- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cyborg
őstag
"Esetleg ilyen olcsó OP-s refis lámpából mi lehet alternatíva ami legalább ilyen praktikus ( és kicsi)"
Félreértettelek, bocs. 501b már nem kapható, alternatíva, és praktikum, és persze ár szerint az S2+ az új "501b", mint mindenkinek ajánlott jó minőségű, és olcsó tömegtermék. Így gondoltam.Smo refi miatt ne vess el egy lámpát se, volt 501b-m Nekem is, mindkét refivel próbáltam, elenyésző a diffi, manapság viszont nagyon ritka az op refi.
Nekem amúgy convoy s12-őm is van, formára hasonló, jó kis lámpa az is. -
Vlah
tag
-
Kernel
nagyúr
1 A árammal 4,2 V-ig tölt +/-1,5% pontossággal, de amivel én találkoztam inkább kicsit kevesebb volt, nem több.
A 4,2 V CV-szakaszban az áram csökkenni kezd. A kezdeti áram 10 %-ra esésekor a töltést megszünteti, ahogy kell: TP4056 PDF
Egyéb infók, a rajta lévő védelemről stb:
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_51362-51362.html
-
mexel
veterán
Sziasztok! Nagyon keresek Ultrafire 501b lámpához a kapcsoló végén lévő gumit. ( az a kis gumisapka ami védi a víztől-portól stb). nem találok sehol, pedig mintha régebben sok helyen láttam volna. Ha tud valaki infót adni, megköszönöm!
Valami ilyesmi kellene,a szín mindegy. -
benfolds
őstag
telefontöltő miért nem jó a lii-100-hoz? max 1A-rel tud tölteni, úgyhogy a legtöbb telefontöltő elég hozzá (én azzal használom). xtar mc1-et szokták még ajánlani egyslotosban. nekem az xtar vc4-hez kellett egy erősebb adapter, mert a telefontöltőm csak 850 mA-t tud, én egy 2x2,4A-es blitzwolf töltőt rendeltem hozzá, de még nem jött meg, így nem tudok beszámolni róla, hogy hogy szuperál.
-
Nekem ezzel az összeállítással jött nem rég.
26FM
Alul a Buy Together & Save: résznél berakod mellé a Xtar MC1 0.5A 2,98 usd, mellé még egy Convoy S2+ 9,50-ért.
Összesen 25,66 tracking-el.Ezzel az akkuval is működik: NCR18650B 3.7V 3400mAh
-
WestBam
Topikgazda
Akkor most akciós, jó áron van, ne tegyél mellé kupont.
Az 501b az jó ha 1.5A-el van hajtva. Mondom más dimenzió az S2+ minden téren.
Amit fentebb linkeltél 501b akkuval-töltővel, na az ott gagyi cella gagyi töltő páros. Ne adj érte pluszban pénzt!
Egyébként igen, már megint van akku postázás. -
G@ben
addikt
A 2.1A-es biztos nincs 940 lumen, ez a kép nagyjából jól mutatja, hogy milyen áram mellett mennyi lument tudhat. Én a zöld vonalat szoktam nézni, az a 2.8A-es 960 lument kb lefedi.
Illetve 2.1A-rel is eléggé tud melegedni a feje, legfeljebb nem 4-5 perc, hanem 15 perc után. -
WestBam
Topikgazda
Sokkal minőségibb lámpa, van benne módmemória (ahol kikapcsoltad abban a fokozatban indul legközelebb), lehet váltani a módkiosztást, hogy legyen benne villogás vagy az ne csak a három alap mód, sokkal erősebben világít és jobban szórja a fényt, így kisebb távon kellemesebb használni.
Legerősebb kiépítésben elég fényes, kb. 4-5 percet megy el a legmagasabb fokozaton aztán visszább kell venni, mert melegszik. Kuponkód, hogy olcsóbb legyen: S2WBCM
Az eggyel gyengébb kiépítés is több fényt ad mint az 501b, de kevésbé melegedős. Kupon: ecohiled
Nem olyan taktikai a kinézete de ezek már jó minőségű, komolyabb lámpák. -
mintapinty
csendes tag
A Fasttechről eddig mindent megkaptam.
De most néztem közelebbről a megrendelt ledem, amivel átbaxtak. Xm-l helyett xm-l2-őt küldtek. Ez így esetleg rendben van. Bánja kánya. Csakhogy a kiválasztott színhőmérséklet nem stimmel. A fény nekem legyen fehér. A villamos lehet sárga. Nem tudom tud-e vki hasonló félrenyúlást említeni az ff-ről?
-
korn
aktív tag
A kalibrálást csak labortáppal lehet megcsinálni, de igazából gyárilag is elég pontosan jött.
Viszont ezzel azért komplikáltabb kissé a kapacitás mérés, mint a turnigy-vel, mert kell egy 5V-os tápegység, ha 4V alatt is akarsz mérni. Ráadásul a kisütési feszültséghatárt neked kell figyelni, ha nem védett a cella. Nekem erre a célra van egy védett akksi tartó, amit a fent a képen láthatsz. Ráraktam egy 18650-ös védelmi áramkört a tartóra.
A terhelést is neked kell ráraknod, én most pl egy halogén izzóval terhelem a cellákat, majdnem konstans 2.4A-el terhel. Ez a terhelés azért közelebb van egy xm-l-es lámpa igazi terheléséhez, mint az 0.5-1A. Ekkora árammal ki lehet szűrni a kissé gyengébb cellákat is.
Csak azt akarom mondani, hogy egy kis hozzáértés kell ehhez a műszerhez. -
korn
aktív tag
Rá szoktál mérni a cellára közvetlenül (feszültséget), mikor megy a kisütés? Mert a kábelen, csatlakozásokon jelentős feszültség eshet, ha nagy azoknak az ellenállása. Így lehet, hogy a turnigy 3V-ot mér, de a cella igazából még 3.3V-on áll, csak a többi 0.3V feszültség a vezetékenken esik. És ezért hamarabb állítja le a kisütést.
Bár az az 1A, de főleg a 0.5A elég kicsi áram, szóval ez nem fog olyan nagy feszültség veszteséget jelenteni a kábeleken.
Valószínű, hogy elég gatyák azok a cellák, jelentős belsőellenállással, ami az jelenti, hogy terhelésre hamar beesik a feszültségük. Ezt támasztja alá, hogy 1A-en csak 200mAh-t tudnak, viszont kisebb terhelésnél meg jelentősen többet. -
korn
aktív tag
Közben refund-olták ezt a kütyüt, 40 nap után sem jött meg, én meg megmondtam, hogy negatív értékelés, és dispute lesz a vége, erre visszaküldték a pénzt. Megígértem, ha véletlenül megjön, akkor ismét kifizetem. Azért sokáig nem fogok várni, mert kellene ez a kütyü nekem, ráadásul mostmár $15 környékén meg lehet venni máshol.
-
korn
aktív tag
Nem, azért kell neki valami terhelés, bármi, pl egy ellenállás vagy egy égő vagy éppen egy lámpához kapcsolod, hogy on topic legyen.
Egyik pár vezetékre az akksi, másik oldalon a terhelés. Töltés/kisütésnél is mér, meg rengeteg dologhoz használható emellett.
3.8V alatt csak segédtáppal működik, kell neki egy 5V-os táp, de ezt könnyű megoldani. -
korn
aktív tag
fogyasztást (wattot), amperórát (kapacitást), feszültséget, áramot, pl akksi mérésre tökéletes lenne, ha megjönne végre.
20A-ig mér, tehát nagyobb áramokon is lehet kapacitást mérni akksikon, akár IMR akksikon. Lámpa fogyasztását egyszerűen lehetne mérni vele stb. sok mindenre jó lenne -
BigBlackDog
veterán
-
g@bo
nagyúr
nem bánnám, ha a kinai gyártású pl. adidas poló nem 8000, hanem közelitene a valós előállitási árhoz, + némi haszon, na....
egyébként min nincs haszon? minden importőr szakit, amin tud. szlovák arany fácánt kartonszám hoztuk be jó/pár éve -euró előtt - itthon jóval drágább volt, aztán kint is elszaladt a ló. ( hid után balra, a billából
)
-
tomab04a
aktív tag
http://www.dealextreme.com/p/jacob-c50-cree-q5-3-mode-320lm-white-led-flashlight-w-strap-black-1-x-18650-114265
Erre is gondoltam, kicsit sok nekem az az ár, ez a mostani max keret.Lámpára ez is sok nekem.
Milyen külömbség lehet a 2lámpa közt?Tudom hogy ultrafire jó márka, de ez miben nyilvánul meg?Fényerő mennyiben külömbözik? kapcsoló minősége ?stb- -
-
tbesze
tag
Ez is 2,8-as. 7135X8 2.8A
A Kai-n most én sem találok. -
Ádyka
őstag
Buborékot már nagyon nagyon régóta nem használnak, még a haloványabb modellekben sem. Tényleg lehet némi különbség a fényerőben (a tök egyforma kaszniknál is), de az szerencsére nem azért van mert bubis led van benne. Legrosszabb esetben maximum Q3 led szintig van pofájuk lemenni.
-
Ádyka
őstag
Nem olyan rossz az a police, csak persze nem ötezreket kell érte adni.
A legminőségibb akkuk egyike sem éri el a 3000 mAh-t, de ezek legalább 3000 Ft-ba kerülnek cellánként. Ha valaki ennyit ad érte annak biztos ilyenre van szüksége.Tszkr: Igen, a 18650 megszorul, amint rátekered a lámpa végét, hiába vékonyabb az akku.
-
zoli03
őstag
Ezt az MXDL SA-28-at említetted korábban is. A fénye teljesen zoomolva kocka alakú (mint az X2000-nek)? Nem zoomolva mennyire homogén a fénye? Minőségre milyen? Egy 501B/502B/C8 minőségét eléri? Jó lenne itthonra egy zoomos lámpa, csak az X2000-ren igen gyenge a menet minősége.
-
macikos
addikt
Szerintem meg nem kellene mindig csak XM-L-el szerelt lámpákat ajánlani. A többi leddel mi van? Egy XP-G R5 vagy R4-es lámpának is nagyon jó fénye van, de még az XR-E is jó. 3 évvel ezelőtt még az XR-E volt a csúcs, jó, nem 1000 lumenes, hanem csak 200-300, de attól még bőven jó. Arról nem beszélve, hogy teljesen más a karakterisztikájuk. Például egy XR-E 90 fokban sugároz.
Első lámpának pláne... többen vannak itt, akik nem állnak meg egy lámpánál, viszont megveszik a legerősebb XM-L-es lámpát utána meg várják hogy mi az erősebb...
-
^Clown
addikt
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ
Valószínűleg az olcsóbb lámpa + minőségibb akksi és töltő kombináció mellett fogok dönteni (mit ér a jó lámpa, ha hamar lemerül, töltés közben meg ránkgyullad a lakás
).
Még alszom rá egyet, addig meg olvasgatok. Ha megszületett a döntés, beszámolok
-
zoli03
őstag
Pedig DX-en le van árazva a FandyFire WF-1200. Ha valakinek kéne olcsón jó flood lámpa, itt az alkalom. Csak ne lenne ilyen gyenge a forint.
-
.impulse.
csendes tag
Hm. Akkor kérnék még némi további felvilágosítást. Szóval mit kell még tudni a Li-Ion-os lámpákról? Mennyi ideig bírja az akksi, mennyibe kerül hozzá egy pótakkumulátor, illetve úgy általánosságban mennyi egy ilyen lámpa ára, és hol lehet venni?
Abszolút sötétben tapogatózom - milyen találó hasonlat - elemlámpa-ügyben, szóval minden gyakorlati tanácsot, és hasznos linket is szívesen fogadok.
-
korn
aktív tag
Ez jó kérdés. Szerencse kérdése. Gondolom ilyenkor, amikor kismillió csomag jön be, akkor a drágább csomagok közül is több jön be vámolás nélkül. Az 50 dolláros szinte biztos vám nélkül jön. A mostani dinodirect-es csomagomra $10-t írtak értéknek + gift, holott $40 volt. A számlán viszont az eredeti ár volt feltüntetve $52. Ha belenéztek volna a csomagba és meglátják a számlát, akkor $52 lett volna a vámtétel.
-
CHAKITO
csendes tag
-
zoli03
őstag
Biztos jók biciklire? Ahogy néztem a képeket, igen erős a hotspotjuk, biciklin nekem meg az lenne a jó, ha minél jobban szórná a fényt. Manafonton van 14 USD-ért, igaz az csak T6-os, de igen olcsó. El is gondolkoztam rajta, de még megvárom, míg megveszik az egyik mostani lámpám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HP Rack és Tower szerver bazár
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest