- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
Geller72 #7741 üzenetére
"freki alapján"
Na persze, mikor mindegyik mostanság a szabad 2,4 és 5 GHz-es sávokban megy. Egészen közelről biztosan meg tudja mondani, sőt még azt is el tudom képzelni, hogy maga a drón is beleteszi az azonosítóját, amit olvasni is lehet, kérdés, hogy ők ettől még fogják e tudni, hogy ki az, mert ehhez minimum a dji -hoz kellene elmenni, hogy kérem az adatait.
A lakott területen belül nem kell drónozni, ki miért vette. Az tuti, hogy lakásban (legalábbis az én kis lakásomba) nem való még egy 120g-os drón se. Csak lesem, hogy milyen videók vannak fent, egyik szobábol át a másikba, drónkapuk, fel az emeletre, stb.. szédületes.
-
válasz
Geller72 #7741 üzenetére
"Nagyon régen is (idősebbek emlékeznek rá) járt egy autó (mkrobusz) és simán megmondta, hogy ha te nem fizettél elő földfelszíni TV adásra (régen ennek is díja volt), de mégis használod."
Szerintem ez kizárt! A televízió nem ad csak vesz, tehát nem szór jelet, hogy abból meg lehessen állapítani, hogy valaki illegálisan TV-zik.
Persze a drón egy mozgó adótorony és a távitányító is az, továbbá a legtöbb drón app eleve online (is) tehát nem nehéz azt belőni. Persze, itt is szükség lenne a jó öreg háromszögelésre ehhez, de ez már csak kukacoskodás a részemről -
konyi79
addikt
válasz
Geller72 #7734 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű.
Nálam max 5-10 perces repülésekről van munkánál szó, és nem tudom úgy ütemezni, mindig megkérem 30 napra előre, dátumra. Esetenként 15 nappal a megkeresés után kell jegyzőkönyvet adjak, ha volt pl egy hatósági felszólítás.
Persze ezeket meg lehet csinálni drón nélkül is, mint eddig, de részint sokkal olcsóbb, mint területet lezárni és emelőgéppel felmenni ugyanoda, meg nem kissé biztonságosabb is, mint mellette akár egy tetőn mászkálni. Meg gyorsabb is.
Meg nem életszerű, havi 30 légtérhasználatit beadjak. Az egész dolognak arról kellene szólni, a rendelkezésre álló technológiákkal könnyebbé, olcsóbbá és biztonságosabbá tegyük a munkavégzést. Elvileg erre még kötelezne is a munkavédelmi tv, ezért kell időnként felülvizsgálni a munkavédelmi kockázatértékeléseket. -
válasz
Geller72 #7728 üzenetére
Az is igaz...
Azt hiszik, hogy ezzel hu de mekkorát arattak? Mi van a sétarepüléssel pl, vagy ha helikoptert bérelnek? A helikopterre is vonatkozik a média felszereltség? Áhh, meg fogják oldani ezek a szenny lapok úgyis, találnak légi eszközt amivel legálisan szépen röpködnek, aztán ha egy 7700 miatt épp a Lölö birtoka fölött kell átrepülni, akkor mi van? Közben meg megy egy 352x 16K videófelvétel és majd szépen anonim feldobják a netre a frameket csak úgy egy Erzsébeti panelből amelyet mondjuk ennek a Róka Háznak álcáznak majd profi módon a dark web segítségével, aztán mind keresgéljék, hogy ki volt és honnan...
-
válasz
Geller72 #7721 üzenetére
Hát ez botrány... Milyen jogon fog büntetni, ha nincs reg és tanúsítvány? Eseti légteret viszont lehet igényelni, ugye? Azt kellene csinálni, hogy most indítani egy igénylést jövőre legálisan Bp olyan részére ahol lehet drónozni és haverrel magadra hívatni a yardot, aztán rója csak ki a 100 millás büntetést, mert rögvest média meg strasbourgi bíróságra mehetne az ügy... Ja és, hogy ne tudjanak belekötni, egy kamera nélküli drónnal kellene repkedni és nincs gebasz akkor...
Fene egye meg őket a modern diktatúrájukkal, mert ez szó szerint az ahogyan forceberg is írta... Jövőre jön a big data rendszer is a felnőttképzési rendszerben és minden oktatás meg vizsga az utolsó adatig fel lesz töltve ebbe a rendszerbe és minden munkavállalónak lesz egy azonosítója amelyhez hozzátartozik majd az összes adat, ergo egy klikk és majd mindent látnak és tudnak rólad... A legszebb az lesz, ha a munkáltató majd rá tud erre szűrni és kivételezést tesz, mert Jánosnak mondjuk van vizsgája valamire de nekem nincs és ez hátrány lesz majd az alkalmazás során anélkül, hogy én tudnék róla. Szóval botrány ami itt zajlik... Ja és a NAV ellenőrzésről nem is írtam amelynek a lényege majd az lesz, hogy a magánember számlájára is rálátnak és ha valami érdekes mozgás van, akkor az algoritmus dobja is a warningot nekik... Elnézést az off miatt, csak úgy kijütt
-
bacus
őstag
válasz
Geller72 #7704 üzenetére
Köszi, majd januárban, most nem lépek be, csak, hogy kifizethessem a teljes évet visszamenőleg.
De az számomra fontos lenne, hogy legálisan drónozhassak. A 30 nappal előtte kell kérni a légtérhasználatit már eleve ellehetetlenít, ha meg így a biztosítás amúgy sem érvényes, akkor az is kidobott pénz. -
bacus
őstag
válasz
Geller72 #7688 üzenetére
plusz még a DOE tagság, ami szintén 10e, tehát a kettő összesen 20e, választhatsz két biztosító közül, a generali drágább.
Több észrevételem is volt ezzel:
- a tagsági díj mindig az adott évre szól és a teljes összeget ki kell fizetni, azaz most decemberben is elkérik a teljes évit.
- a biztosítás adott személyhez és drónhoz is van kötve ha jól értettem, két drón az dupla díj?, illetve ha drónt cserélsz akkor a régi biztosítást átirathatod az újra...
- csak akkor fizet, ha minden engedély rendben volt. Ez olyan, mintha a kgfb csak akkor fizetne, ha a tulaj okozza a kárt, és persze, ahogy nem volt rendbe pl lejárt az orvosid akkor már bújna is ki a fizetés alól.Találtam egy számadatot, hogy hány magánszemély tagja a doa-nak, de 1000 alatt van (nem tudom mikori adat), de ez számomra azt jelenti, hogy a legtöbb embernek nincs biztosítása.
-
-
Statikus
senior tag
válasz
Geller72 #7512 üzenetére
Valóban sokkal erősebb, de egy 3 éves i7-hez képest elvárt, hogy ütős legyen.
Az ilyen tesztek megmutatják, hogy jobb, erősebb, gyorsabb, látunk egy pontszámot, de munkához nem a pontok érdekesek, hanem az idő. Kíváncsi lennék mit mutatna, mekkora lenne az előny, egy ilyen feldolgozásban, sok, nagy felbontású fotó esetén, adott feladatot mennyivel gyorsabban csinál meg. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Geller72 #7509 üzenetére
"Egy 3900x háromszor erősebb mint egy 8700k processzor."
Ju dont széj.
Egy 24 szálas CPU-t hasonlítgat egy 12 szálashoz.
Ha a CPU-k annyira jók lennének renderelésre meg számolásra akkor nem lettek volna Quadro meg Firepro kártyák soha.
Mivel számoltak anno Bitkoint? Hát nem CPU-kkal.
GPU-kkal renderelnek videókat/filmeket is ha van rendes támogatása az adott programnak.
Drága VGA-król beszélnek, de ott a kezükbe a fél millás drón.
Na megyek tovább Assa Valhallázni mert ma jár le a Uplay+ előfizum és arra ki kell tolnom a 3080-al ami az Air 2 helyett lett. -
Statikus
senior tag
válasz
Geller72 #7509 üzenetére
3x erősebb? Ezt kérlek valahogy igazold is.
Egy az egyben nem hiszem, hogy be lehet rakni egy új AMD procit egy régebbi, gyengébb alaplapba.
Mondjuk kilencvenes években még emlékszem, hogy kompatibilis volt az Intel, az AMD, a Cyrix, meg még ki tudja mi és csak beraktam egy Cyrixet és már ment is.
-
-
Fuhur
kezdő
válasz
Geller72 #7496 üzenetére
A helyzet az, hogy jelen esetben 1028 képen (ez kb 1,4 GB) keres pixelenként pontpárokat úgy, hogy semmiféle segédinformáció nincs. Amikor ezzel megvan, akkora a pontpárok alapján számít térbeli pontokat. Itt minden ponthoz minimum három, de jellemzően ettől több lineáris egyenletrendszert old meg. Aztán az így kapott térbeli pontokból felületet képez, végül az alap képek segítségével a felületet textúrázza.
Nos ezek így együtt eltartanak némi ideig. Majd a kvantum gép.... -
Tomdriver
őstag
válasz
Geller72 #7461 üzenetére
2021 januártól pedig teljesen be lesz tiltva az égetés. Mondjuk sok máshoz hasonlóan ezt sem fogják betartani, de innentől aztán nincs magyarázkodás, és jön a bünti. (mondjuk az más kérdés, szemetes cégek hogy vannak felkészülve a zöldhulladék szállításra, de ismerve Mo. jogszabályalkotást a szekér ismét leelőzte a szamarat.
)
-
Blizzardking
őstag
-
válasz
Geller72 #7348 üzenetére
Ez az utolsó pillanatos törvénytervezet nagyon hasonlít a "megszokottakhoz". Ilyenkor már nincs idő változtatni, mert januárban életbe kell léptetni, így gyorsan el kell fogadni.
Kíváncsi leszek mi sül ki belőle, és mi lesz azokkal akik az EU-n belül több országban is űzik ezt mint Én. -
P3Dr0
senior tag
válasz
Geller72 #7307 üzenetére
Sajnos. Ez a homályosság engem is idegesít de mind az air2 mind a minik fix F2.8 al és viszonylag kicsi szenzorral rendelkeznek. Nekem ezért is dilemma a mai napig,hogy az air2 helyett nem-e lett volna jobb egy m2p-t venni ahol az aperture f2.8 tol f11 , fókusz és hasselblad 1" szenzor van ellenben a video "csak" 4K30FPS. És én szeretek sötétben fotózni. Ez a fix F2.8 as érték nagyon nem jó élesség szempontjából de érthető valahol a kicsi szenzor/magas iso/zajosodás szempontjából. . . .
-
-
Fuhur
kezdő
válasz
Geller72 #7278 üzenetére
Ezzel nem tudok teljesen egyetérteni:
"P3 alatt én nem vettem volna használt gépet. A P2 szériával elég sok gond volt és már ...."
Nekem két P2-esem is van és annyira megbízhatónak ítéltem, hogy már jó ideje mindkettő hőkamerákat visz. Az egyiken közel 1 millás FLIR, a másikon pedig kicsit olcsóbb 0,5 millás FLIR kamera van.Még 2015-ben indult:
[link]
És ma is tart:
[link]... és ha történt volna gondom a P2-esekkel, akkor nem lenne rajtuk a mai napig ezek a cuccok.
Persze az is igaz, hogy már jó ideje nem frissítem a firmwaret rajtuk. De minek is? Jól repülnek.
-
atesz19910
tag
válasz
Geller72 #7268 üzenetére
igen az eladó elmondta hogy nincs kép és telemetria, illetve azt is mondta hogy egy firmware update után szűnt meg létezni a video jel és a telemetria. a kalibrálás 10-alkalomból 1x sikerült. az eladó szerint biztosan nem esett a drón, de szerintem mivel nem tudtam kalibrálni valszeg eshetett, nem tudom... a kamerára visszatérve, maga a kamera biztosan működik mert ha rakok bele sd kártyát és az appban elindítom a felvételt, akkor
hiba nélkül rögzít.
illetve még az tűnt fel hogy a gps jel elég gyengének tűnik -
válasz
Geller72 #7272 üzenetére
A SkyDio-t azért nem forgalmazzák a (körülményes) EU-ban, mert nincsen CE tanusítványa. (gondolom nem perkálták le a horror díjat) de most nézem az Autel dobozát azon sincsen sehol CE tanusítvány!
Egyébként a Skydio-ban nem a "követési rendszer" a nagy pukkanás, mert azt még egy 20 ezer Forintos Syma drón is tudja ha rákötsz egy damilt
A Skydio-nak az a nagy pukkanása, hogy kikerül mindent (is!
) ami azért nem egy hátrány, ha arról van szó, hogy odaver az ember pár százezres drónt mert figyelmetlen, vagy mert a körülmények úgy alakultak ...
-
Tomjack
tag
válasz
Geller72 #7227 üzenetére
Árán lehet vitatkozni. De kicsi...tudom tudom de kompakt befér oda ahova másik nem, én nem akarok kilóméterekre repülni. Nekem pár száz méteren bellül stabil kapcsolat kell. Amit videózni akarok akkor odamegyek, mivel repűlni nem tudok így ezt már a dron csinálja meg helyettem. Olyan soha nem fordult elő velem hogy 1 km lévő bármit videózzak. Így ez a kicsi gép a megfelelő nekem tökéletessen és még se 300.000-500.000 Ft.
-
DIEGO15
őstag
válasz
Geller72 #7202 üzenetére
Módosítom. Számomra nagy csalódás.
Ha azt feltételezem, hogy a kiszivárgott infók mind helyesek, akkor röviden összefoglalva.
- ugyanaz a szenzor és optika
- érdemben nem nőtt az üzemidő
- 10%-al nőtt a szélállósága, ami kb semmi
- Lényegesen jobb jelerősségCserébe lesz kb 210-220k és nem kompatibilis a Mini (1) akkujával.
Én úgy látom, hogy kb 50k-ért megkapod az Occusync-et. Abszolút szubjektív téma, de nekem egy jobb kamerára nagyobb szükségem lenne, mint az occusync-re. Yagi antennával legalább 6-800m minden olyan helyen megvan a mostani minivel amit be szeretnék repülni. -
válasz
Geller72 #7148 üzenetére
" Killhates biztos használta már,"
Köszönöm a honesztáló feltételezést, de akkor még olyan szűzek voltak az ujjaim, mint vidéki kislány a casting kanapén(halottam róla, hogy létezik ilyesmi, de még sohasem volt hozzá szerencsém)
Amikor az EVO II berepült az átsugárzóba ott már résen voltam, és a távossal korrigálva rohantam a drón alá, de szerencsére ott az AI megoldotta, szépen kikerülte a fákat úgy rongyolt át az erdősávon.
-
válasz
Geller72 #6979 üzenetére
Köszi. Megnézem majd. Csak úgy érzem alacsonyabb sebességnél gyorsabban reagál, amikor meg meglendítem az égen, akkor meg valahogy "nyúlik" az egész. Persze akkor nincsen baj, ha valamit meglát akkor sokkal gyorsabban reagál és kikerüli (ez engem is meglepett) de amikor tolja a seggét egy fasor felé én meg izzadó tenyérrel tépem neki ellenkező irányba attól azért tud lüktetni az ér a halántékomon
-
Grillo
őstag
válasz
Geller72 #6566 üzenetére
Az északi kerek biztos a Pénzügyminisztérium kivitelezése miatt van. A 2808 a palota kivitelezése miatt.
A citadella furcsa szerintem, hogy nem adtak, mert a várban a Karmelita meg a Sándor-palota miatt még van talán logikája, de a Gellért-hegyen nincs semmi. Ma voltam fent ott pont, egy Mavic repült épp, de el is szállt, ahogy észrevette, hogy ott vagyunk.
-
válasz
Geller72 #6490 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy ennyire különböző modulokból áll, ezek szerint hiába is szenvedtem volna az otthoni flash mókázással. Nekem is furcsa ez a gyors javulás, de őszintén szólva nem tudom, mi érdekük lenne egy munkát tagadni, amit amúgy elvégeztek. Ők nem a DJI, nem tudom, mennyire lenne érdekük mosdatni a szerecsent.
Annak viszont örülök, hogy helyre jött, bármi is okozta, mert nem nagyon tudtam volna helyette mit venni most, maximum Minit, de ha váltani kellene, lehet, hogy inkább Air 2-t néznék, az meg nem épp olcsó mostanában.
-
válasz
Geller72 #6487 üzenetére
Valószínű, de azért nem is piszkáltam a firmware-t, hogy ha logot akarnak nézni, és az alapján próbálnak javítani, vagy utókalibrálni, akkor se legyen az, hogy felülvágtam egy flessel. Ami furcsa, hogy kétszer is beszéltem a szervizes munkatárssal, és nem tapasztalták a hibát, nem is csináltak vele semmit néhány próbán felül állítása szerint. Aztán ki tudja, lehet, hogy kalibráltak valamit azért rutinból, amire nem tér ki a munkalap. Viszont extrém gyors volt az egész, kedden vitte a futár és pénteken hozta, ez nagyon korrekt volt.
Tomdriver: jahh, beb,@szva sem működik, de legalább nem érdekel! :-D
-
-
válasz
Geller72 #6423 üzenetére
Megcsináltam. A hiba sajnos továbbra is jelen van, változatlan formában. Minden rendszer frissítve van, nem használok moddolt appot, fcc hacket, bármi ilyesmit. Ha két karral indítom, van alapjárat, de szépen kúszik fel, aztán elszabadul a pokol, pörög, ameddig hagyom. Ha nem kézben tartanám, szerintem simán elszállna. Érzésre egyik irányba sem húz. Az üzenet ilyenkor mindig megjelenik a GO appban. Bejelentettem myactionnél, bízom benne, hogy javítható. Még garanciás, szóval remélem, legalább pénzbe nem kerül majd, de az egyetlen külsérelmi nyom, hogy az egyik propeller védő nyomot hagyott a karon, szóval remélem, nem fogják rá, hogy oda csaptam valaminek. El vagyok keseredve. Ráadásul tegnap egy hobby projekt miatt repültem volna, kellett a videó, de így nem tudtuk befejezni a munkát. Egyszer vállalok ilyesmit, és most magyarázkodhatok... Ráadásul vidéki vagyok, GLS-sel küldhetem a fővárosba, jó ég tudja, mikor lesz ebből működőképes drón.
-
válasz
Geller72 #6419 üzenetére
Semmi extrát nem érzek sem szagra, sem akadásra. Pont olyan finoman,de kattogósan jár mindegyik motor. Illata sem más, de erőltetve nem volt, csináltam a magasban néhány panót, aztán tripod módban kúsztam oda vissza pár tíz méteren az utolsó repülésen, lásd alább. Ma megnéztem még egyszer, átmozgattam a propellereket, átfújtam sűrített levegővel, a szenzorokat ellenőriztem, zöldre írja mindet. Kalibrálni még megpróbálhatom, bár jelen állapotban még lehet, hogy rosszabb lenne, mert ha falsot mér valamelyik szenzor, aztán ahhoz kalibrál, akkor csak nehezebbé teszem a mayactioncam-es szervizesek dolgát a hibafeltárásban...
-
válasz
Geller72 #6410 üzenetére
Minden zöld, 9 műhold volt a minimum, amit látott, de inkább 12. Itthon rápróbáltam házon belül, itt eleve ATTI van, és ugyanez a jelenség, pedig szépen szokott repkedni idebent is. Plusz, a motor hiba jelzés jelen van, ha GPS miatt menne el, akkor ez nem lenne, szerintem. Megnéztem a logot Airdata-n, semmi extra nincs az utolsó két "rendes" repülésben.
-
akarmi1971
csendes tag
válasz
Geller72 #6391 üzenetére
Ez a VR-es történet engem is érdekel. Viszont multifokális szemüvegem van. Tudtok olyan VR szemüveget amiben mondjuk szemenként lehet fókuszt állítani ( akkor szemüveg nélkül is jó lenne esetleg ) . A DJI saját szemüvegéshez lehet azt hiszem venni dioptriás betétet , de az is egy vagyon .
Viszont a Litchi elvileg tudja az AR-t is tehát össze tudja rakni a Mobil telokamera képét a VR-el , tehát azon keresztül is látod a gépet ha kell . Ezt próbálta valaki?
Ja, ezzel a szemüveggel szemezek :
https://www.conrad.hu/hu/3d-vr-szemueveg-virtualis-valosag-szemueveg-renkforce-rf-vr1-rf-4388499-1462833.html?gclid=CjwKCAjwmMX4BRAAEiwA-zM4JljB5XGho4cJ7oAtLLETNWqjxRqFr70Ho7zcasVXnAIdms745yhoKRoCU2kQAvD_BwE -
Statikus
senior tag
válasz
Geller72 #6387 üzenetére
Hát pont erről beszélek. Ez nem egy AIR2, az AIR2 távján nincs sem kijelző, sem ennyi funkciógomb, mert nem arra készült, mint a Pro, vagy a Zoom.
MEGTALÁLTAM AZ ÖSSZEFESZÜLÉS EGYIK OKÁT:
Én az Air2-ről beszélek, mert azt ismerem valamilyen szinten, van aki általánosságban beszél, van aki a Pro, Zoom drónt veszi alapul.Véleményem szerint, az, hogy máshol akarsz leszállni, mint elindultál és nem állítottad át menet közben a homeot nincs összefüggésben azzal, hogy kézbe szállsz le, vagy fűbe, vagy aszfaltra, vagy a kombájn tetejére.
És igen, valóban írta valaki régebben, hogy miért száll kézbe. Megértettem, ettől függetlenül én továbbra sem szállok kézből fel, kézbe le. Nem igényli a profilom, nem használom olyan dolgokra a drónt, ami miatt erre szükség lenne, de, ha majd előfordul, vagy valami miatt kipróbálom, meg fogom írni nektek, hogy elvesztettem a szüzességemet.
-
válasz
Geller72 #6364 üzenetére
Köszi! Ami nekem igazán lényeges, ha tud ilyet a szoftver, hogy automatán többféle módban tudjon repülni, mert a circle / rocket / spiral elég gyorsan megunható. Tudom, lúzer vagyok, hogy ezeket használom, de amikor értékelhető felvételre van szükség gyorsan, én nagyon szeretem ezeket használni. Az más kérdés, hogy ezek kézzel is lerepülhetők, és már le is tudom őket repülni, még így is sokszor használom, mert így követhetem szemmel a drónt, ami szűkebb helyeken nagy előny.
Az az opció érdekelne!
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Geller72 #6353 üzenetére
Az ilyen videókon és társaikon csak nevetni lehet amikor a sok gyökér retard nem olvassa el a leírását egy egy terméknek aztán meg rinyál az interneten.
Akkor ezek szerint én mázlista vagyok, hogy az évek során egyszer sem vertek még át a Wish-en.
Persze gógli keresőbe mindet meg lehet találni minden létező dologról van negatív vélemény még a 3 milliós DJI drónról is ami 200 méter után jelet veszt.Mavic Air 2 Problems.
Ennek ellenére még is megvettétek a gépet velem együtt.
A Mini-re inkább rá sem keresek. -
NvidiaRTX
őstag
-
sonye
senior tag
válasz
Geller72 #6208 üzenetére
MP vs MA2 kamera méretben azért van különbség. 1/2" szenzor már azért nagyobb méret papíron.
Végül eladtam az MP1-et, mert szerviz is elhajtana, hogy hát barátom éles ez, meg ennyit tud aztán kész. Nekem sem volt rossz, még csak kimondottan a drón videóit néztem. Amint a kameráimhoz raktam a felvételt nagyon gyenge. Sem vonalélesség sem jó fényerő nem volt. Repülés közben voltak szép, éles részek meg mint egy festett paca. Bokor vagy fa olyan kontúrtalan lett, ha levettem 0-ra a beállításokat. Pedig sok vlogger beállításit végigtúrtam. Vagy éles túl kontúros lett, vagy homálytenger.
Na meg nekem folyton ment a csappantgatás, hogy élességet állít, holott nem akartam. Ez is fura volt. Elvileg a MA2 esetén már nem kell élességet taperolni.
Kamera kalibrálás volt MP1-en elég sűrűn. De az nem élességet húz, csak a gimbalt.
Most úgy vagyok, hogy teszek egy próbát MA2-vel. A sok látott teszt összehasonlító videóban is szebben láttam a videót. Remélem a gép stabilitása is jó lesz, mert az MP1 nekem stabil gépnek tűnt. Ha van tér, ahol repülhet, ott stabilan megállt. Ha már szűk helyen volt, ott féltem manőverezni, mert helyből elmozgott. -
válasz
Geller72 #6014 üzenetére
Én láttam, de huncut módon nem írtad a típust, így bármi lehet. Ha például XIAOMI, vagy netán Samsung, akkor ott a gond. Ha Huawei, az határeset, de annál is láttam már vicces dolgokat. Ha tényleg jó androidot keresel, legközelebb tegyél egy próbát a OnePlus-szal. Ha gyártótól veszed, 14 napig visszaküldheted (értem ez alatt ,hogy nyitsz egy ticketet, küldenek érte futárt (ingyen), és elviszik. Pénzed pár napon belül már megy is vissza PayPal-on. Amit buksz, az a vásárlás és visszavásárlás közötti árfolyam ingadozás, semmi más.
Rühellem az instabil szarokat, láttam már nagyon sok mindent, de sebességben és stabilitásban ennek a márkának (szvsz) nincs párja. iOS nekem túl zárt, bár időnként ránézek a munkám miatt, nem jön be. Ellenben az OxygenOS olyan, amilyennek lennie kell: funkcionális, nicns televerve minden szarral, fagyást hírből sem láttam nála, és a sebessége eszetlen. Amit írtál hardver, azt nagyjából a OnePlus 3 tudta. 125 ezerért. 4 éve.
(Persze, az árelőny már a múltté, most már "csak" marha stabil készülékeket gyártanak, picivel kevesebbért, mint a többiek.)
-
válasz
Geller72 #6010 üzenetére
No offense, de ugye almát hasonlítasz almával? Úgy értem, árban azonos termékeket nézel? Már csak azért, mert amióta OnePlus-t használok, semmi bajom nincs az androiddal, előtte (szintén nem épp gyenge, de nem csúcs) Sony-k voltak, na azokkal nem voltam mindig elégedett. A OnePlus ellenben csaknem tökéletes. Azóta a merevedésem is keményebb.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Geller72 #6010 üzenetére
"Ha majd a droid is tudja azt a szintet hozni stabilitásban, mint az iOS, akkor majd térjünk erre vissza, addig ez csak sima apple fika, nem több."
Soha az életbe nem volt bajom az Androiddal, se fagyás, se akadozás se semmi ilyen elterjedt betegsége nem volt egyik telómnak sem.
Tudod mi a titka Geller? Normális hardverű telót kell venni aztán nincsen gond...
Volt iPad Air 2-m tudom mire képes az iOS (anno a P4-hez azt használtam), de a sok korlátozás amit rajta találtam tényleg csak arra jó, hogy elrettentsen a használatától.
Addig jó az iOS amíg nem akarod feszegetni a határait meg egy olyan közösségbe élsz ahol iOS felhasználók vesznek körül.
A cégnél nálunk a 400 emberből a két kezemen meg tudom számolni hány iPhone tulaj van pedig aztán vannak jó keresetűek is akik lazán megtehetnék az évente iPhone cserét.
Android vs. iOS, BMW vs. Audi, Nvidia vs. AMD mind mind örök harc lesz és ettől kerek a világ.
Ettől van az, hogy a te telód nem 1 millióba kerül hanem csak 500k-ba, mert van konkurencia. Inkább örülnél neki.
Na ennyit mára erről.
Mindenkinek meg van a saját véleménye és tapasztalata egyiket sem kell isteníteni mind2 oprendszernek meg van a maga "baja". -
-
válasz
Geller72 #5774 üzenetére
Igen, ez így teljesen normális.
A másik dolog is tényleg úgy van amit szintén twine írt: "Hogy a Jóskának is fennakadt a múltkor, meg a Pistának is ilye'nnye vó't nem, ami elrepült!?..."
És tényleg így van.
Még tavaly egy szintén Dunai röptetés alkalmával arra sétált egy idős házaspár. Megálltak, pár szót váltottam velük. Mondta az ember, hogy vigyázzak nagyon a drónomra, mert nemrég a kis unokájának is világgá ment, nem is lett meg többet. Inkább nem mondtam, hogy az esély természetesen megvan rá, de elég kicsi ahhoz, hogy a kis unokának szintén egy air lett volna a birtokban és az ment volna világgá.
Az emberek többségének mindegyik drón egyforma, kívülről számukra semmiben nem különbözik egy dji gép egy tesco-s géptől.
-
DIEGO15
őstag
válasz
Geller72 #5742 üzenetére
(Szerintem ez on topic)
Egyetértek. Teljes felelőtlenség ilyen távolságra repülni bármivel. Azonban ugyanakkora bajt tud okozni, ha 50 méterre repülök vele és ott zuhan le a gép. Nem akartam azt sugallni, hogy ez a gép arra való, hogy rendszeresen kilométerekre repüljünk vele. Engem csak a kíváncsiság hajtott. Azonban az 500-600 nem lakott területen szerintem teljesíthető és sokszor szükséges is egy-egy jó jelenethez.
A kritikát nem a repülési távolság, hanem a kamera és repülési "finomság" tekintetében fogalmaztam meg. Szerintem a Mini igenis alkalmas tájképek készítéséhez, jelenetek rögzítéséhez és nem csak egy szelfi drón. Ezekhez pedig bőségesen elég a hatótáv és a repülési idő.
Az, hogy rendkívül sérülékeny és sokan törik össze nem érv arra, hogy ez egy szelfi drón. Ennyi erővel autó típusokat is húzzunk le, mert gyakran összetörik, vagy gyakran meghibásodik.
Én tökéletesen elégedett vagyok azzal amit a pénzemért kaptam. Ismerem a Mini korlátait, alkalmanként feszegetem is azokat, ahogy mindenki más is teszi a drónjával. Szerintem egy tökéletes hobbi és kezdő gép, főleg, ha a piaci kínálatot nézzük.ui.: Én is iparban dolgozom és láttam már számtalan cifra dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest