Hirdetés
- LG V30 - vezércsel
- Android szakmai topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Yettel topik
- 8000 mAh-s aksi a Kínában most bemutatott Honor 500-akban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
zhagyma
üzenetére
Azt én is néztem korábban, hogy a Duna soha nem csíkosodik és ki lehet kapcsolni a deinterlace-t.
Ha jól értem, akkor az MPEG4-AVC (H.264) lehetővé teszi, hogy egy képkockán belül is az egyik rész frame módban ("progresszíven") legyen kódolva, a másik field módban ("interlace-elve"), ezáltal tovább javítható a tömörítés. A "frame" egy teljes képkockát jelent, a "macroblock" a képkockán belül egy kisebb téglalapot, a "field" (mező) pedig egy fél frame vagy macroblock, két "field" ( a páratlan és a páros sorokat tartalmazó) adja ki a teljes frame-t, illetve macroblock-ot field módban. Vagyis a MBAFF (Macroblock Adaptive Frame/Field) kódolás annyit jelent, hogy a kódoláskor egy képkockán belül megvizsgálja a kódoló szoftver, hogy a képkockán belül maximum 16x16 macroblock közül melyiket érdemes frame módban ("progresszíven") kódolni - ezek azok a részletek, ahol kevés a mozgás, és melyiket field módban ("interlace-elve") - ezek azok a részek, ahol sok a mozgás, változás. Attól adaptív az egész, hogy ez képkockánként és képkockán belül is változó, mindig a legnagyobb tömörítésnek megfelelően. Viszont a Duna TV kódolása a DVB-T-n, ha jól értem, akkor ilyen értelemben nem adaptív, nem optimalizált, hanem állandó, folyamatosan frame módban megy (
) hiába MBAFF a kódolás, és akkor ez tényleg 1080p-nek felel meg. A dekódolásnál az MBAFF kódolás érdekes módon a számítási igényt nem növeli, viszont a kezdeti időkben nem minden lejátszó tudta kezelni. Mindezt itt találtam:[link][link][link]
Új hozzászólás Aktív témák
- LG V30 - vezércsel
- Gitáros topic
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Gigaberuházással növelné a 2 nm-es termelését a TSMC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Pendrive probléma
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- További aktív témák...
- iPhone 12 64GB gyári független megkímélt full gyári
- Dell Inspiron 14 Plus 7440 14" 3K IPS Ultra 7 155H 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- HP 250 G7 i3-8130U, 8 GB RAM, 256 NVMe SSD, 1920x1080 + Nvidia MX110
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe gar
- Újszerű Sony A7 III, patona markolat, L-plate, 123k expo
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 100% Akkumulátor
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) hiába MBAFF a kódolás, és akkor ez tényleg 1080p-nek felel meg. A dekódolásnál az MBAFF kódolás érdekes módon a számítási igényt nem növeli, viszont a kezdeti időkben nem minden lejátszó tudta kezelni. Mindezt itt találtam: