Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
Köszi, itt most már annyian voksoltatok az Air2 mellet, hogy ő lesz a befutó.
Ellenben jól láttam, hogy panoráma módban nincs 360 fokos beállítás, illetve a készült képeket úgy kell összerakni? Ha tényleg így van azért az elég gáz, okostelóval szeretek pan fotókat készíteni, de az össze is rakja, nem pedig csak képkockákat csinál.
-
-
-
VANESSZA1
őstag
Van egy két paraméter amibe jobb, mint a 60fps meg a követés. De mindkettő amolyan "fogdmegneszesemmi", mert egy jó felvételt nem pörögve (szédelegve mint gólyafos a levegőben) készítesz így a 60fps már nem létszükséglet.
A másik meg a követés, hát az óvodásokat hozza lázba, de érdemi haszna nincs.
Akkor ha utóbbinál már bekapcsolta volna a DJI, hogy a szenzorok működnek T-P módban is helyszínek közti átállásnál, oldalazásnál akkor azt mondom volt értelme.
De így ez nem több mint a szokásos DJI mézesmadzag..
-
-
tirszin
senior tag
A forgásra azért tehetnének valami smoothness algoritmust, mert ahogy látom, azt szinte senkinek sem sikerül hirtelen törés nélkül indítania, illetve megállítania. Sokan amikor egy élesebb ívre váltanak, ott is csúnyán megtörik a fordulás egyenletessége.
A gimbal billentésen ugyebár rajta van, a drón vízszintes mozgására pedig nem kell, mert a tehetetlensége szépen kisimítja.
De ez nem csak Air2 hiányosság, sztem még az Inspire-k sem tudják. A Mavic 2 forgása pl. azonnal megáll, ahogy visszaengeded középre a kart.
-
Igen asszem nem rég láttam Aliexpress-en valami gimbal védőt rá ami talán megfogja az oldal szelet. (napellenzőnek van írva)
De abban nem vagyok biztos, hogy fordulásnál nem fog belelógni a védő széle a felvételbe. -
Stabilitással nem lesz gond.
Jó párszor "játszottam" vele szélben is, sport módban is mindig tökéletes volt nem remegett be a felvétel vagy ilyesmi.
Szélben ha egy helyben lebeg azt látod, hogy izeg mozog, de ez a felvételen egyáltalán nem látszik.
Kis helyre is simán bevihető.
Egyedül akkor ferdül el néha a horizont ha sport módban hirtelen kanyarodsz jobbra balra. -
tirszin
senior tag
Itt egyszerű, mert fix, zoomolnod sem kell. Készíts vele képet egy részletgazdag felületről, mondjuk téglafalról pár méterről. Illetve mivel sokan a drónt minimum 100m-ről használják, valami távolabbi részletgazdag témáról is. Jó fénynél ISO 100-on! Aztán a képet elemezd ki. Nézd meg a képsarkakat a középhez képest is. A sötétedés nem számít, a vonalélesség a lényeg! Ha lehet RAW mentés legyen, de ha csak jpg van, legyen az élesítés középen.
-
tirszin
senior tag
Lehet, hogy kifogtál egy nem túl éles rajzolattal rendelkező optikájú Mavic Pro-t. Nem túl precíziós kamerák ezek, könnyen előfordul ilyesmi, elég nagy a gyártási szórás náluk. Nézz meg egy másik példányt belőle, az biztos jobb lesz! (Élességre a sarkokban az én M2 Pro-m sem túl acélos.)
Ha Air2-t veszel, megvásárlás előtt próbáld ki a kameráját, mert hasonlóan kis szenzor, és valószínűleg még elnagyoltabb összeszerelésű.
Amikor anno Canon 24-70 2.8L objektívet vettem, háromból sikerült egy viszonylag éles rajzolatút találnom. Mindegyik 24mm-nél lágyult ki, pedig az egy 500eFt-os objektív és nem gagyi gyártó, nem éppen alap obija.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- BMW topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- E-roller topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- Intel Core i3-8100/ i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T /i7-10700 processzorok- számla, garancia
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- MacBook Neo 512GB Indigó (3év Garancia) - Bontatlan
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Végre valaki aki nem az új hájp vonatra szállt fel és azt nézi hogyan követ..