- Fotók, videók mobillal
- Hiánypótló funkciót vezet be a Nothing
- Bluetooth-headsetekről általában
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
zhagyma #7536 üzenetére
Azt én is néztem korábban, hogy a Duna soha nem csíkosodik és ki lehet kapcsolni a deinterlace-t.
Ha jól értem, akkor az MPEG4-AVC (H.264) lehetővé teszi, hogy egy képkockán belül is az egyik rész frame módban ("progresszíven") legyen kódolva, a másik field módban ("interlace-elve"), ezáltal tovább javítható a tömörítés. A "frame" egy teljes képkockát jelent, a "macroblock" a képkockán belül egy kisebb téglalapot, a "field" (mező) pedig egy fél frame vagy macroblock, két "field" ( a páratlan és a páros sorokat tartalmazó) adja ki a teljes frame-t, illetve macroblock-ot field módban. Vagyis a MBAFF (Macroblock Adaptive Frame/Field) kódolás annyit jelent, hogy a kódoláskor egy képkockán belül megvizsgálja a kódoló szoftver, hogy a képkockán belül maximum 16x16 macroblock közül melyiket érdemes frame módban ("progresszíven") kódolni - ezek azok a részletek, ahol kevés a mozgás, és melyiket field módban ("interlace-elve") - ezek azok a részek, ahol sok a mozgás, változás. Attól adaptív az egész, hogy ez képkockánként és képkockán belül is változó, mindig a legnagyobb tömörítésnek megfelelően. Viszont a Duna TV kódolása a DVB-T-n, ha jól értem, akkor ilyen értelemben nem adaptív, nem optimalizált, hanem állandó, folyamatosan frame módban megy () hiába MBAFF a kódolás, és akkor ez tényleg 1080p-nek felel meg. A dekódolásnál az MBAFF kódolás érdekes módon a számítási igényt nem növeli, viszont a kezdeti időkben nem minden lejátszó tudta kezelni. Mindezt itt találtam:[link][link][link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honda topik
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyorsan cáfolta az Xbox hardverek lelövéséről szóló pletykákat a Microsoft
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hiánypótló funkciót vezet be a Nothing
- További aktív témák...
- Corsair VENGANCE RGB PRO DDR4 16GB ( 2x8 kit ) 3200Mhz memória eladó.
- G.Skill TridentZ DDR4 16GB (2X8GB kit) F4-3200C16D memória párban eladó
- SYNOLOGY NAS DS218 - Hibátlan állapotban ELADÓ - FoxPost v MPL házhoz az árban
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB Kártyafüggetlen, Natúr Titán
- Apple watch Ultra 2 Black edt 2026.08.19.Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera 5 zoommal,120 Hz ProMotion,100%
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3451
- Thinkpad T570, T580, P52s hibás, de használható kijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest