Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Skimaster #7232 üzenetére
Ezért növelhetik ezek a mocsok cégek az árakat mert mindig van olyan akinek minden ár jó.
Belefecceltem több órát abba, hogy külföldi oldalakon keresgéljek a Mini 1-hez hasonló drónokat és el nem tudod hinni mennyit találtam ami még jobb is nála kb 50-70k közeli árakon.
Akkor a DJI-éba mi kerül 150k-ba azt mond meg? -
-
Geller72
veterán
válasz
Skimaster #4465 üzenetére
Hmm. Ez azért is érdekes, mert tudtommal a méheknek a max repülési magassága 8m..(A "munkások". A herék és a queen 30m max. De utóbbi ugye ˇ~max egyszer repül ki.
.) De vadméhek, poszméhek, darazsak főleg simán lehettek arrafele.
De ezek nem veszélyesek. A galambokra inkább, arra figyeljetek. Főleg, ha rajban laknak a közelben.
-
jozsi252
veterán
-
dronosroli
újonc
válasz
Skimaster #2001 üzenetére
Jobb, ha még lenn szól, mintha ott fenn jutna eszébe
Amúgy én kérés nélkül is kalibrálok minden felszállás előtt
Jó dolog körbenézni, mielőtt felszállsz, két 360 fokos kör (madárral a kézben) garantáltan segít feltérképezni a környéketIránytű kalibráció, vagy IMU? Az IMU már nem lenne egészséges, ha ilyen sűrűn kérné...
-
Digiflex
tag
válasz
Skimaster #1601 üzenetére
Köszi!
Az akkutöltésen kívül én is ezeket látom, de az a töltés nekem nagyon jó így powerbankkal, ami befér a hátizsák aljába. Tehát egy egész napos túrán is többször fel tudom tölteni, ha kell, pl. amíg gyalogolunk.
És mivel fullHD tévén néztem a képeket, olyan nagy különbséget nem érzek. Vagy a fotókban is annyival jobb lenne?? Még tesztelgetem, mielőtt döntenék. -
-
Geller72
veterán
válasz
Skimaster #660 üzenetére
Akkor azt becsüld meg, mert BG-n 80.4 Euró, GB-n meg 109.
. (Plusz a posta, mert mindegyikre van alapból). Alin van 61-ért is, ahogy látom van kettes csomag 121 euróért. Free shippinggel.
-
makszi
aktív tag
-
Victoryus94
őstag
válasz
Skimaster #449 üzenetére
Igen, az appon belül a Wifi beállításnál látszik. Ha 13-ig számozott csatornákat látsz, akkor CE, ha 11-et, akkor FCC (+5ghz-s csatornák)
Egyébként 99% hogy CE módban van.
Kell egy Fake GPS app (engedélyezned kell a fejlesztői beállítások között, hogy átállítsa a helyadatokat; ezt ki is írja indítás után). Beteszed magad Amerikában valahol, elindítod a gépet, a programot, stb. észleli hogy máshol vagy, leokézod, megnézed a wifi átállt-e. Ezután kikapcsolható a fake gps, és FCC módban maradsz, ha a mégse gombra mész minden indítás után.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Skimaster #445 üzenetére
Jaja, akksi nekem is fog kelleni, kevés a 18 perc.
(főleg hogy 200 töltési ciklusra van tervezve az akksi, ahogy olvastam)
Meg egy 64GB-s SD kártya (90MB/s+ -s)
Én kimegyek a város szélére mindig. Itt sok a fa, meg wifi, stb. (és picit hangos is) Egyelőre jobb ott.Irányítással (DJI app opciói) kapcsolatban itt mindent megtalálsz:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL65kukZorPdMj0Uh22SeX-_Jyb_dMJEss
Nem teljesen értem, mire gondoltál a "mód" alatt. Alapból bal oldalt kiír mindent... Egyébként pedig a beállításokat kell végig bogarászni (sport mód több helyen is bekapcsolható, ha erre gondoltál)
-
Victoryus94
őstag
válasz
Skimaster #442 üzenetére
A töltés engem is érdekelne. Pont pénteken vettem én is egy ilyet
8.0-s A1-gyel használom.
(nagykerből szóltak, hogy lemondta valaki, és hozhatom - főnök elszámolja cégesnek)Majd lesz vele egy reklámvideó cserébe
Nekem CE módban mind 2,4 mind 5GHz-en 80m magasságban már elment a kapcsolat (város mellett, nyílt terepen).
Ezt leszámítva minden f*sza.Most keresgélek oktató videókat, tanácsokat (kezelni könnyű, de az app kicsit idegen)
Meg FCC hack-et. -
Jackal2
senior tag
válasz
Skimaster #398 üzenetére
Nem használtam, mert egyelőre azt gyakorlom, hogy milyenek legyenek a beállítások. 15 percnyi vidim van, full állatorvosi ló, szar a gimbal mozdítás, kivakul a kamera, nem jól láttam az élőképen, mit veszek, stb.
Az előre programozott dolgokat egyébként mind meg tudod csinálni kézzel, ha ügyes vagy, de majd a gyakorlat magától hozza ezeket. Mondjuk egy panorámát lehetett volna nyomni, hogy a kamera hogy kezeli a fényt, illetve hogy változnak az iso/expo értékek attól, hogy magától forog és nappal háttal van meg nappal szembe kerül
Mondjuk a zászlót meg lehetett volna helixben forgatni pl...
-
total90
veterán
válasz
Skimaster #342 üzenetére
Szerintem nincs ez túllihegve, csak hülyén van megoldva. A bejelentés maga nem vészes, de az, hogy meg kell adnod a kordinátákat, hogy hol akarsz repülni teljesen marhaság. Inkább lenne app, ami muttaja, hogy itt meg ott nem lehet, a többi meg mehet.
Pl. most augusztusban megyek haza és fogalmam nincs merre fogok az országon belül utazni...A másik, hogy az engedélyt 30 napra lehet kikérni és utána újat kell csinálttani. Ez minden egyes esetben 3000 forint, ami elsőre nem sok, de ha egész évre akarod, akkor 12x3000 forint nem baráti. Mondjuk még mindig jobb mint ausztria... ott éves engedély van 360 euró és anélkül nem repülhetsz. Ha meg természetvédelmi terület, akkor extra. Mondjuk az Magyarországon is extra, 18k forint.
Viszont a bünti 2 milláig mehet...
-
Amarton
tag
válasz
Skimaster #347 üzenetére
USA-ban egy kicsit lazábban kezelik a rádiós sugárzás mértékét, így ott nagyobb teljesítmény is megengedett.
A nagyobb teljesítmény nagyobb távolságot eredményez. Ez az FCC mode.
Európában azonban a CE szabály érvényes és gyakorlatilag sokkal kevesebb dB megengedett.
Próbáljuk egy kicsit a hatótávját a drónnak megnövelni, ami Air esetén 5.8Ghz-en 500m helyett 4000m.
Ezért sokan FCC módban használjuk.
A legutolsó IOS GJI GO4 appban valamit benéztek, mert az egyik feature az lett, hogy kevesebb figyelmeztetés fog megjelenni a kijelzőn. Ennek okán már az FCC->CE visszaváltó kérdés sem jelenik meg.
Szóval, ha a drónomat kölcsön adom és mondjuk egy Androidos eszközzel repül az USA-ban, majd vissza kerül hozzám, akkor gyakorlatilag FCC módban marad, mert az új DJI GO4 appal nem tudom vissza kapcsolni CE módra, mert nem teszi fel a kérdést.
Nekem jó így, mert "hivatalosan" is FCC módban tudom használni -
-
Amarton
tag
válasz
Skimaster #209 üzenetére
Nekem van.
Van előnye és hátránya is. Összességében szerintem nagyon jó drón.
Ajánlott átrakni FCC módra, hogy ne legyen gond a hatótávval.
Én nem tudom olyan messzire küldeni, hogy a jelet eldobja, mert vissza kell fordulni, hogy ne merüljön le az akksi.
17-18 percet tud repülni és akkor az akksiban még marad kb. 20%
Jel vesztés akkor fordulhat elő, ha valami árnyékol (épület, domb stb.) A felszállást úgy kell megválasztani, hogy ne legyen akadály az útjában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Házimozi haladó szinten
- iPhone topik
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged