- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fuhur
kezdő
válasz
konyi79 #8088 üzenetére
A fényképező biztosan elfárad mert ott az áramfelvétel a drónhoz képest minimális tehát az aksi még használat alatt sem fog melegedni. Szóval ott a kapacitás fele is dicséretes teljesítmény szerintem
ilyen hidegben
Szerszámgépben ugyan nincs tapasztalatom de azért azt hiszem az aksit nem meríti le 15-30 perc alatt. Szóval más a terhelés. Lehet, hogy rövid időkre nagy az áram de aztán áll. Van olyan szerszámgép -nem tudom- ami az aksit fél óra alatt kieszi és ez a normál használata? Drónnál pedig start után folyamatos a teljes repülés ideje alatt a nagy áramfelvétel.
Amúgy ha jegesedik nem az 50%-os aksi miatt fog a szíved hevesen verni
Nem azt mondom, hogy a nagy hidegben nincs kockázata a drónozásnak csak azt, hogy kicsit túl van misztifikálva a dolog. Oda kell figyelni és ha nem úgy viselkedik ahogy szokott akkor hazahozni
-
Fuhur
kezdő
válasz
konyi79 #8085 üzenetére
Én Inspirét és P2-őt is sokat reptettem -10 fok alatt és +35 fok felet is. Itt most a hidegről beszélünk. Igaz, hogy sose átfagyott aksival, hanem kb szobahőmérsékletűvel indítottam, de a nagy hideg főként nekem okozott gondot. Aksinak sose. Itt a nagy terhelés miatt a nagy mínuszok ellenére is meleg aksit vettem ki repítés után a gépekből.
"Megdermedt" aksinál el tudom képzelni, hogy nem "indul be", de a fent leírt esetben kizárt, hogy repülés közben hirtelen "összeessen".
Whoopok esetében ahol 1 cellát használok viszont simán van, hogy a nagy hidegben "elgyengül" menet közben de ott a cellán átfolyó áram sokkal kisebb még ha a cellához mérten nagy is és az már nem melegíti fel az aksit.
Szóval több cellás nagyobb gépeknél nemigen gondolom normális aksi esetén, hogy a hideg gondot okozna ha az aksi amúgy nincs "átfagyva". -
válasz
konyi79 #8085 üzenetére
Tegnap is kb. a túrázásból eltelt legalább 3-4 óra, amikor elővettem a gépet a táskából. A háton lévő táska azért némi meleget az emberről is átad, szóval egy egy napos túra alatt nem fagy szét a gép sem. Sőt, a Go az Air1-et fel sem engedte szállni, amikor még egy pár percre gyorsan fel akartam menni a pár 10%-os hideg aksival. Ezt direkt kipróbáltam, nyilván folyamatosan méri az aksit.
-
válasz
konyi79 #8020 üzenetére
Munkára azt mondom, még annyit is megérhet, de az aránytalanságra ez sem magyarázat. A legjobb lenne ahhoz kötni, hogy open licenc, vagy sem. Ha open, akkor mondjuk 10k, ha nem, akkor meg annyi, amennyi. Magában hordozza a kategória kritérium rendszere, hogy mit és kit veszélyeztetsz az eszközöddel (nagyjából legalábbis). Ha meg másképp használod, mint amire jogod van, akkor úgyis mindegy, a biztosítás nem lesz érvényes.
-
válasz
konyi79 #7760 üzenetére
"Ott leírásban benne van, hogy az A1-hez tartozó anyagot tartalmazza, meg az A2-t részben"
Anélkül, hogy a konkrét céget ismerném, azt kell mondjam, hogy az ilyesfajta linkelés szabad fordításban ezt jelenti: jól lehúztunk korábban, de majd most adunk kis kedvezményt, hogy ne legyen annyira kínos (mármint nekik). Jónéhány szakmai továbbképzés (nem drón, IT) van a hátam mögött, szóval van némi tapasztalatom arról, mit lehet várni az ilyen helyzetekben... Persze, ne legyen igazam, de én továbbra is úgy látom, hogy az eddigi képzések inkább szokásjog alapján működtek, emiatt most nem sok mindent érnek már.
-
válasz
konyi79 #7756 üzenetére
Ez nem az. Ami eddig volt, az pont annyit ér, mint sejthető volt. Ja bocs, valamennyi kedvezményt azért adnak, ha a légtereseknél csináltad, minden más kuka. Vizsgát nem lehet megúszni semmiképp, már a Spark / Mini kategória is vizsgaköteles lesz. Azért egy százast kevesen fognak áldozni vizsgára, majd nyomják illegálban. Az mondjuk jó ötlet, hogy külterületen nem kell eseti, csak az appban jelenteni a repülést, ha jól értem.
-
Geller72
veterán
válasz
konyi79 #7732 üzenetére
Munkára továbbra is ugyanúgy használhatod mint eddig lakott területen belül is. Ugyanúgy megkéred rá az eseti légtérhasználati engedély és valószínűleg meg is kapod Ha nincs átfedés. Továbbra is ugyanúgy bele kell kalkulálni a 30 nappal előtti eseti légtér engedély meg kérését mint eddig. Mivel ezek neked is fix munkák így az időpont nem annyira lényeges nagyjából ugyanúgy mint eddig. kiadása eddig sem okozott szerintem problémát. a valószínűsége annak hogy meg is kapom. Eddig nagyjából tíz alkalomból tízszer meg is kaptam. Persze ha úgy nézzük ahogy mondtad is jobb nem lett de lassan már annak is örülünk kell a rosszabb sem. Az eseti légterek engedélyezésénél szerintem figyelembe veszik azt hogy ha a repülés célja egy munkát fed le, vagy pedig csak hobbiból akarsz repülni és gyakorlatilag semmilyen más célja nincs a légtérhasználatnak.
-
akarmi1971
csendes tag
válasz
konyi79 #7683 üzenetére
M2Z FMC elpakolása :
Fotóm most nincs , de simán befér .Jobbra nagy lyukba a gép + powerbank + 4 propeller . Balra felhajtható az elválasztó alja oda befér a 3. aku + az usb-átalakitó . Tetején az egyik lyukba a táv másikba a 2. akksi + usb kábelek . 1. Akksi a gépben . A trükk hogy a tápokat és a kábeleit az oldalsó hálós zsebbe kell tenni . Előre is fér még propeller + tartó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bittorrent topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen elektromos roller
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest