- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
#31757056 #20634 üzenetére
Jah... Ennek pl. jól áll, ha egy kicsit sötét.
Én így vagyok az erdős képeimmel. Felrakom, és egyből azt hallom: alexpos. Hát mi más lenne, hiszen az erdő mélyen alig van fény... ha meg kivilágítom, olyan természetellenesek lesznek. Mintha azt akarám megmutatni, hogy néz ki az erdő atomvillanás esetén. Egyszóval: nem teszek fel erdős képet.
De te azért ne kövess ebben. Szerintem jól néznek ki az "alexpos" képeid. Ha meg a görbékkel játszadozol, akkor ki tudod világosítani a "sötéteket". -
Szten Márs
nagyúr
válasz
#31757056 #20660 üzenetére
Ez nem teljesen így van, illetve ha bárkinél is így van, akkor az azt jelenti, hogy tévedésből sem akarja monitoron kívül máshol/máshogy is nézegetni a képei, teszem azt kinyomtatva nagyméretű képként falra, vagy albumba, vagy akárhogy - mert bizony, ha mi egyéni ízlésünk szerint állítjuk be a monitorunkat, akkor nagyon nem ugyanazt fogjuk viszontlátni kidolgozás után, mint amit a monitorunkon látunk. Jóval inkább egyéni ízlés szerint készítsük el a képeinket.
Az egyéni ízlésnél meg jóval egzaktabb metódus szerint történik a kalibráció, eléggé bajban lennénk, ha nem így lenne. -
*Ropi*
félisten
válasz
"Egyébként nekem kicsit mindig sötétek a képeim, nem tudom miért, már többen is mondták, és nem mindegyik fotómnak áll jól, kiváltképp a természet témájúaknak. Talán a személyiségemet tükrözik vissza (?) vagy nem tudom
"
Vagy a monitorod rossz beállításait.
Egyébként nem feltétlenül árt a képnek az alexpó, hiszen így szimulálja az ipartelepek füstös-szmogos, áthatolhatatlan levegőjét.
-
Croissant
aktív tag
válasz
Nem igazán sikerült jobbra, mint a tiéd
Viszont szerintem sokkal kommunistább (természetesen az a másik, az a volt komm.).
Technikailag semmiképp sem jobb, mert van kiégés, és bebukás is, de hangulatilag nekem többet nyújt, a te felvezető szövegeddel
Sokáig haboztam, hogy ezt a képet ilyen formában merjem-e linkelni, mert eléggé elrugaszkodik a topic átlagától, temészetesen minőségben lefelé, utómunkában pedig a túl sok felé
Azért várok véleményeket, hátha.
Más: egyszer el kellene mennünk fotózni valahova itt a környéken, majd privátban megbeszéljük
-
eastsider
nagyúr
válasz
Lehet hogy a kommunizmus sötétségét tükrözi vissza
Nekem valahogy túl szürke, túl sötét. olyan, mintha ködben lenne az egész. de valahogy nem előnyös a témának, vagy zajos?
lőjj mégegyet róla, ha lehetőséged van rá (ha mrá helyi vagy) De ez szigorúan SZVSZ. kiváncis vagyok mit mondanak az okosok
[OFF]a gombásról véleménye vna valakinek?
igazából fotóztam egy több 100 éves tölgyfát is.... hát jó lett volna egy halszem
sehogy se fért bele. emg nem is volt szép, mert benőtte minden szemét
[/OFF]
-
Croissant
aktív tag
válasz
#31757056 #20630 üzenetére
Szerintem ha tudtad előre, hogy ilyen effekt kerül rá (mert ugye került rá valami?), akkor kár volt az a -2/3-os expokorrekció, kicsit sötét lett, egyébként nekem tetszik. Talán alul felül szűkebbre vágtam volna, de a kompozíció részemről rendben van.
A vasgyártás most is virágzik, néha 8 órában 10et dolgozunk
Azt sajnos nem tudom, hogy az ércet honnan kapjuk, de azért teherhajó forgalom még mindig van:
-
D.Orion
veterán
válasz
#31757056 #20563 üzenetére
Ha szabadna, akkor lenne pár ötletem:
-a napszak szinte mind1, lehet napfelkelte, dél vagy akár már naplemente is, csak legyen fény az adott géphez. Szerintem ezt a fényviszont már nem annyira szereti a gép vagy csak bele kell turkálni a beállításokba.
-pár madár a vízen vagy az ernyős ember közelben repülve
-ha madarak nem jönnek össze, akkor egy hajó vagy ha horgásztó, akkor pár horgász egy ladikban az ernyős közelében
-szerintem a háttér sem elég hangsúlyos. Lehet, hogy csak a fényviszonyok közt nem látszik, de én úgy értem, hogy túl egyhangú.Elég amatőr vagyok ebben a témában, így lehet, hogy nagy hülyeségeket is írtam.
Egyébként alapjában véve jó kép, mert érdekes pillanatot örökít meg. Én biztos ne repülnék be egy tó fölé ilyen súlyos masinával a hátamon.
-
kiskornel
addikt
válasz
#31757056 #20557 üzenetére
Szép a virág. Megfelelően nagy a háttér... a háttérben az a másik bimbó nem kellene bele, és akkor tökéletes lenne. Így tereli a figyelmet. Az áruházi virágokba az a legjobb, hogy nem kell söpörgetned, tisztítgatnod, utólag retusálnod...
Ejtőernyős: háát. Mint élmény megörökítve jó. -
kiskornel
addikt
válasz
#31757056 #20548 üzenetére
Igazad van. A kis fekete maccson látszik a vaku visszatükröződése. Kicsit helyenként kifehéredett. Azt hiszem azt kijavítom és jó lesz. Köszönöm. Én észre se vettem volna.
Kacsás téma: nálunk egyáltalán nem szelidek. Sőt, lehetetlenség őket megközelíteni. 30m-ről meg nem érdemes lekapni őket. Egy ideig azzal kísérleteztem, hogy hirtelen felbukkanok, és azt fotózom ahogy felszállnak. De rohadtul gyorsan tudnak repülni. Több ezret lőttem rájuk, és van kb. 20 használható.
Álcázással többre mennék, de nem merem kinthagyni a sátrat, mert ellopjákÍgy aztán nem sok hasznát látom a lessátramnak.
-
-
pisti
őstag
válasz
#31757056 #20548 üzenetére
Zajszűrtem az egészet, lementettem külön képbe. A szűrt verzión kijelöltem varázspálcával az eget (kell egy párat kattintani hozzá, de nem olyan vészes időben), lágy szélet raktam rá, hogy ne látszódjanak az illesztésnél az eltérések aztán ezt átmásoltam az alap képbe.
Nem rosszak azok a gyakorlós svenk képek, embereket (meg élőlényeket) egyébként is nehéz svenkelni, mivel nem minden testrész mozog egy irányban, de nem baj az ha nem teljesen tűéles az alany, elég ha nagyrészt az, meg mondjuk nem pont az arca mosódik szét teljesen.
A természet gyakorló képek elég sötétek lettek. -
pisti
őstag
válasz
#31757056 #20542 üzenetére
Előmunka is van rajta annyi, hogy jól beállított polárszűrővel készült (azért nincs kiégve az ég, mármint ilyen szintre exponált előtér mellett). És igen van a háttéren legalábbis olyasmi utómunka mint amiről a fototrendes cikkben is volt szó.
Egész konkrétan mélyítettem a kék színeket, ami a hátteret tette kontrasztosabbá és sötétebbé, az előtérhez nem kellett nyúlnom. Külön legalábbis. A hisztogrammon igazítottam kicsit, volt benne egy kis alexpó, unsharp maszkkal élesítettem a nagyfelbontású képet, aztán leméretezés után sima élesítéssel enyhén a kisfelbontásút. Jah és az eget külön zajszűrtem a színek állítgatása után, mivel attól a manővertől láthatóan zajosodik a kép.Mr.Bean55: Örülök, hogy ez a fajta égkép elnyerte a tetszésed.
Timmyyy: ND szűrőd van már?
-
runner 125
nagyúr
válasz
#31757056 #19720 üzenetére
Já biza'
De, szedd le a PhotoFiltre valamely verzióját, pár pillanat alatt meg lehet csinálni.
koxkids
Szvsz egyértelműen jobb.
Üdv.M
-
Zozzant
addikt
-
Sir Riccio
addikt
válasz
#31757056 #19546 üzenetére
Így van mindkettőre.
Lusta voltam feltölteni a többi képemet külön is de ha gondoljátok, aki regelve van iwiwen az az adatlapomon meg tud nézni még jó pár fotót. Továbbá Itt is találtok néhányat.
Köszönöm, mindenkinek! -
kiskornel
addikt
válasz
#31757056 #19534 üzenetére
Cayman, máyköl
Huh... akkor előlről. Mosott háttérhez hozzásegítő dolgok:
- kicsi F érték... (vagyis tág blende)
- minél nagyobb gyújtótávolság.
- (Fényképező-Tárgy távolság) / (tárgy-háttér távolság) arány legyen minél kisebb. Mondjuk 1/5 - 1/10 vagy kisebb...
- Esetleg lehet még előtétlencsét venni a gépre.- A többi paraméteren nem tudsz változtatni. (szenzorméret, valós optikai gyújtótávolság, stb..)
-
-
pisti
őstag
válasz
#31757056 #19500 üzenetére
Szorry de nem állok neki tizenpár képet egyenként véleményezni.
Ehhez se időm, se türelmem. De abból amit írtam le lehet vonni következtetéseket. Amiket kiemeltem, hogy jók, azok érdekesek voltak, letisztultak, tartalmilag és/vagy színvilágilag. Az meg természetes, hogy egyéni ízlés alapján megy a véleményezés. -
Bikerman
aktív tag
válasz
#31757056 #19500 üzenetére
kreatív kép, nekem nagyon tetszik és itt is fekete.
mellesleg mára befejeztem a képgyártást, megcsináltam az összes képemet, amelyek hétvégén készültek, megtekinthetőek itt, kérem véleményezzétek, miben javuljak, esetleg az utómunkával van gond. minden érdekel, akár ide, akár a flickr tárhelyemre. kérem, véleményezzetek!
-
sztyui2
őstag
válasz
#31757056 #19444 üzenetére
Köszönöm! A második képnél külön köszönöm, hogy megdícsérted a kis fénycsíkot, mert az egy házi készítésű softbox eredménye. Összehasonlítva, azzal, amikor csak simán megvakuztam, sokkal rosszabb volt az eredmény. Nekem is ez tetszett a legjobban, uyanis a részletek teszik a képet jobbá. De nem gondoltam, hogy észre is veszi valaki.
Tényleg a természertes színekre koncentráltam, gyakoroltam a vakus beállításokat. A kép szinte teljesen módosítatlan(gyakorlatilag az egyetlen képem, amibe nem nyúltam bele).Az első képen azért tiszta a bútor, mert rokonomék épp most vették, és szép, modern formája volt, ezért örökítettem meg.Gondolom a fa sűrű mintázata miatt van olyan érzésed, mintha oldalról lenne fotózva, azonban tisztán látszik, hogy szemből lett fotózva. Csak ilyen a mintája. Ennek nem tudok mit csinálni.
Ha a néző agya nem tudja eldönteni, hogy mit lásson a képben, amikor egyértelműen van témája, de valamilyen geometriai, vagy térbeli huncutság van a képben, arra azt mondják, hogy a kép valamilyen feszültséget kelt a nézőben. Ezt általában jó pontként szokták emlegetni, de negatív értelemben is kelthet egy fotó feszültéget, például, amikor nincs a képkivágásban az ember ujjai, vagy a kézfejét épp levágta a fotós.
Oldalszögből is készült fotó, de sajnos nem volt olyan szép, és direkt a minimalra törekedtem.Mellesleg nem is volt valami szép a háttér, amikor oldalról fotóztam. Ezek a foganytúk szemből néztek ki jól, és mivel rokonoméknál voltunk, csak úgy vittem a gépet, "jó fotós mindenhova viszi a gépet" alapon, ezért nem volt nálam se vaku, se állvány, csak simán a váz, rajta az 50mm-essel. Ezért nem tudtam sokat játszani, de ennél a képnél az ablakon bejövő, nagy felületű, lágy fény, szépen megvilágította a fogantyúkat.Az, hogy nem tudnál szebbet csinálni, az nem baj. Ugyanis azok is nézik a képeket, akiknek nincs fényképezőgépük. Azok is járnak fotókiállításra, akiknek semmi közük nincs a fotózáshoz. Ennél fogva úgy(is) kell, hogy tetsszen a kép, mintha egy átlagember nézné.
Mindig rossz szemmel olvasom azokat a hsz-eket, amikor valamit leszaroznak(mert szar is), és akkor a szerző úgy védekezik, hogy "Csinálj jobbat!". Nem kell ahhoz jobbat csinálni, hogy valaki elmondhassa egy képről hogy rossz.
Természetesen ha az ember egy fotós oldalra tölti fel a képét, akkor valamilyen szintű szakmai véleményt (is) vár. De az is jól esik, ha valaki csak annyit mond rá, hogy jó.
Viszont természetesen ha egy fotós mondja a fotómról, hogy jó, akkor annak sokkal jobban örülök én is. De gondolom ez mással is így van. -
-
kiskornel
addikt
válasz
#31757056 #19413 üzenetére
Teljesen jók.
Az elsőnél megnézném kicsit hidegebb színekkel.
A másodiknál tetszik a sötét háttér / téma kontrasztja. Engem nem zavar, de mások esetleg mondhatják, hogy jobbra / balra tóld el kicsit a vágást.
A harmadik nagyon klassz. Ránézek, és azt se tudja a szemem, mit keressen rajt. Olyan össze-vissza sok fókuszon kívűli területtel. -
Skynet258
veterán
válasz
#31757056 #19176 üzenetére
A színekre egy kicsit ráerősítettem szoftveresen, illetve főleg a virág szirma körül - ezzel is próbáltam kiemelni. A vágáson én is gondolkoztam, de gondoltam felteszem az eredeti méretet, aztán úgyis adtok tanácsot
Pontos infókat igazából nem tudok mondani a módosításokról, mert tényleg csak szemre csináltam; ide nyúltam, oda nyúltam, egy kis csúszka ide-oda - és ez lett az eredmény
A gép is teljesen automatára volt téve (tanulgatom még azt is).
Egyébként ez volt az eredeti kép.Többiek, akik véleményt mondtatok: köszönöm a dicsérő szavakat, ha lesz még arra érdemes kép, akkor beteszem azt is
Hydra SR: csak szeretném mondani, hogy nagyon tetszenek a képeid, akkor sem lepődnék meg, ha a NatGeo-ban találkoznék velük!
-
futo001
senior tag
válasz
#31757056 #19087 üzenetére
1. kép:
* Gyártó: Sony
* Típus: CYBERSHOT
* Zársebesség: 7.000 s
* Rekesz: f/8.0
* Gyújtótávolság: 9.7mm
* ISO: 100
* Dátum: 2008.01.03 02:222. kép:
* Zársebesség: 7.000 s
* Dátum: 2008.01.03 02:453. kép:
* Zársebesség: 10.000 s
* Dátum: 2008.01.03 04:43Épp dolgozom, aztán az Indáról szedtem vissza a képeket, mikor szóba kerültek a LED-ek. Azt hittem EXIF megmarad
De örülök, hogy tetszenek
-
Chapel
addikt
válasz
#31757056 #18992 üzenetére
A 3, kutyás akár portré is lehetne, kicsit szűkebbre vágnám vízszintesen
Az ff- nem feltétlen de a vágást így értemSzép vízcseppek!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
A néni szegény nagyon sárga lett, pedig potenciálisan egy remek kép.
Engedelmeddel most én csináltam belőle módosított változatot: [link]
Illetve croppolva: [link] - így a fény sem zavar be. Szerintem valami ilyesmi lenne a legideálisabb, persze ennél nagyobb méretbenA kutyus aranyos és tényleg nagyon éles
A vízcseppes képeidből pedig az első tetszik a legjobban - szerintem remek lett
-
Bikerman
aktív tag
válasz
Cayman:nagyon jó képek, hitetlenül élesek, mi a gép+obi kombó? pitypang amúgy nem tetszene, de nagyon éles, és ezért szép. első vízcseppesre csak ennyit:
MIFtIli: nagyon jó ötlet, nekem nagyon bejön
*Ropi*: ezt szerintem nem kell kommentelni.
Murderer69:
1. jó elképzelés, jó kivitelezés, jó kép. 2. nekem annyira nem jön be. 3. nagyon szép, hihetetlenül éles (gép+obi kombó?). 4.-nél nem találom, hogy hol éles... -
tete007
tag
válasz
hát a víz cseppes az nagyon tetszik
a pitypang kicsit megsínylette már a szelet
a villanyoszlopos meg kicsit snassz ködbe talán ;)(#18994) *Ropi*
a hold nélkül nekem is tetszene de igy elvonja a figyelmem a távolból és azt néztem mikor esik le a padon ülőre(csak nem Minden6ót játszottál ?)
(#18996) Murderer69
az 1 és a 4 nagyon jó a árvácskás vagy mi kicsit olyan semmilyen a számomra semmi sincs hogy meg fogjon a víz cseppesnél meg tényleg kára kerítésérttalán ha a nagy levél lenne a hátér vagy tegyél oda valami lapot azt PS-ben alkotsz oda valamit
)
(#19001) Szten Márs
jó kép. nekem tetszik a szemek különbsége isgrat
-
Szten Márs
nagyúr
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Cayman: Nálam a nagymamád képe az abszolút favorit, aztán a vízcseppek nádon.
Ropi: Nekem simán tetszene a hold nélkül is, úgy is nagyon kellemet hangulata van. Igaz, így meg sokkal művészibb
Murderer69: a pókhálós a legötletesebbAmúgy hol fotóztok Ti mostanság ilyen szép eső utáni vízcseppes képeket ebben a nagy szárazságban???
-
D.Orion
veterán
válasz
1. sor: Kutyus nagyon aranyos.
2. sor: Pitypang is szép, kár, hogy már elhalóban van.
3. sor: Égboltért tényleg kár, de a kép témája nekem is tetszik.
4. sor: Ilyen képeket én is szeretnék.
5. sor: Szerintem nincs semmi baj a képpel, mamádnak még sok sok évet.
6. sor: Tetszetős.Véleményem általában nem technikai jellegű, egyszerűen ha szép a kép témája, akkor nem érdekel, hogy ha el van rontva benne valami.
(#18993) MIFtIli: Nah ilyet se láttam.
*Ropi*: Simán elmenne ország imázs képsorozatba.
-
j.bravo
addikt
válasz
#31757056 #18860 üzenetére
Érdemes lennie belemerülnie a fotózásba, ígéretes, szerintem.
(A topikban futó iszapbirkózást majd végigolvasom meló közben, ha lesz mód rá... de lehet hogy inkább nem pofázok bele).
A régi ismerősök képei hozzák a színvonalat, amit megszoktam - köszönöm a képeket! De a többiektől is láttam tetszetőseket, majd igyekszem kommentálni (de nem ígérek semmit)
-
máyköl
veterán
válasz
#31757056 #18860 üzenetére
Rövid véleményem a fotókról:
1. Szerintem jobb lenne, ha inkább elöl lenne éles és hátul kicsit életlenebb, pont fordítva van.
2. Valahogy semilyen. Nincs sok mondanivalója.
3. Ez tetszik. Mi is ez?
4. Kb. a véleményem ugyanaz mint a másodiknál.
5. Nagyon szép! Nagyon tetszik, hogy a kép közepére van az élesítés beállítva. Szép ahogy a fotó eleje, és a hátulja életlen, és a kép közepe éles. Ez tetszik!
6. Ez tetszik a legjobban. Gyönyörűek a vízcseppek! Tökéletes az élesség, a vágás. Nagyon szép kép lett!
7. Jó a téma, a szemszög is nagyon jó. Csak lehetne egy kicsit élesebb...
Összegezve tényleg nagyon szép képeket készít a barátnőd, csak szerintem egy kicsit figyeljen jobban oda arra, hogy minek van mondanivalója és minek nem, de szép képei vannak!
üdv: máyköl
-
Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest