- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
Larry303
addikt
válasz
kiskornel #43236 üzenetére
sajna egy 30éves 55 2,8 as üvegem van makrózni közgyűrüvel, így totál bele kell nyomnom a virágba...még 5,6os rekesszel is 2-3 kép kell, hogy ennyi rész éles legyen, így ha bibét is élesre akarnám, akkor hátrébb kéne vinnem az üveget, illetve már csak a fókusz állításával is kicsit változik a virág mérete, így sajna nem tudom végiglőni a teljes fókusztartományt...valószínű lehetne ezt jobban is ezzel a settel, de makrózásban totál kezdő vagyok...
kössz a tanácsokat amúgyFejo: első kettő igazán jó lett!
-
Larry303
addikt
válasz
kiskornel #43231 üzenetére
tegnap itt 7 ágra sütött, azért is álltam gyorsan neki...ez amúgy természetesen állványról van, és 3 fotóból lett stackelve
az árnyék-szirom találkozás tényleg erősre sikeredett ezen...
a derítőlapot megdöntenéd vmilyen szögben, vagy csak az erős kontraszt ellensúlyozására javasoltad? -
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #43208 üzenetére
hmm ty, mindenre kitertel, azt hiszem ennek paran orulunk
akkor ugy latom, ugy sikerult megoldani a melysegelesseg gondot, hogy tulajkeppen mindig oldalrol fotozol, ugye? a berepulocsatornara merolegesen nez az obi.
azon gondolkozok, hogy hogyan fogom megoldani pl az arboretumban, hogy egy iranybol jojjenek a madarak (eteto kornyeken minden iranyban fak, mindig leszalltak eloszor oda, es mindig mas iranybol szalltak le a nagy etetore (360 fokban bele tudnak repulni, kis haz)
ugyhogy tobb dilemmam is van sajnos. egyik amit irtal, hogy tavasszal ra se hederitenek az etetore...masik mennyire toleraljak ha pl az arboretumban en satrat allitok?
lehet jobban jarnek ha a semmi kozepen en is kiszurnek vmi hasonlo megoldast, mint a tied?
raw-ban fotozas, utolagos fe korrekcio, zajproblemakra sem gondoltam eloszor, igy azert lesz gondom d70-nel. 2.9 fps elso 4 kepre. eleg lehet az? bar szerintem a madarak odaterelesevel, fenyekkel, idozitessel tobb gond lesz mint a d70-nel -
m3ss
veterán
-
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #42975 üzenetére
Gondoltam megosztom a dolgot; munkahelyemen jó szokásomhoz híven én nem bölcsességeket meg hasonló okosságokat terjesztek körlevelekben hanem jó képeket.
Körbe küldtem pár múltkori verebes/cinkés képed, erre jött az egyik válaszban:"Ő az a Bence gyerek akit múltkor mutattál? Tök jóó! "
No mit szólsz
-
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #42928 üzenetére
Hogy építő jellegű is legyek, picit zajosak a madarak, azokat miért nem szűröd le? Nem kell sok, meg egy kis méretezés és szerintem látványosabbak lennének picit
Egyébként támogatom a többieket, kicsit bővebb leírásokad adhatnál, blog jelleggel. Hogy bírod a hideget, milyen ruhákat javasolsz stb. szerintem sokunkat érdekelne.
Ha így nem akkor privátbanszerk: látom közben már folyamatban
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #42928 üzenetére
nincs vmi werkkeped, hogy honnan csinalod ezeket?
meselhetnel errol a berepulos fotozasrol kicsit. milyen messze vagy a madaraktol? mire fokuszalsz? ha 2m-re vagy tole akkor 250mm korul f6.3 mellett par centi eles csak dof calculator szerint...az agtol kb milyen messze probalod oket lekapni? 1/4000 kell mindenkepp hogy kimerevitsd?
igy elsore csak ennyi erdekelne -
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #42905 üzenetére
de szep szine van. na meg milyen reszletes. latszik minden toll, pihe.
nekem ezt sikerult ma osszehoznom. itt meg sajnos bemozdult
szerencsere gyorsan lemerult a bridge, 1 sec alatt fokuszal tele vegen, hasznalhatatlan.
aztan nekialltam 50mm-rel probalkozni, de af-c hiba volt, minden kep mellefokuszalt (raadsul nem dynamic focus area-n volt...)
kar, mert ez tetszene, 600x440 ellenere -
gab.m
senior tag
válasz
kiskornel #42795 üzenetére
Köszönöm, a Te kommentedből fogok tudni sok mindent hasznosítani. A fényforrás az nagyon sz*patós volt, igen. Kívülről kékes fény, bent atomsárga.. Szenvedtem is a megfelelő fehéregyensúly beállításával, de szerencsére már sikerült beszereznem egy szürkekártyát.
Én tudtam előre, hogy ez szar szituáció lesz, a kevert fényekkel. Nem vagyok idióta, tudtam, hogy ebből nem lesznek eldobomazagyam képek, már csak azért is, mert ISO1600-on nem valami előnyös portrézni, még akkor is ha a gépem szenzora itt még bőven használható képet ad. Szükséghelyzet volt ez a fotózás, na, de próbáltam a legtöbbet kihozni belőle. A negatív clarity szubjektív, igen, és általában én is azt hallottam, hogy esküvői fotókon alkalmazzák, de én így képzeltem el ezt a képet, és a végeredménnyel is elégedett vagyok, és szerencsére az is akinek ill. akiről csináltam a képet.“The so-called rules of photographic composition are, in my opinion, invalid, irrelevant and immaterial” – Ansel Adams
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #42756 üzenetére
jah, azt eszrevettem, hogy egy ido utan (5-10 perc, miutan megalltam) csapatostul jottek. de mar sokszor attol eltuntek, hogy ovatosan felejuk forditottam az obit (2-3m-re voltam) a fokuszhangtol meg szinte mindig. de amugy otromba hangja is van a bridge-nek fokuszalas kozben...ez normalis, hogy ennyire kozel jonnek? 1m-re alltam az etetotol, sarga-fekete kabatban
vagy jonnenek meg kozelebb is, ha el lennek bujva pl satorba?
hat igy telen futott sator dolog nem nagyon vonz, igy is szetfagytam, pedig fel orat alltam csak egyhelyben jol beoltozve
viszont tavasszal annal inkabb, jo moka ez. lehet vmi teleobit nezek ehhez, de lehet gyujtotavra gyurva es nem fenyerore...55-300 lehet nem lenne rossz.
amugy ez a cinke olyan gyorsan repul, hogy elkepzelesem sincs, hogy te hogyan kapod el repules kozben. veriveriimpressziv. ertem, hogy af-c, meg gondolom eleg gyorsan lo sorozatot a geped, de 200mm-en mennyit van a keresoben repules kozben? egy tized masodpercet?
es o milyen madar amugy? ilyen is volt. o meg gondolom varju, na hat ok nem szimpatizaltak velem...
amugy most kilogattam egy szelet szalonnat az ablak melletti faagra, hatha ideszoknak..majd holnap csinalok vmi halos etetot. de az a baj, hogy valszeg akkor itt is a belso agakra fognak szallni, amit mondasz. ugy meg nem elhet ertekelheto kepet loni. lehet a legkondi kulteri egysegere kene eszkabalni vmi madaretetot, es melleszurni egy agat amin megallhatnak. persze aztan ki tudja, hogy odajonnenek-e egyaltalan az agra..foleg hogy ott van 2m-re a faarrol nem is beszelve, hogy a cica tuti kilenne a madaraktol szomszedok meg lehet a madaretetotol...lehet szuleimnel epitek vmit..
zH: nekem is nagyon tetszik az elso ff kep. jo kontrasztos kis minimal, nekem ff-ben jobban bejon mint szinesben.
-
-
Sucuka
senior tag
válasz
kiskornel #42526 üzenetére
Köszi az elismerő szavakat! Igazából én meg téged irigyellek, hisz pont te, meg a hozzád hasonlók azok, akiknek a hosszú várakozás végén végre meg kéne kapniuk a "jutalmukat". Csodálom a kitartásod!
Ugyan hosszú út áll még előttem, de kezd körvonalazódni számomra, hogy mely témák érdekelnek jobban, és melyek kevésbé. A madárfotózást részemről meghagynám nektek, jobban kedvelem a riportszerű dolgokat, szociót, életképeket stp. csak pont ezek azok, amikhez igazából még baromira nem konyítok. Csodáloztam is ezen a képen, mikor átraktam a PC-re. Nagy mázli volt.(#42527) Peregrinator: Köszi!
-
gzola
tag
válasz
kiskornel #42460 üzenetére
még a cikk elolvasása előtt megnéztem a képet, nem ismertem Bresson ezen munkáját bevallom őszintén és még így, teljesen tudatlanul is megfogott a kép. lehet nekem van érdekes ízlésem, vagy mert a munkámból kifolyólag sokszor tucatképeket kell csinálnom, de nekem az izgalmasan szerkesztett, akár nem tökéletesen éles, bemozdult (nem a rángatom a gépet típusra gondolok) fotók sokkal jobban megragadják a fantáziámat, mint a tűéles, tökéletesre komponált képek. nézd végig Kálló Peti portfólióját és ha tényleg végignézed a képeit, megérted miről beszélek. :-)
nekem attól az elvárásom technikailag nem került feljebb, mert megtehetem most, hogy visszanézzem amit lőttem és elkezdjek a tökéletesre törekedni és azt kivitelezni, divatfotónál vagy beállított képeknél ez teljesen rendben van, de amikor a pillanatot akarod elkapni, azt akarod megmutatni amit látsz, azt a pillanat töredéket, akkor ennek nincs értelme.
de úgy örülnék egy fotós összeröffenésnek ahol ezekről vitázhatnánk
-
Larry303
addikt
válasz
kiskornel #42460 üzenetére
egy szóval nem mondtam azt, hogy nincs egy mai art oldalon ennél a képnél sok sok jobb fotó, én csak azt mondtam, hogy szerintem egy jó kép, pont az egyszerű-kifejező képi elemektől lesz zseniális vagy ennek hiányában átlagos...és ez sztem nem kor függő
amikor ráklikkeltem a linkre (nagyban még nem láttam a képet illetve első ránézésre az sem derült ki számomra, hogy konkrétan arról a fotóról van szó) a thumbnail képet kb 1 percig bámultam annyira tetszett, utánna kezdtem csak el olvasni illetve láttam meg nagyban...szvsz ha ez egy átlagos kép lenne nem bámulnám egy percig azt a pár pixeles képet. Nem elbeszélni akarok mellettetek értem az érveiteket, egy dologban nem értek egyet, hogy ez korfüggő e vagy sem...én nem emiatt nevezném nagyon jónak ezt a fotót. -
Karima
őstag
válasz
kiskornel #42394 üzenetére
Ennek a virágnak direkt akartam ilyen kicsi mélységélességet, szóval focus stacking-et direkt nem csináltam. Jobb lett volna, ha minden éles rajta?
Az időjáráselőrejelzéssel mostanában nekem is tele van a ... Hétvégére rossz időt mondanak (mint pl erre a hétvégére), ezért nem is tervezek kirándulást, úgy intézem a dolgaimat, hogy ha úgyis rossz idő lesz, akkor az otthoni munkáimat csinálom, erre kinézek délelőtt az ablakon, és tiszta nyár van. És az a bosszantó, hogy ezekért az előrejelzésekért valakik pénzt is kapnak. Komolyan mondom, ha hasraütésszerűen jeleznének előre, akkor is nagyobb esély lenne, hogy eltalálják, ahhoz képest, ami mostanában megy
-
válasz
kiskornel #42347 üzenetére
Igen, egy kép, az ablaknál rásegítettem a fényekre, azért van ott kontrasztvesztés, hogy jobban átjöjjön a besütő nap ereje. A részletképeken elvesztem odabent, annyi apró nézhető eleme volt, hogy nem tudtam mit hova komponáljak.
A képméret az félig meddig önzőség, natív háttérnek való képméreteket készítek: 2560*1440
Most a robogós sikátoros kép a favorit, és a háttér nálam. -
válasz
kiskornel #42300 üzenetére
Aurának aura, de nem a maszkolás miatt, mivel nincs rajta maszkolás. Az épület túlsó felén húzódik a belvárosi rész, mely nagy mennyiségű fénnyel párosul, ez hátulról világítja a dómot. Ebbe nem akartam belenyúlni, láthatod is azt a temérdek reflektort, ami világít.
(#42299) Danniel
Köszi. Szerintem nem az idő számít, hanem, az energia amit belefektetsz... attól fejlődsz, és attól leszel jobb... tükörreflexessel crika 1,5 évEgy 27"-os IPS lett
-
-
válasz
kiskornel #42178 üzenetére
Ez még olaszországi kép Firenzéből, semmi hdr, csak egy átmentes mikrokontraszt szűrés.
(#42179) Marky21
Én értem a buktatóit, a felépítésének, de pont a lényeg, a véleménycsere az ami nem megy... ergo az egyféle vélemény kibeszélése, interaktívan. Legalább is én nem látom, hogy ez működne. Kapsz egy böffentést, és reagálhatsz rá, és ott végeszakad az egész. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
kiskornel #42154 üzenetére
Hát tényleg nem egy ütős felhozatal... Persze a jó fotó megítélése erősen szubjektív dolog, nekem inkább az a furcsa, hogy nagy különbségek vannak a fotók között. Én is szoktam nézni az általad említett 1x-et (főleg az építészet kategóriát), ott számomra minden kép húha... kategória. Itt meg a 20-ból volt legalább 5-6 ami egyáltalán nem fogott meg.
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #42154 üzenetére
azert nem rosszak ezek a kepek sztem, legalabbis az en szintemrol nezve
bar a macskas, pillangos, canon-os nem ertem miert olyan jok
de teny, hogy 1x.com az masvilag. jonnek fb-ra a fotok 1x-rol, el is gondolkodok neha az ottani kepeket nezegetve, hogy miert is probalkozok en a fotozassal...Kariman kivul kerult be vmelyikotoknek kepe oda?
-
Danniel
tag
válasz
kiskornel #42147 üzenetére
Hűűű baszki... Amit kreatívkodtál az iszonyat jó lett... Pedig elég sokféle kombót végigpróbáltam a csúszkákon... Hát igen. Az évek és a rutin
Így már világos az előző kommentedben a háttér-előtér-ég leírása is.
(#42145) cOxeR:
Köszi szépen, tényleg kicsit túlélesítettem némelyiket. A szánkós kép előtti percekben kezdő sielőket svenkeltem, oda pont lassabb záridő kellett, mert a gyorssal nem lehetett elmosni a hátteret, mert elég lassan siklottak le, ráadásul nem is egyvonalban, hanem ugye cikk-cakkban. Amikor érzékeltem, hogy jön a szánkó, gyorsan csavartam egyet a záridő tekerőjén, esélyem nem volt pontos értéket állítgatniCsoda, hogy egyáltalán ennyire sikerült őket elkapni...
(#42143) fattyu:
Köszi, mint kiderült, jól értetted -
Danniel
tag
válasz
kiskornel #42141 üzenetére
Várj, elvesztettem a fonalat. Azt írtad, hogy az elsőn nagyon kék az ég (háttér). Utána meg, hogy tetszik az elsőn a háttér. Vagy a két mondat nem zárja ki egymást?
Meg azt is írtad, hogy 16:9-be rakva levágnád az alját (vagyis az előteret).
"így kisebb lenne az ég és az előtér."
De ekkor nem az ég és az előtér, csak az előtér lenne kisebb, az ég pedig nagyobb vagy rosszul gondolom? Bocs, de valahogy nem sikerül felfogni...
Aktív témák
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Robogó, kismotor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest