- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
zhagyma #8737 üzenetére
Olyan nagyon még nem indult be...
Ezt csak úgy összedobtam hirtelen (kb 1 óra alatt), mert a VLC-vel felvett TS fájlt (a felvétel elején/közben csatit és hangsávot is váltottam) semmilyen (ingyenes) progi nem akarta megenni...
Ja, a TS-t packet(ek) mentén elvágja, nem foglalkozik a tartalmával, azzal se ha több program/csatorna van benne. Szóval szerintem ez utóbbi esetben is jól vág (bár nem próbáltam), csak épp elég nehéz meghatározni, hogy ezt hol (melyik packet-eknél) tegye. -
marchello1
csendes tag
válasz
zhagyma #8709 üzenetére
Szia!
Elég sokat utazom és általában Analóg csatornák jönnek be ahol szoktam lenni. Ami jó lenne ha lenne rajta satelit kábel bemenet és rendes antenna is.(vagy nem tudom erre van e valami átalakító). És ezért néztem az AVerTV Galaxy-t is. Igazat megvallva sport eseményeket szeretnék felvenni mert edzőként dolgozom és jó ha az ember felveszi ezeket és utána ki tudja elemezni. És nem egy utolsó szempont lenne ha minél jobb minőségben meglehetne ezt oldani.
Nem tudom válaszoltam e így ezzel a kérdésedre.?!
Köszi előre is
-
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #8667 üzenetére
Nálunk DVB-C-n már jó az rtl.
Ha 4:3 az adás, akkor a kapcsolójel is ennyi, ha 16:9-et akarnak, akkor ennyi a kapcsolójel. Magyarul 4:3-as tévén is nézhető a dolog és most már csak a szolgáltatón múlik, hogy mikor állítja át az eszközeit. Vkiknek már reggel jó volt, nálunk 10 után, vkiknek 11 körül, stb. -
-
azbest
félisten
válasz
zhagyma #8492 üzenetére
Köszi, de úgy tűnik még így sem voltam elég alapos
a napokban találtam meg azt a registry buherációt hozzá, amivel az alap driver / codec is 1080-as kimenetet ad, így már 32 bites win-en windows media centerrel is érdekes lehet, mert épp csak ennyi hiányzott ahhoz hogy jó legyen a dvb-t hd kép vele (sajna 32bites a codec amit telepít, így 64 bites wmc-vel nem elérhető). Bár olyan dvb progival ami tud külső codec-et használni szintén jó lehet.
-
ps_feri
csendes tag
-
ps_feri
csendes tag
válasz
zhagyma #8319 üzenetére
A Telefunken-nel az a gond, hogy elvileg el sem indul a felvétel alapban. A gyerek valamit trükközött és akkor állítólag felvette az ATV-t, de én azt már nem tudtam ellenőrizni a laptopon. Szóval itt már az is gond lehet, hogy a felvétel el sem indul, hacsak nincs valami gyógyitott fw. hozzá. Ezért kutakodok az említett kimenetek irányába és beállítok egy olcsó cél PC-t valami digitalizáló kártyával, ami felvesz normális formátumba, amihez semmi különleges codec nem kell utólag. Csak az lenne a BIZTOS megoldás, ha valaki ezt le tudná ellenőrizni a saját konfigján, mert akkor máris elindulhatunk egy hardver-összeállításból.
Mellesleg a settopbox-okkal is ez a gond, hogy sokféle formátumba rögzítenek. Ráadásul ezeknek kb. 25%-ka conax-os és akkor neki lehet állni próbálkozni, hogy melyik modell mit is rögzít :-) -
whitehand
senior tag
-
whitehand
senior tag
válasz
zhagyma #8303 üzenetére
köszi sikerült mindne csatornát beállitani nagyon tetszik a cucc 16 ezer volt szép képe van bár a foci szaggat de minden csatornán.... a cucc nagyon bejön meg tudja oldani a mixelést is... analóg és digitális csatárnokkat is lehet egy csoportba rakni aki olcso digitális és analóg cuccot keres csak ajánlani tudom
a Time Shift az mit takar? -
válasz
zhagyma #8264 üzenetére
Szia!
Gondolod, hogy 50Hz-en jobb lesz? este kipróbálom.
Stand by-ban se továbbítja a jelet, csak akkor ha a menüben "Fake"-re teszem a stand by módot. ilyenkor csak a képet kapcsolja ki stand by-ban, de eszköz effektív megy. Most beraktam egy elosztót elé, így végül is ez a gondom megszűnt.Üdv.
-
hcs57
addikt
válasz
zhagyma #8228 üzenetére
Köszönöm... érdekes, hogy először semmit sem talált, aztán elindítottam a saját programját, kiléptem belőle és utána mindent megtalált.
Kicsit másabb volt a kiosztás Debrecenben:
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL
[DVB]
0=12
1=121000,5,6900
2=362000,5,6900
3=370000,5,6900
4=378000,5,6900
5=386000,5,6900
6=394000,5,6900
7=762000,5,6900
8=770000,5,6900
9=778000,5,6900
10=786000,5,6900
11=794000,5,6900 -
nrc
tag
válasz
zhagyma #8191 üzenetére
Hát igen, a Tesco-s antennánál már jelentkezett némi érintkezési probléma nálam a kábel és az antenna találkozásánál, de némi nyomkodás, hajtogatás után újra jól működött.
Ez alapján már sejtettem, amit írtál az pedig csak megerősített abban a hitemben, hogy ennél az antennánál a kivitelezés és az anyaghasználat igényességéről nem érdemes beszélni.Bár az általad leírtak alapján csoda, hogy egyáltalán működik, ez a 600Ft-os antenna mégis képes hozni kb. a sokkal drágább erősítős antennák szintjét, sőt mivel még valamivel kevésbé irány- és zavarérzékeny azoknál, így nálam praktikusabb is volt a használata.
Az mondjuk vicc, hogy a csupaszított koax is kb. ugyanazt tudja, mint a sokkal nagyobb Tescos antenna, főleg annak fényében, hogy pl. a "többezer" forintos Thomson ANT55 nem képes erre a teljesítményre, mert magasabb frekvenciákon már nagyon kicsi a nyeresége, így 802Mhz-en nem is használható nálam.
Simán el tudom képzelni, hogy a házilag épített biquad antennával jobb nyereséget lehet elérni, mint sok boltban kapható csilli-villi szobaantennával. Nem is értem, hogyan tudjak így elszabni ezeket, hiszen ha már "sokezret" elkérnek értük, akkor akár már jól működő konstrukciót is készíthetnének.Ezek alapján úgy tűnik nekem, hogy ez a Tesco-s antenna - az igen kedvező ára mellett - talán leginkább a "vakok közt félszemű a király" alapon érdemelhette ki a beltéri antennák mezőnyében a kiemelt helyet.
-
ViTToRe
aktív tag
válasz
zhagyma #8173 üzenetére
Pontosan nem emlékszem, de vagy intel vagy ati videókártya van a gépben, de ezek elég gyengék ugye...
Ezek szerint akkor nem megoldható, hogy fullHD-nál kisebb méretben jelenítse meg az adásokat. Felvétel funkciót nem is erőltetném, hisz arra a feladatra már gyenge. Bíztam benne, hogy szoftveresen megoldható, hogy kisebb felbontással terhelje a gépet, hogy folyamatos kép és hang legyen. Azért még körülnézek, hátha....
Köszi
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
zhagyma #8090 üzenetére
azt hiszem mar kb. 1 eve szoltam eloszor errol a tunerrol, de nem biztos hogy itt.
Ami biztos hogy tavaly nyaron kellett ismerosnek tuner.
Teddy: azt se felejtsd, hogy papiron hazszamhoz van kotve, csak ott hasznalhatod hivatalosan ahova elofizettel. Ha azota nem valtoztattak rajta.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
zhagyma #8099 üzenetére
Köszönöm, de időközben teljesen működőképes lett, olyannyira, hogy most a Bp-n, a második kerület szívében, társasházak dzsungelében, az erkélyre rakott kis bot antennával fogok mindent (duna+autonomiához kicsit arrébb kell rakni az antennát, egyszerre a két muxot úgy látszik nem fogja), de tök mindegy, mert nemsokára úgyis telepítek rendes antennát ide is.
Fogalmam nincs mi lehetett a baja múltkor, de szerencsére megoldódott.
Dehogy saját kútfőből, hanem az avatarom beszéde innen.
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
zhagyma #7187 üzenetére
Én Win 2008 R2 + Leadtek Dongle DVB-T (DIB7700) vevővel tornázom. Kevés sikerrel...
Felraktam a 64 bites Vista drivereket és ezt (ezeket) is:
[BDA stack installer]
Ezután is csak a VLC volt hajlandó kezelni a tunert, ami nem éppen felhaszánló barát ezen a téren.
ProgDVB, SmartDVB, HomeSys, Winfast PVR2, TSreaderLite egyáltalán nem detektálja, DVBViewer is csak az Options menüben látja, a Scan-channels-ben már nem...
Ha esetleg van valakinek egyéb tapasztalata, megoszthatná...ui: bocsi, ha már volt a téma, nem olvastam el csak pár száz hozzászólást...
-
-
Lion-Heart
csendes tag
válasz
zhagyma #7975 üzenetére
"A legolcsóbb megoldás a legkevesebb töréssel elérhető útvonal."
A legolcsóbb megoldást választottam.
Átfúrtam mindent,és így közelítettem meg a tévét.
Teljesen jó a képem.
Viszont szeretném tőled (vagy mindenkitől)kérdezni,hogy ha egy tévé integrált,akkor azzal nem is tudok semmilyen felvételt rögzíteni?
Nekem a digitális jelre volna szükségem.
A t.v. kiadja magából a jelet sőt a mindigtévé jel is kéne!
Íme a tévé típusa:
http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/LG-lcd-tv-32LF2510.jsp
Köszi -
-
csendes
addikt
válasz
zhagyma #7998 üzenetére
"Gondolom az XBMC példányok egy gépen futottak esetleg a server is. Na és hogyan hallgattad?"
Igen, egy gépen ment minden. Linux alatt PulseAudio hangszerver van a gépen, lehet alkalmazásonként beállítani a keverést, vagy elnémítani. KDE/Phonon is tud hasonlót. Egyébként Atom+ION-t akartam írni az előbb, elnézést. -
csendes
addikt
válasz
zhagyma #7992 üzenetére
"Mivel digitális esetben egy frekvencián több csatorna is van, ezért mindezen csatornákat egyidejúleg szoftveresen kikódolva egy limitált PIP megvalósítható (általában két adót szoktak támogatni egyidejűleg a szoftverek)."
A karácsonyi MindigTV akció alatt tvheadend (stream szerver) + négy XBMC példánnyal egyszerre tudtam nézni négy SD adót.Igazi PIP két digitális tuner esetén lehetséges (vagy dual DVB-T tuneres kártya).
A hardveres gyorsítás (GPU) általában csak egy stream-et tud kezelni, tehát sok függ a processzortól is. Például egy Atom + Tegra alapú HTPC nem fog elbírni két H.264 HD csatornát. -
-
válasz
zhagyma #7975 üzenetére
Azért erre a gyakorlat néha rácáfol. Panel lakásban kb 10db 90 fokos kanyar van a kábelben, úgy hogy ajtófélfa árfurva, de szorosan mellé rögzítve. Se UPC-vel, se DIGI-vel nem volt jelszintproblémám. Természetesen jó minőségű kábel, és próbáltam úgy hajlítani, hogy ne törjön meg, tehát ha csak pár centit is, de ívben forduljon a kábel.
A másik lehetőség az ajtón keresztül átvezetni (sztem ott "törik" a legjobban), hogy ablak átvezetőn viszed a jelet.
Természetesen itt bekerül + csillapítás a rendszerbe, viszont biztosan nem törik meg.
-
Lion-Heart
csendes tag
válasz
zhagyma #7966 üzenetére
Ja,nem sértődtem meg.
Komolyak ezek az adatok amiket írtál.
Ennyire részletesen,így,ilyen formában még sose foglalkoztam az adatokkal.
Nálam így néz ki a dolog,majd.(talán holnap sikerül összebiggyesztenem).
Lesz aszongya,hogy 6 törésem,(ami alatt azt értem,hogy majdnem 45fok)
Befúrom az ajtótokba tehát,nem látszik, (lehet az adás se )és úgy jön ki a tévéhez.
Nem tudom máshogy megoldani sajna,mert át kell vinni a 1szobán keresztül a kábelt a terasztól a tévéig,és a törésekbe remélem belefér a 10-15 cm-es sugarú kör.
Van valamilyen erősítő ötleted ami tuti bevált,nem horror áron?És egyátalán érdemes venni rá erősítőt,ennyi töréssel,?
Azt még nem írtam,hogy a tévében van az MPEG4 tuner,de lehet ez most nem is érdekes.
Persze dobhatsz egy koax linket is,bp.-i üzletről,ha van valami jófajta címed,megköszönném.
Üdv! -
Lion-Heart
csendes tag
válasz
zhagyma #7960 üzenetére
Igazából csak annyi történt,hogy megtoldottam a a kábelt egy hosszabbal és itt jelentkezik a probléma.
Tehát még nincs kiépítve a csak szobában a földön fetreng a koax ,amolyan próba jelleggel.
Összetekeredés stb. ez lehet a gond.Az ajtóhoz való odaszögelést nem szoktam alkalmazni,és most sem fogom.
Valszeg. kap egy erősítőt az antenna.
Szerinted mennyit bír el a passzív antenna a kábelből (méterben)? -
sittes79
addikt
válasz
zhagyma #7896 üzenetére
4.5 van, de erős problémám van win 7 alatt a dvbViewer-el, de most kezdek mindent előlről.
-melyik képleképezőt válasszam?
Azt vettem észre, hogy a viewernek stabilabb,erősebb jel kell, mint más progiknak.
A tuner gyári szoftverével semmi kockásodás, közben a Viewer-el erősen kockásodik.
Lehet kodek kérdés is? jelenleg arcsoft van beállítva+coreavc -
Kvazár
őstag
válasz
zhagyma #7882 üzenetére
Thx. Az első jól nézet ki csak, sajna nem lehetett személyes átvétellel megrendelni.
Egyébként, igen azért kéne, mert az elosztók túl sokat csillapítanak. Digis szerelő volt már kint, és azt mondta megvan az előírt teljesítmény a bemeneten, és a gond az, hogy 4 készülék van rákötve.
-
csendes
addikt
válasz
zhagyma #7832 üzenetére
Nálunk "all-in-one" kínai van. Működik, de a programozása nem egyszerű, szerencsére az egyik gyári kód pont jó volt. Időnként megbolondul, akkor ki kell belőle venni az elemet, esetleg újra kell programozni. Árulnak bevásárlóközpontban "márkás" all-in-one távirányítókat is (pl. Thomson), de az olyan 3.000 Ft körül szokott lenni.
-
Acor
aktív tag
válasz
zhagyma #7770 üzenetére
......igazabol szebb lett a kepe a DVB-S tuner segitsegevel de valahogy eletlen egy kicsit nemelyik adas... ami a masiknal nem eletlen volt hanem "pixelesebb"..
Viszont ami az Astrarol jon analog antenna fejegyseggel, HD adasoknak, egyszeruen csodalatos kepe van, sajnos nem uszom meg a fejcseret digire, mert emiatt sok nem jon.
Mondjuk ezt sem ertem, analog fej es bejon a HD adas.... csak onnan latom hogy a jobb felso sarokban megjelenik a HD felirat.Kulonben ez a Tv idaig a csucs
megjott hozza a 3D cucc is most mar csak az van hatra kiprobalni
-
Acor
aktív tag
válasz
zhagyma #7764 üzenetére
Ez a tipus [link], teljesen egyezik ezzel a tipussal :[link]
utobbit rendeltem de elobbit kuldtek, de mar megerkezett a valasz is a ket kartya teljesen kompatibilis egymassal, csak mas a gyartoNekem crypotworks-s van es tudom hogy mukodik, mert mar masnak van errol tapasztalata. Csehorszagban, Ausztiraban is ezzel hasznaljak, nem magyarok
Az mar megint egy masik kerdes hogy az altalad kuldott linken szereplo valamelyik tipus alkalmas-e a kabeles upc belteri helyettesitesere, en valoszinunek tartom, hogy igen! Az hogy a kartya es akeszulek ossze van hangolva azt nem gondolom, de ebben inkabb olyan nyilatkozzon aki probalta es tudja is hogy igaz-e...
Valakinek konkretan ki kene probalni, csak nem ket filler egy ilyen kartya sajna
-
csendes
addikt
válasz
zhagyma #7536 üzenetére
Azt én is néztem korábban, hogy a Duna soha nem csíkosodik és ki lehet kapcsolni a deinterlace-t.
Ha jól értem, akkor az MPEG4-AVC (H.264) lehetővé teszi, hogy egy képkockán belül is az egyik rész frame módban ("progresszíven") legyen kódolva, a másik field módban ("interlace-elve"), ezáltal tovább javítható a tömörítés. A "frame" egy teljes képkockát jelent, a "macroblock" a képkockán belül egy kisebb téglalapot, a "field" (mező) pedig egy fél frame vagy macroblock, két "field" ( a páratlan és a páros sorokat tartalmazó) adja ki a teljes frame-t, illetve macroblock-ot field módban. Vagyis a MBAFF (Macroblock Adaptive Frame/Field) kódolás annyit jelent, hogy a kódoláskor egy képkockán belül megvizsgálja a kódoló szoftver, hogy a képkockán belül maximum 16x16 macroblock közül melyiket érdemes frame módban ("progresszíven") kódolni - ezek azok a részletek, ahol kevés a mozgás, és melyiket field módban ("interlace-elve") - ezek azok a részek, ahol sok a mozgás, változás. Attól adaptív az egész, hogy ez képkockánként és képkockán belül is változó, mindig a legnagyobb tömörítésnek megfelelően. Viszont a Duna TV kódolása a DVB-T-n, ha jól értem, akkor ilyen értelemben nem adaptív, nem optimalizált, hanem állandó, folyamatosan frame módban megy () hiába MBAFF a kódolás, és akkor ez tényleg 1080p-nek felel meg. A dekódolásnál az MBAFF kódolás érdekes módon a számítási igényt nem növeli, viszont a kezdeti időkben nem minden lejátszó tudta kezelni. Mindezt itt találtam:[link][link][link]
-
vtechun
veterán
-
vtechun
veterán
-
vtechun
veterán
válasz
zhagyma #7525 üzenetére
ebben lehet valami, mert egy nagy régifajta antenna van felkurva a padlásra, kicsit rozzant, nem is stabil, erősítő is van rajta, szóval tuti, csak jelfoszlányok jönnek, egyébként, kimentem laptoppal az udvarra, tesztelni a 10 centis lecsupaszított koaxvéggel.
Az udvar olyan részein, amin 50-100 méteren belül nincs akadály a Tokajra való rálátásra, simán jön a kis csonkkal.
Elég lenne szerintetek, ha a padlásra raknék egy ilyen kis csonkot, aztán valamilyen minőségibb koax kábellel levezetném a tunerhez? csak félek kicsit a kábel behúzástól, lehet valamilyen zsinórt rá kellene kötni a mostani koaxra, aztán miután kihúztam visszafelé megint rá lehetne az új koaxot kötni. -
Rick4
félisten
válasz
zhagyma #7462 üzenetére
Felhívnám a figyelmedet két dologra a hozzászólásomból. Az egyik az lenne, hogy a Te leírásod alapján csináltam meg a 95mm-es koax csupaszítást, ott le volt írva, hogy vízszintesen legyen odatéve a helyére, úgy is van, a másik pedig az, mint említettem, a tévén nincsen semmiféle térerő jelzés. Nézem, van kép, nézem, kockáz. Ennyi.
-
-
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #7445 üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget írok, de leírom.
Nekünk itthon úgy néz ki, hogy: az analóg adáson jön legelőbb a kép.
Aztán a tévéhez kötött STB 1-2s-al később adja azt, amit az analóg.
Nálam van a DVB-T, itt 10s-al később jön az adás, mint analógon. Tegnap az átadási ünnepségen már rég hallottam a fánfárokat a nappaliból, mire hozzám "ideért" a kép. -
zhagyma
őstag
válasz
zhagyma #7443 üzenetére
" ... Az RF chipből kijövö IF jel (36 / 40 MHz) COFDM modulált alapsávi jel, amely 6048 db QAM64 jel és 769 db pilotvivő szuperpozíciója (8K vivős rendszer) ..."
Mod: Az RF chipből kijövö IF jel (36 / 40 MHz) a COFDM moduláció következtében 6048 db QAM64 jel és 769 db pilotjel szuperpozíciója (8K vivős rendszer)
-
csendes
addikt
válasz
zhagyma #7433 üzenetére
Jó, de az XC5000 és a Trident DRX 39xyK "3 in 1" nem belépő szintű chipek. Az AGC-t (automatikus erősítés szabályozás visszacsatolással) és az előerősítést nyilván úgy lőtték be az Intel CE 9500-nál, hogy ne vezérelje túl a jelet és olyan tunert használnak (Maxlinear MXL5005, ősrégi, de a célnak megfelel), amihez kell. A tuner chip-be beépített előerősítő és DSP (digitális jelfeldolgozás) nagyon klassz dolog, de a belépő szintű USB-s DVB-T vevőkben melyikben van így és nem csak a demodulátorban van a DSP? Az Intel folyamatábrán is látszik, hogy ott a demodulátor vezérli az AGC-t.
Rendben, hogy fontos a tuner is a gyors csatornaváltáshoz meg hogy ne romoljon a jel/zaj viszony, de mégis a demodulátor érzékenysége, a küszöb jel-zaj viszony a kritikus a digitális vételnél, mert azon csak jobb antennával lehet javítani, erősítéssel nem.
Szóval szerintem a WinTV HVR 930c legalább egy kategóriával feljebb van a belépőszintnél és ez az árban is megjelenik. -
upszilon
őstag
válasz
zhagyma #7427 üzenetére
Egy modern RF tuner chip-hez nem szükséges előerősítő, mivel bőven tudja a szükséges erősítést. Ez elé betenni mégegyet vétek: több zaj / több torzítás és az analóg jel láncban óhatatlanúl bekövetkezik túlvezérlés amit már nem képes kompenzálni az RF AGC sem.
Hüm-hüm, most aztán jól összekevertél. Mégis, milyen (itthon kapható) típust ajánlanál, ami egészen biztosan jól erősít, kellően érzékeny?
-
upszilon
őstag
válasz
zhagyma #7378 üzenetére
Hát elég lassan fogják fel a tartalom gyártók, hogy a korlátozással nem lehet hosszú távon profitot termelni. Változik a világ ...
Változik? Aztán mitől változna? A világot nem a lopkodók tartják fenn, hanem az alkotó elmék, akik viszont nem szeretik, ha munkájuk gyümölcsét egyszerűen lenyúlják. Ezt a gondolatot persze csak azok értik igazán, akik maguk is értéket hoznak létre, nem pedig csak puszta fogyasztók.
-
mezis
félisten
válasz
zhagyma #6685 üzenetére
Üdv.!
Hát lejátszani például ezzel: MPC-HC Mellesleg digitálisan TV-ézni is lehet vele DVB-T esetén.
Régi csont. Panaszkodtam Telefunkenéknak, hogy a digiboxukkal felvett műsort nem tudom PC-n megnézni. Postafordultával jött a válasz: Örülnek neki, Ők is így gondolták:
"Megkeresésére az alábbiakról tájékoztatom:
Az Ön által vásárolt készülék PVR (Personal Video Recorder) funkciója szerzői jogvédelmi okokból úgy van beállítva, hogy a készülékkel készített felvételeket, csak a készüléken lehet visszajátszani.
Megértését köszönjük!
Üdvözlettel/ Best regards / MIt freundlichen Grüssen"
Ezek szerint ugyanaz a helyzet, mint a DVD lejátszókkal volt, valami gagyi kínait kell venni, az nem őrködik ily éberen erkölcsöm fölött ?
-
azbest
félisten
válasz
zhagyma #7188 üzenetére
Egész kellemes meglepetés az ingyenes Splash Lite progi, a dxva-t is tudja h264-gyel ha minden igaz.
Kár hogy ez még nem támogatja broadcom hd kártyát... a pro meg nem támogatja még a tv nézést -
spuros
őstag
válasz
zhagyma #7172 üzenetére
csendes már megpróbáltam.. Samsung részéről passzolták a dolgot.. Firmware frissítés történt a tanácsukra. Ők is mindent átkérdeztek de nem sikerült..
Azt mondták próbáljam meg a szervízt de azok már karácsonyoznak szerintem mert elérhetetlenek.zhagyma a szolgáltató küldi az adatokat. Legalábbis gondolom mert itthon 2 STB van és a másikon rendesen megy az EPG. A kártya saját boxát nem tudom leellenőrizni mert tönkrement és a t-home eléggé ráérősen foglalkozik vele..
Gondolom ha az egyikre jön az EPG akkor a másikra is kellene jönnie..Fogalmam sincs mit kéne még csinálnom..
-
csendes
addikt
válasz
zhagyma #7177 üzenetére
Kivéve, hogy időnként elakad. De az XBMC CD/DVD-ről, merevlemezről tud lejátszani vagy hálózatról streameket. Nem lehet vele közvetlenül TV-t nézni, kell hozzá egy szerver (VLC, Myth Backend, Tvheadend, VDR, stb.) ami küldi a stream-et: [link] . Ezek közül a legnépszerűbb a MythTV. Az meg egyelőre nem támogatja a VAAPI-t, ahogy írtam. Értem, hogy elvileg így is megoldható a dolog, ha nem kell semmit transzkódolni. Azért kérdeztem, hogy van-e gyakorlati tapasztalata valakinek ezzel. De akkor fordítva kérdezem: Mi az előnye egy ATI kártyának egy NVIDIA kártyával szemben Linux alatti média-(de)kódolásnál? Szerintem erre a célra inkább NVIDIA kártyát érdemes használni mondjuk egy linux HTPC-ben, mert jobb a hardveres dekódolás szoftver (codec/driver) támogatottsága.
-
csendes
addikt
válasz
zhagyma #7173 üzenetére
Igen, lehet VLC-ből is továbbítani a dekódolt DVB (stb.) streamet XBMC-be és úgy nyilván működik a dolog. De így például nincs időzített felvétel. Linux-szal a MythTV-t (pontosabban a Myth Backend-et) szokták használni stream server-nek, mert az jó a dekódolásra és az időzített felvételre is [link] [link]. Viszont az pillanatnyilag nem támogatja a VAAPI-t, legalábbis a Wiki szerint: [link], viszont a VDPAU-t igen:[link]. Ebből én arra a következtetésre jutottam, hogy jelenleg XBMC-hez Linux-on jobb választás egy NVIDIA kártya, ha szükség van a hardveres gyorsításra médialejátszásnál, például H.264-hez.
-
csendes
addikt
válasz
zhagyma #7146 üzenetére
Ha van linux-os "vénád" esetleg linux és XBMC lehet a megfelelő.
Sikerült valakinek hardveres H.264 gyorsítást összehozni XBMC-vel, illetve gondolom MythTV backenddel ATI kártyával Linux alatt? (VLC-vel már működik [link])
XBMC:[link] MythTV: [link].
Linux alatt a hardveres gyorsítás a VDPAU-n keresztül az NVIDIA kártyákra jól működik, az XBMC és a MythTV is támogatja: [link][link] -
jomagam76
csendes tag
-
Atter
csendes tag
válasz
zhagyma #7146 üzenetére
Köszönöm szépen!
A videókártya 1GB RAM-al lesz, így gondolom azzal nem lesz gond, de lehet, hogy ki sem tudja használni.
Az oprendszer még nem végleges, én is gondolkodtam már az XBMC-ben, de még nem sikerült döntést hoznom, hogy mi legyen a végső választás.
Memória egyelőre csak 2GB lesz benne, de majd később lesz bővítve 4GB-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest