég) használni, az pofonegyszerű, aztán lehet utána a végletekig csicsázni és paraméterezni (az sem bonyolult, főleg ha egy kicsit az ember otthon van az XML-ben, vagy bármely hasonló leíró nyelvben).
Jelenleg csomagban ''PACK MEEDIO CD'' letölthető a meedio-france.com-ról. -
X@b3e
addikt
HTPC szoftver-gondban küzdök... Lassan összeáll a gép, de nem igazán tudom, mit tudnék hosszú távon használni hozzá. Igazából nincsenek komoly elvárásaim, DVI-HDMI kábellel összehoztam a TV-t a masinával. Az Xp MCE nagyon nem kompatibilis semmivel, a tuneren egy árva jelet nem tudott beállítani, pedig a C3D Zap 1001 egy direkt MCE tuner.
Még bosszantóbb volt, hogy az istennek nem volt hajlandó a megnyitott avi-t 16:9-re széthúzni. Ezt a Media Player Classic pedig farzsebből megoldja.
Sok szépet hallottam a Meedio-ról, ugye Xp alatt fut az is?
Vele meg tudnám oldani a mezei kép-, DVD- és avi nézést, TV capture-t? Bonyolult konfigurálni? No és persze fizetős az is már, ugye? -
beencee
őstag
Megnéztem.
Ezekkel, meg azzal is, amire másodjára beszéltél az a gond, hogy egy ''beállt'' házban/lakásban a használat közben nem működnek az ilyen sok kábellel, bonyolultan és általában esetlegesen összerakott dolgok. Ezeknek nem szabad kilógniuk az általános, naponta megszokott rendből (újra az asszonyfaktor, igen), tudnia kell kezelnie mindenkinek a családból, kizárólag távirányítóval, stb.
Több hálózati lejátszónál úgy emlékszem, hogy lehet frissíteni a fw-t és a kodekeket is, de ennek utána kellene nézni pontosan. -
beencee
őstag
Ez a hdd-hez való divx lejátszó nekem kicsit a gombhoz a kabát, de biztos van ilyen. Tudnál adni egy ebayes linket, vagy valamit, hogy hogy keressem?
Tehát egy olyan eszközre gondolsz, amelyik, egyik oldalán PATA, vagy SATA felületű, ezzel rakod be a divx lejátszóba a 2,5'' hdd helyére, míg az eszköz ''másik oldalán'' pedig van egy ethernet csati, amivel a helyi hálózathoz kapcsolod, erre gondolsz? Nem tudom van-e ilyen, de egy csomó olyan hálózati médielejátszó, rádióerősítő, stb. van, amely képes kezelni hálózati tartalmakat. (Buffalo, Pinneacle, D-Link, Netgear, Olive, stb.) -
beencee
őstag
''Nem tud valaki olyan olcso eszkozt, ami egy halozatos tavoli hdd-t fizikailag helyinek tud mutatni?''
Ezt hogy is gondoltad? Valamilyen hekkelt firmware a lejátszóban, vagy hogy?
'' Azzal barmelyik hdd-s divx lejatszot lehetne hasznalni lejatszashoz. Es ezekbol van 2.5 hdd meretu 10kft alatti aru is.''
A HDD-s lejátszóból 10k alatt? Melyik? Vagy a HDD-re gondolsz, hogy van 2,5''-ból 10k alatti is? De nem azt kérdezted, hogy a távoli, hálózatos meghajtót akarod helyinek látni -
beencee
őstag
''A lényeg, hogy a HTPC szoftver tudja kezelni a távoli gépet is, vagy lehessen hozzá ilyen plugint készíteni, beszerezni.''
Ezt nem igazán értem. Ha a HTPC-n be van mappolva meghajtónak a távoli gépen valamely megosztott könytára, onnantól kezdve bármely front-end sw tudja használni a távoli gép tartalmait. (Nálam is úgy működik, zenék, filmek, képek, rögzített műsorok a home-serveren, amit aztán elérek a HTPC-ről, notiról, bárhonnan.) De Windows 2003 Server alatt működik a media server szolgáltatás is, amikor is nem kell a megosztott könyvtárat látnod, hanem stremként (''sima IP-n keresztül'') látod a tartalmakat, de ez felesleges bonyolítása a történetnek. -
róland
veterán
Egyelőre nem vágyom az 1080p avikra, bőven elég a DVD5 minősége. Amúgy 1080p avihoz megfelelő kijelző is kell, ami szintén nem olcsó.
Amúgy valószínű, hogy a mostani konfigom lesz az alapja a Media Servernek, de előbb megcsinálom a HTPC szoftveres részét rajta.
Véletlenül nem tudod, hogy a Pinnacle PCTV 110i tv-tunert hogyan kell belőni Media portal alatt. mert neekm folyamatosan azt írja ki, hogy nem tudja elindítani a TV-t. -
róland
veterán
Most inkább abban gondolkodok, hogy először összerakok egy HTPC gépet, s keresek valami rendes HTPC szoftvert hozzá. Ha ez sikerült, akkor egy másik géppel (Media Server) kiegészítve megoldanám a filmek felvételét, tárolását, visszajátszását.
A lényeg, hogy a HTPC szoftver tudja kezelni a távoli gépet is, vagy lehessen hozzá ilyen plugint készíteni, beszerezni. -
beencee
őstag
Azért linkeltem azt a topkot (csak elég régen leült és akkor sem volt túl hosszú) mert ott folytathatnánk a home-automation témát, hogy itt ne legyünk off.
Mivel építkezés volt kb. 5 évvel ezelőtt, nem volt annyira vészes. A CAT5 háló kijött kb. 30k-bó, perszeehhez még jött a fali csatlakozók ára (Legrand Valena család), rack szekrényem volt, a hardverelemek nem vészesek, ha megnézted a konfigokat az adataimnál.
Riasztót úgyis raktunk volna, ez nem volt extra tétel. Ugyanígy, mivel villanyszerelést, ígyis-úgyis kellett csináltatni, hogy más lett a topológia, ettől nem volt lényegesen drágább (bár a 4. villanyszerelő csinálta meg, a többi elmenekült). Az egyetlen drágább tétel az X10-es elemek, de ezeket meg lehet folyamatosan bővíteni, nem kell egyszerre beruházni (magyar árak a p5.hu-n vagy az okosotthon.hu-n) -
beencee
őstag
Kobak77, róland, Enszuke
Home automation téma engem is érdekel, de van egy elindított téma erre itt [link], esetleg folytassuk ott.
Nálam itthon jelenleg dióhéjban:
Hálózat: 24 végpontos CAT5 háló, összeszedve a háztartási helységben egy rack szekrényben, itt kifejtve. A rackben a DSC riasztóközpont (ez külön hálón, de spec kártyával linkelve az X10-es erősáramú hálózathoz), ide jön be a kábeltv, telefon, stb. Telefon egy Panasonic központon, ez ellátja a kaputelefont is, mellékek a CAT5 hálón kiosztva. TV jelelosztás coax hálón. Szünetmentesen az egész, ebben van még az ADSL modem, egy Belkin router+AP, 12-es HP 10/100-as HUB stb.
Erősáramú vezérlés: a 220V, három fázison csillagtopológiás kiosztásban, 4 csomópontba szervezve, a csomópontokban X10 vezérlőkkel, CM11-el hozzákötve a Home-serverhez, ami sorosan kommunikál a szgéppel. Ezen a gépen többek között fut a HouseBot nevű alkalmazás szerver oldala.
Home-server: Konfigot lásd adataimnál. A garázsban van elhelyezve néhány régebbi gyűjtött géppel egytemben (itt zavar legkevésbé a zúgás és ez a leghűvösebb helység is, nem kell annyira hűteni a cuccot.) A fő szempont a kis fogyasztás volt (mérve ~60W-ot eszik az egész) hiszen 7/24-ben megy, ezért Geode alapú, illetve az 500GB nettó tárkapacitás tükrözve (jelenleg). Windows 2003 Server van rajta (nem értek a Linuxhoz), így távoli asztallal is hozzáférhető, fő funkciója file-server funkciók, HouseBot server, letöltés, stb.
HTPC: szintén lásd az adataimnál, illetve ebben a topikban korábban, a szokásos funkciókon túl a HouseBot kliens oldala is a Meedio-ba integrálva, egyéb paramétereiről itt már sokszor írtam. -
beencee
őstag
Gyereke, pörög a topik, ez nagyon jó
Hajrá továbbra is.
A szépség nálam is alapfeltétel, meg az is, hogy illeszkedjen a többi cucchoz a nappaliban (asszonyfaktor pl.). Az, hogy mi a tökéletes, nem tudom (az általad is linkelt hFX ház közel van hozzá...), nekem ez mostani cuccom nagyon sok örömöt okoz, most egy kicsit a szoftveres részre, meg a használatra feküdtem rá (élvezzük is ugye, amit csináltunk...).
Te hogy állsz? -
Kobak77
aktív tag
attól függ, ki mit ért médiaszerver alatt... én mást értettem. csak zenék, filmek, mesék - ez fontos!
- tárolását, amit a htpc elérhet hálózaton keresztül. ilyen esetben igenis elég a tárkapacitást növelni.
ugyanakkor teljesen más megvilágításba helyezted a ''fogalmat''. elgondolkodtató, hogy mi mindenre lehetne használni! -
Kobak77
aktív tag
Hasonló dolog már nekem is jutott eszembe, annyi különbséggel, hogy nálunk egyenlőre 1 db TV van, és pont azért szeretnék projektor, hogy ezt az 1-et is száműzni tudjuk.
Ugyanakkor TV műsorjelforrásként én is gondoltam már olyat, hogy több jelforrást lehessen közösíteni, mondjuk legyen 1 földi antenna, meg egy digitális adást fogadó egység, meg egy parabola, és a TV-n ne lógjon 2-3 set-top box, hanem simán 1 kábel csatlakozzon, és a tv tudja kezelni annak a jeleit.
Ezt viszont leginkább egy ház esetében lehet megvalósítani, viszont most úgy alakult, hogy mégis lakást veszünk, tehát nem tudok annyi és olyan antennát pakolni a tetőre, ahogy kedvem tartja.
A media szerverre gondoltam én is, konkrétan arra gondoltam, hogy a szerver lássa el a média szerver feladatait is, de ez még nem kristályosodott ki, hogy hogy is legyen megoldva. -
róland
veterán
Én eddig leginkább abban gondolkodtam, hogy egy központi Media Sercert szeretnék beüzemelni, valami olyan formában, hogy a lakásban található tévék erről kapják sima antennán a műsort.
Ebbe a központi szerverbe jönne be a külső antenna és egy helyi Media Server, majd 4-5 saját csatornával megfejelve (amin a helyi Media Serveren elérhető műsorok futnának) visszaküldeném a jelet az otthoni kábel hálózatra. -
Kobak77
aktív tag
a terv jó, csak az a baj, hogy marha sok fizetni való van még addig. Hogy mást ne mondjak a konyha gépészeti felszerelése is 7-800e Ft lesz, illeték 500-550e. Így aztán a terv az, hogy összeszedek mindent, majd mind megvalósíthatóság, mind fontosság alapján rangsorolok. A jó, hogy még majdnem egy év van átadásig, tehát egyrészt lehet építeni, kábelezni, másrészt lehet gyűjteni
.
Pl. a kábelezést mindenképp meg kell csinálni, utólag már lehetetlen olyan szépen csinálni, mint még pl vakolás előtt. Ebből következik, hogy a rack szekrényt és a patch panelt is meg kell venni be kell szerelni. Switch is kell, de nem biztos, hogy a PoE képes lesz, lehet veszek ebay-en egy használt alap cisco-t 50-60€-t
.
Az hogy a szerver mikor lesz beszerelve, VoIP mikor fog működni, a PoE-s IP kamerát mikor helyezzük üzembe, azt nem tudom, de az már ''ráér'' hiszen az infrastruktúra ki lesz neki építve.
A te terved mi? Hátha gyűjthetünk ötleteket egymástól
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Kobak77
aktív tag
lehet bennem van a hiba, de én próbáltam a pio-t lecsendesíteni a drivespeed-el, de nem sikerült... halknak halk volt, de akadozott a lejátszás, néha teljesen megállt, aztán újra felpörgött teljes sebességre, stb.
Plextorom volt, igaz elég régen, de kellemes emlékeket őrzök róla sw-es oldalról is. Meg utánaolvasva is azt tapasztalom, hogy a plextor finoman állítható -
-
Kobak77
aktív tag
Picit offtopic következik:
Szóval vezérlés. A szerver eleve periféria nélküli működésre lett tervezve, bill, egér és monitor is csak egy speciális kábelen keresztül köthető rá, 1 aljzatra megy rá mindhárom a speckó kábelen keresztül. Úgyhogy nem okoz gondot bill és monitor nélkül üzemeltetni. Op rendszer itt azért linux lesz, méghozzá debian, és szerintem, ahogy logikus, VNC-vel lehet majd kezelni (bár szeretném úgy belőni, hogy csak működjön, és ne kelljen piszkálni). Mindemellett néhány funkció úgyis webes felületen lesz kezelhető (pl.: a telefonmellékek).
Wlan lesz, de csak kifejezetten laptop+erkély konfigurációra (szerintem használaton kívül le is lesz kapcsolva az AP). Eleve azért tervezek ilyen sok UTP aljzatot, hogy egyrészt ne sugározzuk a gyerekeket, másrészt a Wlan sose lehet annyira biztonságos, mint a zsinóros net. Biztonságtechnikai szempontból eleve úgy kell felépíteni a hálózatot, hogy internet-wlan-tűzfal-belső háló.
Ennek a hálónak lesz az egyik eleme a még csak tervezés alatt álló HTPC, ami már ontopic.
No ennyit a szerverről -
Kobak77
aktív tag
Nem annyi, hanem több
. Új ára 2000-2500 € volt, és azért ennyi pénzért már nem pont belépő szintű laptopot kapni (az igaz, hogy lehet még többért is, de ebben ugye nincs gép, csak periféria). Egyébként a konzol most ebayen 266€-n áll, de még hátra van több mint 5 nap.
A szerver egyébként egy ilyen lesz:
szünetmentes meg ilyen:
Vezérlésről később még írok, most mennem kell, de ez már lassan offtopic -
Kobak77
aktív tag
hogy bekötve mi lesz, még nem tudom, csak a mostani (egy kicsit most már kicsi
lakás tapasztalataiból okulva, minden, ami csak szóbajöhet kábelezve lesz... hogy mást ne mondjak 20 UTP fali aljzat lesz a lakásban
. A kamrában meg rack szekrény patch panellel, PoE-s 16 portos rackbe szerelt switch-el, meg álmaim szerint 1U-s IBM szerverrel, és konzollal (csak a konzol piszok drága
) Egyébként ilyen konzolt álmodtam
:
[Szerkesztve] -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged