- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kiskornel #42078 üzenetére
Nagyon állat lett. Egyre jobban tetszenek ezek a madaras képek. Ma én is próbálkoztam igaz csak egy sima tizenezres komapkt volt a kezembe, de így sem jártam sikerrel. Pedig még csináltam egy házilag barkácsolt madárlest is de minden kis mozgást észre vettek. Szóval rájöttem hogy teleobjektív nélkül felejtős dolog ez a madárfotózás is.
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #42078 üzenetére
Köszi a véleményt és újra gratulálok a képedhez! Tényleg csak superlativusokban lehet beszélni a munkádról, itt tényleg nagyon sok, általad nem irányítható tényezőn is múlik 1-1 fotó, vagy maga a lehetőség. Nekem nem lenne hozzá türelmem. Bár ki tudja... lehet, hogyha idősebb leszek, pont ez lesz majd, ami a legjobban megnyugtat
-
Sucuka
senior tag
válasz
kiskornel #42060 üzenetére
Köszönöm a véleményed, van a mondandódban valami.
Nem érzem magam akkora "nagyágyúnak" hogy logóznom kéne, ez való igaz. Még akkor sem ha már 10 éve lennék a fotóstársadalom aktív tagja. Nem ezen múlik, és mindig ezt tartom szem előtt. Viszont láttam már egy képemet viszont úgy egy másik oldalon, hogy meg sem kérdezték, használhatják-e. Kissé rossz érzés volt. Nem mintha akkora értéke lenne, de mégis a szellemi tulajdonom, valami, amit én "alkottam", ha lehet így nevezni. Ha veszi a fáradtságot, hogy kiretusálja a logot, hát egészségére, az már onnantól olyan ember, viszont aki tiszteletben tartja, az úgysem szedi le, ha tetszik neki, talán megjelöli a forrást is. (Én így tennék...)
Úgy vélem, hogyha Peethy használ egy szöveget, akkor én is használhatok hasonlót. Aki a képet nézi, az tudja úgy is értékelni, hogy elvonatkoztat tőle.
Persze ez csak az egyéni véleményem, nem kötelező adni ráHa egy mód van rá, akkor nem tennék a képre olyan dolgot, ami eredendően sem volt rajta (a logo-t most ne vegyük ide, azt nem tartom képi elemnek), nekem úgy tetszik a látvány, ahogy ott és akkor volt. Más dolog, ha nem adja vissza, ezen még próbálok csiszolni, részben a TI, részben mások segítségével.
-
nesa
veterán
válasz
kiskornel #42026 üzenetére
Sokat nemtudok rajta tervezni mert mar kb 30 eve megvan az epulet, csak azert nemlett meg lebontva mert sok kacat van meg bent, vagy feligatereszto uveget vagatok majd bele vagycsak az objektivnek a lorest, esetleg hibrid megoldasnak mind2, durvan a nap szembe fog kelni es kb majd a hatammogott nyugodni, majd valami kis tavat kell ganyolnom, nalunk eleg sokfele madar van, koztuk szoktam latni gyurgyalagot is de ha nemtudom oket lehivni a fakrol 1-2-3 meter kozelre eselytelen vagyok.
-
-
nesa
veterán
válasz
kiskornel #42006 üzenetére
Grat, jok lettek, ezeket vakuztad, a fenyek valahogy olyan furcsan esnek.
Tavaszra remelem az en lesem is elkeszul majd, a sajat foldemen, nem a nemzetiparkot asom fel.
A film is bizonyitotta azt hogy a lesek olyan helyen epultek ahova halando embert bese engednek, nemam a foldet turkaszni ha barmelyikunk a kozeli mezon hasonlo lest epitene minimum masnapra kiramolnak, 2 nap mulva meg a faanyagot is szethordanak...
Azert napi 77500ft szerintem kicsit sok magyar viszonylatba.
-
válasz
kiskornel #42006 üzenetére
A harmadik a legtutibb!
Ma én is kint gubbasztottam az udvaron cinkére vadászva, de nem igazán akartak oda röppenni ahova én akartam...úgyhogy eredménytelen semmi lett az egész, hozzáteszem, hogy a macskám is segíteni akart...
Bence ebben és ebből él... ügyes volt és most megteheti, hogy az újabbnál újabb dolgokon agyal, és ennek szenteli minden napját az évnek. -
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #41968 üzenetére
Nagyon szép munka,csak így tovább!
És ha már Buék, akkor:
"Üzenem mindazoknak,akik tavaly minden jót kívántak,hogy szar sem teljesült belőle,így idén jókívánság gyanánt kizárólag pénzt, autót, vagy vásárlási utalványt kérek!"Minden fórumtársnak fényekben és szerencsében gazdag Új Évet Kívánok!
-
válasz
kiskornel #41958 üzenetére
Köszi!
Sokan használják, és rendre túlhúzzák, én pont ellene vagyok a lehúzott claritynek (de szerintem ez többnyire látszik a képeimen), a linkelt -6 on van.
Kipróbáltam azért, rátoltam -35re, újfent rájöttem, hogy nekem nem jön be.
Az tény viszont, hogy a ruhának van amikor jól áll. -
eddie1978
senior tag
válasz
kiskornel #41845 üzenetére
Állati ez a kép.
Én csak most kezdtem el a témával foglalkozni. Arra hamar rájöttem, hogy egy D60-al (55-200 VR) a saját vakujával kézből nem fogok értékelhető képet készíteni. Egyrészt nem jutok közel, mert nem tűrik a társaságomat a hálátlanok.Jelenleg amin agyalok: nádszövet, álcaruha, álcaháló.
Külső vaku alap. Kell vennem. SB-600 nekem még elég drága, egyéb gyártóét nem tudom bekockáztassam-e? Volt már itt a PH-n is több döglött. Igaz egy 50k-s SB-600 árából kapok majdnem kettőt ami állítólag tudja a CLS-t (Yongnuo vagy Triopo).
Vakuállványnak szerintem jó lesz a sima reflektortartó is.
Kioldó nem jelent nagy gondot, valami kontrolleres megoldásra gondoltam. Érzékelőim vannak. Igaz a gépem csak infrás. Lehet ez megakasztja a dolgot.Merre induljak? Álcázás vagy távkioldó? Mindkettőben vannak lehetőségek.
-
zolka78
senior tag
-
válasz
kiskornel #41908 üzenetére
Köszönöm, szerintem első nekifutásra, hoztunk egy közepes szintet... több dolgot is látunk, amin lehet javítani... ehhez kell még fejlődés retusban, és természetesen eszköz is... no meg rengeteg gyakorlat...
Nekem a kerettel semmi gondom, ez egy spec. program, amit meglehetősen sokan használnak, mivel nem egy terjedelmes videóanyag, hanem egy képmegjelenítő algoritmuskezeléssel fűszerezve, önálló kerettel, webre fejlesztve. (showit web) Az egyik erőssége a linkelt slideshownak, hogy cakkon pakk 22Mb (720p), videóanyagként ez kb. 600Mb... 2,4Mb/s a bitrátája, ha jól emlékszem. Ez megjelenítés szempontjából sem mindegy, tárhely szempontból meg pláne nem...
Jó az a Canon DVD, de én nem ástam bele magam, pont a fentiek miatt... gondolj csak bele mekkora tárhely is kellene ehhez... és mivel lassan minden online zajlik... nincs is értelme a hatalmas videofájlnak, persze egy laza konvertálással már is ki tudom pattintani DVD-re... videóanyagként. -
zolka78
senior tag
válasz
kiskornel #41849 üzenetére
Ezt a kihuzatot csak úgy brahiból vettem olcsóért, és gondoltam kipróbálom, de egyelőre tetszik. Nem igazán szándékozok ebbe az irányba több pénzt költeni - legalább is most ezt mondom - a macro sín is meg a focus stacking is csak halványan dereng. Talán veszek egy vaku szinkronkábelt kínai barátainktól, flash bracket-t meg tudok csináltatni. Az érdekelne, hogy esetleg kézből menyire lehet ez hatékony kint a szabadban, így is van súlya meg mérete is, ráadásul csak M42 obit tudok rá tenni.
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #41845 üzenetére
Legközelebb majd tovább ülök rajta. Tudok fogalmazni, de ilyenkor mindig olyan hülye címek ugranak be. Ezért inkább nem is adok nekik címet.
A képre meg:
Nagyon jó! Elismerésem, nagyon profi munka!
(#41843) forceberg: tetszik! Sigma 10-20? Nagyon szépen jeleníti meg a becsillanásokat
-
Karima
őstag
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #41702 üzenetére
attol hogy Karima kepe nem auras, meg nem biztos, hogy tudja, hogy az enyem mitol az
vagy hogy mi ra a megoldas. de nyilvan teljesen mind1 nekem hogy te, vagy o mondja meg
amugy most, hogy probalgatom ugy latom, hogy a kiegett reszeknel vannak a gondok. raadasul ez 1 raw-bol keszult. nyilvan ahogy mondod ugyanolyanra nem hozhatom mind3 kepet szamolas elott, mert akkor nem jonne ki a hdr, de talan vmit segit a kiegett reszek -expoval ecsetelese.
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #41699 üzenetére
ja mar latom, hogy mirol beszeltek a pillernel karima-nal. photomatix megvilagitassal is trukkozik. vannek benne ilyen elore definialt semak is. de amugy ha minuszba huzod a lightning effects-et akkor igy furan meg lehet vilagitani egyes reszeket a kepen, ha meg pluszba huzod, akkor el lehet sotetiteni a pillert.
koszi. tenyleg kicsit auras az enyem, azt hogyan tuntetned el? az nem attol lehet, hogy tul vilagos volt az a resz kicsit mind a 3 kepen osszepakolas elott? vagy utolag is tudom korrigalni?
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #41640 üzenetére
Ez valóban jobban tetszik, mármint ahogy te csináltad
Az én monitorom valamennyivel világosabb, és szintúgy kontrasztosabb, tehát CRT-n sokkal deszaturáltabb, fátyolosabb a kép, ha megnézem. Mindenesetre az igazság (vagy talán az "ideális") valahol a két kép között van.
Én is gondolkozom egy normális monitor beszerzésén, talán már kezdek eljutni oda, hogy megérjenek a képek normális feldolgozást. Azonban mindig azon gondolkozom, hogyha nem dolgozom nyomtatásra, akkor miért dolgozzak egy színhelyes monitoron, miközben a képeimet olyan vackokon nézik majd, mint az enyém?
Persze, ironikus a kérdés, tudom.
Köszönöm a véleményezést, meg neked is nesa, raziel01.
(#41638) fi:zi'k: lehet hogy nem klisé, én mindenesetre minden második esküvőfotósnál találkoztam már ilyennel.
(#41653) raziel01: ezt a hozzászólást gondold át újra.
-
_seth_
veterán
válasz
kiskornel #41651 üzenetére
És sorra nyeri a díjakat 98 óta, a zsűrit jobban minősíti mint a fotóst... azért egy nagyobb pályázatnál csak megnézném én legalábbis, hogy ki is a jelölt bár gondolom a zsűri nem tudja melyik képet ki készítette de azért nem ártana ha valóban hozzáértők zsűriznének.
-
sztyui2
őstag
válasz
kiskornel #41622 üzenetére
Nemtom te milyen monitoron dolgozol,de az én képeimre is nagyon mondogattad,hogy ki van égve,stb, de szerintem ez,amit Peethy is kirakott,egyáltalán nincs kiégve és kontrasztot is nagyjából megfelelőnek találom, nem lehet,hogy nálad van a hiba?
Vagy lehet,hogy csak egyszerűen felfogás kérdése,hogy bizony az nem mindig gond ám,ha vannak fehér pixelek is a képen...Sokszor van ám az,hogy kit érdekel, hogy ki van égve néhány dolog, a kép attól működik, sőt ha nem lenne,akkor gáz lenne. Az se jó,ha állandóan minden kép alexpós... A recovery tool LR-ban meg szánalmas,szóval azt meg inkább nem is említem. Szóval néha,hogy meglegyen a megfelelő kontraszt vagy ilyesmi, nem árt,ha ki vannak égve itt-ott a dolgok, persze nem úgy rossz értelembe mondom, legtöbb képen tényleg szarul jön ki a kiégés,de tudnék mutatni egy-két nagyon jó példát,ahol nemhogy elvesz a képből,de inkább hozzáad a kiégés
-
válasz
kiskornel #41568 üzenetére
Szerintem tényleg semmi gond nincs ezzel a képpel, láttam már sokkal helyesebb kölköket ezt nem vitatom... de szerintem ez egy nagyon jó kép lett róla, én látom, hisz van még nálam 500 kép amin szerepel...
Nem akartam annak láttatni, totálisan az volt.
Ha valaki "belefejel" 50mm gyutávba, azért annak megvan az optikai hatása...
legalább kicsit életre kelt a topik, a rossz kritikákat adóktól meg várom a példamutatást, örömmel tanulok és ez nem cinizmus mielőtt megkapom -
Sucuka
senior tag
válasz
kiskornel #41390 üzenetére
Igen, az SB-600 a Nikon legalapabb digitális i-TTL vakuja, sajnos funkcióiban nem tud annyit, mint a nagyobb társai (SB-700 és felfelé), kulcsszáma sem túl nagy. Azért nincsenek erős árnyékok, mert a diffúzorkupak végig rajta volt, meg a fejét igyekeztem mindig úgy fordítani, hogy a lehető legkedvezőbb legyen. Utánanézek a vaku tudásának, remélem kiderül, mit nem tudok még róla
(talán annyit jegyeznék meg, hogy van egy olyan üzemmód benne, hogy balanced fill flash, lehet, hogy ez miatt lettek olyanok a képek.)
-
Sucuka
senior tag
válasz
kiskornel #41386 üzenetére
A telés megvalósításban eggyre gondoltunk, csak meg akartam bizonyosodni róla, hogy hjól gondolom-e, de:
"Beltérben még ezt is: fénymérést -2Fé-re állítod átlagolón, a Vakut mátrix (vagy kiértékelő) állásba." - és ezt hogy? Az eleje még oké, hogy -2FÉ, de a vaku fénymérését hogyan? Mert a gépét azt tudom. Ugyan tudom, hogy te Canonos vagy, de gőzöm sincs, hogy az SB-600 tud-e ilyent.
A fényerős obi nekem is hiányzik. A jövő év első beruházása egy 70-200/2.8 képstabis obi lesz, remélem. Viszont, hogy Tamron vagy Sigma, az még kérdéses, de Nikkorra-nincs pénzem egyelőre
Hozzátenném még, hogy így is ISO 800-on voltam, feljebb a zaj miatt nem mertem már. Viszont volt nálam egy fix 50/1.4-es obi, de CPU-nélküli manuál fókuszos, azzal meg olyan lassú voltam, mint a csiga
Köszi! -
Sucuka
senior tag
válasz
kiskornel #41377 üzenetére
Köszi szépen!
Nos igen, a helyezkedés... Tudod, az az igazság, hogy erősen "másod, de talán harmad, vagy negyed hegedűs" voltam én itt. Nagyon sok múlott azon, hogy milyenek voltak a fények. A képekről nem ez látszik ugyan, (ez az utómunkának köszönhető) de rettenet kevés volt a világítás is. Lőttem vagy 600 képet, ennek 60 százaléka kuka főleg élesség és különböző egyéb dolgok miatt, ami megmaradt, azoknak ismét nagyrésze inkább csak "itt is jártam" jellegű, ez a néhány db, ami talán vállalható. De az általad említett dolgokra igyekszem figyelni a továbbiakban.
"Kreatívkodás? Nagylátószög, alulról? Telés kiemelés?" - Megmondom őszintén, utólag jutottak csak eszembe... kár, de lesz még rá alkalom
Egyébként, ha már itt tartunk, a telés kiemelés-t hogy gondolod?
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #41377 üzenetére
köszi!
LR utólagos élesítéssel fogok próbálkozni
Cayman: nemrossz, bár nekem a WB valahogy nem tetszik, talán kicsit túl a sárgában van, és ennek a témának jobban állna a kékes tónus.... így nem olyan "horror múvi" fíling, bár a The Road színvilága hasonló ahogy emlékszem
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #41303 üzenetére
Nagyon jó lett ez a fotó! Bár látom, hogy már nem elérhető, kérlek ha tudsz, küldj új linket
(#41332) kiskornel: nevetséges, hogy valaki ilyen gerinctelen legyen. Engem mondjuk az érdekelne, hogy hogy tud tükörbe nézni ez a személy... ha természetfotós lennék, akkor csak úgy tudnám csinálni, hogy rajongok a természetért, és szeretek kimenni csinálni. Nem pedig preparátumokat fotózok. Az ilyet sose tudtam megérteni...
(#41345) nesa: gratulálok!!
-
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #41323 üzenetére
Az ötlet jó, így esetleg?
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #41298 üzenetére
Nagyon köszönöm a véleményezésre szánt időt!
Ez volt a második párfotózásom, szóval még szokni kell az új kompozíciót, meg az irányítást, beszélgetést. De a kompozícióra legközelebb jobban ügyelek
A fényekkel is van még mit dolgozni, de folyamatban van egy derítőlap beszerzése, azzal pár dolog kiküszöbölhető lesz. Köszi a véleményt, igyekszem majd megfogadni mindent!
(#41296) *Ropi*: [link]
(#41297) Throme: nem láttam még ilyet korábban, sőt csak az utómunkánál jutott eszembe, hogy lehetne ilyen is
(#41299) cOxeR: utómunkával még mindig óvatos vagyok, de már talán kevésbé, mint régebben
Főleg az itteni tanácsok hatására.
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #41277 üzenetére
Ez kegyetlenül tetszik! Egyébként igazad van, tényleg ki kéne menni, én is gondoltam rá, de pont az előző hétre sűrűsödött be egy csomó minden... de jövő héten jó lenne kihasználni ezt a szép ködös-deres időt. Nekem a kedvencem.
[link] - > Fekete-fehér + szépia
(Akit érdekel a Nikon 85mm f/1.8, az itt megnézheti f/1.8-on a háttérmosást)
(#41291) andorra: tok nem kell a hegedüléshez
-
Joeey
csendes tag
válasz
kiskornel #41283 üzenetére
f4 és 300mm mindegyik képnél
Melyik képnél érzed kevésnek a DOF-ot? Valószínűleg azért van mert a téma mögötti tárgy nincs elég messze, nyílván f2.8 as obival nagyobb lenne, de egyrészt nincs, másrészt nem lenne markáns a különbség szerintem úgysem. Szoftveresen meg nem szeretek hozzányúlni.A melegítéssel kapcsolatban: gondoltam rá, csak igazából a ködös hideg őszi hangulatot szeretném visszaadni, és nem feltétlen egy meleg hatású képet, még ha kellemesebb a szemnek akkoris.
Köszönöm az értékelést!
-
Joeey
csendes tag
válasz
kiskornel #41279 üzenetére
Kiskornel: A 0568-as képed (előző) nagyon tetszik, nagyon szép színek, szerintem tökéletes a kép! Talán egy picit szűknek érzem, épp h kifér minden a képen... de grat egyébként!
És hogy képet is tegyek fel, a budakeszi vadasparkban jártam terápia jelleggel:
többi itt: [link]
-
fi:zi'k
nagyúr
-
bubi92
őstag
válasz
kiskornel #41258 üzenetére
egy hsz.-ben válaszolok mindkettőtöknek.
bokeh panorámával próbálkozok. mindig szopok vele, hogy nem rakja össze ps normálisan és ezekből a próbálkozásokból maradnak ilyen "csonka" torzuló képek. ez sokszor pl. azért van mert hiányzik egy rész. erre pont példa ez kép. még csomó hely lett volna felfele is a nézés irányába ill. még jobbra is, csak egy pici részen nem volt részlet és muszáj volt levágnom. ezért a szűkség. alul nem szenzorhiba, csak szimplán a fotosopp cseszte összerakni rendesen, és megmondom őszintén észre se vettem :S miután 20-szor összerakattam, és mindig hiányzott belőle egy darab így kicsit felcseszett.
így lett az, hogy LUSTASÁGBÓL csak rácsesztem egy lájtrum presetet, megtetszett és kész. tényleg nem szenvedtem vele, illetve .jpg jött ki a ps-ből és azt már nem nagyon szeretem csesztetni mert a képek se szeretik
a feketék bebukásával egyszerűen nem tudok mit kezdeni, sajnos(ill nem sajnos
) csak notebook-om van és ha már egy egy pulcsi a székben van máshogy látom, szóval az mindig máshogy sikerül.
ezen felül egyetértek azokkal amiket írtatok, és próbáltam odafigyelni az említett dolgokra, és újra csináltam
(remélem megtudjátok nézni)
-
Karima
őstag
válasz
kiskornel #41220 üzenetére
Igen van árnyék, de itt most nem az árnyék elkerülése végett kellett volna 2 képből, hanem a színhőmérséklet miatt.
Az árnyék elkerülése miatt meg vagy két vakut használ az ember, vagy egy vakut és egy reflektort. Én még olyanról nem hallottam, hogy emiatt két (vagy több) képből raknák össze a "végterméket". Meg egy kis lágy árnyék a természetesség miatt nem is biztos, hogy rossz. De persze attól, hogy én még nem hallottam/olvastam róla, attól még lehet -
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #41220 üzenetére
Óvatos vagyok a monitor miatt, de mostanság - megfogadva tanácsotokat - igyekszem kicsit tolni rajta, de még mindig óvatos vagyok vele
Tényleg erdő volt, és az a kékes fátyol nagyon durva volt a távolban... élőben is abszolút így nézett ki, gyönyörű volt. Végül hegedült is
A vöröses árnyalat szerintem CA lehet. Köszi a véleményt!
(#41221) nesa: köszi!
Kihívás, minden vakuvillanásra elkezdett mosolyogni meg ásítani meg kapálózni
Mostanság tényleg elég sok ilyen kép készült, bár nem szándékosan -
Tomate
veterán
válasz
kiskornel #41210 üzenetére
Köszi az észrevételeket. Jogos minden kritika. Úgy voltam vele,hogy lövök pár képet amiből talán lesz pár amit postolhatok is. Igazából én is vérszegénynek találom a felhozatalt, de úgy voltam vele párat kirakok. A fásból van belógó fű nélküli kép is. Azt majd akkor újragondolom ha hazamegyek. Sajnos a szmogon át szűrődő lemenő napfény nem volt valami erős.
-
Sucuka
senior tag
válasz
kiskornel #41205 üzenetére
Köszi szépen, legközelebb kiszedem, de most idő hiányában nem tudtam. Alig jutok gépekhez (foto és PC is) a lánykám miatt
Ez volt a valódi dzíne a képnek, nincs semilyen szűrő rajta. Elég érdekesek tudnak lenni itt a "part közelében" a naplementék a színek tekintetében. A vágással már voltak próbálkozásaim, ahogy előrébb láthattad. A kilátóval kapcsolatos plusszra lennék kíváncsi, hogy mire gondoltok, sajnos ilyenkor már eléggé kihalt erre felé minden, de majd nyáron(#41201) Throme: Köszi! Mivel ISO 400-on felejtettem a gépet, ezért van rajta szűrés
De ment volna ISO 100-zal is simán. Későn vettem észre, a tornyos már azzal készült.
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #41190 üzenetére
A második nekem is tetszik, bár az elsőn jobb helyen van az élesség. Full respect az összes madaras képedre, szerintem nagyon kevesen csinálják ilyen szinten, mint te
Csináltam ma egy ilyet. Szerintetek? Az aláírást is tessék nézni, próbáltam visszavenni
[ Módosította: 7 ]
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #41105 üzenetére
Köszi a linket! A gond az, hogy alig találok guide-ot (szám szerint 0-t) tablófotózáshoz. De még jó tablóképeket se sokat... szóval ez most jól jött. Igen, a nyolcvanötös tényleg nagyon jó már most is, hát még később
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de ezzel az obival már akár a váz is lehet szűk keresztmetszet...
(#41104) spanyoll: igen, 50-essel készült, és emiatt vettem a nyolcvanötöst
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #41101 üzenetére
Köszi! Remélem, hogy kinövöm, tényleg. Majd próbálgatom.
Más: ezen a képemen hol vannak karikák a lány szeme alatt? Nem jó a kompozíció, meg sok dolog, de komolyan, ki lát itt karikákat, amik elrondítanák az arcot? Most komolyan én vagyok egy komplett idióta, vagy szerintem tényleg nincs? Mindenesetre a tablófotózós vállalkozásom eredménye: +1 Nikkor 85mm f/1.8 obi, és 0 tablófotózás. A saját osztályomnak csináltam volna, ingyen, de ez az állandó sírás-rívás nincs ínyemre, főleg hogy szerintem abszolút hülyeségeket állítanak. De mindegy, ez nem a gumiszoba, szóval csak ennyit akartam kérdezni.
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #40994 üzenetére
Az a gond, hogy kalibrálatlan monitoron nagyon óvatosan bánok a színekkel, mert abszolút nem látom, hogy hogy fog kinézni. Mindenesetre eldöntöttem, hogy mostantól minden képet a laptopon csinálok, mégha kényelmetlen is, mert ott legalább többé-kevésbé normálisan látom a képet.
Én még nem láttam sehol, igazából ott jött az ötlet, ellenben ezzel a képpel, ilyen képet láttam már valahol, mondjuk az egy fokkal profibb is volt
Köszi!(#40993) *Ropi*: köszönöm!
Sucuka: 3 képből lett összerakva, a feletted lévő hsz-ben nagyjából le is írtam a mikéntjét, köszi a véleményt
-
*Ropi*
félisten
válasz
kiskornel #40910 üzenetére
"Amúgy ha valaki már fotózott ilyet, az dobhatna egy howtot, mert bemozdult lett akkor is, mikor teljesen be lett sötétítve a háttér... Értetlenül állok. Most akkor a 430EXII villanási ideje nem elég gyors hozzá?
"
Mert (fix) 1/250-re állítottad a szinkronidőt. Ezt HSS-ben kellett volna megvillantani.
Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Hyundai, Kia topik
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Escape from Tarkov
- Béta iOS-t használók topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest