- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz
*Ropi* #43143 üzenetére
Élek
Hydra fészbukon feltette márhogy máshova is felteszi-e, nem tudom. Vannak közöttük igen jók.
Én mondjuk lehet hogy az egészségesnél jobban rá voltam/vagyok kattanva erre az ellenfény-témára, meg hogy lehetőleg becsillanjon, jólt_a_m_a_s: köszi, remélem
de utómunkázni azóta se tanultam meg, és ahogy párszor benéztem mostanában, azért a húzóemberek képein látszik az utómunkához való hozzáértés is. Na meg ez masszívan a trend, enélkül ritkán "eladhatók" (a szónak nem csak a kereskedelmi értelmében) a képek.
t_amas: egyetértek szaby_gyerek-kel, a teknősös pl. nekem nagyon tetszik, és vannak ott más jók is, de a sztenderd blog jellegű megjelenítés (tumblr alap talán?) sokkal nézőbarátabb!
-
sztyui2
őstag
válasz
*Ropi* #43096 üzenetére
Igen, láttam, mármint megkérdezte a készítő, hogy használhatja-e a képeket, meg minden, és engedélyeztem neki
LR4-ről: Hát remélem,hogy a végleges verzióra igazad lesz, de jelenleg minden preset-em(mint ahogy mások is írták), full szarul néz ki, és hiába szórakozok a felkiáltójellel, meg nem nyomom rá, stb-stb, akkor sem úgy működnek a presetek, mint a LR3-ban működtek. Adott presetjeimmel teljesen más eredményhez jutok a LR4-ben, mint a LR3-ban kaptam.
Ez így nagyon nem lesz jó, mert én sokat használom a preseteket
Egyébként ha 0-ból kezdünk, és nem akarunk preseteket használni, tényleg jobb a LR4, egyébként itt írtam a Lightroom4beta-ról, ha még ide véletlen nem linkeltem volnaSzóval remélem igazad lesz és valahogy megoldják, hogy jók legyenek a presetek, mert az kurvagáz lesz, ha párhuzamosan kell használni a LR3-at és a LR4-et a presetek miatt
-
Sucuka
senior tag
válasz
*Ropi* #43088 üzenetére
Nem pont erre gondoltam, hanem ara, hogy a végleges LR4 később megnyitja-e a 3.6 katalógusait. De megkaptam a választ elvileg
(#43092) cOxeR: ez a kép is jó lett, színvilágban is, meg modellben is
Kicsit a háttérnek az a része zavaró számomra, amiben a fekete téglalapok vannak, elhúzta a szemem.
Egyébként az én lánykámról készült, ilyen máshová bámulós, érdekesen nézős képére azt mondták, hogy sz@r kép, mert nincs szemkontaktus, meg mert nem látni, hogy mit néz a baba stb...Tény, hogy nem sok utómunka volt vele, a várfalas háttér sem tetszett nekik... Mondenom sem kell, hogy hol mondták mindezt...
(#43105) m3ss: Én pont a képcserés opció miatt váltottam pro-ra. Lesznek (vannak) olyan képek, amit többféle verzióban dolgozok ki, és ha adott a lehetőség, akkor inkább kicserélem a lehető legjobbra, mint újként töltöm fel, max egy-két különleges eset... Meg persze a stat is egy jó dolog, ahogy cOxeR irta. Egyébként a "matkás" képed jó lett
jópofa cicus.
-
Sucuka
senior tag
válasz
*Ropi* #43078 üzenetére
Ezt elmentettem
Köszi!
(#43068) m3ss: Az autós sorozat nemigazán fogott meg, autó nélkül szerintem is jobb lenne, remélem nem haragszol érte, a hölgy képei viszont tetszenek, talán a fura kéztartásos nem annyira.
(#43077) cOxeR: jófej a kissrác! Klasz kép, a színvilága is tetszik!
Leszedtem az LR4 beta-t az adobe oldaláról, és valahogy nagyon nem tudja megnyitni az LR3.6 katalógusait. Tudja valaki, hogy van-e erre megoldás? Köszi!
-
m3ss
veterán
válasz
*Ropi* #43073 üzenetére
kosz a tippeket. sok dolgot nem vettem eszre. pl a rancot meg a keztartast az utolson, de igazad van. a szigoruan nezos kep nekem begyere, bar lehet vmi vigyorgosabb jobban mutatna?
btw rancra mi a megoldasod?larry ertem en, hogy auto nelkul neked jobban tetszene, de ez egy autos kep. szoval konstruktivabb lenne ha azt mondanad, hogy te hova raknad az autot
de amugy szerintem is kicsit tul szelen van az elson. eleg regen csinaltam ezt a ket kepet, csak most utomunkaztam veluk kicsit. bar a masodikat vaghattam volna meg, de szerintem ott jo helyen van.
-
Horbal
őstag
válasz
*Ropi* #43061 üzenetére
Köszi!
Gondolkodtam rajta de nem jöttem rá mit lehetne a háttér vonalával csinálni.
Mivel az alap üveg, a folytatása meg papír - hogyan lehet ezt összehegeszteni, hogy folyamatos legyen, persze ha nem photoshoppal akarnám van erre valami trükk?
Érdekes, hogy nekem pont ez a szűk vágás jött be, de van belőle fektetett is majd megpróbálom.
-
-
Petes
tag
válasz
*Ropi* #42991 üzenetére
Mutatok egy hosszabbat is a kedvedért!
Nyolc másodperces, realisztikusabb színekkel:
http://kepfeltoltes.hu/120216/IMG_1850_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
*Ropi*
félisten
válasz
*Ropi* #42971 üzenetére
xmp fájl LR-hoz. Nevezd át az eredeti raw fájllal megegyező nevűre, másold mellé a könyvtárba és úgy importáld Lightroomba, akkor látni fogod a változtatásokat! A PS részéről nem tudok beállítást adni: az kontraszt, gaussian blur és még pár apróság.
Szép a leányzó, "ellophatom"?
Mármint egy fotózás erejéig.
-
Wyll
őstag
válasz
*Ropi* #42971 üzenetére
azért látszik van még mit tanulni
egy kulcsszólistát kaphatok, hogy miket pakoltál erre a képre? wb, kontraszt, ...?
mindezeket gondolom szelektíven LR-ban, igaz? (PS?)próbálkoztam amúgy én is hasonlóval, de ezek után már sokkal jobban látom, mennyire nincs ez (se) kész még
-
gab.m
senior tag
válasz
*Ropi* #42689 üzenetére
Akkor jól sejtettem mi áll a háttérben. A nagy "hackelésnél" már csak a második kerületi családi ház udvarán elkövetett lövöldözés volt a legjobb a mai részben. Csak úgy hulltak a gépfegyveres biztonsági őrök, akik a nagy FőHackert védték, ahogy lőttek rájuk a hangtompítós gépfegyverrel felszerelt magyar álszínészek/álhackerek.
-
m3ss
veterán
válasz
*Ropi* #42664 üzenetére
expot is varialtam kulon ilyen control pontokkal fejen meg egesz kepen, lehet meg sotetebbre kellett volna. amugy az az ecset nem tul szimpi, valahogy nagyon lathato lesz utana a korrekcio. vagy hat biztos meg lehet csinalni nagyon jora sok ido alatt (feather-rel szorakozni a szelen pl) mert amugy mindig kiszurom a kepen ha vmit ecsetelgettem...
-
m3ss
veterán
válasz
*Ropi* #42658 üzenetére
jaja, az alapkepen a feje elegge ki volt egve, csak lr recoveryt toltam ra, hogy lehet egyebkent visszahuzni a kiegett reszeket?
multkor is volt vmi ejjeli kepem ahol a csucsfenyek ki voltak egve, hogyan tudok csak bizonyos reszeket korrigalni, ha a tobbi helyen rendben van az expo? -
gab.m
senior tag
-
Sucuka
senior tag
-
kiskornel
addikt
válasz
*Ropi* #41499 üzenetére
Még nyáron is Q.va hideg az a víz. Szegény ara...
(#41497) pisti: nekem tetszik az összes, bár januárban lesz jó a vízhozama az erdei patakoknak. És akkor is meg kell várni, míg elmegy az olvadékhó, mert az annyira zavaros, hogy nem látsz le az aljára.
Szerintem kora tavasszal próbálkozz még ezen a helyen, ha van rá lehetőséged.
A képek szépek.
Ha máskor is mész, kreatívkodj. Lejebb a kamerával, feljebb, épp csak vízszint felett, stb... megéri. -
Peethy
őstag
válasz
*Ropi* #41460 üzenetére
Akkor ezt még gyakorolni kell
Az arcon direkt nincs semmi. Ez a kép alapján készítettem: [link] Persze meg se közelíti ezt a szintet, csak láttam és megtetszett az ötlet. De köszi a tanácsokat, megfogadom majd a következő próbálkozásnál
Más: [link] A The Explorer - Nikon közös fotópályázatának győztes közönségképe - avagy miért ne indulj semmilyen facebook-lájkolós versenyen
Akinek van facebookja, az részleteket itt talál: [link] -
Peethy
őstag
válasz
*Ropi* #41439 üzenetére
Én meg most olvastam a privátodat és köszi a felajánlást! Mindenképpen veled járnánk a legjobban, meg amúgy is szívesen megismernélek személyesen. Fel is vetettem a neved, de kampányolni nem fogok, inkább kimaradok... a képeid magukért beszélnek, ha helyetted a másikat választják, akkor reménytelen az eset. Köszönöm
-
válasz
*Ropi* #41411 üzenetére
Az utómunkánál a valóságtól elrugaszkodó érzet volt a cél, mint egy pc-s játék.
(#41412) kiskornel
Értem, csak én keretek és zavaró tényezők nélkül másként érzékelem a képen a harcosok arányait, de tény, hogy beolvad a háttérbe, viszont nem akartam túl műviesen kiemelni őket egy kicsit másfajta feldolgozással.A színvilágát kicsit érdekesebbre gondoltam, nem biztos, hogy szerencsés, elég sok féle koncepció található a sorozat képei között, van olyan ami extravagánsan eltér a valóságtól, még ezekhez képest is kilóg a sorból.
Duna parton készültek, ezek Dunakeszinél, de voltunk Vácon a várnál... szóval volt több helyszín, és más öltözet is, a keresztes lovagi korból... 1 napos mutatvány fél nap fotózás, fél nap retus. Reggel fél6 kor indultam este 9 körül kész volt a sorozat ~120 képe.
-
Peethy
őstag
válasz
*Ropi* #41226 üzenetére
Az a vakuzás úgy nézett ki, hogy 1/128-on az ernyőről visszavertem a mennyezetre, ahonnan visszaverődött a babára, aki 2m-re volt. Gyakorlatilag egy hirtelen felkapcsolt lámpa is több fényt ad.
(#41227) Sucuka: köszi! Én is most gyakorlok, hogyha majd nekem lesz gyerekem, tudjam hogy mit hogy csináljak
Legalábbis a fotózós részét... a többivel még nem vagyok tisztában
-
-
Karima
őstag
válasz
*Ropi* #41178 üzenetére
Köszi mindenkinek. Hdr-el készült, és egy raw-ból csináltam három - 1-1Fé eltérésű - jpg-et. Valószínűleg emiatt, a hosszú záridő és az élesítés miatt lett ilyen zajos, ami nekem elkerülte a figyelmem. De igazatok van, a jobb felső sarokban kifejezetten okádék az a sok zaj
-
Real_Necro
veterán
válasz
*Ropi* #41168 üzenetére
Vakum még nincsen, lényegében augusztus óta tanulgatok dslr-el alkotni.
Párom meg megfojtana, ha holnap is erről beszélnénk. Bár úgy sem ússza meg.Ma is lőttem jó pár képet, de komponálásban nem lett az igazi, így kuka a nagy része. Szerintem berakom kezdők közé, ide kevésnek érzem, úgyhogy csak egy linket kap.
-
Real_Necro
veterán
válasz
*Ropi* #41150 üzenetére
Elforgatom az akváriumot?
Nem mondanám, hogy nagy akváriumom van, de 140 liter vizet szekrénnyel meg technikával mindennel elforgatni nem piskóta dolog. A fény felülről jön, így elforgatva is kb ugyanolyan lenne.
A mohára kaja az jó ötlet, csak elég nagy bunyó van olyankor, így lehet több minden lenne a képen, mint amit szeretnék. Szerintem itt inkább kivárásra mehet a játék. Általában ücsörgök akvárium előtt és sokszor várom, hogy belemásszon pl egy garnéla a képbe.
Az élességállítással akkor így sokat nem értem el, főleg, hogy igyekszem raw-ban fotózni. Akkor marad a gyakorlás.
-
Real_Necro
veterán
válasz
*Ropi* #41146 üzenetére
Ropi:
Úgy lesz, csak valahogyan majd rá kell bírnom őket, hogy felmásszanak a mohára, ami nem könnyű.
A növényt szerintem csak utómunkával fogom tudni eltüntetni, mert ahol most fotóztam, az is az akvárium közepe volt, így belóg a háttérnövény. Lehet más szögből eltűnne, majd próbálkozok még ma vele. Élességet vázon is feljebb raktam, ezzel valahogy még mindig problémám van.
End-ru:
Másik hobbim az akvakertészet, de még nem jutottam el odáig, hogy mindkettővel nagy sikereim legyenek.
-
Sucuka
senior tag
válasz
*Ropi* #40975 üzenetére
"Pont, hogy 85-től kezdődnek az értelmes fókusztávok portréra." - Tiszta sor Sándorom, ezt tudtam én is, de szorzóval ez más lesz, és Peethy-nek DX-váza van, akár csak nekem. Puszta kíváncsiságból kérdeztem, hisz abból tanul az embör
"70-200-zal portrézok, az már szinte tömöríti a teret" - jó, hogy nem görbíti
Köszi a tanácsokat a képpel kapcsolatban, még utómunkázok rajta a hallottak alapján. (mondjuk ehhez hozzátehet az is, hogy te valószínűleg egy bállított hardveren nézed, én meg egy kalibrálatlan holmival dolgoztam ki.)Jóccakát
, mára el...
Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EF-EOS R adapter Drop-In Variable ND szűrővel -Újszerű-
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Nikon Z6 - Full Frame milc fényképezőgép
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest